Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym K43 lø. 11 aug. 2007 14:02

Vært på vekten...sukk, lagt på meg, igjen. Jeg spiser sunt, masse frukt og grønt, trener regelmessig. Hvor i all verden kommer kiloene i fra:) Drikker ca 1 1/2 liter Cola Light pr dag, kan dette være synderen tro, noen som vet?

Skjult ID med pseudonym Zuppermann lø. 11 aug. 2007 14:46

Drikk lettbrus kun i helgene, ikke på hverdager. Lettbrus narrer kroppen din og gjør den mer sulten.

Hvordan trener du?

Skal du forbrenne fett må du bruke hele kroppen i mer enn 30 minutter pr økt. Da nytter det ikke å sitte f.eks. å daffe på en ergometersykkel eller rusle rundt i et treningsstudio og ta en øvelse her og en øvelse der... (Ikke at jeg tror du gjør akkurat dette K43!! ;)

Av egen erfaring er det dette som funker best: Gå/Jogg en tur helst i skog/utmark 3 ganger i uka. Den bør være i varierende terreng og vare minst 45 minutter. Gjerne en kombinasjon av jogging og rask gange. Du vil føle deg skutt etter de første par gangene, men etter at kroppen har kommet over sjokket så begynner ting å skje. Sykling er generelt dårlig for forbrenning. Når du går/løper bruker du mange muskelgrupper og det forbrenner mer energi.

Hvis du allerede trener på et treningsstudio ville jeg bedt om å få et program som gjør at du bruker mange muskler, men ikke pumping av jern. Da forbrenner du bra.

Angående kosthold så dropp å belønne deg selv med usunt godt. Det gjør veldig mange, og det er ikke bra. Spis regelmessig og drikk vann ved siden av måltidene, da spiser du ikke så mye, men magen mettes. Spis frukt minst 2 ganger om dagen. Kjøp deg gjerne noen kokebøker og prøv deg litt fram med mat som er sunn og god.

Til sist: Ikke sett i gang et kjempeambisiøst treningsprogram og legg om kostholdet samtidig, da blir du garantert frustrert og lei etter kort tid. Ta det stegvis og du vil merke forskjell etter et par måneder, men du må være tålmodig.

Belønningen du til sist får er bra: Du føler deg godt, du ser godt ut, du får bedre selvtillit, du tør å være mer offensiv overfor det andre kjønn og ting faller på plass! :) (Kan seff ikke *garantere* det siste, men av egen erfaring vet jeg at det funker)

Lykke til!! :D

Skjult ID med pseudonym zykkelgutt lø. 11 aug. 2007 15:11

Å si at sykkel gir dårlig forbrenning blir feil, intensiteter en viktig faktor. Ikke noe problem med god effekt med litt innsatts på noen kuperte skogsbilveier. "Stå i ramma" f eks så bruker du fakisk også armer armer/skuldre, rygg og mage i tillegg til beina. Skal si du blir sliten. Overdose frisk luft ka du faktsik få. '
Vekttrening kan også gi en positiv effekt på forbrenningen. Men på et tidspunkt kan nok effekten gå over i muskelbygging og dermed også vektøkning.

Hva er det med folk som drikker 1 1/2 liter brus, lett eller ikke lett, hver dag. Er det så vannskelig å fylle på med vann?
Spis variert i passe mengder med en god dose aktivitet. Funker i hvert fall for meg.

(mann 51 år fra Oslo) lø. 11 aug. 2007 15:11 Privat melding

For å redusere fettmengden, må du bruke mer kalorier enn det du tar inn. Det kan da gjøres på to måter, forbrenne mer og spise mindre. Det mest effektive er en kombinasjon.

For å redusere inntaket, er det viktig å ha ett rimelig stabilt blodsukkernivå samt få i deg det du trenger av næringstoffer, spesielt protein. Hvis du spiser små måltider ofte, der du får i deg langsomme karbohydrater og protein til hvert måltid, blir du ikke like fort sulten og suget etter noe blir mindre. Langsomme karbohydrater finner du i fiberrike matvarer. Inntaket av mettet fett bør du begrense mest mulig. Prøv deg frem, og baser kostholdet på ting som er sunne og du liker. Å trykke i seg noe du ikke liker bare fordi det er sunt, vil ikke gå i lengden.

