Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym - fr. 20 feb. 2015 19:00

Det er så mye prat i disse dager om denne terroren. Så hva mener det opplyste sukkerforum om dette? Muslimer, kristne, terror, radikal, ekstrem, osv. Er det vår generasjons krig? Hvem kriger? Er Norge i krig? Burde Norge være i krig? Er dette 3. Verdenskrig, bare i en ny kontekst? PST anslår det som mer sannsynlig enn ikke, at en terror handling vil ramme norsk jord Ila neste 12 mnd... Hva så?

Skjult ID med pseudonym på date fr. 20 feb. 2015 20:12

La oss gjennomskue motivene for å sette menneskene opp mot hverandre. Splitt og hersk heter det.

Skjult ID med pseudonym - fr. 20 feb. 2015 20:15

Ja....Mohammed og Jesus, er det de du sikter til?

(mann 42 år fra Hedmark) fr. 20 feb. 2015 20:29 Privat melding

Det er galskap... fra ende til annen.
Naivitet på høyt plan..

Skjult ID med pseudonym - fr. 20 feb. 2015 20:36

Jo da, men jeg skjønner ikke Israel i denne sammenhengen. Ja, hva med Israel? Og bortsett fra at du generaliserer noe ekstremt, så...ja, det blir vanskelig å svare konstruktivt...tenker jeg? Jeg leser deg dit at når samfunn (i all forstand) blir en del av religion, kontra det motsatte, så er det en dårlig ide, veldig enig med deg! Analysen er nok gjort, spørsmålet er nok heller hvordan skal vi forholde oss til dette? Er det akseptabelt? De fleste skjønner at en verden delt i to, på den måten du skisserer, ikke er noe som er bærekraftig uansett...så, vi må liksom forholde oss til dette, enten vi vil eller ikke! Det er det som er så vrient da vet du, tenker jeg (og mange med meg).

Skjult ID med pseudonym - fr. 20 feb. 2015 20:42

...jeg har ofte lurt på hva den "ikke naive" mener er naivt ved den naive?

Skjult ID med pseudonym på date fr. 20 feb. 2015 21:02

De som ønsker makten setter oss opp mot hverandre slik at vi danner oss et fiendebilde. Vi tror vi må forsvare oss hver på vår kant. Forsvare hva? En tro som noen har funnet på for at vi skulle være bedre enn andre. De som ikke tror som "oss" må vi forsvare oss mot??? Hva slags tull er dette? Hvem fant på dette? Gå litt tilbake i historien. Det ligger alt sammen å finne på nettet om man er interessert. Så ikke vær så overrasket over at vår verden ser ut som den gjør. Mye er skjult for oss, men sannheten kan ikke skjules i en evighet.

Skjult ID med pseudonym - fr. 20 feb. 2015 21:08

My og "på date" hvem er det dere adresserer? Sånn generelt (altså ikke i tråden)

Skjult ID med pseudonym på date fr. 20 feb. 2015 21:13

Jeg for min del tenker at om man følger pengestrømmen så ender man opp på et sted hvor solen aldri skinner.

Skjult ID med pseudonym på date fr. 20 feb. 2015 21:19

Hvem har motivet? Jeg liker å lytte til Ken O'Keefe, tidligere militær, han har tenkt igjennom en del ting som for meg høres troverdig ut.
https://www.youtube.com/watch?v=ZZvFnUYKrFk

Skjult ID med pseudonym - fr. 20 feb. 2015 21:25

Se bort i fra den språklige forvirringen som her har oppstått, skal ikke PST ha klare fiendebilder? Eller mener du de har fiendebilder som strekker seg utover deres mandat?

Skjult ID med pseudonym på date fr. 20 feb. 2015 21:29

Kan vi stole på PST og deres motiver? Hva skrev Per-Aslak Ertresvåg om i sine bøker? Her er noen jeg fant på nettet som kan være en tankevekker:

Per-Aslak Ertresvåg skrev 2 bestselgere: “Makten bak makten” og “SOV, mitt lille Norge”. En mann med over 50 år i pressen begynte å bli trakassert av PST og andre hemmelige etterretningstjenester. Han er en av flere dissidenter, skrevet om i boka “SOV, mitt lille Norge”, som ble utsatt for tvangsinnleggelse på psykriatisk sykehus. Ertresvåg ble utsatt for hjerneslag for et par år siden, noe han mistenker å være et politisk attentat.

Huset hans har lenge vært under konstant bestråling og verdiene som ble målt var langt over normale grenser. Med seg har han Rauni Lena- Laukannen Kilde som også har vært utsatt for politisk forfølgelse i Norge

Skjult ID med pseudonym - fr. 20 feb. 2015 21:36

Ok...vi lever nok i to forskjellige verdener..."utsatt for hjerneslag", og "bestråling av hus" eksisterer ikke i min virkelighet, og...ja, jeg tenker det er en egen tråd...egentlig...

Skjult ID med pseudonym frøken-o fr. 20 feb. 2015 21:38

Ja, det er en god ide.

(mann 38 år fra Oslo) fr. 20 feb. 2015 21:40 Privat melding

"Pass på, Illuminati er her, 911 var det CIA som stod bak shit ass". Tror dessverre det ikke er noen som trekker i noen tråder og " styrer verden. Ja, "divide and conquer", til en viss grad, men verden er bare en svær barnehage hvor ingen av oss egentlig har snøring på en dritt.

Skjult ID med pseudonym - fr. 20 feb. 2015 21:41

Ja, PSTs offentlige trusselrapport handler mest av alt om terror fra andre enn frustrerte nordmenn imot ett multikulturelt samfunn...

Skjult ID med pseudonym - fr. 20 feb. 2015 21:48

...så konklusjonen er vi lukker øynene, dette angår ikke oss! PST er i hvertfall korrupt! Og om ei norsk 19-årig jente sprenger seg på et kjøpesenter Ila mars, eller om en tulling fyrer av automatbyger i shoppinggata i mai...ja, det er bare tilfeldig...

Skjult ID med pseudonym spinvill fr. 20 feb. 2015 21:57

Oioioi... Nå fikk jeg vondt i huet.

