Alle innlegg Sukkerforum

Matchtall

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Sukker fr. 19 des. 2014 15:55

Fra tid til annen så kommer det spørsmål eller innlegg fra noen som ikke har troen på at matchtallet betyr noe. Det kommer stort sett fra folk som ikke har satt seg inn i hvordan matchingen fungerer eller som får avslag "gå grunn av" av lav match. Majoriteten av de som er på Sukker vet likevel hva matchtallet innebærer og relevansen det har.

Matchtallet er ikke magi, men kun en summering av matchen på spørsmålene i relasjonstesten. Hver og en kan selv bestemme hvorvidt det enkelte spørsmål skal telle med. Hvis det at motparten er glad i å lese er det eneste som betyr noe, skal han sette høy viktighet på lesing, og lav viktighet på resten. Hvis det kun er mye lesing, mye friluftsliv og lite alkohol som er viktig, så settes kun dette som viktig.

Selv når man kun er ute etter et ligg, har man misforstått om man sier at matchen ikke betyr noe. Om et ligg er målet kan man sette "Ikke viktig" på alt bortsett på frigjorthet, porno, sex, osv. De seriøse som har vektlagt de mer seriøse spørsmålene, vil "trumfe" igjennom en lav match og forsvinne fra listen til de "sexgale" :)

PÅ Sukker vil altså både de seriøse finne hverandre, og de andre vil finne hverandre.

Matching-suksessen er grunnlaget for Sukker. Over 100.000 har møtt hverandre på Sukker og på grunn av dette så anbefales Sukker enormt mye. Sukkers totale markedsføringsbudsjett på brøkdelen av andre datingtjenester.

Den effektive matchingmotoren har en stor verdi for Sukkers brukere. Derfor er det også vanskelig å tillate at folk på forumet sår tvil om matchingens berettigelse. Slik noen skriver får en av og til følelsen av at det er like effektivt å velge partner fra horoskopet i ukebladet. Bare så det ikke er noe tvil: Det er det ikke. Matchingsystemet fungerer faktisk eksepsjonelt bra.

Så igjen: Matchsystemet er kun et verktøy som summerer de enkelte spørsmålene i relasjonsmatchen i et matchtall. Det er altså opp til hver enkelt bruker å lære seg å benytte verktøyet.

Ha en finfin dag :-)

Skjult ID med pseudonym Sukker lø. 20 des. 2014 07:34

Alder behandles slik at hvis begge setter "Ikke viktig" så har det lite å si for matchtallet. Dog innen rimelighetens grenser, fordi vi ikke vil at unge, og kanskje jenter spesielt, skal eksponeres for de som kunne vært foreldrene deres og vel så det. Hvis en av partene har satt at det er viktig å matche på alder så forholder matchingsystemet seg til gjennomsnittlige alderssammensetninger av kjønnene. Ha en fin dag :-)

Skjult ID med pseudonym Sukker lø. 20 des. 2014 12:31

Hvis noen føler at matchsystemet ikke fungerer bra, og at man generelt har bedre match med de med lavere matchtall så må man gå igjennom relasjonsprofilen en gang til. Vekt ned alt som ikke betyr noe for deg. Men husk at hvis de spørsmålene du vekter ned er viktig for den andre så er det den andre sin vekt som trumfer din.

Skjult ID med pseudonym littsprek lø. 20 des. 2014 14:47

Jeg mener matchsystemet er en stor styrke for Sukker, men jeg har et par kommentarer angående dette.

Først: Røyk
Dette er et ja/nei spørsmål. Enten gjør man det eller ikke. Det kunne evt være et ekstra alternativ for festrøyker. Slik det er nå svarer noen ikke røykere ca på midten for de er jo ikke "anti røyk", mens noen festrøykere setter lavt for de "røyker jo så sjelden"...

