Alle innlegg Sukkerforum

Hvor ærlig og åpen bør man være?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Gamlemor sø. 11 jan. 2015 15:44

Har intrykk av at menn blir skremt bort av åpne rett på sak svar....noen menn som kan utdype litt for meg? Jeg har ingenting å skjule og ser heller ingen grunn til å gjøre meg bedre enn jeg faktisk er.

(mann 29 år fra Oslo) sø. 11 jan. 2015 16:03 Privat melding

Er ingenting som er bedre enn noen som bare spør eller sier ting rett ut! Så lenge det ikke er ment på en sårende måte selvfølgelig! :)

(mann 29 år fra Oslo) sø. 11 jan. 2015 16:07 Privat melding

Meeeeen, du sier selv at du har ingenting å skjule! Hvorfor skjuler du deg da bak et pseudonym?! :)

Skjult ID med pseudonym Gamlemor sø. 11 jan. 2015 16:12

Av hensyn til dem jeg har skremt bort..... De trenger ikke føle seg ille til mote ved å lese et innlegg og innse at det er dem jeg snakker om

Skjult ID med pseudonym Hurman sø. 11 jan. 2015 16:29

Hvorfor tror du at "skremt dem bort" er riktig uttrykk da?
Kanskje du har skrevet med menn med lav takhøyde og lite raushet, og som ikke helt ser at folk kan endre seg?
Husk at ting du ikke forteller, sånne ting de ikke har noe med, ikke er det samme som å være uærlig.

Skjult ID med pseudonym Gamlemor sø. 11 jan. 2015 16:32

Ja kanskje det. Det kan jo også hende de har et helt annet syn på ting enn meg og ikke helt takler sterke uavhengige kvinner som ønsker å stå på egne ben og ikke ønsker å bli spandert alt mulig på og heller ikke hopper rett i køya ved første møte....

Skjult ID med pseudonym Hurman sø. 11 jan. 2015 16:44

Kan jeg spørre deg hvordan du 'gjennomlever' det å ha andre syn på saker, å være sterk, uavhengig, stå på egne ben og ikke bli bli spandert på?

Skjult ID med pseudonym Gamlemor sø. 11 jan. 2015 16:51

Jeg mener at jeg som har ordnet økonomi og grei nok lønn klarer å betale maten min selv hvis vi går ut og spiser... evt så går det å betale annenhver gang....Ikke sånn at vi må dele på krona, men jevnt rettferdig... jeg klarer også fint å åpne dører selv og trenger ingen til å åpne dører for meg. Jeg er ganske rett frem når det gjelder å snakke med mennesker rundt meg også uten å være uhøflig. Men jeg liker å kalle en spade for en spade.

Skjult ID med pseudonym Mundilfare sø. 11 jan. 2015 17:05

"jeg klarer også fint å åpne dører selv og trenger ingen til å åpne dører for meg" - denne setningen ser jeg ofte, og illustrerer en fundamental feiltanke hos mange mennesker.

1. Det er greit at man klarer noe selv.
2. Alle liker å føle at de er til nytte.

F.eks klarer jeg å lage min egen middag. Dermed betyr ikke det at jeg ikke skal sette pris på at noen andre lager mat til meg. Jeg vil til og med skryte av det for å oppfylle punkt nr 2. Sitter jeg derimot og klager over at "Hvorfor lager du middag til meg? Når jeg kan punkt 1." - så vil personen føle at de ikke har noe nytteverdi, og dermed føle seg verdiløs.

Jeg har også ordnet økonomi, jeg har et sted å bo, en god jobb og jeg klarer alle oppgaver jeg må klare selv. Hvilken nytte skal en kvinne ha i mitt liv? Skal hun bare være til sex og nærhet? I så fall vil dette passe inn med "jeg klarer også fint å åpne dører selv og trenger ingen til å åpne dører for meg" - fordi sex og nærhet er det i et forhold jeg har minst evne til å klare å ordne selv på en tilfredsstillende måte.... men vil en kvinne kun være der for det? Ja noen kanskje... men man liker å føle seg til nytte, så jeg må la henne få jobbe, tjene penger, lage mat, vaske litt, gjøre det koselig... på samme måte som jeg må gjøre det. For å føle at man er til nytte...