(mann 53 år fra Vestfold) fr. 20 feb. 2015 22:02 Privat melding

"It is in your nature to destroy yourselves"

Dagens agurk fra Arnold S, Terminator 2.

Det beste for denne planeten hadde vært om han fikk rett.

Ang religion som mange liker å snakke om, det er som med skytevåpen. Det er ikke farligt, det er de som bruker det feil som er farligt.

Skjult ID med pseudonym på date fr. 20 feb. 2015 22:10

Videre kan man lese på nettet om tidligere PST sjef Jørn Holme:

Per-Aslak Ertresvåg truer rikets sikkerhet da han er en globaliseringskritiker av høyeste kvalitet. Skal man bli stilt en fiende av staten, når man kritiserer private og millitære selskapers interesser? Når ble det staten sin oppgave å beskytte industri? Og når fikk millitæret så mye biologisk våpen? Eller som Per-Aslak nevner i video “Millitær-medisin” Er de forbi forskningstadiet, og vil de en dag bli brukt mot menneskeheten? Eller er det allerede igang.

Dærende statsekretær i justisdepartemenet, Jørn Holme, sa i 2003 at “globaliseringskritikere truer rikets sikerhet”.

Altså personer med politiske meninger i et demokrati, med bakgrunn av deres politiske ståsted, vil utgjøre en fare for sikkerheten i landet. Hvorfor?

Fordi Norges spiller en stor rolle i selve Globaliseringen, et land som gir ut Nobels Fredspris samtidig som det er verdens femte største høyteknologisk våpeneksportør, vil være et land med mange delte meninger. Men skal man bli bestrålt over lengere tid, slik at døden vil intreffe naturlig og alle mulige bevis til drapsmenn går ned i graven med personen?

Per-Aslak Ertresvåg er ikke en voldelig element. Han har heller ikke deltatt på voldsomme demonstrasjoner. Det er bøkene han skriver som avslører makteliten og den mørke skjulte sannheten om hvordan verden egentlig er som gjør han til en trussel

Skjult ID med pseudonym - fr. 20 feb. 2015 22:14

Ja, men er ikke svaret ditt ekstremt korttenkt og naivt? Jeg er i bunn og grunn enig i analysen din, vesten har ikke oppnådd veldig mye ifm "demokratiimeralisme" (i mangel på et bedre ord). Men man må gjøre en liten korreksjon: Somalia i 92 var for å overvåke en fredsavtale (du må ikke la deg farve av Black Hawk Down). Afghanistan og Irak har heller ingen direkte sammenheng ift intervensjon i så måte (dette var ene og alene et svar på 911) Libya har gått til helvete, Syria har egentlig aldri hatt en vestlig intervensjon, og å kalle Syria for sekulær er, om man legger godviljen til, riktig. Så la oss ta IS, kalifatet, er det et bedre alternativ og la slik faenskap få fotfeste? Hadde ikke vesten intervernerte hadde denne gudsforlattefaenskapen hatt territoriell kontroll på grensa til NATO! Du sier, helt riktig ifølge meg, at dette kan sidestilles med nazismen, men samtidig sier du vi skal lukke øynene? Er det vel NOE historien har lært oss så er det vel det motsatte! Skal vi la dette kalifatet få fotfeste? Tror du det vil gjøre noe som helst bedre? Vet du i det heletatt hva deres end-state er?

Skjult ID med pseudonym skaramanga fr. 20 feb. 2015 22:30

Jeg er passifist, millitær motstander, jeg er mot krig å alt hva dette fører med seg. I sin tid kostet dette meg 21 mnd i sivil tjeneste for endel år siden, men jeg tok mitt standpunkt !

Skjult ID med pseudonym spinvill fr. 20 feb. 2015 22:41

When good men do nothing, that is the greatest evil.

Skjult ID med pseudonym på date fr. 20 feb. 2015 22:42

Jeg kan videre lese på nettet ja om Jørn Holme:

I dag er Jørn Holme landets riksantikvar, han gikk fra å være PST sjef til å passe på landets mest hellige og verdifulle artefakter og kunstutstillinger. Er jobben gjort, Jørn? Har dere kastet Norge ned stupet og innført Patriot Act-lignende lover som “OT.prop 60? som krevde grunnlovsendring? 2003 var det samme året når hele Norges gullbeholdning på 123 tonn ble solgt til utlandet og året for invansjonen av Irak.

Det var voldsomme protester og demonstrasjoner utenfor stortinget og som vanlig fikk vi se politistatlignende tendenser. Det var så mange overgrep at amnesty international ble satt på saken. Dette er perioden hvor Norge ble en del av Den Nye Verdensorden.

Norge har blitt imperialistenes venner. Det er derfor globaliseringskritikere truer rikets sikkerhet.

Om forfatter
Armin Bahrami

“Truth-seeker” en stemme blandt folket, gjerne med en megafon ute i en demonstrasjon. Armin er samfunnsengasjert og mener noe skjuler seg bak kulissene. Våknet opp i en alder, da pentagon ble angrepet 11september, begynte han til å tvile om den offisielle historien var sann. Etter det, kom det ene etter det andre frem i dagens lys. Armin er nå motstander av NATO, WTO-bevegelsen, EU, Bilderberg gruppen, Chemtrails, Datalagringsdirektiver, Codex Allimintarius, den skjulte koloniseringen gjennom globalisering, black-op millitary projects, secret societies, and the “war on terror” som han inderlig mener Er terror. Favoritt sitat: “be the change you want to see in the world” Gandi

Skjult ID med pseudonym - fr. 20 feb. 2015 22:43

Vietnameserne hadde akkurat kastet ut franskmennene, og kineserne rett før de hadde kastet ut franskmennene! Vietnam var en amerikansk krig fundamentert i ideologi! Og det er ikke USA som bomber IS etter halshuggingen av egypterne i Libya, det er Egypt som svarte med massive luftangrep! Akkurat som Jordan gjorde etter påtenningen av den jordanske jagerfllypiloten! Du snur alt på hode - du tror at bare vi ikke bryr oss så lar de oss være i fred! Dette er ikke bare naivt! Det er feigt! Dette er noe helt annet en territoriell krigføring vi har sett før - dette er ikke saudi og tyrkiske monstre?! Er du helt ute å kjører! Dette er skapt av USA og hva som ble enden på visa i Irak etter at USA trakk seg ut! Dette er et sunni/shia anliggende! Du MÅ skjønne det før du kan komme med noen som helst antakelse om løsning! Hvordan tror du de kunne ta halve Irak på en dag? Jo, fordi 2/3 av den irakiske hæren sluttet seg til de! Hvis du ikke forstår årsaken, og skjønner konsekvensen av hva som er i ferd med å skje, får du begrense deg til konspirasjonsteori tråder sammen med enkelte andre! Dette er et internasjonalt anliggende, kalifatet har sagt sitt! De kommer med mindre du stopper de!!!

