Alle innlegg Sukkerforum

Er menn virkelig så enkle?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 11 jan. 2015 14:03

Leser flere steder at damer som ikke er god nok som kjæreste, er bra nok for sex. Da spiller det ingen rolle om dama er ung, gammel, feit eller farget liksom. Men ikke god nok for noe annet.

Hmm... Tro om damer også skulle begynt slik: Han har for lite hår/for stor mage til å bli kjæresten min, men jeg kan gjerne leke med ham inntil jeg finner en som er bra nok...

(mann 37 år fra Oslo) sø. 11 jan. 2015 14:08 Privat melding

Nå tror jeg du forenkler dine medsøstres kjønns og følelsesliv litt i overkant mye.

Spørsmålet burde ha vært; "Er *mennesker virkelig så enkle?".

Og svaret er ja. Det må som kjent to mennesker til for å danse tango, du tror vel ikke virkelig at alle damene som blir med menn hjem på one night stands forventer å gifte seg med fyren dagen etter ?

Man kan være fysisk tiltrukket av noen og har god "kjemi" uten at man nødvendigvis liker verdiene og holdningene til personen. Om begge da ønsker å ha sex, hva er galt med det ?

Det eneste riktige svaret er ingenting. Ingenting er galt med det.

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 11 jan. 2015 14:09

Må jo være hinsides kjipt for dem som havner i "bare ok for sex"-kategorien. Og hvordan kan man avsløre om man selv havnet der? Jeg går utfra at menn sjelden sier det som det er...

Skjult ID med pseudonym kaia sø. 11 jan. 2015 14:10

Ikke tro så godt om dine medsøstre @ts!

De fleste damer liker også å ha en mann som bare er "der" midlertidig" til de finner han rette. Vi er kanskje noe mer kresne på det fysiske men jeg vet om ganske mange som aldri vil ha en kjæreste som er arbeidsledig, sykemeldt, har visse yrker som taxisjåfør eller snekker osv..men greit å bare ha som "venn" til noe bedre dukker opp....

Skjult ID med pseudonym sporty sø. 11 jan. 2015 14:12

Lurte på om jeg skulle gjøre det litt annerledes .....du er grei nok til å gjøre hus arbeid, lage mat, betale regninger og annet forefallent ...MEN sex kan du ikke brukes til..tror dere det vil funke?
By the way jeg er dame ;-)

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 11 jan. 2015 14:12

@Chris
Jeg synes det er helt ok om to mennesker blir enige om å ha ONS.
Spørsmålet mitt handler om noe helt annet. Det handler om at menn finner det ok å ha sex med damer som av UTSEENDE ikke er bra nok som kjæreste.

Skjult ID med pseudonym frøken-o sø. 11 jan. 2015 14:12

Det er ikke bare å `bli sånn`, enten er du sånn eller ikke.
Og hva skulle det i såfall tjene til ?

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 11 jan. 2015 14:14

Faktisk tror jeg damer tenker helt motsatt.
Jeg stiller lavere krav til utseende på en livspartner enn jeg ville gjort til en evt elsker/ONS. I valget av livspartner er det helt andre kvaliteter som veier mye tyngre.

Skjult ID med pseudonym sporty sø. 11 jan. 2015 14:17

Word Creeper :-)

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 11 jan. 2015 14:19

Hmm....da skal jeg finne meg en fantastisk flott mann som er 'way out of my league' og håpe på å få bli hans vente-sex-partner...hehe.

Skjult ID med pseudonym kaia sø. 11 jan. 2015 14:20

Ikke enig med deg @creeper!

Jeg er langt mer kresen på alle områder inkl.utseende hvis det er snakk om kjæreste enn hvis det er bare snakk om en ONS eller en kort affære.

Skjult ID med pseudonym sporty sø. 11 jan. 2015 14:24

"I valget av livspartner er det helt andre kvaliteter som veier mye tyngre.." sitat Creeper

MEN man bør klare å se på han uten å grøsse av vemmelse ;-)

Skjult ID med pseudonym Mundilfare sø. 11 jan. 2015 14:25

De aller fleste her, er jo her fordi man har enten blitt erstattet av noen andre, eller ønsket å erstatte den man har. Jeg har jo bare midlertidige forhold bak meg... ;)

Nå er det vel både menn og kvinner som kan ha forskjellig standard mellom hvem de vil ha fysisk og psykisk. Det kan til og med være at man egent tiltrekkes av noe man ikke tør å stå inne for i samfunnet. Og at man derfor trekkes mot enkelte, mens man velger de bort i en sosial setting når det kommer til giftemål og det å vise "hva man har oppnådd til andre".

Men som med alt annet er det jo heldigvis ikke enten eller selv om mange mennesker liker å tro det. Det finnes både menn og damer som har denne overfladiske trangen til å ha en midlertidig tilfredstillelse, eller et jakttrofe for den saks skyld. Motivene er mange, fra lyst til erobring...