For å forbrenne mer, er det greit å øke muskelmassen. Pumpe jern. Du forbrenner ikke så veldig mye akkurat der og da, men du øker basisforbrenningen. I tillegg så blir du "fastere i fisken". For de fleste av oss er det greit... Treningsformer må være noe du liker. Hvis du er overvektig, har du noen solide lårmuskler etter å ha slept rundt på deg selv i 43 år. Bruk de! Sykling kan være en løsning, det var det for meg. Løping er bra, men det er en større belastning på beina. Det viktige er å være i aktivitet. Hvis du vil øke kondisjonen, er intervalltrening med høy puls veldig bra. Jeg vil anbefale deg å skaffe deg en pulsklokke. Det er nyttig for å se kaloriforbruket og treningseffekten.

Ha realistiske mål, nå er det lenge til bikinisesongen! Lykke til.

(kvinne 67 år fra Oslo) lø. 11 aug. 2007 15:15 Privat melding

Drikk vann fra springen! Skal du ha brus, unn deg heller et glass cola med sukker av og til. Ikke narr kroppen din hele dagen med at den snart skal få noe sukker. Den sitter bare der å venter på det søte. Det finnes noe i helsekostforretninger zink eller krom tabletter som kan tas når søøtbehovet er på det største.

Skjult ID med pseudonym Zuppermann lø. 11 aug. 2007 15:19

@Zykkelgut:
Av egen erfaring vet jeg at jogging/gåing er mer effektivt enn sykling mht forbrenning.
Den store "ulempen" med sykling er at du må ha laaaaaange treningsøkter for å få en høy forbrenning, det er en glimrende kondistrening, men forbrenningen er mye bedre og kicker raskere inn når du bruker mer av kroppen enn kun beina.

Det å sykle hardt i skogen med offroad-sykkel er moro det, men jeg så vel kanskje at K43 ikke helt syntes det var toppen... Kanskje jeg er forutinntatt... Hehe!

Er enig i det med lettbrus: Ser ofte overvektige som heller innpå med lettbrus til cheeseburgeren... Hva tenker de på??

(mann 51 år fra Oslo) lø. 11 aug. 2007 15:26 Privat melding

Lettbrus til cheeseburgeren er faktisk ganske smart, forutsatt at du skal spise cheeseburgeren. Du slipper sukkeret i tung brus, og blodsukkeret blir ikke så påvirket siden du får i deg mat ved siden av. Spoøsmålet er vel om du ikke er bedre tjent med en plain burger uten dressing, som ikke er så ille.

Den store fordelen med sykling, er at det er lite risiko for slitasjeskader. Det er meget sannsynlig at en utrent 40+ vil få det når de starter med jogging. Hvor lang økt du må ha, avhenger av intensiteten. Trå på slik at du ligger over 80% av makspuls, så forsvinner kaloriene, det kan jeg love deg

(mann 51 år fra Oslo) lø. 11 aug. 2007 16:42 Privat melding

rsnill, jeg vil ikke anbefale en utrent 43 åring med noen kilo for mye å følge ditt regime.

Ja, der finnes helt klart mer effektive treningsmåter enn sykling. Bortetterski er vel blant de beste. Poenget er at for en som i utgangspunktet ikke er så veldig trent og gjerne har noen kilo for mye, så er sykling ganke bra, og skal ikke avskrives i utgangspunktet.

PS, har ikke inntrykk av at Tour gutta mener de får tatt ut for lite kalorier på sykling.. ;-)

(mann 51 år fra Oslo) lø. 11 aug. 2007 16:56 Privat melding

Helt enig der, rsnill. Men, hvor får du målt fettprosent, muskelmasse og veskeprosent? Og er de målingene pålitelige?

Skjult ID med pseudonym Jevn lø. 11 aug. 2007 16:57

Her er min kost som holder meg fin:
Baker sundt brød selv og spiser to tynne skiver med lite pålegg (eks rekeost) til frokost:
Brødmaskin og oppi bollen putter du: 3,5 dl vann, 4 ss rapsolje, 0,5 strøken teskje askorbinsyre, en toppet spiseskje knuste linfrø samt litt salt. Oppi tørr målebegeret heller du ca 3 dl speltmel, ca 3,5 dl sammalt speltmel, 0,5 dl havregryn, 1,2 dl solsikkefrø, 0,8 dl pumpakjerner. (tot 9 dl tørrfor) Tørrforet er billigere i Sverie! Hell tørrforet over det våte og ha på en halv cubikkcentimeter med tørr gjær.

Lunch: Blandet salat med litt ojle og tunfisk. Ikke dressing. En brødskive hvis kvinne to hvis mann. Mye tunfisk mann og litt mindre dame avh av muskelmasse.