Skjult ID med pseudonym - fr. 20 feb. 2015 23:03

Dude...jeg har jobbet og bodd i regionen, jeg har hentet ut libanesiske barn fra IDF-patruljer som de brukte som beskyttelse, jeg har "jaget" Hizbollah's kattussha posisjoner vekk fra sivile områder, jag har gått på fylla i både TelAviv og Beirut, og holdt på å gifte meg med ei kjerring jeg møtte på platået i TelAviv, jeg våknet opp til "Beirut-ekspresident" hver dag i ett år, men jeg kan ikke bruke mine personlige erfaringer som argumenter i en overordnet diskusjon. Du bare fjaser over her, det er ingen substans i argumentasjonen din! Og å trekke inn Tyrkia, som NATO land, på den måten du gjør, blir helt hinsides. Jeg er helt med på at Tyrkia har sitt å stri med, men i denne sammenhengen, og dra de konklusjonene du gjør, ift Tyrkia som NATO land...tullete! Og kristendom, konservativ, liberal...bortforklaringer! Enten lar vi IS få fotfeste, eller så bidrar vi til at de ikke får det - hva vil du?

Skjult ID med pseudonym - fr. 20 feb. 2015 23:12

....ååååååå hvor tror du fundamentalisme kommer fra? Har du i det heletatt begrep om hva som har foregått i området - hvor IS har sin opprinnelse? Og hva som gir de næring? Hva/hvordan startet IS?

Skjult ID med pseudonym på date fr. 20 feb. 2015 23:12

Snart forstår vi "alle sammen" hvem som skapte ISIS.....men da kan det være for sent. Kan det være de samme som skapte ALQUIDA mon tro? Noen likhetstrekk å skjelne? Er det ikke det ene som skremmer oss så er det det andre. Skal vi ikke gjennomskue dette dere? Mange har gjort det allerede heldigvis. Så ballen ruller, snart er det bye, bye til makteliten, vi lar oss ikke skremme lenger. Nok er nok.

Skjult ID med pseudonym - fr. 20 feb. 2015 23:18

Hamas/Gaza/2ww...det er noe annet! Israel/Palestina er noe annet! Og hva er denne greia de med Tyrkia, er du Jøde? Jeg mener ingenting med det...jeg bare lurer, det hadde forklart mye! For du har en hang til å blande inn forhold som ikke har noe som helst med saken å gjøre...særlig NATO landet Tyrkia, som har sine "greier" med Israel.

Skjult ID med pseudonym - fr. 20 feb. 2015 23:35

Jo da, jeg er ikke uenig med deg - jeg skjønner bare ikke hva poenget ditt er! Hitler bommet i øst, men dette var en militærstrategisk miss, altså han nådde ikke frem i tide! Jeg mistenker at jeg ikke skal kommentere Hamas/amal/Hezbollah. Libya, Libya er en krig om makt!...og sånn generelt...hvis greia de er "kan ikke skjønne" så tror jeg du undervurderer begge "parter", og det er egentlig det som gjør deg naiv! Jeg ser ikke IS i lys av Libya, jeg ser IS i lys av Irak, men nå er de nå her, og de er en vesentlig maktfaktor! Jeg ønsker ikke denne faenskapen, Irak i dag, Libya og videre inn i Afrika, på grensen til Europa i nordlige Syria..skal vi la de få fotfeste? Eller skal vi luke dette ugresset opp med rota og bombe dritten ut av disse barnemorderne?

Skjult ID med pseudonym - fr. 20 feb. 2015 23:44

Hva mener du "på date"?...sorry, så deg ikke...

Skjult ID med pseudonym - lø. 21 feb. 2015 00:07

Poenget ditt er helt teit! Og dine beskyldninger/antakelser om meg og hva jeg mener er feil! Jeg skjønner ikke hvor du tar det fra? Og hvordan tror du egentlig det vil gå med Israel om IS får fotfeste, tror du den sikkerhetspolitiske situasjonen for Israel blir bedre eller verre? Om IS blir et etablert kalifat, tror du hverdagen blir bedre eller verre for meg og deg her i trygge Norge? Tror du det blir flere eller færre flyktninger? Tror du Israels grenser blir tryggere eller mindre trygg? Tror du Europad "sak" blir styrket eller svekket av å ha kalifatet på vår grense? Du argumenterer som ei geit! Du svarer på ingenting! Du sier du vil ha sekulære styresett, men du argumenterer imot det! Jeg prøver igjen: jeg mener alle, Norge inkludert, må gjøre alt vi kan for å bombe, drepe, lemlestet ALT som har med IS å gjøre - hva mener du vil gagne Norge? Overlate problemet til Israel?

Skjult ID med pseudonym - lø. 21 feb. 2015 00:16

Men nå er det nå en gang slik at IS eksisterer, eller har det gått deg hus forbi? Hvem tror du kommer til å ta makten i Syria hvis "vi" ikke gjør noe? Og svar på spørsmålet for en gang skyld!

Skjult ID med pseudonym - lø. 21 feb. 2015 00:19

og igjen, du har ikke fått med deg dette, Tyrkia er NATO - Stoltenberg var for ikke så lenge siden på tyrkisk grense til Kobani!

Skjult ID med pseudonym - lø. 21 feb. 2015 00:21

Nei! Israels grenser holder så lenge USA opprettholder de!