Men det finnes andre som har andre verdier og ønsker i livet også. Helt til de som ikke ønsker sex med noen, til de som har sex med alt.

Men som sagt, om det er to personer som går inn i hva som helst på like forutsetninger, så er jo det opp til hver enkelt. Og ikke noe galt med det. Jeg har større problemer med de som tror alle er slik, fordi man har lest det et sted, enn to personer som i enighet har seksuell stor glede av å gni hverandre inn med potteplantejord før de dvasker sammen i en suppe av vaniljesaus og fisk...

Men litt mer seriøst, ønsker man ikke å bli utsatt for en "slik" så må man være tydelig i kommunikasjonen og holde igjen litt før man åpner brødboksen. Da vil personen enten bli, eller forsvinne, og om han/hun forsvinner så er det jo ikke personen du vil ha likevel.

(mann 37 år fra Oslo) sø. 11 jan. 2015 14:26 Privat melding

@Creeper
Det er mange mulige årsaker til akkurat det aspektet der, er man på jakt etter et trofé for å vise verden hvor vellykket man er har man mange andre problemer å forholde seg til i lengden.

En annen årsak kan rett og slett være ekstremt banal, og denne *vet* jeg gjelder for begge kjønn:

Man er kåt og vil ha sex, minstrekrav er puls.

Jeg skjønner ikke helt hvorfor du tror dette bare skulle gjelde menn ?

For å vri litt på det hele da. Om man kan få tenning fordi det er lenge siden sist og man er på "minstekrav puls" nivået betyr ikke det at man vil kunne holde tenningen gående i årevis på det grunnlaget.

Som jeg har sagt før her inne, man er helt avhengig av å ha lyst på personen man skal dele livet med. Det er ikke overfladisk eller et tegn på forkvaklet moral, men en annerkjennelse av at attraksjon er veldig, veldig viktig. Hadde jeg villet leve med noen jeg liker godt men ikke vil ha sex med kunne jeg jo ha flyttet inn med en kamerat.

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 11 jan. 2015 14:33

Til alle dere som tror at dette er noe jeg har funnet på selv: Jeg har egentlig bare hentet ekstraktet ut av flere av de siste dagers tråder her inne.

Ene handler om at mange vil ha sex med frodige damer, men gifte seg med de slanke. En annen handler om at man vil ha sex med mørke damer, men gifte seg med de lyse. Og atter andre handler om guttunger som vil ha sex med gamle damer...osv osv.

I mitt "naive" hode, så er dem jeg vil ha sex med og dem jeg ville ha giftet meg med hentet fra samme dammen.

Skjult ID med pseudonym MrAwesome sø. 11 jan. 2015 14:41

"Han har for lite hår/for stor mage til å bli kjæresten min, men jeg kan gjerne leke med ham inntil jeg finner en som er bra nok."

Hadde jo vært helt supert!

(mann 37 år fra Oslo) sø. 11 jan. 2015 14:44 Privat melding

Jeg skjønner hva du mener og jeg ser poenget. Men du må huske på at det er veldig individuelt hva sex betyr for en person. For noen er det en fantasi om å ha sex med en mørk dame / mann, men de er på sikt mer tiltrukket av asiater/hvite/whatever. Hva man er tiltrukket av, på forskjellige stadier i livet, er for de fleste av oss ganske mye rart.

Tenner man på større jenter men kanskje ikke har lyst på et trofé man føler man ikke kan være stolt av? Da har man kanskje et større behov for ekstern validering enn hva sundt er, men det er noe man må finne ut av og løse på egenhånd.

At yngre menn ønsker sex med eldre damer er vel ikke akkuat unikt for menn, verdenshistorien er jo full av eldre menn med yngre damer (og jeg er et resultat av et slikt ekteskap så jeg er jo glad det kan skje). Årsakene til denne modellen er ikke noe jeg føler meg kvalifisert til å spekulere så mye i, men jeg kan forstå fra eget utgangspunkt at det er en morsom fantasi som ung og uerfaren mann at en erfaren kvinne kan "lære oss opp" i det bortimot ufattelig komplekse temaet "sex". 17 år senere virker det ikke like appelerende på meg, men jeg kan forstå hvordan det er noe jeg kan ha (og sikkert har) tenkt når jeg var (veldig) ung selv.

Det er masse mennesker jeg godt kunne tenke meg å ha sex med som jeg aldri ville ha giftet meg med, men jeg, personlig, lever ikke livet mitt på den måten. Det betyr dog ikke at jeg ikke forstår at noen ønsker det og det må de da få lov til.

Skjult ID med pseudonym metoo sø. 11 jan. 2015 15:00

Du sier: "Man er kåt og vil ha sex, minstrekrav er puls. Jeg skjønner ikke helt hvorfor du tror dette bare skulle gjelde menn ?"

