Alle innlegg Sukkerforum

Mindreverdighetskompleks

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Feeder ma. 23 mars 2015 22:51

Jeg trodde først det bare var Oslo by som led av mindreverdighetskompleks.

Men når jeg blar igjennom profilene til diverse jenter her inne så er altså ikke Oslo alene om det. Det er de samme klisjeene og bildene fra feriene hvor de sløste bort altfor mange penger er det som går igjen.

Skammer de seg så over hjemlandet sitt? At det er en flukt fra en anonym tilværelse, og ikke minst-en frykt for ikke å bli lagt merke til?

Man har jo absolutt råd til å reise stort sett hvor man vil nå. Og det er greit. Men syns også disse jentene burde erkjenne at det er mindreverdighetskompleks.

Skjult ID med pseudonym MrAwesome ma. 23 mars 2015 23:28

Man lider altså av et mindreverdighetskompleks dersom man drar på ferie nå. Er jammen ikke lett om dagen.

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 24 mars 2015 12:08

Har du mindreverdighetskompleks hvis du ønsker å se mer av verden, og ikke bare hjemlandet eller hjembygda? Den var ny. Og for å være ærlig også noe av det dummeste jeg har hørt på lenge.

Skjult ID med pseudonym Feeder ti. 24 mars 2015 14:32

Selvfølgelig er det mindreverdighetskompleks. Fortell meg hvilke land som er bedre å bo i enn Norge. Sverige og Canada kanskje? Men det er vel ikke så mange andre land.

Er det rart jeg liker svenske, danske, britiske og amerikanske jenter så mye bedre enn norske? De later hvert ikke som noe de ikke er.

Skjult ID med pseudonym Feeder ti. 24 mars 2015 14:40

Nordmenn generelt er et folk med mindreverdighetskomplekser.

Fredsprisen til Barack Obama er et godt eksempel.

Skjult ID med pseudonym aleccore ti. 24 mars 2015 16:15

Problemet med Norge er at landet ikke lenger har identitet.
Norge lider av amerikanisert monokultur idiotisme kompleks.
Vi hører på samme drittmusikken, spiser samme søppelmaten,
og har tatt til oss samme destruktive verdier og holdninger.

Skjult ID med pseudonym EiKvinne ti. 24 mars 2015 16:25

@aleccore
Enig
Delvis enig
Helt enig
I tillegg har vi innvandring som er noe annerledes enn der borte.

(mann 36 år fra Oslo) ti. 24 mars 2015 16:33 Privat melding

Jeg syntes det er flust med bilder av jenter på norske fjelltopper, vin på vorspiel og selfies i speilet på norske bad. Det har vært en enorm påvirkning av vår kultur fra blant annet USA de siste 100 årene, men det mye Norsk igjen her.

Kultur endres, uansett hva man vil. Vi kommer ikke unna at det er påvirkning utenfra, men den erstattes ikke - den blandes ut. Syntes du dette er leit så får du en trist fremtid. Det skjer om vi vil eller ikke, så legg det bort fra dine bekymringer.

Har vi en mangel på identitet? Ja, jeg tror den viskes litt ut. Vi har vært en kultur basert på likeverd, men for hver dag som går øker ulikhetene mellom oss. Jeg tror det er feil retning, selv om jeg sitter "privilegert" til med tanke på utviklingen.

Hva er Norge for deg?

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 24 mars 2015 17:01

Tror ikke Sverige er så mye bedre å bo i enn Norge. Dårligere arbeidsmarked for eksempel, det er jo derfor kanskje hundre tusen svensker har flyttet hit.

Forøvrig en viss forskjell på å besøke et land som turist eller bo der en periode som student eller pga jobb, og det å bli boende der resten av livet.

Selv synes jeg folk som har tilbrakt hele livet her hjemme stort sett er kunnskapsløse, snevsynte og ofte ikke så lite fordomsfulle. Og for meg er det ikke viktig med et størst mulig hus eller flest mulig andre materielle goder, jeg er mer opptatt av opplevelser og å leve her og nå. Uten at det betyr at jeg er fattig og ikke eier nåla i veggen av den grunn. Men hver sin smak.

Skjult ID med pseudonym Feeder ti. 24 mars 2015 17:29

@tomgudlek

Om jeg får et trist liv? Ja, det gjør jeg nok. Men jeg nekter å se på at Høyre og Frp raserer kulturlivet i Norge. Håper inderlig det blir en forandring i 2017. Mindre selvrealisering og mere jordnærhet. Ja takk!

Skjult ID med pseudonym Feeder ti. 24 mars 2015 17:51

@oslomann

De er flinkere til å ta vare på miljøet hvertfall.

Skjult ID med pseudonym Wille ti. 24 mars 2015 17:56

@Feeder
Prøver du å utfordre oss omkring flyreiser og ferier? Ja, det er kanskje ikke så dumt med pietistisk nøysomhet som miljøideal. :-) Men det var kanskje ikke det du mente?

