Alle innlegg Sukkerforum
(mann 42 år fra Hedmark) ma. 19 jan. 2015 23:00 Privat melding

Hvorfor det så feil å "trenge" noen...
Hva er egentlig feil med å føle et sterkt savn etter å finne den rette ?

Skjult ID med pseudonym _________ ma. 19 jan. 2015 23:10

Det er fashionable å være sterk og uavhengig.

Samfunnet har for mange meninger. Fuck the Norwegian society (ref. Trygdekontoret).

Skjult ID med pseudonym metoo ma. 19 jan. 2015 23:26

Fordi at du legger et stort ansvar på den som blit utsatt for den trengende, hvis den som blir valgt ikke er like trengende selv.

Men to desperate sjeler kan gå bra…. !:)

(mann 37 år fra Oslo) ma. 19 jan. 2015 23:40 Privat melding

Bra og bra metoo....

Litt usikker på det ;-).

Men du er helt klart inne på kjernen av problemet; man lesser av emosjonelt behov på en annen som aldri skulle hatt det til å begynne med.

@1andonly:
Det å elske sin kjæreste og trenge dem er ikke å være needy, ei heller et savn etter noen. Men har du et bevisst forhold til hvorfor du har et sterkt savn etter noen?

Er det for å fylle et emosjonelt hull? Husk at en kjæreste ikke vil gjøre deg lykkelig, det er ditt ansvar å ha det bra med deg selv. Er du dårlig trent i dag og har komplekser for det vil du ikke få noe mindre komplekser for det om du finner en kjæreste.

Jeg har hatt en lei tendens til å måtte få ekstern bekreftelse på at jeg er god nok fordi jeg ikke har trodd på det selv. Samtidig som jeg har hatt problemer med å håndtere konseptet "være alene" og samtidig hatt mye passiv aggresjon over å forvente at andre skal lese tankene mine og møte mine ukommuniserte behov.

Det har ført til mye hodepine for diverse kvinner opp igjennom årene. Meg selv også for så vidt, men de var vel mer uskyldige oppi alt dette.

Uansett, det er problemet med å være needy. Det er en refleksjon av noe usunt i psyken som man på en eller annen måte må bli bevisst på og rydde opp i.

(mann 42 år fra Hedmark) ma. 19 jan. 2015 23:45 Privat melding

Desperat er et meget negativt ladet ord ;)
Jeg har aldri skjønt den fordomsfulle stempling som needy og desperat...
Synes det er fint at man kan tørre å si at man føler savn... Hadde man vært desperat og "svak" , hadde man vel bare lokket i hus den første og beste, og ikke vært singel over lengre tid ;)

(mann 37 år fra Oslo) ma. 19 jan. 2015 23:48 Privat melding

Needy og desperat *er* negativt.

Det har som sagt ingenting med savn å gjøre, man kan fint både savne og elske og uttrykke dette uten å være needy.

(mann 42 år fra Hedmark) ma. 19 jan. 2015 23:56 Privat melding

Der er helt klart store forskjeller, mange er mer opptatt av sin egen "frihet" og selvrealisering, en ønske om noen helt spesiell å dele øyeblikk med, og det er jo greit. Men jeg skjønner ikke hvorfor man skal være så redd for å si at man føler savn. Jeg vet jo at en stor andel gjør nettopp det, og faktisk så tror jeg det kan være av de beste partnere, de som virkelig vil bygge et forhold. Bedre enn de som føler seg kvalt av en helg med tosomhet etter forelskelsen er borte.

(mann 42 år fra Hedmark) ti. 20 jan. 2015 00:07 Privat melding

Savn i seg selv er et ganske selvforklarende ord, man føler seg ikke komplett da. Det å savne er en veldig naturlig følelse, det kan også være en sterk følelse til tider. Og den kan være veldig situasjon betinget noen ganger.
Grunnen til post er at jeg rett som det er registrerer at det blir så negativt ladet rett som det er.
Jeg for min del vil gjerne ha noen som har evnen tlf å kjenne et sterkt savn etter noen spesiell. Med det som et utgangspunkt tror jeg man kan bygge de sterkeste broer :)

(mann 37 år fra Oslo) ti. 20 jan. 2015 00:07 Privat melding

Litt usikker på hvor mange ganger jeg må gjenta at det å være needy ikke har noe å gjøre med å ikke uttrykke eller føle savn, men prøver igjen ;-).

Det å være trygg og følelsesmessig velfungerende er ikke det samme som å ikke kunne uttrykke savn, kjærlighet eller lignende.

Det å være needy og desperat er derimot overhodet ikke tegn på at man har alt på stell.

(mann 42 år fra Hedmark) ti. 20 jan. 2015 00:16 Privat melding

Du Chris,,,,, det er det stemplet som ofte blir gitt hvis noen uttrykker savn. Og det virker for å være så ombredt at mange har "behov"for å stadfeste/kunngjøre i sin profiler at de ikke er det.... rett etter de har brodert ut om hvorfor og hva de søker.

