Alle innlegg Sukkerforum

Kunne du datet en overvektig?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym stordame ti. 20 jan. 2015 09:41

I tilfelle ikke - hvorfor ikke? :)

Fyr løs!

Skjult ID med pseudonym jølle ti. 20 jan. 2015 10:12

Spørs hvor overvektig vi snakker? Er BMI-en på extrem fedme skalaen så nei takk. Personlig kunne jeg ikke tenkt meg det. Flere grunner til det, har man ikke en vis fysisk tiltrekning går det ut over sexen samt forholdet. En annen ting er at jeg selv prøver å bli kvitt noen kilo, å har liten tro på at en annen overvektig er den rette motivator til og hjelpe på med det, Men kan jo ta feil. Til syvende og sist er det personlighet og fellestrekk/interesser som trumer.

Skjult ID med pseudonym _________ ti. 20 jan. 2015 10:19

BMI over 25 er ikke nødvendigvis noe problem. Over 30, så begynner vi å snakke.

(mann 37 år fra Oslo) ti. 20 jan. 2015 10:37 Privat melding

BMI meg her og BMI meg der.

Jeg tiltrekkes, generelt, av en "normal" kropp, ikke for tynn og ikke for tykk.

Skjult ID med pseudonym _________ ti. 20 jan. 2015 10:53

Cirka slank, med andre ord.

(kvinne 38 år fra Akershus) ti. 20 jan. 2015 11:12 Privat melding

Henviser bare til standup-linken jeg la til tråden "Vekt" igår...

Siterer fra den : det er vel ingen mann som sitter å runker til et tall...AAaahhh, 64!

Skjult ID med pseudonym jølle ti. 20 jan. 2015 11:34

*EnBraFyr
En sikkelig "manne-mann" du? Imponert over at du vet hva disse bladene heter! :p Hehe Du om det. ^^
Mener bare at BMI indexen er en god veileder hvor en bør ligge i vekt utfra hva som er bra for helsa. Har ikke noe i mot å date noen som er litt under/over normal vekt. (Utfra hva BMI idexen regner som normal). Viktigste er kjemien og en tiltrekning. Men ut fra enkelte profiler jeg har sett både her inne og andre steder skriver enkelte normalvekt/gjennomsnitlig kroppsbygning, hvor profilbilde tydelig tilsier noe annent. Mener alt for mange tror det er normal vekt å være tykk, dvs veie 80-100 kg. Bare fordi vi stadig blir et feitere folkeslag i likhet med amerikanerne, så vil jeg ikke påstå det er normalt.

(mann 46 år fra Akershus) ti. 20 jan. 2015 11:58 Privat melding

For å snakke for meg selv (igjen) skjønner jeg ikke at ens vekt (BMI eller hvilket «vitenskapelig» ord man nå velger å bruke) har noe så si.

For min del er en velproporsjonert kropp; altså en kropp hvor de forskjellige kroppsdelene står i godt forhold til hverandre mye mer tiltrekkende enn hva som er den totale kroppsvekten. For eksempel ser en velfylt D-cup rart ut på en dame med livvidde som en prepuberal guttunge. Er mulig jeg har vokst fra litt av denne kroppsfikseringen, men jeg skjønner ikke denne «etablerte sannheten» om at slank og veltrent = sexy og tiltrekkende. Bevares, en slank og veltrent kropp kan være tiltrekkende den, men det er ingen selvfølge at den er det.

Alt koker vel ned til «smak og behag» uansett…

Skjult ID med pseudonym Ninja ti. 20 jan. 2015 13:33

Vekt har ikke så mye å si så lenge man er aktiv. Når man begynner å ikke kunne bli med på ting eller opplever plager pga vekten så kan det bli slitsomt.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 20 jan. 2015 14:43

Jepp!
Men jeg kunne ikke datet en dum fyr...

Skjult ID med pseudonym MrBig ti. 20 jan. 2015 14:54

Nei , beklager , det fungerer rett å slett ikke for meg . Ikke noe discred til noen men for meg .. Nei

Skjult ID med pseudonym Creeper ti. 20 jan. 2015 15:00

@ jølle

Begrepet "normal" og "gjennomsnitt" er relative størrelser som beveger seg i takt med flertallet. Når flertallet er overvektig, så er altså dette normalen (gitt normalfordeling med standardavvik). Så om vi blir et feitere folkeslag, så endres altså oppfatningen av begrepet "normalvektig".

