Alle innlegg Sukkerforum

"Hvor lenge har du vært singel?"

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym sonrisa to. 1 jan. 2015 19:27

Hvorfor spør så mange menn om hvor lenge jeg har vært singel?
Er ikke det et litt personlig spørsmål da? Har det noe å si?
Kjenner jeg blir litt usikker når jeg får det spørsmålet.

Hvor viktig er det for dere? Eller hva svarer dere?

Skjult ID med pseudonym metoo to. 1 jan. 2015 19:32

Jeg pleier å spørre menn jeg mistenker er i forhold om dette. Da blir det alltid stille. Så hvem vet, kanskje derfor de spør? Er du singel? er liksom ikke så bra spørsmål, all den stund man burde ta dette for gitt.

Hvorfor blir du usikker? Antakelig har du vært singel veldig kort eller veldig lenge? Klart det har noe å si hvor lenge noen har vært singel, men utover å luke vekk de useriøse, er det et spørsmål som godt kan vente til en relasjon er etablert.

Skjult ID med pseudonym Ninja to. 1 jan. 2015 19:37

Hvis du nettopp har blitt singel så er sjansen for at du ser etter noe seriøst veldig liten. Kanskje du bare leter etter noen så du kan glemme eksen din. Det er ikke det samme om du har vært singel i 2 uker eller 2 år.

Skjult ID med pseudonym sonrisa to. 1 jan. 2015 19:38

Jeg blir usikker mest fordi jeg lurer på hva det har med nåtiden å gjøre. Vil ikke snakke så mye om fortiden, hvor lenge siden det siste forholdet var, hvor lenge det varte osv. Vil starte med blanke ark :)

Kanskje bare en følelse at de skal grave så alt for raskt i historien min, uten at det er noe negativt av den grunn.
Om jeg svarer og spør "hva med deg?", kommer historier opp hvem som gjorde det slutt i hans tidligere forhold, utroskap, skuffelse, som er skikkelig turnoff når man prøver å bli kjent med noen.

Så nei, jeg bryr meg ikke om fortiden til folk, og vil ikke dele min heller, selv om den har vært flott. Nå er NÅ :)

(kvinne 43 år fra Akershus) to. 1 jan. 2015 19:38 Privat melding

Jeg sier altfor lenge, og at det nok skyldes at jeg er helt håpløs. Fullstendig umulig, faktisk. :-)

(mann 39 år fra Vestfold) to. 1 jan. 2015 19:51 Privat melding

kan faktisk si at jeg aldri har vært den første til å spørre om dette,men ja...litt betydning har det faktisk ...det er veldig mange jenter som faktisk ikke har vært mere enn noen få mnd singel etter å ha vært ilag med noen i ex antall år og da sier det meg faktisk at dama ikke er klar for noe seriøst ,uansett hvor fælt hun har hatt det med kjæresten sin de siste årene...

(kvinne 38 år fra Rogaland) to. 1 jan. 2015 19:52 Privat melding

Jeg pleier å si noen år, med noen korte relasjoner i mellom som ikke har blitt det helt store :-) Er jo sant ute å si for mye....

(kvinne 45 år fra Aust-Agder) to. 1 jan. 2015 19:57 Privat melding

For meg har dette med en persons bakgrunnshistorie angående forhold og singeltilværelse svært mye å si.
Selvfølgelig i kombinasjon med mange andre ting, da det er "totalsummen" av alt som til syvende og sist er avgjørende.

Men det er svært ofte slik at den beste måten å spå hvordan en person vil være i fremtiden, er å se på hans eller hennes fortid.
Joda, noen mennesker endrer seg drastisk. Men i denne jungelen av single så er ikke det noe jeg ville anbefale å gamble på bare fordi man kanskje tiltrekkes rent fysisk og på et par andre ting.
For har en fyr en bakgrunn hvor han har gått fra forhold til forhold, uten at hverken forholdene eller singeltiden har vart særlig lenge, så er jo ikke akkurat oddsene for at han skal bli særlig lenge sammen med meg heller til stede.

