Alle innlegg Sukkerforum

De som sliter med røyking

Vis siste innlegg
(kvinne 41 år fra Oppland) sø. 28 sep. 2008 23:08 Privat melding

Jeg synes at det går ann å se på matchen om vedkommende røyker eller ikke. Jeg synes ikke røykere kan være fanatiske og uhøfflige mange ganger. Jeg stor koser meg med en god cigarillo, og en god cognac noen ganger og synes dette er en glede i livet. Tobakks industrien har lange røtter og forskjeller på kvalitet på cigarillier er stor, og når man da bruker 50 kr på en veldig god cigarillo, akkurat har sjenket opp cognacen, og mener jeg skal kose meg. Så ønsker jeg ikke å få ørene fulle av "anti røyk kampanjer"
Jeg synes til og med det er uhøffelig å si fra om røykingen. Jeg respekterer de som ikke røyker og spør om det er greit at jeg tar en røyk før jeg gjør det, når svaret er ja, forventer jeg at det skal være et ærlig JA og ikke et med betenkeligheter.

Skjult ID med pseudonym s sø. 28 sep. 2008 23:21

Ok.

Skjult ID med pseudonym Anti sø. 28 sep. 2008 23:23

Var ute igår på en ute-uteplass, ca 20% røykte. I dag stinker det røyk i hele leiligheten min -sånn er det å bo i Oslo i 1-romsleilighet.... Respekterer du og de andre 20% som røyker oss som ikke røyker? Synes du det?

Skjult ID med pseudonym Don Giovan sø. 28 sep. 2008 23:27

Sikker på at det er cigarello du røyker?

Skjult ID med pseudonym ViktoriaAu sø. 28 sep. 2008 23:27

@anti

Ja selvfølgelig, vi må ut å røyke i dag, og du har antagelig befunnet deg på et sted der røyking var lov, og oppsøkte frivillig det du ikke likte. Du kunne ha befunnet deg på et annet sted istedenfor.
At du tilog med beklager dette i dag skjønner jeg ikke..

Skjult ID med pseudonym Kompisen sø. 28 sep. 2008 23:31

Ute-uteplass, en lørdag kveld sent i september? Trodde det bare var røykere som frivillig/motvillig oppholdt seg ute på slike årstider jeg..
Dere fikk hele flya, dere fikk hele togene, dere fikk resturanter og utesteder. Skal dere eie hele offentligheten? Toleranse is a two way-street...

Skjult ID med pseudonym ViktoriaAu sø. 28 sep. 2008 23:39

@ Kompisen

Det du mener, mener jeg også vi har måttet tilpasse oss mye. Det som imidlertid er et kjent fenomen er at ikke røykerene oppsøker steder det er lov å røyke frivillig for deretter å klage over at det er røyk der.....Da burde de heller holdt seg på de stedene de allerede hadde fått utdelt

Skjult ID med pseudonym Anti sø. 28 sep. 2008 23:48

Ikke-røykere liker også å få frisk luft, kjøle seg ned etter het dans, snakke med folk på utsiden, hvile ørene for støy, trekke frisk luft etter all svettlukt og fjerting inne (som dere røykere tidligere var så gode til å kamuflerte) ;-)

Skjult ID med pseudonym ViktoriaAu ma. 29 sep. 2008 00:01

Det er også en annen ting som forundrer meg. I min profil står det at jeg røyker, hvorfor kontakter ikke røykere meg da som ikke tåler røyk???Tror det er mange som tror de kan omvende en røyker, og få ham/henne til å se lyset..
Det er det samme som skjer overalt. Ikke røykere trekkes mot røykerene fordi det er der det er mest morro. Også skal de etterpå påberope seg retten til å kunne klage over det....Verden er rar...

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ma. 29 sep. 2008 00:04

Jeg ler... Anti, den var bra. Klaging på at røykerne ikke lenger kamuflerer andre lukter inne, så dermed har egentlig røykerne bidratt til å tvinge ikke-røykerne utenfor for å trekke frisk luft? Og guess what? Der lukter det røyk! catch 22... Det neste blir vel at røykere må stå 30 meter fra inngangsdøren. Det genererer et nytt problem.. hvordan skal man sikre seg mot sjerende fjerting ved inngangen? Dette vil jo ikke lenger kamufleres! (Skal vel ikke se bort fra at flere er truandes til å gjøre sånt utenfor enn innenfor lokalets fire vegger heller?) Her har vi et problem som øyensynelig bobler under overflaten! Hva med fjerteloven? :-)

Skjult ID med pseudonym Anti ma. 29 sep. 2008 00:13

Innen 4 år kommer det til å bli ulovlig med røyk. Inntil videre: praktisk med en røykfri sone- 5m- ved alle inngangsdører, det være seg utesteder, restauranter, inngang til sykehus, busstopp, , ....