Deretter: Absolutt krav
Hvis man setter dette forsvinner alle bortsett fra +/- 1 og dere advarer til og med mot å bruke dette! Hva man velger på de ulike kategoriene er i høyeste grad tilfeldig når det kommer til det eksakte tallet. Det å sette absolutt krav blir dermed ubrukelig.
Derimot vet man området partneren bør ha svart i, høy, middels eller lav. Hvis man for eksempel ønsker seg en partner som vil ha barn, ville det være fordelaktig å kunne utelukke de har svart lavt på "Ha barn", men om personen har svart 7 eller 10 på spørsmålet er irrelevant.

Forslag: Sett dette til å være +/- 3. Dermed kan man sette 10 og absolutt krav for bare å få match med høy verdi, eller 7 for å få match med middels og høy. Og selvfølgelig tilsvarende andre veien.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt lø. 20 des. 2014 16:59

Hvis du er fleksibel på et punkt, skal du sette det som ikke viktig da?
Til tross for at det kanskje kan være viktig for en?

Da mister jeg jo de som det er viktig for, til tross for at vi allikevel kunne passet sammen fordi en er fleksibel?

Hva med en indikator på hvilken vei en ikke matcher og ikke bare match eller mismatch?

Men alder kan jo være viktig, selv om den ikke er innenfor gjennomsnittlige alderssammensetninger.

Skjult ID med pseudonym Sukker lø. 20 des. 2014 23:51

@Littsprek
Godt innspill ! Det skal vi ta med oss :-)

@Powpowgutt
Hvis du er fleksibel - enten fordi det ikke betyr noe for deg hva den andre setter, eller hvis du har dine preferanser, men vil "ofre" deg på det punktet og lar det være opp til den andre å bestemme hvor god dere bør matche - så anbefaler vi at du setter "ikke viktig".
Du har alt å tjene på ikke vektlegge spørsmålet hvis det skulle vise seg at dere har dårlig match på spørsmålet. Det er når du velger en høyere viktighet enn den andre at du risikerer mest på det spørsmålet. Unntaket er hvis dere har perfekt match på noe - som når to som digger kafélivet. Mye intrikate formeler bak her, men det funker :-)

Eksempel: Hvis en fjellgeit ikke har problemer kan legge fra seg skoene og permanent innta sofaen fra og med i morgen, skal han/hun sette ikke viktig. Vi anser dog det som relativt usannsynlig at man endrer seg slik, så viktigheten de to setter bør heller gjenspeile hvorvidt man kan akseptere at den andre er mye til fjells når man selv er i sofaen.

Så igjen ditt andre korte avsnitt: Hvis den andre f.eks. har satt det som viktig at du skal være en lesehest, så hjelper det ikke om du er fleksibel hvordan den andre er på det spørsmålet. Det er opp til den andre å akseptere deg.

I forhold til en indikator så mener vi at det blir litt for mye detaljer å vise for de fleste. Vi skulle gjerne dykket dypere i hva det skal være, men det må ikke bli for komplekst. Hverken funksjonelt eller visuelt. Vi ønsker heller ikke at man skal kunne tune seg inn på folk. En mer presis indikasjon åpner for dette.

----

En helt annen detalj til er at hvis begge aksepterer hverandres alder i "jeg søker" så vil ikke matchtallet påvirkes av aldersforskjellen.

Ha en fin kveld!

Skjult ID med pseudonym kvarg sø. 21 des. 2014 00:25

Jeg tenker litt på de to punktene ha barn/hvor lenge til barn. Jeg har fått et barn og er fornøyd med det. Men er også åpen for flere barn hvis en kommende partner ønsker et barn/flere barn. Jeg er veldig fleksibel på de områdene,og det er et annet eksempel enn det med fjellgjeita og lesehesten. For hvis det er viktig for den andre parten,ser det jo ut som om jeg ikke ønsker det...Selv om jeg godt hadde vært med på å få barn. Ser noen ganger at disse bladene er fjerna fra treet...Hvordan får man fjernet de??