Skjult ID med pseudonym jølle ti. 20 jan. 2015 15:58

@creeper

Sant nok. My bad. Men likevell litt urovekkende.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 20 jan. 2015 15:59

EnBraFyr.

Jeg sier at jeg ikke ønsker meg en dum kjæreste.
Du sier at du skjønner, og at det ikke er bra å være for like.

Hvorfor sier du sånt?
Hva gjør at du har behov for å si indirekte at du mener jeg er dum?
Føles det bra på noen måte?

Skjult ID med pseudonym Z ti. 20 jan. 2015 16:34

Nei, jeg mener ikke sånne som deg.
Jeg skjønner bare ikke helt hva jeg har gjort som gjør at du føler behov for å kritiserer meg. Fortell meg det gjerne, så kan jeg lære noe...

Skjult ID med pseudonym Wille ti. 20 jan. 2015 16:39

Jeg kunne fint datet en litt overvektig mann, har selv BMI på 25 og er ingen sylfide. Stor mann er ok for meg, men ikke stor mann med diger mage. Kiloene bør være jevn fordelt, i mitt tiltrekningssystem.

(mann 30 år fra Østfold) ti. 20 jan. 2015 17:12 Privat melding

Ja :)

Skjult ID med pseudonym nysgjerrig ti. 20 jan. 2015 17:28

Ser helst at en eventuell livs-partner i det minste matcher min egen fysikk og evner å henge med i svingene under normale aktiviteter som fjellturer, spilonking, sjøsport o.l, trolig mange som tiltrekkes av de store og fete (de om det), hadde jeg selv hatt en slik fetisj hadde jeg følgelig med ymse ord i profilen min under "jeg søker", antydet min forkjærlighet for noe mellom en flodhest og keiko

Skjult ID med pseudonym Stor Hauk ti. 20 jan. 2015 18:26

Kan gi dere et eksempel på bmi. Personlig har jeg en BMI på 26.1 (overvektig) . Jeg er over snittet høy og har små men synlige ''lovehandels''. Nå, forestill deg at du går å fyller opp flasker med 2.5 liter med vann. Dette tømmer du ned i vasken. Nå har du sett hva som gjør forskjellen på normal- og overvektig.

Skjult ID med pseudonym FrkFryd ti. 20 jan. 2015 18:50

Nei, jeg kunne aldri datet en overvektig. Enkelt og greit fordi jeg finner det svært usexy. Var sammen med en småfeit type en gang for mange år siden, og det var lite trivelig å måtte høre på sutringen hans fordi han ikke greide holde tempoet mitt hverken på sykkel eller ski (jeg ventet selvfølgelig med jevne mellomrom). Jeg vet godt det finnes overvektige i god form, men det er vel heller unntaket enn regelen - og usexy er det uansett.

(mann 37 år fra Oslo) ti. 20 jan. 2015 18:55 Privat melding

Rent teknisk FrkFryd, problemet var at du var sammen med en i dårlig form mens du vil være sammen med en i god form? Det er jo helt fair det, men jeg er ikke helt sikker på om de er ekvivalente.

Jeg er f.eks ikke i spesielt god form, etter at jeg begynte å trene fant jeg jo ut at sånt faenskap tar tid å etablere, men jeg er, per bmi definisjon, normalvektig.

Så det er mange feller der ute ;).

Skjult ID med pseudonym FrkFryd ti. 20 jan. 2015 19:18

Hans elendige form var ikke hovedproblemet i det forholdet. ;) Overvekt er ikke tiltrekkende, og jeg lærte der å styre unna folk i dårlig form. Selv har jeg vært aktiv hele livet og elsker å trene. En date som vil snu etter fem km på ski i labert tempo blir etterlatt alene i skisporet neste gang.

Skjult ID med pseudonym Creeper ti. 20 jan. 2015 19:22

Jeg ville ikke datet en overvektig. Heller utrent og slank enn tykk og i god fysisk form. Er heller ikke noen treningsberte selv må vite.

Skjult ID med pseudonym FrkFryd ti. 20 jan. 2015 19:35

Jada, jeg ser ganske ok ut. Og jeg ønsker meg en normalvektig kjæreste, som blant annet vil dele fine turopplevelser med meg. ;)

Skjult ID med pseudonym Undrende ti. 20 jan. 2015 19:58

Nei.