Skjult ID med pseudonym RB ma. 29 sep. 2008 00:15

@ViktoriaAu

Godt du tar opp dette temaet...det har vært stille for lenge rundt dette nå:-) Jeg bidrar med mitt til Phillip Morrris. "Synder" selv uten konjakken til.. kaffe duger i hverdagen:-). Har seriøst vurdert å kutte siggen......men er jo livredd jeg skal ende opp som en av dere fantatiske antirøykere:-)

Skjult ID med pseudonym ViktoriaAu ma. 29 sep. 2008 00:20

@anti
det er bra du kan grave deg ned i forhåpninger om den idielle verden for deg, jeg er lei meg på dine vegne for at den verdenen ekskluderer så mange. Men igjen det er ikke alle som behøver et mangfold i livet så lenge det er en rød linje man kan følge videre.

Skjult ID med pseudonym AmadeusM ma. 29 sep. 2008 00:27

synes det er verre med dritta folk... men det er jo nesten akseptert..sålenge en ikke røyker...

(mann 45 år fra Oslo) ma. 29 sep. 2008 00:29 Privat melding

Sannheten er, og jeg er sjelden bombastisk, at ikke-røkerne alltid har fulgt etter røkerne på samme måte som vi nordboere fulgte etter iskanten der den trakk seg tilbake og gjorde landet besettelig. Det er kun én modell som gir meg en rimelig presis idé om hvem du er/kvaliteten på personen: A -Har du noen sinne røkt og B- drikker du kaffe. Quality shit.

Nå har ikke-røkerne endelig kommet i flertall, og godt er det på alle måter, men spar meg for gnålet med mindre du har en medisinsk begrunnelse for å opponere, om kåken din stinker røyk etter en kveld på byen, topp, mission accomplished.

Btw, før luktet det røyk, en altoverskyggende og egentlig nøytral lukt, nå lukter det svette, dårlig ånde, (gjelder kun ikke-røykere,) møkkaparfyme og flatulens over hele fjæla, Hadde det ikke vært så skadelig (for meg), så skulle jeg røkt enhver aldri-røker fra vettet som et enestående livsverk, ja, jeg legger merke til at det først er nå at anti-røykerne finner det formålstjenlig å stå på utsiden. Ah, the bliss of unreasonableness, you can’t beat it. V for Vicious

(kvinne 41 år fra Oppland) ma. 29 sep. 2008 00:33 Privat melding

@vanadium..
Jeg synes stanhaftigheten din er beundringsverdig..

@RB nyt det..he he

Skjult ID med pseudonym Anti ma. 29 sep. 2008 00:35

Det er vel røykerne som graver sin egen grav? Min verden inkluderer flere - liv!

Skal slutte å tulle no, og la denne tråden være i fred :-)

Skjult ID med pseudonym Vanadium ma. 29 sep. 2008 00:37

Good thinking

Skjult ID med pseudonym sweetchili ma. 29 sep. 2008 00:43

Må innrømme at jeg falt litt av. Hva var poenget med at holdning til røyk viser på matchen?

Skjult ID med pseudonym ViktoriaAu ma. 29 sep. 2008 00:46

Poenget med det er at ikke røykere oppdager at du faktisk røyker før de tar kontakt med deg, dermed mister de retten til å klage over det senere

Skjult ID med pseudonym NoeAnnet ma. 29 sep. 2008 00:58

Hvis folk gidder å røyke så må de gjerne gjøre det for min del, men jeg kan ikke hjelpe for at jeg synes det ser litt tafatt ut.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ma. 29 sep. 2008 00:58

ViktoriaAu. Det kommer ikke fram at du røyker på matchtreet. Spørsmålet skiller nemlig ikke mellom hvor mye man røyker og holdning til røyk. Du finner "anti" (holdning) i den ene enden og "over 20 om dagen" (privat forbruk) i den andre. Det kan altså godt tenkes at man ikke røyker, selv om man har krysset av midt på skalaen. Hvis du ønsker at det ikke skal bli noe tema, så er det bedre å nevne det i profilen...

(mann 41 år fra Oslo) ma. 29 sep. 2008 06:24 Privat melding

Setter pris på at folk er ærlige
Hva gjør du da når du har treft en person som du virkelig, virkelig liker og deretter finner ut på første daten at røyker.
Jeg sa ifra at jeg absolutt ikke likte røyking. Det ble det jo litt oppstuss om, og sånn jeg forsto det skulle daten slutte men ikke med en gang. Pga at jeg virkelig, virkelig likte daten ville jeg fortsette å date.
Ønsker råd og vink kanskje mest vink

hilsen betatt

Skjult ID med pseudonym ViktoriaAu ma. 29 sep. 2008 07:10

@thezues
viss jeg hadde vert henne ville jeg aldri ha fortsatt forholdet, du har jo allerede vist at du ikke respekterer henne..