Jeg reiser litt, men ikke så mye som jeg har tid, råd og lyst til. Litt bevissthet har jeg tross alt. Morsomt å reise, men masseturisme og billigbilletter har noen stygge sider også.

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 24 mars 2015 18:57

@ Feeder

Det er et valid poeng. Skjønt flere måter å reise på da, som ikke er like miljøfiendtlige som ti - tjue flyreiser i året. Som interrail med tog eller å seile et år. Til og med bilferie er vel egentlig bedre.

Jeg skjønner du er miljøbevisst og sikkert verken kjører bil, ikke flyr innenriksfly heller, fyrer med olje eller kull, bruker produkter av palmeolje, sjekker at klær og elektronikk du måtte kjøpe er produsert på bærekraftig vis og heller ikke inneholder for eksempel sjeldne mineraler fra krigsområder, at du kildesorterer alt fra matavfall til elektronikk, og i hele tatt gjør ditt beste for en mer miljøvennlig verden. Respekt.

Men at folk som knapt har vært utenfor landets grenser som regel er ganske kunnskapsløse om resten av verden der ute, og ofte også ganske fordomsfulle, det står jeg på.

Skjult ID med pseudonym oslomann ti. 24 mars 2015 19:02

Eksemplene på et miljøvennlig liv ble litt klønete formulert ser jeg, det mangler minst ett "ikke" der, men får ikke redigert siden jeg skriver dette på mobilen. Du skjønner sikkert hva jeg mener likevel.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 24 mars 2015 19:29

"Men at folk som knapt har vært utenfor landets grenser som regel er ganske kunnskapsløse om resten av verden der ute, og ofte også ganske fordomsfulle, det står jeg på."

Signeres og bifalles.

Skjult ID med pseudonym Wille ti. 24 mars 2015 20:00

Signeres og bilfalles herfra også. Merker det godt når jeg har vært utenfor landet, toleransen utvides, jeg forstår mer.

Skjult ID med pseudonym Feeder ti. 24 mars 2015 20:14

Man kan ha mye kunnskap om verden selv om man ikke reiser mer enn gjennomsnittet. Det holder å følge med på nyheter. Da kommer jo Norge som regel veldig godt ut.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 24 mars 2015 20:16

Selvsagt er det mange kvinner som har mindreverdighetskomplekser.
Selvsagt er det mange menn som har mindreverdighetskomplekser.
Selvsagt er det mange barn som har mindreverdighetskomplekser.

Ser på det som ganske naturlig, egentlig.

Skjult ID med pseudonym aleccore ti. 24 mars 2015 22:17

Er det noe norge ikke trenger så er det den typen kultur som
sosialistene spytter ut penger på. Begynner å bli drittlei denne
student hipster faenskapen som foregår i de store byene de
siste årene med crappy 80 talls house og 70's skrangle rock.

Det finnes bedre ting å bruke penger på i dette landet, og
de beste konsertene er uansett sponset av private aktører.

(mann 36 år fra Oslo) on. 25 mars 2015 02:08 Privat melding

@Feeder

Du kan nekte til du blir blå (heh...), men demokratiet bestemmer. Jeg tror uansett det blir regjeringsskifte ved neste valg. Støre skal gjøre mye rart for å ødelegge sin vei til å bli statsminister.

Forøvrig er kultur mye mer enn bare underholdning.

Skjult ID med pseudonym aleccore on. 25 mars 2015 19:22

Arbeiderpartiet <--> Høyre.
Spiller ingen rolle hva man stemmer, resultatet blir det samme.
Så lenge makteliten styrer politikk retningen så er det ikke til
fordel for folket uansett. Hva norge trenger er direkte demokrati.

(mann 36 år fra Oslo) on. 25 mars 2015 22:28 Privat melding

@aleccore

Norge har ikke behov for store endringer. Vi kunne kanskje kuttet ned litt på kostnadene rundt det å ha en regjering, men ellers er vi potensielt sett det beste landet i verden.

(mann 32 år fra Sogn og Fjordane) on. 25 mars 2015 23:06 Privat melding

Personlig utnytter eg heile Norge dårlig, men er veldig svak for kulturar i utlandet. Påvirkninga kjem frå bekjente med etniske bakgrunner i Norge faktisk. Det er ikkje fordi eg syns Norge er dårligere enn noko anna. Kjem vel heilt ann på kva ein like.

(mann 36 år fra Hordaland) on. 25 mars 2015 23:47 Privat melding

@ tomgudlek

Det er så klart din mening. Selv om jeg er veldig uenig med deg.

(mann 36 år fra Oslo) to. 26 mars 2015 00:44 Privat melding

@spitfire10

> Bare kris kan få folk tenka.

Jepp, enig i det. Slik har det vært siden tidenes morgen. De som tilpasser seg en krise overlever, og de svake dør. Kjør på sier jeg.

