Alle innlegg Sukkerforum

Hva mener vi om den sikkerhets-

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym - fr. 6 feb. 2015 22:59

Politiske spenningen i verden? Vi hadde den Arabiske våren, dette ble jo bare dritt! Vi hadde en sikkerhetspolitisk sommer i Europa som ville gitt enhver statsviter med respekt for seg selv ståtiss! NATO terger Putin, og Putin terger NATO...hvem som har folkeretten på sin side må gudene vite...og her sitter vi, i knivseggen mellom to vidt forskjellige virkeligheter, i hjertet av hva bjørnen egentlig bryr seg med..svarer hun meg denne gang...gir hun meg mening med livet? ....oooohhh dette er dull!

(mann 30 år fra Østfold) fr. 6 feb. 2015 23:29 Privat melding

Den vestlige verden må slutte å bry seg så mye om at alle andre må være som dem. Det vil være en start hvertfall.

Skjult ID med pseudonym - fr. 6 feb. 2015 23:33

Altså, demokratiimperalisme skal vi gi en god faen i - da blir alt så mye bedre? Konse på vårt og vi, og la resten seile sin egen sjø? Forresten, hva legger du i den vestlige verden?

(mann 30 år fra Østfold) fr. 6 feb. 2015 23:48 Privat melding

Kultur-press og ideologier er det som trigger reaksjoner i vår verden i dag. Bare å se seg rundt det. Det er på tide å roe ned litt synes jeg.

Tenker først og fremst på Europa og Nord-Amerika.

Skjult ID med pseudonym - lø. 7 feb. 2015 00:02

Kulturpress kan innbefatte mye, bla ideologier, og vi trenger ikke ta den diskusjonen her...jeg er egentlig helt enig, men...Nord-Amerika er nok neppe like opptatt av din fremtid, som det du tror Nord-Amerika er.

Skjult ID med pseudonym FrkFryd lø. 7 feb. 2015 00:11

Folkemord skal ikke aksepteres uansett kultur eller ideologi, der har verdenssamfunnet plikt til å reagere. Jeg synes det er på tide å trappe opp i Midtøsten, før dette blir enda mer galt enn det allerede er.

Skjult ID med pseudonym - lø. 7 feb. 2015 00:24

Men hvem eier narrativet? Dette er "hybrid" krigføring. Hvordan skal vesten forholde seg til det? Militært kan isil utraderes på "sekunder", men det vil aldri aksepteres! Å bekjempe en motstander som har infiltrert sivil infrastruktur, er ikke noe problem, men det blir stygt! Uansett hva vest-maktene gjør blir dette feil, og ingen gidder en ny hengemyr! Dette må paxen håndtere, på bakken, selv!

(mann 35 år fra Hordaland) lø. 7 feb. 2015 00:35 Privat melding

I dag handler krigføring mere om fortjenste enn hva som er rett og galt.
Se bare på Irak krigen, Var helt feil, men fra et økonomisk synspunkt så har krigen gjort mange rike.
Libya = olje, NATO bombet. Syria, ikke så mye olje= NATO ser på for det meste.
Ukraina= "Tja, så lenge vesten får gass og olje fra Russland så kan dem jo holde på litt så lenge det ikke blir for voldsomt"

Skjult ID med pseudonym - lø. 7 feb. 2015 00:47

Kjeks, du bommer totalt! Hva med Irak er det som har gagnet noen som helst? Å gå til Bagdad i I rak 2 var en bommert gjort av byråkrater fra Irak 1, det var aldri snakk om å styrte Saddam, tvert i mot, dokumenter viser at Saddam ville at ommverdenene skulle tro han hadde masseødeleggelsesvåpen! Å styrte Saddam var aldri en strategisk option! Det ble bare slik!
Libya: hva i helvete er det som får deg til å tro noen-som-helst er spesielt fornøyd med Libya? Militært var Libya en kjempesuksess! Og det Norske bidrage gjorde så abbsolut vei i vellinga! Men se på Libya i dag! Borgerkrig, dette visste alle - tror du det var dette "vi" ville - sover du i kvikksand?
Ukraina? Ja hva tenker du om det da, USA sender snart våpen...hvorfor tror du de gjør det?

Skjult ID med pseudonym - lø. 7 feb. 2015 00:49

Krig i dag handler utelukkende om rett og galt! Det er derfor IS er der de er! Skjerp deg!!!!!

(mann 35 år fra Hordaland) lø. 7 feb. 2015 00:58 Privat melding

Krigen i Irak har gjort at enkelte Oljesekaper har tjente milliarder, samme har våpen leveradører (som Dick Cheny var styremedlem i )
Er enig i det du sier om Irak. Men sterke krefter ville ha den krigen pga fortjenesten det ga.

Libya sitter på store oljeresurser. Med "kontroll" i det landet så kan dem fortsatt forsyne vesten.

Ukraina er ikke lett å tolke.
Aner ikke hva Putin eller vesten ser som beste løsning der.

Skjult ID med pseudonym - lø. 7 feb. 2015 01:12

Okay, å styrte Saddam ble vurdert som å destabilisere hele område, og ikke gagne andre enn Iran! Iran, som kjent, liker vi ikke! Men så ble det enden på visa, og ingen ville det! IS er en direkte konsekvens av at Irak ble destabilisert! Libya er i dag en konsekvens av maktvakumet som oppstod etter Gaddafi, vesten intervernerte! Tror du vesten gjør dette for moro skyld? Vesten har alt å tape på denne dritten! Vesten pumpet mye mer olje ut av disse områdene før dritten skjedde! Det har aldri vært noe som helst problem for verken USA eller Europa å skaffe olje fra disse områdene! Vesten gikk inn fordi oponionen krevde det (du og jeg krevde handling), dette har blitt hybrid krigføring(altså, motstanderen opererer på en slik måte at militær overmakt blir nøytralisert politisk, jeg er JÆVLA fristet til å si at det er pga pax som deg, men det skal jeg ikke gjøre! Faktum er, dette kunne, militært, vært knust Ila en dag eller to...men hva skjer da? Erfaring viser at dette gidder vi ikke!

Skjult ID med pseudonym - lø. 7 feb. 2015 01:14

USA sender våpen til Ukraina for å teste Europa! De er fitte lei av å bære NATO alene! Etter finanskrisen har alle Euro-land rustet ned!

(mann 35 år fra Hordaland) lø. 7 feb. 2015 01:20 Privat melding

Jeg er enig i veldig mye i det du skriver.
Men slike diskusjoner er jeg vant til å ta muntlig.
La oss være enig om å være litt enig og litt uenig:)

Skjult ID med pseudonym - lø. 7 feb. 2015 01:22

jada, det er ikke så viktig for meg - enig om å være uenig, og litt enig;)

Skjult ID med pseudonym - lø. 7 feb. 2015 01:25

...men du, hva skal vi prate om da Kjeks...alle disse flotte damene som ikke svarer på meldinger;)

(mann 35 år fra Hordaland) lø. 7 feb. 2015 01:27 Privat melding

Hehe, tja si det du. Kanskje det har litt om hvordan man starter meldingen?
Ikke sendt mange mld men den ene som ikke har fått svar var den mest kjedelige så er jo noe i det:)

Skjult ID med pseudonym - lø. 7 feb. 2015 01:28

...dette var egentlig en tulletråd på samme måte som den der om disse damene som ikke svarer...jeg må slutte med de greiene der;)!