En mann åpner døra for deg fordi det er en hyggelig gest, alle vet at du klarer å åpne en dør selv. De fleste damer klarer også å kjøpe blomster og smykker selv. På samme måte så klarer jeg å hente en øl selv fra kjøleskapet når jeg skal sette meg ned for å se på fotballkamp. Men det er ufattelig kjekt om noen av og til gir noe, og at jeg og vi andre lar disse menneskene få ha gleden av å være til nytte, om ikke vil de forsvinne til et sted som har bruk for dem...

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 11 jan. 2015 17:12

Men bare fordi du KAN betale selv og KAN åpne dører selv så trenger det jo ikke å bety at du ikke setter pris på gesten med å bli spandert på eller åpnet dører for. Kanskje det er noe som kan være greit å få med?

For noen ganger så har vi faktisk LYST til å spandere og åpne dører.
Ikke fordi vi føler oss tvunget til det.

Skjult ID med pseudonym Hurman sø. 11 jan. 2015 17:26

Ja @Mundilfare, å være en god ett-eller-annet, og gjerne kjæreste, -handler om å la den andre slippe til- og å la få lov å være til-for i oppbyggelig omfang og inkludering. Å 'hele tiden' si nei til det en er kapabel til selv har motsatt effekt.

(kvinne 53 år fra Sør-Trøndelag) sø. 11 jan. 2015 17:28 Privat melding

Jeg er en kvinne som liker høflige og dannede menn som gjerne tar regningen og er galante når vi er ute, men til gjengjeld ønsker jeg å skjemme de bort med hjemmelaget middag og litt oppvartning når vi er hjemme.
Jeg har også sterke meninger og er selvstendig, og oppfatter at menn skygger banen når de får vite det. Er det virkelig slik at menn bare ønsker seg en villig kose- og nikkedukke som de kan vise frem på byen?

Skjult ID med pseudonym Gamlemor sø. 11 jan. 2015 17:32

Takk for gode svar. Jeg ser vel kanskje hva jeg gjør feil her ja... men sånn er det vel gjerne når man er helt fersk på dating man er vel kanskje så opphengt i hva man selv ønsker at man ikke helt ser effekten det har på den man dater.....

Skjult ID med pseudonym Mundilfare sø. 11 jan. 2015 17:44

Sterke og selvstendige kvinner kan være fantastiske, det er ikke det som er avgjørende for min del, så jeg snakker ikke for alle.

Jeg tar gjerne imot ei med høy utdanning, høy inntekt, sexy, sterk og selvstendig, men om hun i tillegg er egenrådig, sta og vanskelig, så klarer jeg meg uten.

Det ligger svært mye styrke i å kunne være ydmyk, og det er nok her mange feiler, både som menn og kvinner. Å ha en egen mening er fint det, men å ødelegge husfreden fordi man må ha "rett" er noe annet.

Evnen til å lytte og høre en mening som er ulik sin egen er viktig å ha, også for en sterk person med egne meninger. Men man ser ofte at mange blander "Sta, egenrådig og selvhevdende" med det å være sterk.

Oftest er det de mest sårbare personene som virkelig har mye bagasje som virkelig er de sterkeste og mest selvstendige menneskene jeg har møtt. De lytter til andres råd, de evner å reise seg, de har lært mye og de deler sin erfaring. De åpner opp og de slipper folk inn. Det ligger mye mot i det. Det å endre mening om man blir overbevist er en styrke.

Så hva som er sterkt og selvstendig er litt forskjellig. Og det som virkelig er skillet her er om man i tillegg er ydmyk og inkluderende, eller egenrådig og tverr. Det ene er svært tiltrekkende, det andre er direkte skadelig.

Er man i et forhold så er det ikke for å hevde sin egen rett, da er det mer for at man genuint ønsker at den andre personen skal ha det bra. Og slik må begge tenke.

