Alle innlegg Sukkerforum

Opptatt av miljø..

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Ærligheten fr. 20 mars 2015 18:00

Jeg finner det svært interessant hvordan det kan virke osm svært mange her inne er svært opptatt av miljø..
Samtidig er disse menneskene gjerne svært glad i å reise, og skriver gjerne at dette er en av deres viktigste interesser.

Si meg, forstår ikke folk at nettopp denne mobiliteten verden rundt faktisk er et reelt problem for miljøet og klimaet?

Jeg tror egentlig de er hyklere alle som en, og at de bare sier det de føler gjør seg best i den aktuelle settingen..

For dere som virkelig er opptatt av miljø og klima:
Dropp flyreisene, reduser bilbruken, spis mindre kjøtt, kutt ut grønnsaker produsert langt unna og gå helt over på kortreist økologisk mat..

Og ja, kjøp mindre på ebay, og sørg for at det dere kjøper transporteres på sjøen fremfor i lufta.

Skjult ID med pseudonym Dean fr. 20 mars 2015 18:24

Jeg resirkulerer det meste av plast og papp og papir emballasjen. Men her jeg bor så ser det ut som det er få andre som gjør det. Jeg har kjøpt meg el-sykkel og den er veldig bra, men andre jeg snakker om hvor bra den er ser ikke ut til å skjønne poenget, med miljø og renere luft resursbruk osv. Vet ikke om noen som bryr seg og jeg kjenner endel. Jeg tror de fleste satser på at de skal slippe å gjøre noe, og at det bare skal ordne seg av seg selv. Det gjør det ikke. Istedenfor så ønsker de å slippe enda flere folk inn i landet som aldri noensinne kommer til å tenke på klima og miljø. Jeg tror ikke det kommer til å gå så bra fremover. Det er rett og slett for mange folk, og de fleste er på et meget lavt nivå. Se bare på alle tustingene på stortinget, det er bare så vidt de finner frem til kontoret, og så sier de noe og gjør noe helt annet! Det er nok oljeindustrien som styrer verden, så da er det ikke økonomisk å være miljøvennlig desverre.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten fr. 20 mars 2015 20:24

Hvordan mener du en elsykkel skal være positivt for miljøet?
Batteriproduksjon er forferdelige saker, så det er første sted å kutte.. En helt vanlig sykkel vil være langt mer miljøvennlig.

Økonomien i å være miljøvennlig bør være underordnet om man har som mål å være miljøvennlig og er så opptatt av miljø og klima og sånt.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten fr. 20 mars 2015 21:04

Det er jo mulig det bare er jeg som kommer borti de profilene støtt og stadig..
Men mange damer her later som er er så latterlig opptatt av miljø og klima, samtidig som de altså har reising som en interesse.

Jeg elsker å reise selv jeg, og kaller det gjerne en interesse..
Men så gir jeg ikke uttrykk for å være mer enn gjennomsnittlig opptatt av klima heller.
Ikke er jeg voldsomt opptatt av miljø heller, men jeg er over gjennomsnittlig opptatt av natur da.

Men jeg er glad de viser så tydelig hvilket standpunkt de liksom har tatt, for da er det jo avslørt at de trolig stemmer SV og således er fullstendig uaktuelle for meg.

Skjult ID med pseudonym Lillemy fr. 20 mars 2015 21:08

Kanskje de mener reisning??

Skjult ID med pseudonym frøken-o fr. 20 mars 2015 21:10

Du har ett poeng Ærligheten. Tror mye av snakket om at de er så opptatt av miljø og klima har noe med identitetsmarkering å gjøre. For det er jo ikke snakk om at noen vil gå ned på forbruket sitt. Tenker spesielt på elektronikk og klær...

Skjult ID med pseudonym aleccore fr. 20 mars 2015 21:20

Joda, jeg datet en dame en gang som begynte å grine fordi jeg kastet melkekartongen i bosset.