Men det spiller også en stor rolle på hvordan en fyr selv ser på sin fortid, hvor mye selvinnsikt han viser i måten han snakker om ting på, osv.

Det betyr ikke at fortiden er noe jeg spør om i første omgang, slikt må komme naturlig. Men hvor lenge en fyr har vært singel når jeg møter han mener jeg er et helt relevant spørsmål ganske fort.
Og så må jeg også ha en fyr jeg faktisk kan snakke med om alt, en som er åpen og ærlig, og som ikke har noe å skjule på noe vis.
For er det vanskelig å snakke om fortiden, så lover ikke det særlig bra når det kommer til å takle å snakke åpent og ærlig om eventuelle problemer i forholdet vårt når de dukker opp. For ingen forhold er helt knirkfrie. Og det å kunne ta opp ting med en gang uten å la det skure og gå eller feie ting under teppet, er for meg helt grunnleggende.
Og da må begge parter tåle at den andre er svært direkte, også på ømfintlige ting, uten at noen av partene går i "skyttergraven" av den grunn.

Skjult ID med pseudonym Akkove to. 1 jan. 2015 19:58

Vel....kommer kanskje litt an på hva som menes med singel?
En kan ha vært eneboer (som meg) i mange år, med det trenger ikke betyr at en har vært singel alle disse årene.
Når du er så "gammel" som meg så sier det litt (for min del) om fks mannen er nyskilt? Har han akkurat gått ut av et 30år langt ekteskap? Eller er han skilt for en del år siden...og/eller kanskje med et par forhold eller et samboerskap bak seg?
Nei, det har ingenting å bety egentlig, men...jeg for min del synes det er helt ok å spør. Det viktigste blir kanskje å sende et litt utfyllende svar tilbake, som forteller litt om hvorfor du er der du er.
Når det er sagt...mener også jeg (som det blir nevnt i en annen tråd) at det kan bli litt slitende å skrive/fortelle fks deler av sin livshistorie til flere (helt normale ting) for å oppleve å få svært korte eller ingen svar tilbake! Dermed vil jeg oppfordre alle til å vise tillit og litt tolmodighet!
Det tar tid å bli kjent med et annet menneske og dennes historie! Godt Nyttår og Lykke til!!

Skjult ID med pseudonym metoo to. 1 jan. 2015 20:06

Du er opptatt av nåtiden og ikke fortiden sier du. Det er bra. Men Jeg har gått i baret noen ganger med menn som har vært nyseparert og i følge seg selv veldig klare for å gå videre. Men så kommer det i etterkant at de ikke var klare for noe seriøst så raskt likevel. De vil som regel også teste ut markedet og se hva de kan få, hvor høyt de kan sikte. Ja, sånn er det nok dessverre. Så hvis du med å fokusere på nåtiden mener at de skal få lov til å ta for seg, for så å backe etter to måneder, så vær så god. Jeg har fått min dose av dette. Og ligger unna både de som aldri har vært i forhold og de som nettopp har kommet ut av ett.

(kvinne 38 år fra Rogaland) to. 1 jan. 2015 20:08 Privat melding

Jeg pleier å si noen år, med noen korte relasjoner i mellom som ikke har blitt det helt store :-) Er jo sant ute å si for mye....

Skjult ID med pseudonym metoo to. 1 jan. 2015 20:08

Å legge ut om hvem som sa og gjorde hva i fortiden før man er blitt kjent, er bare dumt. Det er gjerne mangel på sosial intelligens eller ikke ferdig med å bearbeide forrige forhold.