Skjult ID med pseudonym - lø. 21 feb. 2015 00:29

Ja men dude! Jeg er villig til det offeret! Det er forskjellen på meg og deg- du vil gjemme deg i vesten så lenge det går! Jeg er villig til å ta kampen! Premisset mitt er at IS eksisterer, svært få vil benekte det! Nå er det en gang slik - du sier; vi gjemmer oss og later som ingen ting! Jeg sier; la oss stå samlet og utrydde denne dritten! Og jeg står gjerne i front, jeg gjemmer meg ikke bak viss-vass! Men er det nå en ting verden må kunne samle seg bak så er det at barnemordere og udyr som hiver mennesker ned fra hustak pga legning, ikke hører hjemme i dettevårhundre?

Skjult ID med pseudonym - lø. 21 feb. 2015 00:31

Du er så full av viss-vass, hva er det som er så uppenbart?

Skjult ID med pseudonym spinvill lø. 21 feb. 2015 00:35

@my: trodde Arnold sa: "get to tha choppa! We gatta get outta heya!"

Skjult ID med pseudonym - lø. 21 feb. 2015 00:38

nå har det seg slik at jeg har trampet opp og ned "Bill Clinton" street, som er hovedgaten gjennom Pristina, og før det hadde jeg ikke fult så trivelige spaserturer i Sarajevo så tidligere Jugoslavia er ikke fremmed, men det var dette med personlige erfaringer...hva er det egentlig du sier over her...at Egypt og saudi skal fikse dritten -er du så naiv?

Skjult ID med pseudonym Ulv_jarl lø. 21 feb. 2015 00:41

Det jeg synes er tragisk er all verdensarven fra spesielt antikken som forsvinner og blir bombet sønder og sammen. Ukritisk. Bare fordi en gjeng med tullinger (i mine øyne) mangler en farsfigur eller gjorde det dårlig på skolen og måtte støtte seg til religion for å utøve kriminelle handlinger. Men ja, hva gjør man, utvikling pføy.

Skjult ID med pseudonym - lø. 21 feb. 2015 00:42

Huff, det må være fint...tenker jeg...det er ikke snakk om å bombe folk til demokrati! Og dette er siste gang jeg lar deg eie narrativet, jeg mener å ha forklart hva jeg mener dette handler om, og hva du mener om det! Du må kunne evne, selv med trygg havn i vesten, å se hva dette er!

Skjult ID med pseudonym - lø. 21 feb. 2015 00:52

Nei nei nei, i beste fall kan du si jeg har et samfunnsøkonomisk perspektiv, men jeg gidder ikke la deg gjemme deg bag svulstige definisjonerbsom ikke betyr en dritt...nå er du jo virkelig på kjøret over her...er du IS....jeg tror ikke det, men du prater mye rart! Er vi enige om at jeg ønsker IS vekk fra denne kloden, og du er litt mer "nja...så lenge de ikke plager meg..."? Litt sånn "enn så lenge"...

Skjult ID med pseudonym - lø. 21 feb. 2015 00:55

Du skjønner ikke greia, for du er naiv, du tror dette er en narkis du aldri vil møte, men det er ikke sånn! Han står allerede og banker på døra di (vår)! Og det blir ikke bedre vet du, kalifatet er tydelige de, deres eneste positive egenskap...en spade er en spade...

Skjult ID med pseudonym skaramanga lø. 21 feb. 2015 00:55

Alle folk på den her jorden skal leve i en harmoni, det er tiltenkt helt fra starten av at det skal være slik. Disippler, ja mange av dem har fortalt sine historier, alle er fantastiske, å det er på den måten de kan berike sine synspunkter. Kvinner har sin plass, menn har sin plass, det er en stor galskap når vi på jorden skal krige mot hverandre. Synes det er utrolig barnlig alt sammen !!

Skjult ID med pseudonym Ulv_jarl lø. 21 feb. 2015 00:55

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/danmark/her-er-ubaydullah-hussain-i-dansk-terrorists-begravelse/a/23400371/

.. og det dritet her da. Hva med det?

Skjult ID med pseudonym Ulv_jarl lø. 21 feb. 2015 00:56

Is er medieskapt

Skjult ID med pseudonym - lø. 21 feb. 2015 00:57

Jeg synes du oppsummerer det fint jeg, skaramanga.

Skjult ID med pseudonym - lø. 21 feb. 2015 01:01

Hva er det med dette forpulte sukkerforum som skal ha meg til å sende alle meldinger på nytt når jeg skal ut herfra!?

Skjult ID med pseudonym Ulv_jarl lø. 21 feb. 2015 01:05

Nå lever vi i en global verden og kjenner konsekvensene av det. Folk blir jo radikalisert hjemme på gutterommet med laptopen i fanget og kukken i hånda

Skjult ID med pseudonym - lø. 21 feb. 2015 01:09

Ja da, din konsekvensmoral er sikkert fin den? Og alt er jo vestens feil! Men din empiri sier bare noe om hvordan ting HAR vært, den sier ikke noe om hva som tar oss videre...hvor hadde kristendommen vært uten sine reformasjoner? Hva skal til for at islam reformeres...ikke vet jeg, jeg vet bare at noe er helvete gærent, og voksne mennesker som dreper barn og kaster homser utfor hustak synes jeg lite om! Det hører til en annen tid...kanskje noen skal hjelpe de inn i dette århundre. Og din empiri hjelper oss lite med det.