Skjult ID med pseudonym metoo ti. 20 jan. 2015 20:00

@Frk. Fryd.
Synes du problmematiserer og er nedlatende uten grunn. Antakelig fordi du tenker på eksen som du fikk nok av. Du sier: "En date som vil snu etter fem km på ski i labert tempo blir etterlatt alene i skisporet neste gang." Hvorfor så negativ?

Min eks samboer var i mye bedre form en meg. Det løste vi ved at vi f.eks gikk rolig på ski til Bjørnholt. Der fikk jeg meg en kakao, mens han peste i eget tempo til Kikut og tilbake til meg. Passet begge utmerket. Det var jo ikke som: "Nå kan du sitte der alene med den dårlige formen din!"

Nei, slike ting ordner man hvis man er glad i hverandre og vil hverandre vei. :-)

Skjult ID med pseudonym 93U39 ti. 20 jan. 2015 20:11

Ja.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 20 jan. 2015 21:16

Overvektig i forhold til hva? Norsk standard? Amerikansk standard? Modellbransjen?

Men for å svare på spørsmålet, kanskje. Kommer litt an på hvor overvektig, hvordan den er plassert, osv.
Om det bare er snakk om et par kilo for mye så gjøre ikke det noe.

Hva er poenget med å kritisere folks preferanser?
@FrkFryd ønsker en fyr som går MED henne på turene hun ønsker å ta.
Da er det ikke verre enn å finne seg en sånn fyr. Er nok av de her inne også.
Samtidig tenner hun ikke på overvektige menn, noe som også er helt fair.
Folk har forskjellig smak, ferdig med det.

Skjult ID med pseudonym nysgjerrig ti. 20 jan. 2015 21:59

@EnBraFyr
I like måte, lett å kritisere andre når en er anonym, poenget med denne tråden var vel ikke å blande personlighet inn i bildet, men å holde seg til temaet fedme, og det er et vidt begrep, har ikke nevnt med et ord noe om vedkommendes personlighet som er et helt annet tema!

Både kjenner og liker mange jenter, damer som lider av en eller annen form for fedme, det vil ikke si det samme som om at jeg ville datet/ blitt sammen vedkommende, så hold kritikken for deg selv, de fleste med sjelsevner klarer å skille mellom ironi og fakta, er vesentlige fysiske forskjeller mellom min fremstilling og virkeligheten, noe som burde være opplagt..

Skjult ID med pseudonym nysgjerrig ti. 20 jan. 2015 22:29

Deg om det, tror de fleste tok den..

(mann 37 år fra Oslo) ti. 20 jan. 2015 22:39 Privat melding

Det er litt feigt å skulle klassifisere mobbing som ironi nysgjerrig.

Men hver til sitt.

(mann 37 år fra Oslo) ti. 20 jan. 2015 22:53 Privat melding

Hehe,

Jeg tenker jo at det må være lov å ønske å ha en partner man kan dele interesser og hobby med, om det nå engang er å trene, gå topptur, skitur, langtur og svømmetur så er jo det en fair sak.

Selv liker jeg i utgangspunktet å ha mine hobbyer og interesser (og trening er ikke en interesse for meg, men noe kroppen trenger fordi jeg eller er en lat jævel som jobber sittende), men alle er vel forskjellige. Kanskje jeg er forskjellig om en halvt år også og ønsker noen å trene med.

Hmm, kanskje jeg tenker helt feil. Kanskje jeg kan få meg gratis PT om jeg endrer drastisk hva jeg leter etter ?

(mann 37 år fra Oslo) ti. 20 jan. 2015 23:01 Privat melding

Ja når du nevner det.... Kanskje best å la hatet og misnøyen ligge igjen på gymen.

Skjult ID med pseudonym metoo ti. 20 jan. 2015 23:25

@powpow

Du sier: Hva er poenget med å kritisere folks preferanser?
@FrkFryd ønsker en fyr som går MED henne på turene hun ønsker å ta.
Da er det ikke verre enn å finne seg en sånn fyr.

Og vi kan jo si om @nysgjerrig at han bare har en preferanse tenningsmessig på at han foretrekker slanke damer.

Nei. Det er ikke poenget her, powpow. Det er ikke preferansen jeg og EnBraFyr (som plutselig ble på lag i kveld) vil til livs. Men måten det snakkes nedsettende om andre grupper på.

