Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym Skeptisk on. 18 mars 2015 19:57

Her markeres det tydelig om en bruker er online eller ikke, både gjennom grønn prikk, tekst på profilen osv.

Er det egentlgig en god idé?

Jeg har bl.a. opplevd selv at jeg går online etter å ha sendt en melding jeg ikke har fått svar på og ser personen online uten at h*n leser eller svarer på meldingen.

Det kan være flere grunner til dette, men det man gjerne tenker er at personen ignorerer deg, er inne for å sjekke om noen h*n finner mer interessant har sendt melding e.l.

Dette er nok naturlig oppførsel på et nettdatingsted, men man kan fort få litt dårlig følelser rundt sine egne muligheten når man opplever dette uten at man nødvendigvis burde det.

Så mitt spørsml blir om det kanskje hadde vært bedre om dette ikke var fullt så synlig?

Da føler man seg kanskje litt mindre overvåket også.

Skjult ID med pseudonym metoo on. 18 mars 2015 20:03

Det viser dessverre ikke om personen er reelt on line heller. Den grønne prikken forvsinner ikke umiddelbart, men kan stå alt fra en time til lenger avhengig av hvordan man logger ut av Sukker. Jeg har i blant fått melding med: Ser du er våken i natten du også, timer etter at jeg hadde sovnet. Så du må i alle fall ikke ta det ille opp om ikke meldinger blir lest selv om det ser ut som en person er on line.

Skjult ID med pseudonym Skeptisk on. 18 mars 2015 20:18

Det stemmer.
Det konfigureres som regel en timeout setting på sesjonen ifht hvor lenge man står som online om man ikke aktivt logger ut. Jeg mistenker den er satt til ganske mange timer på Sukker.
I tillegg gjetter jeg at det er en periodisk jobb som ikke går kjempeofte som sjekker om brukere er online som oppdaterer status slik at man også kan stå som online en god stund etteer man har logget ut som du sier.
I tillegg vet jeg ikke hvordan det er ifht mobilappen som alltid er online.
Hvis denne trigger en online-status også, vil det i hvert fall gi mange feilaktige inntrykk.
Så hvis dette ødelegger for noen, er det jo veldig synd.

Moralen får blir at man ikke skal legge fpr mye vekt på det, men i mitt spesifikke tilfelle jeg tenker på akkurat nå, er det gjerne slik at jeg har sett personen online flere timer eller t.o.m. 1-2 døgn etter jeg har sendt melding uten at vedkommende har svart.

Har uansett bestemt meg for å ikke henge meg for mye opp i det p.g.a. overnevnte faktorer og bare akseptere at ikke alle er like ivrige på å svare.

Synd hvis slike spekulasjoner ødelegger noe som har potensiale til å bli bra. (Og det er vel også utgangspunktet mitt her.)

Skjult ID med pseudonym Voksendame on. 18 mars 2015 20:30

Men dette regulerer du jo bare selv under "synlighet"

Skjult ID med pseudonym metoo to. 19 mars 2015 11:34

Voksendame - du kan ikke regulere andres synlighet ;)

Skjult ID med pseudonym metoo to. 19 mars 2015 11:36

Det hadde vært greit å vite at det er sånn, for i starten hendte det jeg spurte om noen ville være med på kino I DAG osv. når jeg trodde de var online. Fikk svar alt for sent, og da har man jo holdt av tid til ingen nytte.

Skjult ID med pseudonym kvinne to. 19 mars 2015 15:04

Tenk på alle som har Sukker-app'en på mobilen sin og som aldri logger ut. Det betyr jo ikke at du ER her selv om du er pålogget.
Jeg er visst alltid pålogget. Ene og alene fordi jeg ikke logger meg ut på app'n.

Skjult ID med pseudonym Dean to. 19 mars 2015 19:49

Det er litt mer spennende med de som lyser online. Skulle gjerne ha hatt et blinklys når de er ekstra kåte, da hadde de sikkert svart lettere på meldingene ;0)