Skjult ID med pseudonym - lø. 21 feb. 2015 01:23

Nja...du var inne på tidligere Yugoslavia, du må ikke tro at Dayton avtalen var et fredlig initiativ, det ble i aller høyeste grad tvunget igjennom med vold, jeg var tildels med på det. Hvis jeg var så uforsiktig å fremstå som om jeg gredde alle muslimer med samme kammen, så mente jeg selvfølgelig ikke det! Men jeg mener fortsatt å ha et gyldig argument, mener du det motsatte får du argumentere for det, hvis du vil gjøre det til et poeng! Spørsmålet vi diskuterer er vi fortsatt uenige om, og jeg tror ikke vi kommer til enighet -IS!? Hva skal vesten, inkludert Norge, gjøre med disse? Jeg mene fjern faenskapen fra jordens overflate, OG jeg mener Norge bør delta i dette! Du mener det motsatte! Om ikke annet, så kan jeg forsikre deg om at du har ikke fått meg til å endre mening, snarere tvert imot! Men det er jo det diskusjon er til for;)

Skjult ID med pseudonym - lø. 21 feb. 2015 01:42

Nå er det du som sysler med konsekvensmoral, jeg har aldri benyttet meg av begrepet moral i denne diskusjonen! Premisset mitt er at IS eksisterer, jeg har ingen tro på at å overlate dette til den arabiske verden vil hjelpe, det overrasker meg at du tror det! Jeg tror ikke du finner så mangevandre jøder som tror det, og hva i allverden er det som får deg til å tro at det er i Israels interesse at den arabiske verdenen ordner opp i dette selv! Tror du de klarer det...har liksom ikke funket så jævla bra så langt! Så da kan vi legge til det; du mener den arabiske verden kan håndtere dette selv (i form av å bli kvitt faenskapen, jeg går ut i fra vi er enige om det!), jeg mener det er naivt å tro det! Det slår meg at du har en særdeles naiv forståelse av regionen, og dynamikken i konflikten...IS eksisterer, IS er det de er, skal saudiaarabia knekke IS, sammen med Egypt? Om IS får fotfeste tror jeg det skaper flere terrorister, jeg har allerede pratet om dette...jeg gidder egentlig ikke...jeg er egentlig temmelig sikker på at dine venner i Israel er enige med meg, jeg vet staten Israel er det, i denne sammenhengen...jeg skjønner egentlig ikke argumentasjonen din...hadde du stoppet med "vold avler vold" så...men dette...nei...teit...nå føler jeg, jeg bare gjentar meg selv...og da blir det ofte litt rotete...

Skjult ID med pseudonym - lø. 21 feb. 2015 01:45

Men du rakker jo ned på den eneste nasjonen som har klart denne sekulære "reisen" din - Tyrkia! Du er et naivt rotehue...sorry..

Skjult ID med pseudonym - lø. 21 feb. 2015 02:00

Ataturk var en pioner på området - helt enig! Erdovan gjør ikke noe annet enn det som er innenfor parlamentariske rettigheter, der som i Norge! Hvis du mener du kan sette deg til dommer over den tyrkiske konstitusjonen så gjør det deg til en diktator! Må du slutte surre, og begynne argumentere mer faktabasert! Det er veldig vanskelig å skulle forholde seg til slikt!

Skjult ID med pseudonym - lø. 21 feb. 2015 02:13

Igjen så viss-vasser du! IS eksisterer fordi al-Qaida eksisterer, al-Qaida eksisterer pga imperialismen! Når Osama bin laden snakket om vestens store ugjerning, så var dette "de rette grensestrekene" på kartet i kjølvannet av imperialismen, dette må du skjønne for i det heletatt forstå konfliktområde, det gjør du ikke, og da blir alle dine årsakssammenhenger litt teit å høre på, men heldigvis vet både mossad, CIA og den norske (kanskje ikke den svenske) etterretningstjenesten, og politisk nivå, dette! Verden har et problem, det heter IS, og det kjenner ingen grenser, og ikke minst - i det du dreper barn, mener JEG det er alles ansvar å kvitte seg med dritten, og da har jeg ingen "moralsk-ta-og-føle-på-greier, eller-andre-betenkelighets-religiøse-ekstreme-ismer-osv" betenkeligheter, det blir liksom verdens annliggende å fikse dritten, og da får verden fikse det med de som klarer fikse det!

Skjult ID med pseudonym - lø. 21 feb. 2015 02:19

Du må gjerne ha en mening om Tyrkia selv om du ikke bor der? Jeg bare påpeker at Tyrkia er en sekulær stat, og flertallet av befolkningen er muslimer som gir sin stemme til et folkevalgt parlament! Er det her jeg skal si "OMG-hårsår";)

Skjult ID med pseudonym - sø. 22 feb. 2015 21:39

Off...sexuelt frustrerte menn, er det hva du koker ned til! Jeg skjønner ikke hva du prater om, har du vært forlenge på Sukker;) - USA handler alltid i egeninteresse - pek på EN konflikt i verden hvor USA har involvert seg uten at det har vært i deres interesse bortsett fra ett og annet minimalt fredsbevarende bidrag i Afrika(det er litt slitsomt med en som diskuterer "noe", så plutselig "noe" annet) Okay...jeg tenker du nå vil diskutere noe annet enn hva du startet med? Men vi kan godt gjøre det! I det du begynner med sex-frustrerte menn som forklaringsvariabel på geopolitiske spørsmål heller enn å svare... Hvis du føler du ikke har noe svar så er det alltid lurt å lytte til hva du som menneske mener, jeg kan aldri argumentere mot hva du mener utifra ditt verdimessige standpunkt - det er ditt! De fleste diskusjoner kan du diskutere ihjel og ned til et verdistandpunkt! Og da stopper det somregel der - det er der man blir enige om å være uenige! Det er på mange måter det som ligger til grunn for mitt syn...her. Så kan vi godt snakke om Krim og Kina, og Kinas ekstroverte interesse i Afrika...imperalisme...?(bare sånn ift tidligere kommentar fra meg, har du sett kartet over Afrika...endel rette grenser...) Har du forresten satt deg inn i USAs siste forsvarspolitiske strategi, altså den gjeldende, ikke den forrige...har dine amerikanske venner gjort det? jeg tror jeg har vært inne på dette tidligere også...men sånn personlige erfaringer...hørt med venner osv...var en norsk politiker som prøvde seg på det engang....gikk ikke bra!
Og så...økonomi...stormakt...utfordringer, jeg tenker, du tenker dette ikke handler om det?