Spis en eller to skiver ved 16 tiden. Tren fra 18 til 20, minst annenhver dag. Gjerne med hva som helst bare man er i aktivitet som gir muskelvekst eller god kondisjon.

Middag kl 2040. Godt med svensk kyllingfilet. Litt pasta med litt olivenolje og mye grønnsaker! Godt med brokkoli.Varier med laks og hvit fisk i stedet for kyllingen.

Jeg spiser "den manlige utgaven" av dette og veier 75 kg og er relativt muskuløs. Kan kose meg med en halvliter i helgen, men ikke mange og ikke jevnlig. Forsøker å holde meg unna søtsaker. Da får jeg bare liyst på mer og det er en vanesak. Hvis det er godt vær kan jeg spise is i uka kanskje.

Hvis jeg blir sulten utover det jeg har har nevnt så skyldes det normalt at kroppen faktisk trenger mer. Da spiser jeg litt mer. Den lille knertevalken på magen er en god tilbakemelding på om jeg balanserer på riktig mengde mat. Spiser vitaminger og omega 3.
Eksperimenterte en gang med å spise en halv vaffel ekstra til lunch over tre måneder. Da gikk jeg opp 2,5 kg og forsto at balansen er gangske følsom. Derfor sjekker jeg som sagt av og til uten at jeg blir fanatisk av den grunn..

Lykke til med din sunne balanse.

Skjult ID med pseudonym Jente 31 lø. 11 aug. 2007 17:15

Drikker heller tungbrus jeg..lett brus smaker ikke godt!!!
men det er i helgene drikker naturlig mindre sukker saft til hverdag ...når jeg ikke drikker vann.

Skjult ID med pseudonym lurifaks lø. 11 aug. 2007 19:34

Mange som får mer enn nok Sukker her inne, hehe

Skjult ID med pseudonym Zuppermann lø. 11 aug. 2007 22:03

Zukker Light, alle har profiler, alle kan diskutere, men ingen kan kontakte hverandre... Heheh!

No fuzz!

(kvinne 44 år fra Oslo) ma. 13 aug. 2007 00:02 Privat melding

Hmmm....
Kan jeg få stille deg noen ganske få, enkle og reelle spørsmål, før jeg hiver meg inn i denne debatten K43?

1. Hva er høyden din?
2. Hvilken beinbygning har du?
3. Hva viser vekta, i forhold til høyde og beinbygninga di?

Synes det er greit å ha visse begreper klarlagt, før jeg gir Cola Light skyld i vektøkning.

Skjult ID med pseudonym Pluto ma. 13 aug. 2007 12:32


Her er det liker mange meninger som mennesker..

Da får du bare lese erfaringene og bruke det som passer for DEG.
Jeg begynte å sykle 30 minutte hver kveld. - gå alle trappene på jobben om jeg skulle opp en etasje eller 15.

Da begynte kondisen å komme, ikke etter en uke, ikke etter to.. men gradvis.
Kuttet ned på lett-cola og snop.. litt mindre brød og karbohydrater..

Da forsvant kiloene en etter en.. så ble det lettere og morsommere å gå og bevege seg..
Min fasit. Viljestyrke og regelmessighet...
Du må finne din egen form - og viktigst: Du må trives med det!!

Lykke til!

Skjult ID med pseudonym gutt ma. 13 aug. 2007 22:00

Lettbrus har veldig få kalorier, det er nok ikke så mye å hente på å droppe én flaske med lettbrus om dagen.

Menneh, når sant skal sies er det ikke bare snakk om hva du spiser eller hvor mye, men om inntaket passer til forbruket. Dersom du trener hardt har du faktisk behov for mye karbohyderater. Syklistene i Tour de France drikker mengder med sukkervann hver dag.


Gjør alt med måte, det er egentlig mitt tips. I Norge har man vel en liten tendens til å spise seg propp mett. Det er helt unødvendig. Folk burde spise til de er passe mette, og heller spise noe oftere (frokost, lunch, lite mellommåltid, middag, kvelds). Jeg er veldig dårlig på det med frokosten selv, men..

Hvordan trener du? Det er vanlig å se overvektige mennesker på SATS som nærmest setter opp telt ved mage-maskinen i den tro at de da får flat mage. For å brenne uønsket fett må man drive en noe mer kardio-rettet trening. Ta lange sykkelturer innendørs eller utendørs, jogg på tredemølle eller i skogen, svøm en masse i svømmehallen. Ett eller annet. Man skal løfte rimelig mange vekter for å brenne spesielt mange kalorier (arrester meg om det er galt).