Alle innlegg Sukkerforum

Mannens natur

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym literaten fr. 20 feb. 2015 16:38

Gode forummedlemmer!

Hva slags rolle spiller naturen i mannens selvfremstilling på datingsider? Det er et spørsmål som opptar meg og som jeg ønsker å komme nærmere en formening om. Jeg er et redaksjonsmedlem i det litterære tidsskriftet bøygen som driver på frivillig basis. Tema for neste nummer er "natur" og i den anledning planlegger jeg å bidra med en tekst om nettopp mannens bruk av natur i selvpresentasjonen på datingsider og apper, herunder Sukker.

Derfor ønsker å høre fra dere direkte! (i hovedsak menn, for å begrense datamateriale). Mine spørsmål er som følger:

- Hvorfor eller hvorfor ikke bruker du naturbilder i din profil?
- Hva slags betydning har naturen for deg i ditt liv og er det viktig at en potensiell partner deler dette synet?

Fremstillinger av en selv i naturen vil jeg definere som scenarioer der hensikten i større grad er å være i naturen enn det å gjøre aktiviteter i den. Altså ikke det det å drive sport i naturen, slik som for eksempel slalåm, snowboard, seiling og ekstremsport av forskjellige slag. Dog oppfatter jeg langrenn som en mer være i naturen-orientert aktivitet, men det er selvfølgelig flytende skillelinjer. Jeg setter stor pris på alle innspill!

http://www.boygen.net/

Skjult ID med pseudonym Ulv_jarl fr. 20 feb. 2015 16:43

Det var mye skrift for lite :)

1) Fordi jeg praktisk talt bor i naturen (rett utenfor døra)
2) Trivelig og koselig, må kunne klare å ligge å kline blant blåbærbuskene uten å være redd for en liten orm (hysteriske damer er litt/ganske turnoff)

Skjult ID med pseudonym arneand fr. 20 feb. 2015 17:02

@ts
Sorry, instructions unclear... o.0
Went outside apartment, tried to take a selfie, got lost in the garden, gps not working, TIL:some plants have thorns, almost out of battery, please advise.

;p

On topic:
1. Har aldri tenkt over det. Det blir som det blir, og man tar de bildene man finner når man gidder å laste opp noe.
2. Errh, den er der? Snø = Jobb -.- Bare mas, men gir mulighet for å sitte inne og lese ^^. Sommer = Øl og grilling. Yay. Vår = Hagestuff... Meh :/ Høst = Jakt/Fiske Yay!

Dette ble bare tull, eh, jeg aner ikke hva du egentlig spør etter.
Trenger en pils først.

@Ulv_jarl fr. 20 feb. 16:43
2)... I'm not going there. Nope. Nope. Nope. ;p

(mann 44 år fra Oslo) fr. 20 feb. 2015 17:37 Privat melding

Jeg har INGEN naturbilder fordi jeg ytterst sjelden er i naturen.
Men hva framtiden bringer er umulig å vite.

Skjult ID med pseudonym - fr. 20 feb. 2015 18:10

....maskulin...jeg leste kun overskriften...

Skjult ID med pseudonym Z lø. 21 feb. 2015 00:15

Jeg er kvinne :-)
Nei, jeg bruker ikke naturbilder. Årsaken er at jeg ikke har bilder. Hadde jeg hatt det, ville jeg vist meg uavhengig av sted.

Nei, det er ikke viktig at partneren min er lik meg mht bruk av naturen. Naturen er viktig for meg. Veldig viktig.

(mann 31 år fra Oslo) lø. 21 feb. 2015 02:33 Privat melding

1. Har to bilder. Bruker det fordi de ser bra ut. Naturen kommer i annen rekke.
2. Egenverdi.

Skjult ID med pseudonym literaten ma. 23 feb. 2015 11:22

@Ulv_jarl: enig i at det ble mye tekst, men følte at jeg måtte være aldeles ærlig med hvorfor jeg var ute etter denne informasjonen og hva jeg skal med den :) Og takk for svar for øvrig!

@arneand: neida, det var et givende svar, jeg tror jeg skjønner hva du mener, øl-manko eller ei ;)

Skjult ID med pseudonym literaten ma. 23 feb. 2015 11:41

@EnBraFyr: antar du sikter til wonderbaum til bilbruk? Vil nok dessverre ikke inkludere det i min definisjon av å henge i naturen. Med mindre det også innebærer å tilbringe tid i naturen etter at du har brukt din wonderbaum-pregede bil til å komme deg dit!

@my:dette er en ulmende mistanke jeg også har; at mange menn vektlegger det å være sporty og aktiv og det å være ute i naturen (som kanskje blir tilsvarende størrelser) i profilene sine, mens de i realiteten ikke er så opptatt av dette. Det å fremstille seg selv som aktiv og som et naturmenneske blir da en del av prosjektet om å iscenesette seg som attraktivt date-materiale, fordi man antar at dette er kvaliteter kvinner setter pris på. Må understreke at dette bare er en spekulasjon jeg ikke har empiri for å støtte opp under ;)

Skjult ID med pseudonym Overrasket ma. 23 feb. 2015 14:52

De aller fleste menn (på datingsider generelt) viser gjennom tekst og bilder at de trives i naturen. Vi damer ser svært mange bilder av skog og mark og topper. Og fisker (hva er det med menn og bilder der de holder i en fisk...?). Og ekstremsport. Og reising, la oss for all del ikke glemme reisingen!

Helt ærlig, så blir det litt mye.
Og etter en liten prat, så viser det seg gjerne at man er ikke så mye ute... og man er så ikke ekstrem i sporten... og man har fisket et par ganger (det var forresten en kompis som dro inn fisken på bildet...). Og når det gjelder reising, så har han reist over grensa og kjøpt litt pølser og bacon noen ganger...
Eller så er med han med på det meste som har skjedd, skjer og kan skje og farter overalt i inn og utland, i tide og utide. Jeg sitter ofte igjen med et par spørsmål:
- Jobber du ikke, du som beskriver så høy reiseaktivitet?
- Har du tid til denne kjæresten du søker?
- Hvordan finansierer du alle disse turene? (Sammenheng mellom oppgitt yrke, alder og påstått reiseaktivitet stemmer ikke helt 100%)

Min konklusjon på spørsmålene dine har vært klar ganske lenge: Menn bruker natur som skrytebilder og for å trekke damer. Naturbilder tegner et bilde av en aktiv, sunn og frisk mann. Jeg tror også naturbildene har til hensikt å trekke til seg aktive, sunne og friske kvinner.

Jeg for min del styrer unna de mest hektiske profilene. Det er det to grunner til:
1: Dersom bildene er ærlige og viser normalen: jeg ønsker ikke en mann som er over alle hauger til enhver tid og ikke har tid eller ro til å slappe av sammen med partneren (eks meg)
2: Dersom bildene er skrytebilder og viser hendelser som overhode ikke representerer mannen, så er dette en mann som gir seg ut for noe han egentlig ikke er (= uærlighet)

Jeg tror ikke jeg er den eneste damen som tenker sånn. Måtehold, min venn!

Selv har jeg aldri blitt interessert i en mann fordi han har fine naturbilder og stor fisk...