Skjult ID med pseudonym - sø. 22 feb. 2015 23:17

Ja, la oss nå ta denne empirien din da, jeg skjønner ikke hvorfor jeg gidder... Start med HVOR vesten har blandet seg i midt-østen hvor motivet har vært annet enn REN egeninteresse? Altså motivet har vært noe annet enn å gjøre ting bedre "der".Og svar på hvorfor dette skjedde? (Mua Libya, men det var en begrenset luftkampanje, hva som var og hva det, enn så lenge, har blitt vet verken jeg eller du!) Du har ennå ikke forstått hva midt-østen er, og hvorfor! Og du tror årsaken er noe annet enn hva den er! Men nå tar vi det ett steg av gangen, svar på mitt ene spm her, og så nøster vi oss bakover! når du har gjort det, kan du gjerne følge opp med hvordan DU mener vesten har innvirket på den "arabiske våren", vel vitende om at dette gjaldt flere nasjoner enn Libya. Du blir litt komiske-Ali med AUF og de greiene der...AUF og de fleste universitetsmiljøer er enige med deg!! Ikke med meg!

Skjult ID med pseudonym - sø. 22 feb. 2015 23:20

...altså enige ift virkemidler, ikke ift historien...må skynde meg å pressisere.

Skjult ID med pseudonym oslomann ma. 23 feb. 2015 07:44

Pasifister lar onde og grusomme menn fortsette å drive med sine ugjerninger, enig med Spitfire der. Alt som skal til for at ondskapen vinner fram er at gode menn ikke gjør noe ting, er det vel et berømt sitat som sier. Og det støtter jeg fullt ut. Det er alltid mennesker der ute som er villige til å ta fra andre det de ønsker med makt. Pasifisme er for de som overlater til andre å forsvare både dem selv og andre, de aller svakeste inkludert. Og en nasjon som dyrker pasifismen som ideologi overlever ikke lenge i denne verden. Se bare på Tibet.

(mann 26 år fra Troms) ma. 23 feb. 2015 14:59 Privat melding

Nå har jeg ikke lest hele tråden, så beklager om tråden har tatt en vending.

Terror er noe som alltid vil være tilstede. Så lenge mennesker har meninger som går på tvers av hverandre vil det eksistere personer som er villige til å gå til det ekstreme for å forsvare sine meninger. Terror er ikke krig heller. Dagens terror er et samlingsbegrep for de mange mindre enkelthendelsene utført av personer med meninger som ikke går sammen med meningene til de som ble angrepet.

Norge er ikke i krig nå. Ikke bør vi gå i krig heller. Vi har ingen grunn til det. Vi bør heller ikke leke verdenspoliti. Hvor blir det vår oppgave å gå inn i et land for å gjenopprette "freden"? Hvorfor har vi retten til å bestemme hvilken av de to sidene i kampen som har rett? Se på den arabiske våren. Den vestlige verden supplerte opprørerne med våpen og trening. Resultatet er interessant nok dagens IS. Det er også et faktum at etter krigene der nede har de fleste landene tatt flere steg tilbake i forhold til det moderne samfunnet. Mange av opprørsgruppene den vestlige verden støttet ønsket innførsel av sharialover.

Du snakker om verdenskrig. Men om du ser på definisjonen av en verdenskrig vil du se at vi enda er langt unna: "Verdenskrig brukes vanligvis om en krig som inkluderer et større antall av verdens nasjoner, ofte fra flere verdensdeler. Krigene kjennetegnes av å være langvarige, blodige og svært voldelige."

Terror på norsk jord har vi allerede hatt. Det er vel ikke nødvendig å minne folk på 22. Juli? Dette beviser enkelt og greit at det trenger ikke være terror fra utlandet. For alt vi vet, skjer det. Men samtidig, for alt vi vet skjer det ikke.

Målet til personer som utfører terrorhandlinger er at befolkningen skal leve i frykt for nye angrep. Ved å gjøre det klart hvorfor de angrep, innprenter de i folk hva som kan skje om de gjør som ofrene fra det første angrepet. Ergo, om vi lever i frykt for nye angrep, har terroristene egentlig allerede vunnet.

Skjult ID med pseudonym - fr. 27 feb. 2015 19:05

Offfffff . festlig!!!!
Spitfire du stiller meg et spm som om jeg ikke har svart på dette, gjentatte ganger, allerede (i motsetning til deg, som har valgt å ikke svare, men derimot kommer med mengder av tåpelige 2.ww sammenligninger….som ikke er sammenlignbare)! Om du ikke har fått med deg min ”løsning” ila disse 30+ innleggene er jeg redd jeg ikke kan hjelpe deg noe mer. Du har åpenbart leste litt for mange Wikipedia artikler ang. 2. ww, men det betyr ikke at du på død og liv må jobbe 2.ww inn i enhver diskusjon! Bytt navn til Røde Baron, og referer til 1.ww, så skal jeg høre på deg! 1. ww er mye mer relevant ift dette! Uansett – skaff deg situasjonsforståelse (et militært begrep)!

Spitfire og kakefarmer: vet ikke hvor jeg skal begynne…(jeg har lyst å begynne med: ligg unna ”tjallen” når du sitter over pensumbøkene(Wikipedia) i grunnfag statsvitenskap, men skal ikke gjøre det)…men nå har jeg litt tid…kommer…

Skjult ID med pseudonym - fr. 27 feb. 2015 19:31

(Kakefarmer/(Spitfire)):Terror blir krig når en terrororganisasjon okkuperer landområder, med mindre du anerkjenner de som stat i områdene de okkuperer! Resten av ditt 2. avsnitt er bare tullete! Jeg vet ikke om du er klar over hva du gjør, men du legitimerer terror pga meningsforskjeller – tåpelig!

Avsnitt 3: igjen finnes ingen bakkekontakt! Norge evner ikke bekjempe en snitt Latinamerikansk narkohær – verdenspoliti? Vi, Norge, er prisgitt våre allierte – stiller ikke vi opp, stiller ikke de opp! Det er hva vi tufter vår sikkerhetspolitikk på! Og utifra den sikkerhetspolitiske utviklingen det siste året…jeg tror vi ønsker være ”innenfor”! Det er nok av tungtveiende politiske stemmer i USA som stiller spm: Hva skal vi med NATO (USA stiller dette spm). 911 utløste artikkel 5, det interessante er at USA takket nei – de så på resten av NATO som en tungrodd byrde, i denne sammenheng, som de klarte seg uten…noe å tenke på nå når russeren plutselig har blitt ekstremt ”ekstrovert”, og USA ser mer mot andre deler av verden. Man kan vende og vri så mye man vil på det, men de er vår sikkerhetspolitiske garanti!