@aleccore

Ja, det er jo kun en mening jeg har. Ofte kommer Norge skikkelig bra ut i rangeringer. Det er fordi vi i snitt er veldig gode, men dersom man ser på detaljene så vil man alltid finne andre land som er mye bedre enn oss på enkeltområder. De landene er ofte katastrofale på annet, slik at sluttsummen deres lavere enn vår. Man kan fint isolere noen punkter som er viktige for enn, også flytte til det landet. Pensjonister ser jo ut til å trives i Spania for eksempel. Ikke noe galt i det heller.

Poenget mitt er at vi kan alltids bli bedre på alt, men noen store, radikale endringer er det nok ikke behov for tror jeg.

Skjult ID med pseudonym aleccore to. 26 mars 2015 04:27

Gode meninger og populære meninger er ikke det samme.

Er enig med spitfire10.
Vi kunne like godt vært med i EU, siden vi uansett følge reglene til EU.

Hovedproblemet i norge er politisk-korrekthet og forhåndsdømming.

Jeg er for et libertariansk samfunn. Det vil si anarki uten vold.
Hele staten er fjernet med unntak av retten, politiet og forsvaret. Resten
av samfunnet er privatisert til private aktører. Skal det skje endringer
i lovene så må dette skje gjennom folket og direkte demokratisk valg.

Dette inkluderer også likestilling... Lyver en kvinne at hun har blitt voldtatt, så blir det like lang fengselsstraff på henne som straffen mannen hadde fått om hun hadde blitt voldtatt og snakket sant.

Er forsatt mot dødsstraff, selv om jeg noen ganger synes visse politikere skulle blitt hengt for landsforræderi.

(mann 36 år fra Oslo) to. 26 mars 2015 07:50 Privat melding

@spitfire10

Selvsagt tror jeg på store endringer når det er behov for dem. Jeg tror ikke på at en stor gruppe mennesker, slik som befolkningen i Norge, kommer til å være proaktive nok til at de gjør store endringer før de er i en krise. Hvorfor skulle dem? Som du påpekte; cash is king - og vi har nok av penger som vi bruker på fjas.

Alle ordene du skrev over her koner ned til at endringen du mener Norge trenger er mindre latskap. Men hva slags problemer er din dag fylt med som kommer på grunn av andres latskap?

USA er flinke på mye, og enig i at Clinton er en inspirerende fyr, men jeg mener at vi burde på ingen måte kopiere dem på hvordan et land skal styres. Helt andre premisser og de har sosiale problemer på grunn av det som ikke vi trenger.

(mann 36 år fra Oslo) to. 26 mars 2015 08:03 Privat melding

@aleccore

Jeg er enig i at libertariansk samfunnsstruktur høres sjarmerende ut, hvor man er mer bygd opp rundt risk = reward. Problemet mitt med det er at det finnes lite empiri som gjør at libertarianske samfunn er sunne samfunn, men har du eksempler?

Det finnes endel empiri som peker på at samfunn med få ulikheter mellom befolkningen resulterer i sunne samfunn.

Samfunn basert på likeverd er litt det du også påpeker, ved at man stiller likt fra dag nummer én og verdien din baseres på hva man produserer.

Norge idag sier litt mer at samfunnet er som en familie og "alle" som vil bli med skal man ta vare på så godt man kan. Jeg liker tanken, det er hva vi har idag og jeg ser ikke det store behovet for endring. Vårt fokus er likeverd.

Japan har en litt annerledes tilnærming, men en jeg liker godt resultatene av. Der er de mer på likhet.

(mann 36 år fra Oslo) to. 26 mars 2015 11:37 Privat melding

@spitfire10

Norsk modell fungerer i Norge, USAs modell fungerer i USA. Hva de selv velger å holde på med er stort sett ikke mitt problem eller bekymring. Mener ikke at alle burde være som Norge, men mener at Norge gjør noe riktig med de forutsetninger vi har. Derfor trenger vi ikke de store forandringene som du ønsker.

En krise kan oppstå, pengene kan ta slutt - det ordner seg.

PS: Norden er ikke hardtarbeidende, men vi er effektive. Latskap krever effektivitet.

(mann 36 år fra Oslo) to. 26 mars 2015 13:42 Privat melding

@spitfire10

Jeg jobber med enormt mange velutdannede og flinke svensker. Jeg tror de ikke ser Norge som en langsiktig tanke fordi de syntes Sverige er mer interessant, men er i en litt dårligere situasjon. Penger er bare ett aspekt.

Skjult ID med pseudonym oslomann to. 26 mars 2015 14:55

@ spitfire10

Haha, du kunne starte din egen diskusjonstråd du. 12 av de 15-16 siste innleggene er dine, og du har en haug før det også ser jeg. Kanskje Sukker kan gi deg en egen blogg her? :P

(mann 36 år fra Oslo) to. 26 mars 2015 22:53 Privat melding

Du har iallfall mye følelser rundt det hele :)