Personlig mister jeg lett tenningen av dårlig norsk. Kall det gjerne en preferanse. Det er sikkert greit nok. Men om jeg sier at "Ikke pokker om jeg gidder å date en der jeg må fram med rødblyanten i eninga!" Eller: "Nei, skriver en mann som en sjette-klassing, får han holde meldingene for seg selv!" Det er da jeg hadde fortjent kritikk for måten jeg omtaler andre på.

Skjult ID med pseudonym metoo on. 21 jan. 2015 09:36

Og ja, jeg kunne datet en overvektig person. :)

Skjult ID med pseudonym stordame on. 21 jan. 2015 10:31

Det gjør meg glad at dere er så ærlige! Folks preferanser er forskjellige og det aksepterer jeg selvsagt. Så er det nå en gang slik at jeg vil ha noen som liker personligheten min og vil ha meg som jeg er.. Kravstor...?

Jeg har datet en del her inne og grovt sett kan jeg dele disse i to grupper:

-Fikserne: dette er hyggelige menn som synes jeg er kul og søt, men som ikke liker størrelsen min. De ser at jeg har potensiale og ser for seg hvilken "babe" jeg kunne vært om jeg var slank. Datene kommer gjerne med uoppfordrede kostholds- og treningsråd.

-Fetisjistene: dette er også hyggelige menn. De bryr seg ikke om personligheten min i stor grad og er sykelig opptatte av mål og vekt. Jeg får gjerne skryt om jeg spiser mye og flere har ytret ønske om at jeg skal legge på meg/sitte på dem/osv.

Skjult ID med pseudonym Creeper on. 21 jan. 2015 10:46

@ stordame

My GOD!!!!

Skjult ID med pseudonym Tommern on. 21 jan. 2015 12:20

Hehe. Viser seg at vi har mange forskjellige preferanser ja. Hva angår størrelse syntes jeg opp til 10-20% er helt ok, selvsakt med forbehold om hvordan de er plassert.

Det som bekymrer meg mer her er mer hvordan menesker her vil takle de "skjulte preferanser" som man kan risikere å finne langs veien i ett forhold. Hvis for eksempel jeg har en partner som er tregere og mindre utholdenhet enn meg på en joggetur er ikke det noen showstopper. På de fleste punkter vil man i større eller mindre grad avvike i forhold til sin partners kapasiteter, og er det ikke aksept å finne hos meg eller min partner på disse punktene, ja da må jeg nok enten leve ensom eller svelge min kamel til slutt og innse at en del av kravene jeg trodde jeg hadde faktisk var ganske tåpelige. Og hva hvis jeg plutselig skulle finne min drømmepsrtner, men hun hadde samme krav som meg, og fant ut at jeg ikke var noe å samle på, for det viste seg at jeg orket å danse i to timer, og ikke tre som var hennes krav. Vel...

Skjult ID med pseudonym sneike on. 21 jan. 2015 19:06

Absolutt.

Skjult ID med pseudonym Ninja on. 21 jan. 2015 19:54

Jepp - funket veldig fint. Sexen kunne vært bedre though.

Skjult ID med pseudonym stordame to. 22 jan. 2015 09:19

Ninja: Var sexen dårlig på grunn av overvekten?

Skjult ID med pseudonym Lurituri to. 22 jan. 2015 09:40

Jeg kunne aldri datet en overvektig mann, det er helt turn-off for meg. En liten kulemage derimot går bra, jeg er ganske voksen og må nok kanskje regne med denslags...

Skjult ID med pseudonym Flaskehals to. 22 jan. 2015 10:35

Spørs litt på hvor overvektig. Har dama kurver så er det greit, men bare en kurv er turn off. Litt overvekt hos damer er ofte veldig sexy, men det finnes en grense. Og det går begge veier, for tynne damer er heller ikke vakkert. Det handler mest om en sunn livstil, man må finne en balanse i forhold til kosthold og trening.

Skjult ID med pseudonym stordame to. 22 jan. 2015 10:57

Jeg er såpass overvektig at jeg er fetisjen til noen. Det er ikke bare snakk om noen kilo for mye. MEN jeg trener et par ganger i uka, tråkker i marka og går/sykler til jobb i stedet for å ta trikken. Så jeg er altså en tjukkas i god form.