”retten til å bestemme hvem som har rett” – kødder du med meg? Har du i det hele tatt tenkt over hvor dumt det er å si noe slikt, på generell basis!? Svar meg på dette, i lys av din dumme uttalelse: hvem er jeg til å mene noe om noe som helst? En slik tåpelig uttalelse grenser mot brudd på menneskerettighetene, spør du meg!
Og hva er dette med den arabiske våren og supplering av våpen, og at resultatet er IS – dette er jo ikke bare dumskap! Dette er en FARLIG påstand! Jeg er mer enn veldig interessert i å høre hvor du har dette fra? Vet du, og spitfire, hvor denne faenskapen kommer fra? Det er jo så ufattelig mye vrøvl her vedrørende akkurat det! Bla bakover i tråden – jeg har nevnt det tidligere!
Når du nå først er i gang med sausinga i dette avsnittet…hvilke opprørsgrupper?

Skjult ID med pseudonym - fr. 27 feb. 2015 19:32

(fikk ikke ta alt i ett) Avsnitt 4 (din 1. set. er 1): nok en gang får vi en definisjon, satt i hermetegn, fra læreboka. Ja, mange nasjoner, flere verdensdeler, potensial til å bli langvarig (særlig med alle disse ”nissene”), blodig og svært voldelig!(jeg svarer på den tåpelige definisjonen din! Enhver definisjon må puttes i en kontekst) Ser ikke poenget ditt? Mitt poeng strakk seg dog noe inn i fremtiden, og involverte flere enn dagens nasjoner og konflikter. Og da tenker jeg spesielt på den krigen som må komme mellom Israel og Iran. Israel må på et tidspunkt, ikke om så alt for lenge, gjøre noe! Og når den først er sparket i gang….ja, det er vel bare fantasien som setter grenser for hva som da vil hende…og har vi IS oppi det hele…med territoriell kontroll…da blir det flott å være ”NATO-nisse på berget” her hjemme!?

5.: Svada poeng! Skjønner ikke hva du mener…dette er jo bare vås!

6. Du snakker som om du ber enkelt-individet ignorere hva det føler, skapt av inntrykkene enkeltindividet får av den verden det lever i – kun en tåpe vil be noen gjøre det(preke falske illusjoner)!

Skjult ID med pseudonym - fr. 27 feb. 2015 19:32

Det slår meg at det er mye ”myke” verdier, og lite kontakt med realpolitikken hos de fleste over her. Myke verdier er flott, men slik er ikke verden! Det er noen tanker om at så lenge vi, lille Norge som ingen klarer å plassere på kartet, bare melder oss ut, og tvinger oss selv til å leve i lykkelig harmoni…ja da går alt bra…vi hører liksom ikke til i resten av verden.

Og denne greia med vestlig intervensjon, innblanding i den arabiske våren, bombe til demokratier…hvor tar dere dette fra? Det er jo ikke fakta! Hvor har dette skjedd? Dere må skjønne årsakssammenhengene, og de er ikke av nyere tid! Det er vesten sin feil, men ikke slik dere forstår det – fjøsnisser! Dette har jeg nå forsøkt forklart gjentatte ganger til svar av ”tatt-ut-av-enhver-sammenheng-2.ww-svulstige-ikke-relevante-sammenhenger”…offffffffff – piss meg i øret!
La oss nå bare bli enige om at IS ikke hører til i denne verden, og at vi sammen gjør det vi kan for å fjerne de fra jordens overflate – er det så jævla vanskelig – bombe dritten til helvete!? Det er tåpe opiniondannelse av meninger som i dag gjør at verdens ledere vegrer seg, og alle dere nolduser er ansvarlige for dette! Hvordan kan dere leve med dere selv – er det i å finne svar i naividealistiske tanker som mangler bakkekontakt – er det hva som gir dere denne selvrettferdige orgasmen om at DU ikke er en del av denne verden?

Skjult ID med pseudonym - fr. 27 feb. 2015 19:53

1)Jeg er ikke enig med deg!
2)Jeg er ikke enig med kakefarm

Av 1 og 2 følger det at jeg ikke er enige med noen av dere, det er ikke vanskelig å forstå det? Det var derfor jeg etter hvert puttet deg i en dobbel parentes(())! Du forstår hvor jeg sikter til deg...eller...

Om du ikke takler et direkte språk så har jeg overhode ikke tenkt å be om noe som helst unnskyldning for det - det problemet, på sukkerforum, får DU eie! ((jeg tror ikke du hadde klart deg i en skoledebatt...for å være helt ærlig;))

Skjult ID med pseudonym - fr. 27 feb. 2015 20:03

Jeg har allerede svart på alt dette! Du, derimot, svarer aldri - du begynner å kjede meg! Når i allverden kan man håpe på en FN ressulosjon som ikke muliggjør noe annet enn svada? Dette viser meg bare at du ikke evner ta inn over deg tingenes tilstand! Skal vi vente på FN, ja da vil aldri noe som helst hende! Misforstå meg rett, FN er en bra greie, men kjære deg...seriøst?!

Skjult ID med pseudonym - fr. 27 feb. 2015 20:12

JA, SELVFØLGELIG mener jeg det!!! Bare for å starte...deres vilje til å gjøre det er jo ikke tilstede!
Og DE er med, altså disse landene er med, men å tro disse klarer dette alene...hvor tar du slik nonsens fra?

Hvilke krigsinnsats er det du snakker om? Det er dette jeg forsøker få et svar på! Og hvorfor/hvordan ar denne krigsinnsatsen startet? Hva tror DU er årsaken til ekstremismen og disse menneskenes hverdag?

