Alle innlegg Sukkerforum

Alternative dater

Vis siste innlegg
(mann 29 år fra Hordaland) sø. 15 feb. 2015 13:30 Privat melding

Så, jeg har fått med meg at alternative dater liksom er det som er "in" nå. Sukker fortalte meg til og med direkte om å droppe kaffen og heller prøve fjellklatring! Er det virkelig det er det folk foretrekker nå?

Personlig syns jeg man merker best om man har kjemi om man faktisk setter seg ned og prater, og i tillegg finner man mer ut om hverandre enn om man skulle ta sukker sitt eksempel og stirret i en fjellvegg hele daten. Dessuten er det ikke noe godt tegn om man ikke klarer å holde en samtale noenlunde gående i det hele tatt. Jeg syns det er spennende å snakke med nye folk og for meg er kaffe det helt naturlige valget for date nr. 1. Er det virkelig en turn-off nå for tiden å be noen ut på kaffe?

Skjult ID med pseudonym Wille sø. 15 feb. 2015 13:47

Nei det er ikke turn off med kaffe for meg i alle fall. Det er enkelt og greit, det krever ingen ekstra fiksfakserier for å treffes over en kaffe. Men jeg er 47, kanskje yngre vil ha mer spenstige dater.

Skjult ID med pseudonym arneand sø. 15 feb. 2015 13:53

Coffeeeeee :D
*cough*

@ts
Næh, kommer an på hvem du henvender deg til ^^

And really dude, gidder du virkelig å satse på noen som surner eller mister interessen om DU ikke finner på noe awesome, allerede på første date? eh? eh?

Bare tenk på hvor lista ligger for årene fremover a... o.0

Det blir ikke et forhold ut av slikt, du blir kun ansatt fulltid for å underholde henne ;p

Jeg for min del HAR allerede jobb, såeh... nope, nope, nope!
http://tinyurl.com/ml2gp2u

(mann 29 år fra Hordaland) sø. 15 feb. 2015 14:03 Privat melding

@arneand Tror nå strengt tatt det er motsatt av din tankegang. Imponerer man på date 1 er terskelen lavere på følgene møter/i et forhold. Det er jo førsteinntrykket som ofte teller mest. Om det er jeg som ber en kvinne ut er det jo jeg som må finne på noe å gjøre, det er jo bare naturlig. Men lykke til med den innstillingen der...

Skjult ID med pseudonym m28 sø. 15 feb. 2015 14:30

Har vært på noen "Kaffedater" nå, men foretrekker heller å gjøre noe. Som en tur i skauen, osv.
Dvs. Om kaffedate er eneste alternativet så velger jeg heller å avlyse. Syns det blir så fryktelig høytidelig. Og det gjennspeiler meg veldig lite å sitte på en café.

Skjult ID med pseudonym Realista sø. 15 feb. 2015 14:44

Kaffedater blir litt konstuerte og kleine, synes jeg. Og jeg er av den utadvendte typen. Min beste date var på tur i skauen til et vann, med bål og tilbehør. Det ble full klaff det, for min del...;). Det kommer jo ann på hvordan magefølelsen er; om man tror det er noen man kommer til å like ekstra godt :).

Jeg tror praten går lettere om man gjør noe sammen. Trenger ikke være så avansert som fjellklatring, finnes mye annet å finne på også. Når man gjør noe sammen så går praten mye letter og helt av seg selv @TS. Om man tviler eller er usikker på om det kan bli noe, så er kaffe et greit alternativ for å få avklart det. Men i mitt tilfelle så følte jeg at dette kunne bli bra, og det stemte ;)

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 15 feb. 2015 14:53 Privat melding

Som kvinne som har vært ute en vinternatt før foretrekker jeg at første date er på et offentlig sted der settingen tillater at daten kan vare så kort eller lenge som jeg ønsker, og der det ikke er alkohol involvert. Jeg ville ikke gått en tur i fjellet med en person jeg aldri hadde møtt før. Da tenker jeg både på egen sikkerhet og at dersom kjemien ikke stemmer, vil jeg kunne gå hjem med en gang og ikke måtte gå i to timer tilbake til sivilisasjonen.

Det er selvsagt andre alternativer til kaffe/te, selv om jeg selv liker kaffebarer som setting -- et museumsbesøk om et tema dere begge liker, en gåtur i et nabolag, piknik på en benk, en (kort) gratiskonsert der dere kan snakke før/etterpå, joggetur om dere begge er like godt trent, osv. Det viktigste er at dere har anledning til å snakke sammen og bli bedre kjent uten at det blir for stivt, og dere kan begge gå deres vei om kjemien ikke stemmer. Jeg hadde følt skikkelig prestasjonsangst om jeg skulle klatre på første daten!