Når det er sagt er boss sortering for meg litt som å gå på en restaurant, betale full pris og bli fortalt av kokken at jeg må lage maten min selv.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt fr. 20 mars 2015 21:32

Oh... Jeg kan aldri date ei som er veldig opptatt av miljøet.
Ikke fordi jeg liker å forsøple eller noe sånt, men fordi jeg bor sånn til at hvis jeg skulle komme å besøke henne så måtte jeg kjørt bil.
Og DET ville jo selvsagt vært en dealbreaker for henne. :P

Skjult ID med pseudonym Ærligheten fr. 20 mars 2015 21:42

Jeg kjenner litt på dette, og at hun bryr seg om miljø og klima er bra, men ei som er fanatiker utgår glatt.
Men så vil trolig ikke slike damer like at jeg kjører standsmessig heller, de skal jo helst ha elbil om man skal ha bil.. Og elbil skal jeg ha den dagen det ikke finnes alternativer, altså ikke på svært mange år.

Skjult ID med pseudonym frøken-o fr. 20 mars 2015 21:48

Fanatisk opptatte med det aller nyeste av elektronikk og skapet fullt av knapt nok brukte klær... id-markering. For de som trenger det /

Skjult ID med pseudonym aleccore fr. 20 mars 2015 21:50

Ironien er at dem som er så pirkete på miljøet ville aldri vært villig til å leve et liv utenfor et forbrukersamfunn og materialisme.

Derfor kommer jeg aldri til å forstå meg på SV som sier dem er for miljø, og samtidig fremstiller seg som Norges feministparti.

Skjult ID med pseudonym Dean fr. 20 mars 2015 21:53

TS

Joda, men det er mer miljøvennlig med el-sykkel enn å bruke diesel firehjulstrekkeren min... :)

(kvinne 51 år fra Oslo) fr. 20 mars 2015 21:58 Privat melding

aleccore : Nettopp ! og det er det ts prøver å si...uten at alle får med seg det.

Skjult ID med pseudonym - fr. 20 mars 2015 22:12

Å lempe dette over på enkeltindividet er uansett nytteløst! Hvis man skal velge å gjøre noe med dette må det ligge over enkeltindividet (og i særdeleshet over enkeltindividet i Norge), men det ser ikke ut som man makter gjøre dette tidsnok, så....global oppvarming er jo misvisende, særlig her på bruket. Jeg har ihvertfall bygget på fast grunn, og sørget for en pensjonsalder der man kan forstå global oppvarming mer direkte. I Norge er dette mer å regne som "trendy"...altså, å være miljøbevisst er trendy.

Skjult ID med pseudonym Dean fr. 20 mars 2015 22:21

@my
Ja, finner du deg en kjæreste her, så kan dere varme hverandre og fyringsutgiftene går ned.

(mann 31 år fra Oslo) lø. 21 mars 2015 16:02 Privat melding

TS: "[...] For dere som virkelig er opptatt av miljø og klima:
Dropp flyreisene, reduser bilbruken, spis mindre kjøtt, kutt ut grønnsaker produsert langt unna og gå helt over på kortreist økologisk mat.. [...]"

Så de som ikke er opptatt av det, de slipper å gjøre noe de da?
Nei, det holder ikke. Alle må gjøre noe for at det skal ha noen reell virkning!

aleccore: "Joda, jeg datet en dame en gang som begynte å grine fordi jeg kastet melkekartongen i bosset.
Når det er sagt er boss sortering for meg litt som å gå på en restaurant, betale full pris og bli fortalt av kokken at jeg må lage maten min selv."

Det viser bare at du er en svært egoistisk person. Er det virkelig så vanskelig å kaste melkekartongen et annet sted?

Jeg skjønner ikke helt restaurant-sammenligningen. Du går ikke på restaurant hver dag, men jeg regner med at du kaster ting hver dag. Eller i hvertfall ganske jevnlig. Da blir det mye som går til spiller kun på grunn av latskap.