Skjult ID med pseudonym - fr. 27 feb. 2015 21:40

Ohhhh her var det mye rart, jeg lot deg holde på litt for du avslører jo endel sånn etterhvert som du lar tankene dine få litt mer fritt spillerom ned til tastaturet:) men for gudsskyld hold bibelen langt til helvete(unnskyld språkbruken) unna meg!! Å argumentere med utgangspunkt i religion (inkludert kristendommen) er for meg irrasjonelt! Det blir mer en årsakssammenheng. Og jeg skjønner ikke hvorfor du må kjøre på med Israel som et premiss for diskusjonen...men vi kan godt gjøre det! Men la oss nå bare bli ferdige med det - Israel vil ikke ha disse til naboer? Det vil forverre den sikkerhetspolitiske tilstanden til regionens eneste demokrati (i vestlig forstand), enig?

Og så Putin, ja for all del, men Putin argumenterer med utgangspunkt i Kosovo, og hva vestmaktene gjorde der, så fortell meg da: hvem eier narrativet? Men hva faen har det med noe som helst å gjøre? "Blande seg for så å gi legitimitet til lovløse forhold", HVEM, HVA, HVOR? Du er jo helt tullete - vi snakker om en terrororganisasjon som har okkupert nasjoners land! Dette gir ikke næring til Putins retorikk.

Så til "forfatningen" til de overnevnte styrkene. For det første, du kan bare glemme Tyrkia, at Tyrkia, som NATO land, skal gjøre noe mer enn å hente ut ett og annet lik er utopi! Da står vi igjen med SA og Egypt, og svaret mitt er ubetinget JA! Ikke fordi det er spesielt krevende, militært sett, men fordi...ja, vi kan starte med strategisk mobilitet, disse landene har ikke det!

Men jeg registrerer at NATO nå kan være rådgiver(jeg må understreke at mitt annliggende er ikke at dette må skje i en NATO ramme, men i en hvilke som helst konstruksjon)

Skjult ID med pseudonym - fr. 27 feb. 2015 21:41

Og hvem er det i Midtøsten som skrattar over vesten - du har noen hinsides fantasier i hode som bare blir...merkelig...

Vi skal rett og slett gjøre det fordi vi er i stand til å gjøre det - ikke verre! Og fordi det ikke vil skape noe som helst "ekstra problemer" om vi gjør det! Tvert i mot, vi vil alle få en bedre verden!
Sunniene er ikke sinte på oss, de er sinte på shiaene, det er det du ikke skjønner! Dette er en intern konflikt, det er IS som bringer den til oss, bare tenk litt nå, så ser du det! Irak i dag skulle egentlig vært 3 nasjoner, ikke en, men en fyllik fra vesten fant fram linijalen og gjorde det slik...ikke verre, men noen ble sinte på oss. Selvstyremyndighetene i Irak gjorde det så enda verre...så når amerikaneren trakk seg ut var det fritt fram! Så kom den arabiske våren, som vesten ikke tok del i, og det åpnet seg et maktvakumet. Dette er nå fylt av IS fordi vi ikke gjør noe, vi gjør ikke noe pga pax som deg! dette faenskapen har nå rotfeste i store deler av Midtøsten, og "menigmann" i vesten tar dette helt ut av kontekst, slik som du gjør! Dette er en terrororganisasjon som har erobret landområder fordi de har utnyttet et maktvakum! DET er saken I DAG! Årsaken til denne terrororganisasjonen har ingenting med vesten å gjøre, det er bare deres egen propaganda som får deg til å tro det - det er det de vil du skal tro! Dette har ikke rotfeste i noensomhelst befolkning utover den javnt over mislykkede integrerte "karen" i vesten!

Du har en slik forstå-seg-ihjel-oppfatning ang dette, det blir litt komisk. Ingen vil ha IS, men vi får IS med mindre vi gjør noe. Ingen i de okkuperte områdene vil ha IS, men de har ikke apparatet til å kvitte seg med driten, de forsøker jo! Og da tenker jeg...la oss bli kvitt møkka en gang for alle, eller la dette utspille seg. Sistnevnte er jeg overbevist om vil medføre pyton for hele verden inkludert oss! De opprettholder sin legitimitet ved å anklage vesten, og DU kjøper pisset!

Skjult ID med pseudonym - fr. 27 feb. 2015 23:00

Men det respekterer jeg, for all del! Jeg er fullstendig klar over at jeg nok har en noe direkte kommunikasjonsform, og om du har tatt det personlig beklager jeg! Så vidt meg bekjent har jeg kun stilt deg ett personlig spm (i forrige uke), og det gjorde jeg fordi jeg mente det ville være opplysende for diskusjonen, du svarte ikke på dette, og jeg forfulgte det ikke! Utover det har ingenting av hva jeg har skrevet vært ment personlig, men det kan helt sikkert oppfattes slik! Selv om du ikke liker meg, liker jeg deg! Jeg synes det er tøft å ta en diskusjon så langt med trynet ditt klistret til venstre her, det respekterer jeg, jeg ville ikke gjort det - og da er du, om ikke annet, tøffere enn meg!

Skjult ID med pseudonym - lø. 28 feb. 2015 00:14

Jeg tror...og nå mener jeg ikke noe fælt med det, men...det blir litt problematisk for meg å starte i en "boks" og så finne ut av hva jeg mener ift disse boksene, du må huske at disse deffinisjonene kommer av "noe", det er ikke "ordene" og deres definisjon som skaper tankesettet - det er motsatt! Altså, det er selvstendig tenkende mennesker som kom med en "tanke" som senere fikk sin definisjon, og ble ansett som et begrep. Jeg har alltid hatt problemer med å diskutere meninger ift faste definisjoner som et utgangspunkt, og jeg tror det er en smart greie å la være å gjøre det, med mindre du skal beskrive partipolitikk i vide termer.
Jeg tenker at "mye" vil være dynamisk...men jeg tror du et enig.

Til slutt: jeg mener det finnes en "way of life" som er bedre enn andres, jeg forbeholder meg retten til å mene at min "way of life" er bedre enn hva andre måtte mene, dette kan selvfølgelig angripes fra alle kanter. Min "way of life" er nok temmelig lik din! Vi er nok mer enige enn vi er uenige om det meste. Dette var egentlig en tulletråd jeg startet en kjedelig kveld, men så heiv du deg på og det ble interresant! Vi er nok uenige, men som jeg har skrevet før...vi har nok diskutert oss dit at vi nå bare må være enige om å være uenige:)