Alle innlegg Sukkerforum

OK å få barn etter 35?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym PHMann sø. 22 feb. 2015 01:57

Mulig spørsmålet er litt ladet, men ser flere kvinner her inne, gjerne 40+, som har planer om å starte familie og så der. Jeg er veldig glad i tanken om at det er aldri for sent med noe som helst.

Problemet er at jeg vet litt lite om dette, men er det ikke litt muligheter for komplikasjoner og at det kan gi barnet litt konsekvenser når det skjer i den alderen? Er jo litt dumt hvis våre ønsker skal gå ut over andre mennesker på en negativ måte, tenker jeg da.

Hva tenker du?

Skjult ID med pseudonym tenkddegom sø. 22 feb. 2015 02:09

Hei, viktig spørsmål.
men å få barn etter 30+ er i min mening en kjempe egoistisk handling. Og det handler ikke om barnet, enten du er i en trygg posisjon og har god økonomi. Det handler om din privatestatus og ærkjenne din poisjon i verden. Ikke tenk tanken, det barnet kan aldri få det andre har.

SOME PEOPLE IS SO POOR, ALL THEY HAVE IS MONEY.

Aldrin

(kvinne 46 år fra Akershus) sø. 22 feb. 2015 02:17 Privat melding

Nå føles det ut som det er mer vanlig at folk får barn seint enn tidlig :) Men jeg synes at man bør tenke litt på egen alder, det blir en generasjon som får ganske gamle foreldre og kanskje aldri heller opplever å ha besteforeldre. Men så blir jo også folk eldre og er sprekere lengre enn før :) Komplikasjoner kan jo skje uansett men risikoen blir jo større hvor eldre jenta er, så det er også noe å vurdere skal man ha barn i alder av over 35.

Skjult ID med pseudonym Luna sø. 22 feb. 2015 03:18

@Tenkddegom; Å få barn er en egoistisk handling i seg selv. Ingen har vel noensinne fått barn for barnets skyld?
Vil heller snu det og påstå at foreldre på 30+ har langt mer å tilby et barn, både i kraft av livskunnskap og ofte en mer solid økonomi.
@TS;
Ja, fare for komplikasjoner kan øke med alder, men dette er først og fremst komplikasjoner som kan få følger for mor og ikke barn.
Mht disse på 40+ som ønsker seg barn; Noen kan ønske å bli mor i form av fosterhjem el adopsjon.
Det kan også være at de har skrevet det fordi de ikke helt vil utelukke det, eller at de er i en prosess hvor tanken på ikke å få (flere) barn modnes.

Skjult ID med pseudonym PHMann sø. 22 feb. 2015 11:16

@my

Spøk til side > Forventningene & kontrakt.

Det er nok sikkert en god familieplanleggingsstrategi, men hei så brutalt.

(mann 41 år fra Oslo) sø. 22 feb. 2015 11:46 Privat melding

Komplikasjoner kan oppstå hvis kvinnen er 20 år også. Risikoen bare øker noe med alderen, men de fleste barna blir jo fortsatt født friske og sunne. Det gjelder for øvrig for menn også.

Tror selv det største problemet med å få barn når man er eldre er at det er slitsomt med små barn, og både menn og kvinner stort sett er fysisk bedre rustet til å tåle lite søvn og mye stress som 25-åringer enn som 45-åringer. Men det er jo et valg man tar som eldre foreldre. Utover det må det være opp til den enkelte når de får barn, så lenge de har muligheten biologisk sett.

(mann 41 år fra Oslo) sø. 22 feb. 2015 11:48 Privat melding

Og ikke alle møter noen før de er godt voksne @tenkdegom, mens andre prøver i årevis med sin faste kjæreste uten å lykkes - før det plutselig kan komme en liten knøtt likevel, med eller uten hjelp av prøverør eller lignende. Kjenner selv minst to par som har vært sammen siden tenårene eller starten av 20-årene og prøvde i årevis, før de fikk barn i midten av 30-årene. Alternativet til å fortsette å prøve for dem selv etter 30+ var enten å oppgi drømmen om barn enda de absolutt ikke kunne beskyldes for å ha startet "for seint" med å prøve, eller å gå fra hverandre for kanskje finne nye partnere som de ville lykkes med. Men de elsker jo hverandre, så det ville jo ingen av dem.

Slutt å være så dømmende. Barn kan bli sunne og friske og få gode liv selv om foreldrene var både 35 og 40 da de fikk dem.

Skjult ID med pseudonym PHMann sø. 22 feb. 2015 12:04

> Barn kan bli sunne og friske og få gode liv selv om foreldrene var både 35 og 40 da de fikk dem.

Er vel få som betviler akkurat det, men Er det også slik at barn kan få vanskeligere liv og bli sykere enn andre barn. Hvis det skjer oftere blant barn med eldre foreldre så bør man tenke litt over det syntes jeg.

(mann 41 år fra Oslo) sø. 22 feb. 2015 12:29 Privat melding

For kvinner å få barn i slutten av tenårene eller i 20-årene reduserer risikoen for komplikasjoner for både mor og barn, ingen som sier i mot det heller. Og det er påvist gjennom forskning at barnefarens alder også har betydning for risikoen for sykdommer eller medfødte skader hos barnet også. Denne risikoen øker gradvis fra slutten av 30-årene og særlig etter 45-50 års alderen. Men de fleste ungene blir fortsatt født friske og fine, det er poenget mitt. Hvis sjansen for at barnet får en eller annen fæl sykdom er 1 promille hvis både mor og far er 25 år, og den tredobles eller til og med tidobles hvis de er si 35-40, så vil det fortsatt si at 299 av 300 barn, evt. 99 av 100 barn av disse eldre foreldrene, fortsatt IKKE har den sykdommen.

Det er ingen tvil om at det er bedre å få barn når man er yngre, over en hvis alder selvsagt, men det er greit å bevare litt perspektiv på disse økte risikoene som trekkes fram.

Skjult ID med pseudonym Luna sø. 22 feb. 2015 12:46

Enig @my og @Brafyr77.
Som Brafyr77 skriver så er nok yngre foreldre bedre rustet fysisk sett til å takle våkenetter og stress, men jeg vil påstå at jo eldre man er desto bedre takler man dette psykisk og mentalt. Som eldre har man gjerne et større register for hvordan man håndterer nettopp stress og påkjenninger.
Når man i voksen alder velger å sette et barn til verden er det i de aller fleste tilfellene en nøye gjennomtenkt handling med høyde for de omprioriteringene og "forsakelsene" det innebærer. Man har levd et lengre liv, er mer bevisst på hva man ønsker å prioritere og føler nok heller ikke på at man "forsaker" noe. Et barn som kommer til verden etter denne type vurderinger vil slik jeg ser det ha veldig gode foutsetninger i livet, også fordi det er så oppriktig og gjennomfølt ønsket.