(mann 37 år fra Oslo) ti. 20 jan. 2015 00:24 Privat melding

Men så kommer det jo helt an på hva *du* legger i savn slik du bruker begrepet her da :-).

Om det innebærer å sende 100 sms'er etter første date for å fortelle hvor awesome alt var, alltid ha tid (ikke som i "hard to get" men som i "jeg har overhodet ingenting jeg gjør, ever, never, ever fordi jeg ikke har noe som minner om et liv og trenger DEG til å fylle det!"), sender 100 røde roser etter andre date hvor du forteller alt om hvor høyt du elsker henne, om hun aldri får fred til å leve sitt liv fordi du ringer, møter opp, sender meldinger etc ... ja da kan "savn" være et problem.

"Savn", for meg, er følelsen av at jeg trives i en persons selskap og gjerne vil gjøre det mer. Savn er når jeg er bortreist en uke på jobb og må sove alene på et hotellrom og ikke ved siden av den jeg elsker. Savn er det som minner meg på at denne personen betyr noe for meg, også i hverdagen. Det har jeg ikke noe problem med å uttrykke.

"Savn" er dog ikke noe du bør føle for noen du akkurat har møtt, da er ikke følelsene proposjonale med investeringen og det kan fort tenkes at man har brukt personen som en brikke i et bilde og ikke ser personen for den hun faktisk er.

Som @Mann26 sier - da har man klart å objektifisere den andre og har ikke følelser for *personen* men det konstruerte objektet personen representerer i ens eget psyke.

(mann 42 år fra Hedmark) ti. 20 jan. 2015 00:38 Privat melding

Du er flink på å besvare her Chris,, men ikke i et av dine lange foredrag har du prøvd å tilnærme deg en teori på det jeg undres over...

Nemlig hvorfor er "vi" redde for det... Det er helt tydelig for meg ihvertfall at det er et lite "spøkelse",,, og hvorfor den oppfatning har jeg redegjort for ovenfor.
Og definisjon på begrepene har jeg ordbok til...

(mann 37 år fra Oslo) ti. 20 jan. 2015 00:43 Privat melding

Da vet jeg ikke helt, er du sikker på at jeg ikke har svart på hva du faktisk spurte om ?

"Vi" er redde for å være Needy fordi det er et tegn på andre problemer og er negativt av natur. Hvorfor har jeg forsøkt å forklare.

"Vi" er derimot ikke redde for å uttrykke ektefølt og sunt savn for en vi elsker. Hvorfor har jeg også forsøkt å forklare.

Så da er konklusjonen at du enten ikke forstod hva jeg skrev, som i høyeste grad kan være min feil, eller at du er uenig i hva jeg skrev.

Ingen av delene er ekvivalent til at jeg ikke har "prøvd å tilnærme meg en teori på det du undres over".

Skjult ID med pseudonym Hurman ti. 20 jan. 2015 00:45

Det er aldri galt å virkelig ønske seg en kjæreste, og heller ikke galt å ønske å være kjæreste. Det er mer vakkert, tenker jeg, fordi disse har lettere for å 'legge til rette' for nettopp dette.
Det som der i mot er usexy er å ikke ville endre på noen ting i hverdagen, når den er fylt opp av ting og gjøremål som 'står i veien' for en slik tilnærming, og ikke ville forsake noen ting. Da blir dette savnet litt formålsløst, og om en samtidig er på deitær'n så tror jeg det kan bli mye 'tom-dating', som for å fylle de få hullene en likevel har, og at mht at den andre kanskje også har 'sine ting' så kan det bli litt av en samordningsoppgave.

Men jeg VET ikke. Bare en tanke...

Skjult ID med pseudonym Z ti. 20 jan. 2015 00:50

Hvorfor det så feil å "trenge" noen...
Det er flott å ha noen å savne når de er borte, og det er fint at mennesker trenger hverandre. Men det er en gense mellom å trenge og trenge. Å trenge å bæres er noe annet enn behovet for å støtte seg litt til tider.

Hva er egentlig feil med å føle et sterkt savn etter å finne den rette?
Det er ingenting galt med det. Hvem har sagt at det er galt? Men om man setter sitt singelliv på vent fordi man ikke lever side om side med den rette, forringes livet. Og om man ikke klarer å bli lykkelig uten "ytre stimuli" som en kvinne er, vil nok denne kvinnen føle et etterhvert tyngende ansvar for din lykke. Og sånn sett er det indirekte galt. Men om man har masse kjærlighet å gi, dele og ønske å være raus med, er det ikke noe galt i å savne....

Skjult ID med pseudonym kosegutt ti. 20 jan. 2015 16:40

Enig med Hurman,,,,,

Det er vakkert !