Alle innlegg Sukkerforum

unge Alenemødre

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym jølle ti. 20 jan. 2015 14:58

Jeg undres over en ting.
Ser stadig flere unge alenemødre på slike dating sider, både i tennårene og tidlig tjueårene.
Hvorfor er det slik at de på død og liv vil være en ung mor, fremfor og prioritere jobb, leve livet, eller å finne en type de faktisk ønsker og tilbringe livet sitt med?

Greit uhell og brudd kan jo skje alle. Men synes tallene på unge alenemødre er skremmende høyt, sammenlignet med f.eks 30/40 år tilbake i tid. Virker som mange ønsker barn tidlig uavhengig av hvem som blir faren. Jo nesten umulig å finne en dame uten barn på 22+ det gjør det vanskelig på dating markedet føler jeg. Da ting blir for problematisk og serriøst for fort.

Noen tanker eller meninger rundt dette?

Skjult ID med pseudonym Elregn ti. 20 jan. 2015 15:02

Tidene forandrer seg. Men man må være to for å produsere et barn. Så kanskje mannen må ta sin del av "skylden"?

Skjult ID med pseudonym jølle ti. 20 jan. 2015 15:10

Jo Absolutt *Elregn* .. men hører flere damer/jennter di dem ønsker barn og være en ung mor. På bekostning av studier og jobb. Hvor nav og eventuelt en fremtidig ny mann må forsørge dem. Synes bare det er litt trist at samfunnet er blitt slik. Ikke minst for barna.

Skjult ID med pseudonym jølle ti. 20 jan. 2015 15:10

Jo Absolutt *Elregn* .. men hører flere damer/jennter di dem ønsker barn og være en ung mor. På bekostning av studier og jobb. Hvor nav og eventuelt en fremtidig ny mann må forsørge dem. Synes bare det er litt trist at samfunnet er blitt slik. Ikke minst for barna.

Skjult ID med pseudonym jølle ti. 20 jan. 2015 15:10

Jo Absolutt *Elregn* .. men hører flere damer/jennter di dem ønsker barn og være en ung mor. På bekostning av studier og jobb. Hvor nav og eventuelt en fremtidig ny mann må forsørge dem. Synes bare det er litt trist at samfunnet er blitt slik. Ikke minst for barna.

Skjult ID med pseudonym jølle ti. 20 jan. 2015 15:10

Jo Absolutt *Elregn* .. men hører flere damer/jennter di dem ønsker barn og være en ung mor. På bekostning av studier og jobb. Hvor nav og eventuelt en fremtidig ny mann må forsørge dem. Synes bare det er litt trist at samfunnet er blitt slik. Ikke minst for barna.

Skjult ID med pseudonym Julias ti. 20 jan. 2015 17:31

Det er vel få som på død og liv velger å bli mor som 18-åring. Det er ikke akkurat en dans på roser...! Men når dét er sagt så er det synd på de som ikke tør å bli sammen med en alenemor pga bonusbagasjen. Barn tilfører livet LIV. Og er man glad i en person er vel det uavhengig om en har fått barn i tidlig alder eller ei.

(mann 30 år fra Østfold) ti. 20 jan. 2015 17:38 Privat melding

Mange av unge graviditeter er nok ikke planlagt. Og siden det er 2 personer involvert, skal begge høres i en evt abort. Jeg tror mange jenter bare trumfer igjennom her, også stikker gutten fordi han ikke fikk noe å si. Men selvsagt, gutten har også et ansvar etterpå hvis barnet beholdes.