Skjult ID med pseudonym Akkove to. 1 jan. 2015 20:27

He he.....vel som trøst eller en forklaring på de som mener det er mangel på sosial intelligens eller mangel på bearbeidelse på tidligere forhold å fortelle litt om hvorfor man er der man er (på en enkel og grei måte) ..
så må jeg svare at jeg ikke er enig i den påstanden.
Når noen er nyskilt...så vett jeg jo ca hva det går i.
Når noen har hatt 5 samboerforhold, så vet jeg jo også ca hva det går i...osv!
Til syvende å sist er det jo opp til hver enkelte å svare hva de vil, å hvor mye de vil gå inn på det.
Blir noen godt (nok) kjent, så vil jo ens liv og leven befatte den andre uansett ;) Og da vil en tilslutt også fortelle om fortid.
Jeg for min del er for åpenhet, og jeg liker også å vite litt om den andre, (nå og før) rett og slett fordi det er intr. og kan være berikende.
Men så er jeg jo 50år ;) og slike relasjoner er en del av min hverdag. :)

Skjult ID med pseudonym Hurman to. 1 jan. 2015 20:28

Enkelte har kanskje behov for å 'kvalitetssikre' daten i forskjellig grad, og da er slik info kanskje relevant for denne?
Jeg har selv spurt for noen år siden, som følge av ting hun ønsket å snakke om, og svaret var 3 mnd. Da fortalte jeg at jeg ikke var kjæresteemne for henne, fordi kvoten min for 'trøst og sammenligning' var brukt opp, og sto på det selv om det ble avfeiet som tull. Men, vi har hengt litt sammen som kompiser med felles interesse, hun nye kjærester underveis, og du verden så mye muntrasjonsråd jeg har vært når kjærestene har blitt jamnført og målt mot tidligere ektemann. :-)
Glad det ikke var meg. :-)

Skjult ID med pseudonym Akkove to. 1 jan. 2015 20:42

..hurman.....Fint innlegg ;) har noe av samme erfaring ;)
Hvis info blir gitt mot at den andre skal bedrive "sammenligning" ....så kan det være greit å skygge litt unna! Å det er det som er greit å finne litt ut av. Og er du litt oppegående så fatter en fort slikt. (Derfor er det viktig å spørre litt selv underveis også.)
Men venner går det fint an å være for det :))

(kvinne 46 år fra Akershus) to. 1 jan. 2015 20:43 Privat melding

Jeg synes det er helt greit at de spør om det, viktig for meg å vite hvor lenge de har vært singel og om de i hele tatt har hatt noen seriøse forhold.

Skjult ID med pseudonym Hurman to. 1 jan. 2015 21:00

Takk, @Akkove. Hyggelig av deg å skrive det. :-)
@Linheia: hvorfor er det viktig for deg å vite om de har hatt noen seriøse forhold? Jeg bare lurer altså. Det er ikke en innstilling du skal måtte forsvare. :-)

(mann 54 år fra Oslo) to. 1 jan. 2015 21:38 Privat melding

Jeg tror mange stiller slike spørsmål for å ha noe å si, noe som setter i gang en samtale. Jeg har i hvert fall stilt det spørsmålet uten at svaret var veldig viktig for meg.

(kvinne 46 år fra Akershus) to. 1 jan. 2015 21:50 Privat melding

@hurman

Har de ikke hatt noen seriøse forhold får det meg til å skygge litt av banen, men bare litt :) det har noe å si om de klarer forpliktelser, kanskje de ønsker å være evig singel med noen og kose seg med til man er lei. Men det kan også rett og slett være at de har vært uheldige og ikke truffet drømmedama. Derfor er det greit å vite dette på forhånd, slik at man kan finne ut av hva de virkelig ønsker, for noe leketøy ønsker jeg ikke å være ;)

(kvinne 50 år fra Hedmark) to. 1 jan. 2015 21:56 Privat melding

Jeg bruker nå å svare ærlig jeg :)
Jeg tenker vel også over hvor lenge motparten har vært alene, for er det bare kort tid er sjansen for at han er på utkikk etter en trøst, eller rett og slett at vedkommende ikke klarer å være alene og stadig søker noen bare for å slippe å være alene.. Det er ikke interessant for min del.

Skjult ID med pseudonym s-81 to. 1 jan. 2015 22:21

For lenge, betaler 3 kr i måneden til Sukker. Det sier litt.