Kanskje bør man unngå fraser som "sterk, sterke meninger og selvstendig" - skriv heller hva som gjør at du er sterk, og hvilke meninger du har?

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 11 jan. 2015 17:47

@ Mundilfare
Det der var et fantastisk godt svar.

Til TS
Jeg synes at du virker litt "slitsom". Skal på død og liv bevise noe. Og jeg innrømmer gjerne at jeg var slik selv da jeg var i ten- og 20-årene.

Gleden ligger hos den som gir. En gave kan være å vise en gest, gi en kompliment eller spandere middag. Det er veldig lite hensynsfullt å poengtere at man ikke ønsker å ta imot en gave som ønskes gitt bort med edle hensikter.

Skjult ID med pseudonym Hurman sø. 11 jan. 2015 17:53

Jeg vet ikke om en eneste mann som skygger banen for selvstendige kvinner med meninger, men jeg kjenner desto fler menn som digger interessante meninger og interessante meningsutvekslinger. Menn skygger ikke banen pga kvinnens fortreffelighet.

Skjult ID med pseudonym R sø. 11 jan. 2015 17:59

@Gamlemor - Det må være mulig å ha to tanker i hodet samtidig? Altså, både være selvstendig og like at noen viser en gentle side? Jeg ser overhodet ikke problemet med det, for egen del.

Det er ingen hemmelighet for de jeg kjenner/dater, at jeg er selvstendig, klarer det meste selv, at jeg eier mitt eget bosted og trives med alt dette. Jeg trenger vel i prinsippet ikke en mann til noe som helst, hvis man kun ser på fakta. Jeg elsker allikevel at det fortsatt finnes menn som ber ut, som spanderer, som åpner dører og som drar frem stoler. Ikke fordi de føler at de må, men fordi det er den de er og de liker det. Den dagen jeg befinner meg i et forhold igjen, så er det antagelig med en mann som liker å gjøre "manneting", samt liker at jeg gjør "dameting" - uten at det tar helt av på noen av frontene. Viktig å se forskjellen på menn og kvinner og å prise forskjellene for det de er. Heldigvis at de er der! :-) Hvem i all verden ønsker 100% likhet mellom kjønnene?

(mann 37 år fra Oslo) sø. 11 jan. 2015 18:41 Privat melding

Du bør aldri endre på hvem du er eller hva du mener, men det å være sterk, åpen og ærlig er ikke det samme som å ikke vise noen form for svakhet. Kjører man på som et godstog med sin "styrke" er det veldig enkelt å bli oppfattet som om man faktisk ikke kan, eller vil, slippe noen innpå seg og det igjen er ikke akkurat noe tegn på styrke. Vet ikke om det er hva som har skjedd i ditt tilfelle, men det handler ofte om å være ekte og ærlig med seg selv og menneskene vi møter.

Være kongruent med hva du sier, gjør og føler, et begrep som PUA bevegelsen omtrent har kjørt i grøfta nå, men det er nå engang korrekt.

La oss så anta at du *er* på stell og du er ikke i godstogmodus, flott! De mennene/damene du da skremmer bort er jo ikke noe å bruke tid på uansett. For å atter en gang sitere litt Mark Manson;

"You wouldn’t buy a dog that bites you all the time. And you wouldn’t be friends with someone who regularly ditches you. You wouldn’t work a job that doesn’t pay you. Then why the hell are you trying to make a girlfriend out of a woman who doesn’t want to date you? Where’s your self-respect?"

Jev vil påstå at det samme gjelder for dere kvinner. Svarer han ikke ? Flott, da er han ute av bildet og dere kan lykkelige gå videre med livet deres, fornøyde med å ikke ha måttet bruke masse tid på noe som ikke kunne bli bra uansett.

Skjult ID med pseudonym R sø. 11 jan. 2015 19:44

Mhm, hør på Chris^.

(mann 32 år fra Sogn og Fjordane) ma. 12 jan. 2015 00:01 Privat melding

Ærlighet varer lengst.
Trenger ikkje teppebombe han med alt i første meldinga. Men er supert at du velger å vere heilt ærlig. Det burde alle vere ;)