(mann 51 år fra Buskerud) sø. 15 feb. 2015 15:11 Privat melding

Min personlige favoritt som førstedate er å handle på REMA 1000 sammen. Man lærer utrolig mye av hverandre i en sånn setting. Parkeringsevne, syn på hverdagsøkonomi (hvilke varer velger hun), ganglag med vogn (hverdagssexyness), evne til flørte over grønnsaksdisken, viljen til å småkline ved godterihyllene - og ikke minst, hvordan håndtererer hun det potensielt kjipe øyeblikket rundt "hvem tar regningen". ;)

Skjult ID med pseudonym sirene sø. 15 feb. 2015 17:33

@EnBraFyr

Hm...trodde Brafyr68 kanskje var deg, jeg- men det ville vel vært for enkelt... ;)

Skjult ID med pseudonym sirene sø. 15 feb. 2015 17:37

Han fikk besøk....;)

(kvinne 51 år fra Oslo) sø. 15 feb. 2015 17:45 Privat melding

Enig med deg, Bjørn 89!! Hvis typen ikke greier å være avslappet og kose seg med prat med meg over en kaffe, ja, da er han ikke type for meg!! :-)
Kjør på med kaffedater, og varier med en vindate hvis du har god følelse! :-)

Skjult ID med pseudonym sirene sø. 15 feb. 2015 18:04

Kaffedate er helt ok, behøver ikke være inne på en kafè. Har hatt en på en picnic-benk utenfor en travel bensinstasjon, en ettermiddag i oktober. Det var kaldt, benken var rå og litt fuktig å sitte på- men hyggelig var det, lell :-) Det viktige er mennesket du møter :-)

(mann 39 år fra Vestfold) sø. 15 feb. 2015 18:08 Privat melding

en date i " fjellveggen" høres mere ut som at personen vil teste deg ut for å se hvor fysisk opplagt man er....litt som noe som ble beskrevet i en annen tråd som at om ikke en henger med i skisporet så blir man "etterlatt i skisporet " huff........tenk bli etterlatt i fjellveggen da......grøss...

nei..til begynne med for meg så holder det med noen treff ala kaffe/øl for å bli litt kjent å prate sammen.

(mann 51 år fra Buskerud) sø. 15 feb. 2015 18:31 Privat melding

Ser jeg blir "diskutert" her, så en lynkjapp kommentar. Har hatt mitt nick i lang tid, så ikke noe "plagiat" ute og går her! ;) Innimellom legger jeg inn noen meldinger her inne, signert det småfrekke navnet "TangaTrond". ;)

Skjult ID med pseudonym sirene sø. 15 feb. 2015 18:45

Ah....da vet man hvem TangaTrond er ;-)

Skjult ID med pseudonym tnbm sø. 15 feb. 2015 19:10

Kaffedate? Virker da veldig tørt og kjedelig. Bytt det ut med øl. Smaker bedre gjør det òg.

(mann 36 år fra Oslo) sø. 15 feb. 2015 19:28 Privat melding

Jeg drikker ikke kaffe, så for min del er det uaktuelt.
Jeg har litt forskjellige dater, kafé og slikt kan fort bli litt formelt. Kan gjerne skje LITT mer, men det bør jo være slik at man kan snakke sammen. Fjellklatring blir litt overkill.

Skjult ID med pseudonym sirene sø. 15 feb. 2015 19:52

Er jo ikke nødt til å drikke kaffe på en sånn date da, @klippekort, konseptet er jo å treffes og prate litt over en kopp/et glass med noe varmt/kaldt i. Om du drikker kaffe, te, kakao, brus eller whatever spiller mindre rolle :-)
Ikke trenger det å bli så veldig formelt heller, går jo an å sitte side om side på en benk f.eks. :-)

(mann 36 år fra Oslo) sø. 15 feb. 2015 19:52 Privat melding

TV-spill kan funke om man er interessert i det ja. Mer løssluppent enn en kaffedate. Men man må jo se an sitt publikum.

R2 er forøvrig et hett tips.

(mann 36 år fra Oslo) sø. 15 feb. 2015 19:54 Privat melding

Neida, jeg skjønte det. Jeg er litt motstander av denne kaffe-hypen bare. Uansett hvor man drar blir man spurt om man vil ha kaffe, i stedet for å spørre mer åpent om hva man vil ha å drikke.