(mann 41 år fra Oslo) ma. 29 sep. 2008 07:23 Privat melding

???
Ikke respekterer henne? Jeg har stor respekt for henne. På måten hun har vokst på sine opplevelser her i livet mm.
Det eneste jeg har sagt er at jeg ikke liker røyk. Da når hun sa hun skulle slutte uansett trodde jeg på det.
Mener du at kvinner ikke har sterk nok selvfølelse at de bare glatter ut ubehagligheter og leder menn videre?

Skjult ID med pseudonym s ma. 29 sep. 2008 08:34

@ViktoriaAu

Tror folk har skjønt at røyking er svært viktig for deg, men å mase om manglende respekt blir litt stusselig.

For å sette det litt på kanten: Kanskje jeg skal komme på besøk til deg og sitte og prompe hele kvelden.

--

Når det gjelder røyking på generell basis, er det uaktuelt i min egen stue, men plager meg minimalt på fest eller hjemme hos andre, dvs. i korte tidsperioder. Og heldigvis er det ikke røyking som skiller gode og dårlige personer - selv om det for min del er uaktuelt at en potensiell partner gjør det. Den friheten tar jeg meg - frekk, dristig og kynisk som jeg er, esse.

Det eneste jeg stusser litt på, er friheten til å kaste sneiper overalt som alle ser ut til å ta seg. Alt annet av søppel kastes _som regel_ i søppeldunker, men sneiper? Neida.

For de som sliter med røyking i det offentlige rom, er det vel bare å ta tålmodigheten til hjelp. Det blir strengere og strengere; røykerom, mindre synlighet i butikker, forbud her, forbud der. Plutselig en dag blir det vel knapt lov til å tenke på røyk engang. Det er vel den frykten enkelte ser ut til å føle seg litt stresset av.

Tenk det, dere.

Skjult ID med pseudonym ViktoriaAu ma. 29 sep. 2008 15:30

@thezues
Jeg skylder deg nok en unskyldning fordi jeg var krass. Jeg tror ikke at din episode har noe med røyking å gjøre, men om prinsipper.
Jeg tror at hun muligens føler seg støtt fordi du uttaler dine meget sterke meninger om saken, og det synes jeg er uhøffelig, respektløst etc...Selvfølgelig må du få lov til å mene hva du vil, men du må også se et menneske som det er..

Skjult ID med pseudonym ViktoriaAu ma. 29 sep. 2008 15:50

@s
hadde du kommet til meg og gjort det, hadde jeg garantert ikke sagt noen ting, fordi du er min gjest, hadde du spurt hva jeg mente om det, ville jeg på en diskre måte spørre deg om det var medisinske årskaer til dette. Som min gjest er det min oppgave at du skal oppleve besøket som konfertabelt

Skjult ID med pseudonym juni ma. 29 sep. 2008 16:24

ViktoriaAu:

Men er ditt røykemønster så viktig for deg at du krever å få lov til å røyke når du besøker noen? Som jeg forstod "s" så er det ikke så veldig stor forskjell mellom opplevelsen av at en gjest sitter og promper hele kvelden eller om vedkommende stadig må ta seg en røyk ;-)

Som en forhenværende røyker med dårlig viljestyrke og som stadig føler seg fristet, skulle jeg gjerne se at hele Norge ble røykfritt... bort med det så slipper jeg å bli fristet. Det er da ellers ikke helt i vår kultur å respektere folk som er avhengig av rusmidler? Jeg er i hvertfall ikke lei meg for at røyking ikke er moteriktig lenger...

Men om det ikke var fordi det var skadelig, så skulle jeg gjerne røyket meg igjennom hele livet, jeg, det var en ganske så trivelig og hyggelig vane :-)

Skjult ID med pseudonym ViktoriaAu ma. 29 sep. 2008 17:37

@juni
Jeg behøver ikke å røyke hver dag, men viss jeg finner ut at jeg gjerne vil kose meg med en cigarillo, og besøket mitt ikke liker det, så kan jeg la være å røyke for det ødelegger kosen for meg. Og selvfølgelig legger jeg da vekk røyken, for det skaper en dårlig stemning.
Jeg tar det aldri som noen selvfølge at jeg skal røyke inne hos noen. Jeg personlig synes derimot at viss jeg vil ha en røyk på min terrasse, med et pledd og en congac, så burde man unne meg det. fordi det ikke krever veldig mye å sitte å se på det. Det er jo ute i friluft uannsett. Og ja jeg synes det er respektløst å forsøke å overumple meg med anti røyk kommentarer slik at det ødelegger denne stunden.
Dessuten synes jeg at det "lille" jeg røyker, ikke er mer helseskadelig enn andre ting. Jeg har hele min "røyketid" respektert andre som ikke synes røyk er bra. Når det er sagt så liker jeg stunder med veninnene mine der vi koser oss med ekstra fine cigarillos, god vin eller congac, fordi det blir en høytidsstemmning over det.

Men nå føler jeg at denne diskusjonen har gått ut i bredder som den ikke burde være, og legger denne ballen derfor død.