(mann 46 år fra Sør-Trøndelag) ti. 20 jan. 2015 19:32 Privat melding

Var det ikke mer vanlig før å få barn tidlig? Jeg har inntrykk av at de fleste venter betydelig lengre nå enn før med å få barn. Uten at jeg har noen statistikk å vise til :-)

Skjult ID med pseudonym kara ti. 20 jan. 2015 20:38

Kan godt være at det er sånn det er hos enkelte småbarnsmødre, men det gjelder absolutt ikke alle.
Jeg er 23 år og har to barn på 2 og 3,5. Lite jeg kunne gjøre med at pappaen fant ut at familielivet likevel ikke var noe for han. Mulig jeg burde ha forutsett det, men jeg gjorde altså ikke det. Uansett. I løpet av 4 år har jeg tatt en høyskoleutdannelse og blitt selvstendig næringsdrivende. Noe som går ganske bra, barn til tross. Tenk det! Erfaringene jeg har fått, på godt og vondt, er gull verdt. Og hva gjelder opplevelser... Jeg opplever stadig nye, spennende ting. Hver gang ungene mestrer noe nytt, hytte-/teltturer med familie - eller venner, ferier, jeg kan reise så og si hvor jeg vil, med eller uten barn...

Så vet du hva? Jeg vil på "død og liv" være ung mor, for det er det jeg har blitt. Livet - ja, det lever jeg til de fulle. Og selv om familien kommer først betyr ikke det at jeg prioriterer bort karriere. Jeg klarer det jeg vil klare, og jeg har det jeg trenger. Men det hadde vært innmari fint å ha en å dele alt dette med! Da er det kjedelig at slike holdninger preger "markedet". Håper jeg tross alt finner den personen som ser verdien i et slikt liv, framfor dårlig historie og problemer...

Det var mine tanker ;)

Skjult ID med pseudonym Realista ti. 20 jan. 2015 20:55

Har det blitt gærnt å få barn også nå da?? Norge trenger flere barn, vi er underbefolket! Hvem skal betale pensjonen vår når vi som 70 åringer går ut av arbeidslivet? Vi har en hel haug med barn som må fødes så raskt som mulig, om det skal bli nok lønnstakere til å dekke utgiftene fremtidens pensjoner vil kreve.

Kvinnekroppen er best rustet til å få barn i 20 årene. Og det anbefales både fra medisinsk hold og fra myndighetene at kvinner må føde flere barn og gjøre det tidligere. Fordelen for kvinner også er at da tåler man nattvåk og alt et nyfødt barn krever, i tillegg til at kroppen restutierer seg raskere..da. I dag føder kvinner barn alt for sent i livet sitt...Om kvinner kun skulle følge menns ønske om når det var passende å få barn. Så tror jeg dessverre det hadde blitt veldig få av mennesker igjen i Norge...Og hvem skal så betale alle de offentlige utgiftene? Så problemet er vel det totalt motsatte av det TS omtaler her... Jeg tenker; kjør på, fød barn kvinner! Og start tidlig som mulig, så er du ferdig med det...For da kan du ha det så utrolig morsomt senere...:)

Dessuten, jeg vet ikke hva slags miljø du vanker i TS, men jeg vet ikke om en eneste ung mor som lever på NAV og lar en mann fø henne...Så en slik påstand vil jeg gjerne at du dokumenterer..Kanskje du finner noe på SSB sine sider?

Inntill da anser jeg det du sier som sludder og vås... Det eneste det du skriver bekrefter for oss alle er hvilke fordommer du har overfor unge kvinner som har valgt å føde sitt barn..I praksis så burde du heller takke de så masse. Fordi det er disse barna som skal fø på deg når du blir gammel og grå pensjonist ;)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 20 jan. 2015 21:25

Har ikke noe imot alenemødre, selv om de ikke er de enkleste å få til å date. :P
Helst hadde jeg sett at jeg fant meg ei som ikke hadde barn fra før,

Men... Sikkert vært greit om de drøyde dating litt.
Ser jo jenter som har vært på tjukka, nettopp fått barn, osv som har vært her inne eller på andre nettdating sider.
Som etter min mening er LITT feil fokus. Mye mulig det er jeg som er rar. :P

Skjult ID med pseudonym kara ti. 20 jan. 2015 21:28

Når mener du vi er klare for å bruke noen minutter i ny og ne på nettdating da?