(mann 36 år fra Hordaland) lø. 21 mars 2015 16:37 Privat melding

andreaswae

Ja, kom her du skal jeg hive den på deg.. jævla miljø nisse!

Skjult ID med pseudonym Epleguten lø. 21 mars 2015 19:47

Relativt merkelig å hevde at man som enkeltindivid skal måtte ta hele belastningen fordi man mener man er miljøbevisst. Det høres mer ut som TS egentlig vrir seg unna dilemmaet ved å vise til at de miljøbevisste er dobbeltmoralister, og det er ikke han. Og i den anledning mener jeg det er bedre med dobbeltmoral enn ingen moral!

Skjult ID med pseudonym Kraftballe lø. 21 mars 2015 20:33

@my Du er kanskje ikke miljøvennlig, men tenk bare hvor mye mer gøy du har det, enn disse miljønaziene

Jeg fiser fordi det er godt for meg, selv om det ikke er bra for planeten. Jeg driter, som du kanskje forstår, i miljøvern.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 21 mars 2015 21:11

Hmm.....jeg antar at jeg ikke er spesielt opptatt av miljø...

Skjult ID med pseudonym Dean lø. 21 mars 2015 21:16

@kraftballe

Hvis du graver et to meter hull utenfor der du bor, monterer et rør på skrå inn i huset med ei stillbar dyse på, kan du drite i hålet og lage gass til matlagingen. De får dette til i Vietnam har jeg hørt. Det er trolig her utrykket "å drite seg ut" kommer av.

Skjult ID med pseudonym kvikksand sø. 22 mars 2015 10:35

Et annet paradoks. Hvordan kan folk som er så opptatt av miljø og verden rundt seg være så korttenkte og egoistiske?
Det første som hadde skjedd om alle hadde gått over til å spise kortreist økologisk mat er at land som lever av å eksportere mat hadde brutt totalt sammen. Det neste som hadde skjedd er at halve verden hadde sultet ihjel fordi maten ikke kommer frem dit den trengs, og fordi produksjonskapasiteten vår hadde blitt langt under det som trengs for å fø dagens befolkning.
Når det gjelder flyreiser, biler, o.l. som forurenser, så er det også mye korttenkthet ute og går. Det er ingen tvil om at reising generellt forurenser, men en annen ting som er sikkert er at forskning på f.eks mer miljøvennlige fly er avhengig av at folk bruker flyene vi har i dag så de som faktisk forsker på dette har et livsgrunnlag.
Mange miljø-interesserte har i den senere tid også blitt imot elbiler pga. forurensing under produksjon og fordi strømmen vi lader disse bilene med ikke er så ren som vi liker å tro. Men har det noe å si hva som forurenser mest akkurat nå? Er ikke det viktigste hvilken teknologi som har størst potensiale for å være miljøvennlig i fremtiden?

Skjult ID med pseudonym aleccore sø. 22 mars 2015 21:59

@ kvikksand

og dette tror du ikke skjer allerede? Et land i nede i afrika skulle i gang med å produsere sukker stenger, men istedenfor begynte eu å importere danske sukker (ligner på poteter) til afrika... Paradokset er at det er billigere for dem å kjøpe sukker enn å produsere det, men dem har ingen penger å kjøpe varer siden dem ikke får produsert noe som skaffer dem penger på grunn av investorene backer ut.

Det er ikke forbrukerne som må ta på seg ansvaret her, det er produsentene og importørene og politikken. Får man regler for ting så er det større sjanse for at folk følger det. Er emballasjene så naturskadelige, så får dem heller finne opp en bedre emballasje.

Skal vi gå til bunnen av problemet så er det egentlig at homo sapiens er det eneste dyret i verden som tar vare på de svake, noe som også har ført til overpopulasjonvekst og samfunnet vi i dag lever i... alt vi ser i dag er Kausaliteten av valg som har blitt tatt i fortiden.