Alle innlegg Sukkerforum

Feminine klær

Vis siste innlegg
(kvinne 38 år fra Rogaland) to. 1 jan. 2015 11:04 Privat melding

Har hatt en lengre diskusjon med min datter om hva som er feminine klær. Hun mener bestemt at shorts med tights under er feminint, mens jeg ikke klarer tanken på å kle meg slik. Føler meg mye mer som en jente i skjørt og kjoler som jeg elsker å gå i. Er det kanskje sånn at noe er feminint når en er under 25 og noen annet er feminint når en blir eldre? Dette lurer jeg på, så spør mine medsøstre og dere gutter her på forum, Hva er feminine klær for deg? Kjør debatt......

Skjult ID med pseudonym BadBoy to. 1 jan. 2015 13:01

Det er et typisk fjortisantrekk og de har ikke peiling
Ikke feminint dette nei og i beste fall et fritidsantrekk
Feminine jenter er min favoritt blant damer og jenter og nevner dette i min profil også. Ønsker ikke bare bukser heller
Det er forskjell på feminint og sexy
Feminine jente viser seg ikke ute i joggebukse osv

Har 2 slike hjemme

Skjult ID med pseudonym mann39 to. 1 jan. 2015 13:26

Tights er vel fint å feminint deg og, dog uten shortsen over men heller en tunika kanskje ? Eller så er jeg enig i kjoler og skjørt, noe som er godt og behagelig å bruke.

Skjult ID med pseudonym høststorm to. 1 jan. 2015 14:46

Shorts og tights er nok flott på datteren din, og noe bør forbeholdes "fjortisene" synes jeg da.

(kvinne 45 år fra Aust-Agder) to. 1 jan. 2015 15:03 Privat melding

Smak og behag er umulig å diskutere uten at subjektivt syn på ting spiller en veldig stor rolle.
Så her finnes jo egentlig ingen annen ordentlig fasit enn hva en person selv føler seg feminin i :)

Så jeg tenker som så at jeg er veldig glad for at jeg bor i et land hvor vi kan kle oss akkurat slik vi selv ønsker. Og for meg er feminint helt klart kjoler og skjørt med "tilbehør" som heller mot det feminine.
Men når det er sagt kan jeg fint føle meg feminin også i både bukser og shorts, men at jeg da må ha feks en overdel som kanskje er veldig "søt" eller i hvertfall feminin i mine øyne.
Kan jo også påpeke at en kvinne som det "oser" litt "maskulinitet" av i form av både kroppsholdning/gange/hårsveis, osv blir ikke feminin i mine øyne bare ved å ta på seg en kjole.
Det handler om så mye mer enn bare et enkelt klesplagg, da man gjerne har en sammensetning på seg av flere plagg, sko, og hvilke farger, osv. Samt at hår/sminke også har noe å si.

Men dette er min subjektive mening, for smak og behag er jo som sagt ikke forenelig med noe som kan kalles for "fakta" :P

Skjult ID med pseudonym Tinka to. 1 jan. 2015 15:22

Jeg synes shorts med tights er veldig fjortis, for jenter – ikke for kvinner. I min verden er det stor forskjell på feminin kleskodeks for kvinner over eller under 20-25.

Når det er sagt synes jeg femininitet har med hvem du er, din personlighet og utstråling, din stil, type, holdning, kroppsspråk, bevegelse, mimikk, uttrykk, stemme (osv), fremfor hva du har på deg. Femininitet er ATTITUDE. Det har også med hvordan en kvinne bærer og uttrykker sin selvtillit. En kvinne kan være superfeminin i bukser og i ”dress”, om hun bærer klærne gjennom sin feminine personlighet. Jeg synes det er helheten som avgjør. Tror likevel ikke en naturlig feminin kvinne har joggebukser og allværsjakker i garderoben. Har hun det, så har hun utgaver av et visst snitt, tekstur, stil og kvalitet. Og som sagt, hun bærer det med stil og styrke, og vet når det passer. Femininitet ER stil og styrke og kommer innenfra, i mitt hode. Tror ikke en feminin kvinne ville tenke tanken på å gå UT blant folk med joggebukse, tror ikke hun skjønner at det er mulig, med mindre hun skal...ja – jogge:-)

PS og apropos. Jeg tenker på samme måte om maskulinitet og menn. Det kommer innenfra, CONFIDENCE ruler. Det nytter ikke å style seg med mannlige ytre symboler, bygge/flashe muskler, presentere macho look, kjøre MC osv. (med mindre du har fundamentet i din personlighet). For meg skaper fokus på de ytre symbolene klisjeen av maskulinitet, og assosierer lett til en mann som egentlig mangler selvtillit (med mindre…som nevnt…). Når det er sagt, det finnes vel heldigvis noen som liker dette også.
Og dermed finnes det vel noen for alle…:-)

Skjult ID med pseudonym s-81 to. 1 jan. 2015 22:26

Jeg syns at dress shorts kan sammenlignes med skjørt og syns også at det er greit og feminint så lenge en ikke sitter som en gutt på stolen.