Skjult ID med pseudonym Hurman to. 1 jan. 2015 22:31

@Linheia og @Gladmamma
Det er gode årsaker dere beskriver der; å beskytte seg selv mot å være rebound. :-)
Enkelte klarer nok å gå relativt kjapt inn i nye forhold, og enkelte ganger kan det også vise seg at det blir det helt store, og at de rir lykkelig inn i solnedgangen sammen. Når den andre viser seg å være rimelig nysingle så tror jeg det er lurt å være litt ekstra sensitiv og oppmerksom på hva den andre er opptatt av. Ikke sånn sensitiv som i å bli fornærmet av en uheldig setning som kanskje er en misforståelse, men å legge merke til hva den andre er opptatt av. Romslighet er aldri feil, og romslighet er i alle fall ikke feil på date (og skal ikke(!) opphøre når forholdet er i boks). Det er romslig å fortelle "jeg tror ikke vi har forutsetning til å bli kjærester", og det er romslig av begge å smile av det.
Min opplevelse fra den gang for lenge siden jeg datet litt, var at de som ikke hadde denne romsligheten hadde desto mer fokus på seg selv ene- og alene; "Min oppvekst, min jobb, min karriere, mine barn, mine problemer, min helse, min skilsmisse, min og meg og mitt" ("min = den andre) uten snev av interesse for å følge opp mine innspill. Dette tror jeg er viktigere enn selve kalenderen, for det en person synes er interessant, -det vil han/hun gjerne snakke om, og mennesker som ikke har mental plass til en ny kjæreste, -de oppleves vel ikke helt romslige, eller?

Skjult ID med pseudonym metoo to. 1 jan. 2015 22:41

@akkove

Du har jo ikke lest hva jeg har skrevet. Jeg skrev i to innlegg at det spiller noen rolle hvor man er og om man har vært singel lenge, og at dette er noe jeg selv vil vite. Jeg la til at å skrive side opp og side ned om detaljer rundt brudd osv ( som TS klager over) overfor nye mennesker ofte er mangel på sosial intelligens eller ikke ferdig med forholdet.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt to. 1 jan. 2015 23:16

@sonrisa

Personlig spørsmål? Helt klart.
Har det noe å si? Damn straight!

Du sier du ikke bryr deg om fortiden, men jeg tror ikke du syns det er så jævlig kult om fyren har vært singel i 1 uke etter flere år i et forhold eller enda verre, ekteskap.
Det ville ikke blinket litt i varsellampene da eller?

Skjult ID med pseudonym Missb to. 1 jan. 2015 23:24

Jeg kan finne på å spørre om det, fordi det for min del kan være vesentlig. Er han nettopp kommet ut av et forhold, eller har vært i mange forhold blir jeg skeptisk og mister interessen.. Jeg klarer ikke helt å beskrive det, men det handler vel om hvor seriøs han er.

Har aldri tenkt over at det er for personlig..:)

(mann 52 år fra Oppland) fr. 2 jan. 2015 06:07 Privat melding

Jeg ønsker åpenhet og ærlighet fra første meldingen. Har dem ikke vært i forhold på noen år. Er det fordi dem ikke har ønsket det, men bare ha knullevenner? Eller er dem så kravstore at dem ikke finner noen som passer? Eller er dem så brent av tidligere forhold at det skal skje ett under at dem finner seg en ny kjæreste.

Jeg spør om alt mulig om fortiden deres og dem kan få vite absolutt alt om min fortid.

Mitt ønske om forhold er at hun ikke skal bare være min kjæreste, men også min aller beste venn.
Da må jeg vite alt om henne for å forstå hvorfor hun har blitt den personen som hun har blitt.

Så håper jeg at hun vil være min bestevenn og kjæreste til livet slutter for en av oss.

Skjult ID med pseudonym hallois fr. 2 jan. 2015 12:39

de lurer på når du hadde sex sist, og indirekte på om du er desperat og kåt:-)

Skjult ID med pseudonym angela35 fr. 2 jan. 2015 15:09

Enig med deg hallois???? hihihi????