Skjult ID med pseudonym mystgrl sø. 15 feb. 2015 20:34

Tur er koselig det. Kanskje på en relativt populær tur sti/park. Og om man finner tonen kan man jo alltid ta runde 2 og til og med 3 ;)
Skulle ønske mann kunne gå på sånne matlagingskurs hvor man ikke trengte å være medlem eller ha fast oppmøte. Det hadde vært en kjekk ting å ta en date med på :)

Skjult ID sø. 15 feb. 2015 20:56

Kan gjerne date folk ved å gå en tur sammen, trene sammen i spinningssalen eller gjøre en annen fysisk aktivitet. Jeg er en person som liker å være fysisk aktiv.

Har gjort mye forskjellig i livet mitt så for meg hadde det ikke gjort noe hvis vedkommende ba meg ut på en fysisk aktivitetsdate.

Jeg har prøvd både klatrevegg inne og ute, rampelering, hav og elverafting og klatreløyper.

De dagene jeg har vært på så har vi vært på offentlige steder.

(mann 37 år fra Oslo) sø. 15 feb. 2015 21:30 Privat melding

Haha.

Det blir ikke bra før naboteltet vaser rundt i fylla i mørket, snubler i ene telttråden før de pisser på teltet ditt fordi de ikke gidder å gå 3 meter ekstra på dass.

Ingenting er så romantisk som å krangle med en løk som av natur er på jakt etter bråk mens han pisser på teltet ditt altså.

(mann 29 år fra Hordaland) sø. 15 feb. 2015 22:50 Privat melding

Heh, det jeg har sett er at kvinner over 40 er enig med meg, mens de yngre ikke er det. Tydeligvis er jeg gammel og kjedelig før min tid. De fleste vennene mine er forsåvidt 35 + år også. Ser et mønster...

Skjult ID med pseudonym metoo sø. 15 feb. 2015 23:31

@ klippe kort. "Jeg drikker ikke kaffe, så for min del er det uaktuelt."

Den der har jeg faktisk fått i retur når jeg har bedt menn ut for å ta en kaffe. Selvfølgelig går hva som helst fint. Du er voksen og bestiller hva du vil!

En gang spurte jeg en fyr om vi skulle ta en øl. Han sa han ikke drakk alkohol. Det går bra, sa jeg. Da kan vi kanskje ta en kaffe? Nei, jeg drikker ikke kaffe heller! var svaret. Jeg gadd liksom ikke foreslå kakao da. Men han lurte på hvorfor han ikke hørte noe mer. Noen andre som lurer? ;-)

(mann 36 år fra Oslo) sø. 15 feb. 2015 23:43 Privat melding

Joda, jeg er ikke verre enn at jeg skjønner at jeg ikke blir påtvunget kaffe om jeg takker ja til kaffedate.

Minner om denne:
https://www.youtube.com/watch?v=RnV3uFO4Nm8

(kvinne 38 år fra Akershus) sø. 15 feb. 2015 23:50 Privat melding

Det viktigste er vel egentlig ikke hva man gjør,men at man tør å ta en sjanse. Møte opp og se hva som skjer...eller?? *kremt*

Skjult ID med pseudonym metoo sø. 15 feb. 2015 23:56

hehe... klippekort. Jeg tenkte faktisk på den da jeg skrev innlegget.. Frimerkesamling har sjelden betydd frimerkesamlig... ;-)

(mann 36 år fra Oslo) ma. 16 feb. 2015 04:26 Privat melding

Kaffedate høres ikke så dumt ut likevel etter å ha sett den snutten ;).

Skjult ID med pseudonym Grimstad82 ma. 16 feb. 2015 16:12

Min neste date så skal jeg be henne med på sauna! Bare sånn at man kan se hva man får.

Skjult ID med pseudonym zztop ma. 16 feb. 2015 17:35

Badestamp og akevitt date. Får man ikke kjemi da, får man det aldri!
Så kan de som ikke drikker alkohol ta seg en bolle ;)

Skjult ID med pseudonym zztop ma. 16 feb. 2015 17:50

Jeg tror etterhvert jeg begynner å få litt dreisen på disse kaffesjappe datene. Har kræsja og brent grusomt ganske mange ganger, men takket være barndomsvisdommen om at øvelse gjør mester, og en iboende stahet som gjør meg mere vondt enn godt, føler jeg nå at jeg skjønner litt av greia.

Alt handler om kommunikasjon, og klarer man ikke kommuniserer er det ikke liv laga uansett. Det handler ikke om hva man gjør, men hva man gjør det til. Jeg vil mye heller sitte på en kaffesjappe med uante rømningsveier, enn å henge fra en fjellvegg med den kvinnelige versjonen av Ludvig Nessa f.eks

Står desverre på bar bakke enda, men det er fordi idiothjernen min blir revet med og ødelegger alt ved avslutning av daten og oppfølging/meldinger etterpå. Har heldigvis fått et par venninner som har forbarmet seg over en stakkars jævel, og gjør alt de kan for å få meg på rett spor :)