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 20 jan. 2015 21:36

@kara

Kanskje ikke akkurat de to-tre første månedene etter at ungen er født?
Har vel ikke SÅ hastverk vel?
Sier ikke at en skal vente til ungen er mange år gammel, men kanskje drøye den de første månedene.
Syns du det er rart å synes det?

For all del, jeg dømmer ingen. Folk må få gjøre som de vil. Jeg bare syns det er himla rart og overhodet ikke noe jeg selv ville gjort om jeg var dame.

Skjult ID med pseudonym jølle ti. 20 jan. 2015 21:51

Fint å høre tilbakemeldinger og historier. må gi creds til alenemødre. All ære til dere som får det til så bra. Å ikke missforstå, er flott med barn! Bare synes det er litt kjipt da det kompliserer mye :)

Skjult ID med pseudonym kara ti. 20 jan. 2015 22:07

Forsåvidt enig i det! Mener bare at man lett kan føle seg dømt, det er noe vi må huske på når vi sitter ved tastaturet.

Det kan jeg svare på! Jeg har brukt lang tid på å kun være mamma-versjonen av meg selv. Men så ble det den eneste versjonen jeg kjente. Det ga meg en vekker, jeg begynte å utforske meg selv og tenke over hvem jeg egentlig vil være. Nå føler jeg meg mer sikker på meg selv enn noen gang tidligere. Jeg har det veldig fint sånn som jeg har det nå, men skulle ønske jeg hadde en å dele det med. Det må da være et godt utgangspunkt? :)

Skjult ID med pseudonym kara ti. 20 jan. 2015 22:51

Det har vært fint for meg å være alene disse årene. Stresser ikke med noe som helst, men man kan jo være heldig har jeg hørt ;)
Er langt fra noen kranglefant, altså! Men det er så kjedelig å føle seg utenfor, og å måtte forsvare seg for så mange. Selvvalgt på dette forumet da, og jeg angrer allerede. Så med det trekker jeg meg stille tilbake!

Skjult ID med pseudonym Realista ti. 20 jan. 2015 23:12

For å si det slik @kara, du skal ikke se bort fra at flere av mennene som har skrevet i tråden her, er sønn av en alenemor. Vi er mange som har vokst om med en alenmor i deler av barndommen. Og ja vi burde virkelig være stolte over disse mødrene og alt de har utrettet i livet sitt.

Dette burde egentlig ikke være nødvendig forsvare....Fordi vi som mennesker burde evne å løfte oss litt over våre egne interesser og se hvor viktig noe er i felleskapets interesser. Uten at vi formere oss, så dør vi rett og slett ut...Det å føde barn er det absolutt viktigste vi mennesker gjør. Dernest å ta vare på disse. Alt annet er ubetydelig i forhold til dette...:)

Skjult ID med pseudonym Slettet on. 21 jan. 2015 17:13

Innlegget er slettet

Skjult ID med pseudonym 94 on. 21 jan. 2015 17:16

Selv har jeg i utgangspunktet vært av den sorten at gutten min skulle ha en pappa uansett, men da han omkom i trafikkulykke da jeg gikk gravid ble dette ikke ideelt. Fikk allikevel våres sønn, og angrer ikke et sekund.
Utdanningen den fortsetter jeg med til høsten, så det er veldig forskjellig hva folk prioterer. Men de fleste alenemødre jeg kjenner vil jobbe og ha en god utdanning for en bedre framtid for deres barn. Seff. fins det begge deler som det gjør blant menn også, vett om nok av menn som går å "naver" for de ikke gidder noe annet. For min del er det en overgang.

Selv hadde jeg funnet den som i mine øyne var perfekt.
Og livet det lever jeg til det fulleste jeg kan.
Barn er ingen hindring. For meg er sønnen min livet verdt.
Og kunne aldri tenkt meg livet uten han lengre.