Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym Feeder fr. 27 mars 2015 23:22

Hvis ikke Sverigedemokratene er rasister, hvem er det da som er det?
Ingen?

Skjult ID med pseudonym PHMann lø. 28 mars 2015 00:41

Vet ikke, men jeg tror de fleste som blir kaldt rasister idag som oftest er "kulturister", i mangel på et bedre ord.

Sjeldent klager folk på noe som har med rase å gjøre, men sjeldent har det vært en mer effektiv måte å torpedere en diskusjon på ved å kalle noen rasist.

Jeg tror ikke rase har så mye å si på annet enn langdistanseløping, men det er uten tvil kulturnormer der ute jeg mener burde elimineres fra planeten.

(mann 30 år fra Østfold) lø. 28 mars 2015 10:43 Privat melding

Helt enig med PHMann.

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 28 mars 2015 14:48

Jeg er ingen ekspert på partipolitikk i Sverige, men jeg tipper Sverigedemokratene både har genuine rasister i sine rekker, og mange som ikke egentlig er rasister, men som bare er skeptiske til eller redde for innvandringen til Sverige.

Sverige har vel ikke noe annet parti som på partiskalaen ville havnet mellom Sverigedemokratene og de andre, mer etablerte partiene (i Norge fyller dagens FrP langt på vei den rollen), og dermed har de som er redde eller bekymrede for innvandringen to valgmuligheter. Eller egentlig tre. De kan stemme på Sverigedemokratene, som fronter deres motstand mot innvandringspolitikken uansett om den er basert på rasisme eller bare frykt, eller de kan stemme på et annet parti som de kanskje sympatiserer mer med i andre saker men de kan være helt uenige med i innvandringspolitikken, eller de kan la være å stemme. Det samme gjelder for de politisk aktive, som ønsker å være politikere selv. FrP har jo hatt de samme utfordringene her hjemme, og kvittet seg med mange av de mest ekstreme opp gjennom årene. Men som det eneste reelle alternativet for de mest innvandrerskeptiske og -fiendtlige nordmennene kommer de også til å fortsette å tiltrekke seg endel ekstremister, fordi de virkelige rasistpartiene i Norge er så små at å stemme på dem er totalt bortkastet. I Sverige kvittet vel Sverigedemokratene seg med flere nynazister for et år eller to siden mener jeg å huske, men de kommer sikkert til å tiltrekke seg endel ekte rasister både som velgere og som wannabe-politikere i mange år fortsatt. I tillegg til de som ikke hater andre mennesker pga annen etnisitet og hudfarge, men bare er redde for den effekten massiv innvandring har på samfunnet rundt dem.

Og det er faktisk sånn at innvandring har noen negative sider som rammer noen mer enn andre, og skaper noen tapere blant den opprinnelige befolkningen, særlig blant de som sto nederst på samfunnsstigen fra før, i tillegg til å ha mange positive sider. De som taper på at nye mennesker kommer inn i landet har etter min mening også en rett til å bli møtt med forståelse og respekt, selv om man ikke behøver å være enig med dem om at innvandringen som helhet skal stoppes av den grunn.

Skjult ID med pseudonym PHMann sø. 29 mars 2015 03:44

@durr

Det er ikke rasisme du snakker om, det er litt mer.

> Ei folkegruppe er ei stor eller lita gruppe menneske som har noko til felles, som språk, kultur, historie, avstamming eller religion.

Skjult ID med pseudonym Snø sø. 29 mars 2015 03:55

SD ønsker blant annet dempe innvandringen. Dette gjør de ikke automatisk til rasister. Kan noen være så snill å komme med en rasjonell forklaring på hvorfor en nasjon skal importere sosialklienter?

Sverige har importert drøssevis med sosialbrukere (les snyltere) som det er utrolig egoistisk at skattebetalerne skal betale for.

Alle som ønsker 'noe' for ingenting er snyltere. Bare fordi man har et behov så betyr ikke det andre skal gi de det uten at dette er fortjent. Vi andre må arbeide for det vi har.

(mann 31 år fra Oslo) sø. 29 mars 2015 21:32 Privat melding

Begrepet rasisme dekker også kultur og religion.

(mann 38 år fra Oslo) sø. 29 mars 2015 21:42 Privat melding

Spitfire:
Orket ikke lese alt du skrev nå, men leste en del av det og det bekrefter mye av det jeg har hatt mistanke om.

Hvis man ikke slipper til folk med kontroversielle meninger til i debatten, kommer man aldri til å overbevise dem om at de tar feil heller.

Hvis du vet du blir stemplet som rasist eller blir kalt for andre ukvemsord og blir sosialt utstøtt hvis du kommer med meninger som ikke er regnet som sosialt aksepterte, kommer du ikke til å diskutere, men å stemme på partier som SD i det stille istedenfor.

Den største synden man kan gjøre i et demokrati, er å ikke ta debatten på en saklig og rasjonell måte uansett tema.

Skjult ID med pseudonym 93U39 sø. 29 mars 2015 23:07

@Spitfire10:
I store trekk helt enig med deg.

Skjult ID med pseudonym CPU ma. 30 mars 2015 00:22

I dag så blir ordet rasist brukt på en slik måte for å stigmatisere andre som ikke har samme meninger som sosialister vedr. innvandring etc.

Rasist ordbruken henger ikke sammen med den konteksten det blir brukt i de fleste tilfeller, hvor man plutselig tror at rasisme omfatter kultur og religion. Det at mange sier det samme flere ganger betyr ikke at det blir mer riktig.

Når det er sagt, så er dette typisk for sosialister å stigmatisere ved denne typen ordbruk, og drive med trakassering og mobbing. Vil også i samme slengen påstå at sosialister er de personene som driver med mest utstrakt trakassering og mobbing i verden i dag, som virkemidler for å oppnå og få gjennom sine ønsker og overbevisninger.

Skjult ID med pseudonym CPU ma. 30 mars 2015 01:37

Det jeg sikter til er problemet med at du har personer som bruker diverse ord til å stigmatisere fremfor å høre på deres argumenter og forstå hva dem sier eller prøver å si. Stigmatiseringen som oppstår i denne sammenhengen er ikke et demokrati verdig, og faktisk undergraver det demokratiske samfunnet vi er.

Skjult ID med pseudonym aleccore ma. 30 mars 2015 01:49

om det var demokrati så hadde det ikke vært så mange flyktninger,
for flyktninger er nasjonalistisk selvmord og undertrykkelse av egen kultur. Et par asylsøkere per by er greit, dem vil da i det minste intigrere seg i scadinavisk kultur. Men slik det er i de fleste store byer i dag er at dem lager sin egen kultur i vår kultur. Går jeg utenfor leiligheten min her skulle jeg nesten trodd jeg hadde kommet til somalia.