Vel, det gjelder i mye større grad for menn. Menn sier de synes jeg er heldig - fordi jeg som kvinne har nesten begrenset tilgang til sex. Jeg synes ikke det er heldig i det hele tatt fordi jeg ønsker ikke sex med en person bare fordi jeg er kåt - noe kvinner sjeldnere bare "er", det er oftere noe man blir fordi en person har klart å tenne en på flere måter.

Kvinner som går lenge uten sex tenker mindre og mindre på det, mens menn som går lenge uten sex tenker vanligvis mer på det så vidt jeg har skjønt.

Kvinner er også langt mer utsatt for de negative sidene ved sex enn menn. I tillegg til kjønnssykdommer som begge kan få, får kvinner lett (selv med kondom) sopp, infeskjoner som skyldes tarmbakterier fordi menn ikke holder de to orådene nok adskilt, bærekatarr og selvsagt graviditet. Det er ofte man tenker at det ikke er verdt risikoen.

Det finnes også mye bra og lettvint med batterier for kvinner - jeg tror terskelen innen leketøy for menn er høyere og muligens ikke samme grad av nytelse?

Så jeg tror det er mange grunner til at menn i større grad enn kvinner har andre krav til sexpartner enn til kjæreste-emne.

Skjult ID med pseudonym MrAwesome sø. 11 jan. 2015 15:09

"Det finnes også mye bra og lettvint med batterier for kvinner - jeg tror terskelen innen leketøy for menn er høyere og muligens ikke samme grad av nytelse?"

Er nok ikke nytelsen det går på, heller at man får stempel som "taper" hvis man tyr til leketøy som mann. Litt sånn "åja, så du greier ikke å skaffe deg en ekte kvinne du"

(mann 37 år fra Oslo) sø. 11 jan. 2015 15:27 Privat melding

@metoo

Skjønner godt hva du mener (faktisk). Jeg har aldri vært noe glad i tilfeldig sex, ONS osv. Det er ikke så gøy å knaske antibiotika for clamydia og enda mindre gøy å ta en ringerunde... Live and learn.

Uansett, det er veldig lett at man havner i en situasjon hvor SEX er det som nå skal løse alle ens problemer, det er mangelen på sex som gjør at man er deppa og lei av jobben og det er mangelen på sex andre damer kan føle på deg og derfor du ikke får deg noe.

Ingenting av det er dog sant. Sex i seg selv er ikke egentlig noe å stresse med, det å dra med seg noen hjem for å bruke dem til å, i praksis, onanere i er ikke spesielt givende. Ikke egentlig. Det emosjonelle hullet bør man heller forsøke å kartlegge og finne ut av på andre måter. Mark Manson skrev en interessant sak om dette for en tid tilbake ifm PUA: http://postmasculine.com/pickup-artist

Finnes masse sexleketøy for menn, problemet er ikke at du ikke kan få en orgasme av de (for det kan du), men de fyller ikke det emosjonelle hullet.

Og @MrAwesome er nok også inne på noe her, selv foretrekker jeg noe laget av silikon over et "tomt ligg" som ofte fører til et eller annet følelsesmessig kaos for én eller begge parter og bryr meg særs lite om hva andre måtte tenke over det.

Buzzfeed lage en litt artig video om dette forøvrig:

https://www.youtube.com/watch?v=utuiAJvbV74

Skjult ID med pseudonym Observatør sø. 11 jan. 2015 15:28

Tror aldri jenter/ damer/ kvinner noensinne vil forstå seg på menn, på samme måte som gutter/ menn aldri noensinne vil forstå seg på kvinner..

Kvinner lever i en annen verden etter mitt kjønn og tror at gutter/ menn som bare er venner ikke er det utelukkende i håpet om noe mer, for så forskjellig er vi..

Den som sier noe annet er i min bok en stor løgner, på den annen side kan det være en grei test for å skille dem som lyger fra de ærlige.

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 11 jan. 2015 15:29

Så du mener at alle guttevennene mine egentlig vil ha sex med meg?
I wish ;)

(mann 37 år fra Oslo) sø. 11 jan. 2015 15:33 Privat melding

Om vi skal følge The Ladder Theory er de enten lystne på deg eller så har de noe høyere opp å stigen enn deg allerede ;).

http://www.laddertheory.com/

Det er en artig teori som jeg ofte har utfordret venninner til å faktisk tenke gjennom.

Skjult ID med pseudonym Observatør sø. 11 jan. 2015 15:34

Ja, eller bruker deg for å trekke venninnen din, eller andre i din krets, finnes et ordtak der som jeg ikke akter å nevne i denne sammenheng, men det er selvforklarende og du har muligens overhørt det om du har flere brødre..

