Alle innlegg Sukkerforum

Sosial angst og på byen alene.

Vis siste innlegg
(mann 32 år fra Nordland) lø. 17 jan. 2015 23:46 Privat melding

Hei! Jeg har sosial angst, men prøver å utfordre meg selv hele tiden. Hver lørdags kveld tenker jeg at jeg skal ut på byen alene for å prøve å prate med mennesker. Men jeg feiger ut før jeg kommer over dørstokken.

Jeg kjenner ikke noen her jeg bor (Sortland/Nordland).
Noen forslag?

(mann 47 år fra Oslo) sø. 18 jan. 2015 00:02 Privat melding

Du er modig som legger det frem slik. Det ville ikke alle turt. Kanskje noen her som legger merke til den egenskapen? :-|

Skjult ID med pseudonym Realista sø. 18 jan. 2015 00:12

Hva med å være den som starter en singelgruppe for single på FB i ditt område...og spre det gode budskap..? Lage et forum hvor det å finne på felles aktiviteter og skape et sosialt felleskap er målet. Jeg tipper at du overhode ikke er alene om ha det slik der du bor @Corneliss :)

Da blir du en som går foran og blir dermed "tvunget" til å delta. En fin og veldig hyggelig øvelse! Og da ville du ha også bidratt til noe positivt til andre mennesker...Å føle at man bidrar med noe positivt har en helt uvurderlig påvirkning på ens egen indentitet. Banner på at du hadde fått mange takknemlige sjeler for å ta iniativ til et slikt tiltak! :)

(mann 32 år fra Nordland) sø. 18 jan. 2015 00:29 Privat melding

Veldig gode idè @Realista! Takk for det :) Skal se hva jeg kan gjøre med den saken.

@Ms1, jeg har bare eldre kollegaer. Så føler ikke helt for å spørre dem om å bli med en tur på byen. Kjenner ellers INGEN andre nei.
Jeg tok svingkurs for noen år siden, kanskje jeg kan finne noe slikt her. Gode idè :)

@EnBraFyr, jeg har "mestret" angsten såppas at jeg føler det er på tide å komme meg ut å prate med noen andre enn betjeningen i butikken osv.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 18 jan. 2015 00:34

Vet du?
Jeg har ikke sosial angst og er trygg når jeg snakker med fremmede.
Men å gå på byen alene hadde jeg ikke likt å gjøre.
Så jeg forstår deg supergodt!

Kanskje du kunnet starte i en annen ende? Finne noe å gjøre med noen på dagtid, eller et kurs, en turistforening, hva som helst? Så kanskje det ville vær lettere å gå ut sammen med noen etter hvert? Noen du kjenner? Ofte er det enklere bare å "ha et annet menneske" der, liksom....

Takk for at du deler. Du er tøffere enn de fleste!

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 18 jan. 2015 00:48

Jeg går nesten bare på byen alene jeg. Men jeg har angst for en date, så det har jeg ikke turd ennå.

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 18 jan. 2015 01:07

Hvorfor er det skummelt å gå på byen alene?

Skjult ID med pseudonym Dean sø. 18 jan. 2015 01:54

Sjekk ut diverse butikker om det jobber noen kjekke jenter der, og snakk litt mer med dem hver gang du handler. Til slutt så blir dere trygge på hverandre, og kan ta en kaffe eller finne på noe kos.

Skjult ID med pseudonym FrkFryd sø. 18 jan. 2015 02:17

@Corneliss Tenk på at du bor et sted med svært direkte folk, ikke la deg skremme! :) Jeg har selv havarert på Sortland som nokså bedugget østlending som hadde surret seg bort fra alle kjente, og var pent nødt til å slå i hjel tiden til jeg var våken nok til å finne retningen dit jeg var ment å sove. Du er i det beste miljøet for å slå i hjel sosial angst! Hopp i det, gå bort til noen der ute og si hei! Kanskje ikke med mål om å finne livsledsageren, men for å finne noen hyggelige folk å slå i hjel tid (og angst) med. En ting av gangen. Det finnes det mange av der oppe i nord. Og ikke bli redd om det faller noen gloser. Send noen tilbake, gjerne på din egen dialekt om du ikke er der fra, det slår an. Det er et trivelig folk, som er lett å komme inn på. Og da har du en start. Lykke til! :)

Skjult ID med pseudonym Postmannen sø. 18 jan. 2015 13:03

Jeg har absolutt ikke sosial angst, men å gå på byen alene, DET gjør jeg ikke. Så du trenger ikke føle at det er noe galt med deg fordi du ikke vil det... jeg vil heller si at du er veldig normal.

For å gå på byen trenger man noen å gå med. Arbeidskolleger eller venner. Hvis ikke du har det så kan du jo feks finne en ny arbeidsplass med litt yngre kolleger, begynne på en fritidsaktivitet hvor du kan finne venner (fotball, dansekurs, turlag osv).