Skjult ID med pseudonym Observatør sø. 11 jan. 2015 15:37

"Alle fine damer har en stygg venninne", der nevnte jeg det visst, og dette ordtaket kan snus som en formel..

Skjult ID med pseudonym Observatør sø. 11 jan. 2015 15:41

Kan følgelig unntaksvis ved "guttevenn" være en som er på vei ut av skapet, pleier ofte å starte med silkeskjorter og lærbukser i slike tilfeller, sett det før, hehe

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 11 jan. 2015 15:41

Det der var en populær sang på 90-tallet. Ikke noen venninner i min krets, så jeg er både den styggeste og peneste ;)

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 11 jan. 2015 15:46

Chris, du virker forøvrig som en morsom person å diskutere dette med. Skulle kanskje gjort det over en kaffe en dag.
Og ja, du er for ung for meg, jeg vil ikke ha sex med deg heller ;) Men hadde jo vært moro å tørrtrene på kaffedrikking før dette datinggreiene...

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 11 jan. 2015 15:52

Jeg vet om mange jenter jeg gjerne kunne hatt sex med om muligheten bød seg. Men de kunne ikke blitt kjæresten min.

Det har ikke noe med utseendet å gjøre. Flotte jenter alle sammen, de er bare personlighetsmessig og interessemessig alt for forskjellig fra meg til at det kunne fungerte over tid i et ordentlig forhold.

(kvinne 50 år fra Hedmark) sø. 11 jan. 2015 16:43 Privat melding

Sitat fra @kaia:
"De fleste damer liker også å ha en mann som bare er "der" midlertidig" til de finner han rette. Vi er kanskje noe mer kresne på det fysiske men jeg vet om ganske mange som aldri vil ha en kjæreste som er arbeidsledig, sykemeldt, har visse yrker som taxisjåfør eller snekker osv..men greit å bare ha som "venn" til noe bedre dukker opp...."

Er dette "normalt" for oss kvinner!?
Da må jeg ærlig talt si at jeg blir flau over å være kvinne!!

Jeg kunne ikke tenke meg å bruke en annen person som midlertidig løsning til noe bedre dukket opp og for meg er en person som er vakker inni også vakker på utsiden..
Hva slags yrke vedkommende har er ikke så nøye for min del, men OM jeg skulle si noe måtte jeg heller ha hellet andre kanten.. At en med et høyt og høytrangende yrke være av mindre interesse for meg da han mest sannsynlig ville vært mye borte/opptatt med jobben. Og han hadde antagelig blitt for "glup" for meg sånn at jeg ikke like lett kunne føre en "normal" samtale med han :)
Men som sagt...om det er en som jobber på lager eller om han er ingeniør i Nordsjøen er meg egentlig knakende likegyldig så lenge han er god og snill og har de tingene jeg søker hos en mann..
Og om han har kulemage og ikke hår så spiller det ingen rolle, men heller ikke om han har en kraftig hårmanke og flat mage..
Neeeei, jeg for min del vil ha sex med en jeg er glad i og ønsker å dele livet mitt med og hva han jobber med og hvordan han ser ut spiller som sagt ikke så mye rolle :)

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 11 jan. 2015 17:28

Nå har jeg faktisk skummet gjennom denne stigeteorien, og overraskende nok: Jeg er svært uenig!

For meg betyr det overhodet ingenting om mannen er rik eller tjener godt. Jeg klarer da virkelig å forsørge meg selv. Derimot må jeg innrømme at jeg (dessverre) finner noen yrker mindre aktuelle enn andre. Og det er ikke typiske lavstatusyrker. Jeg tiltrekkes rett og slett av menn i ordentlige kule mannfolkjobber, og synes derfor at alle typer meglere, kontorrotter og leger etc. er turnoff.

(mann 37 år fra Oslo) sø. 11 jan. 2015 18:13 Privat melding

@Creeper
Hehe, det er jo litt av moroa, kvinner er så og si aldri enig. Jeg er vel ikke 100% sikker på om jeg er helt enig alt jeg heller, men det er et par hakk av sannhet der som vi alle kunne ha hatt godt av å ta inn over oss tror jeg. Som f.eks at å dilte etter en jente i årevis som hennes bestevenn når alt du vil er å bli hennes kjæreste nok ikke er beste taktikken for hverken sjel eller forhold.

Du vet forøvrig hvor du finner meg, jeg har ikke noe behov for å prøve å ha sex med alle kvinner jeg møter så det er nok relativt trygt å ta kontakt :).

Skjult ID med pseudonym Voksendame sø. 11 jan. 2015 18:17

@chris, hadde jeg vært 15 år yngre, hadde jeg valgt sjekke deg opp. Du virker så bra mann!

(mann 37 år fra Oslo) sø. 11 jan. 2015 18:21 Privat melding

@Voksendame takk for komplimentet, det var hyggelig å høre :-).