Alle innlegg Sukkerforum

Sterilisert mann på over 40

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym yyy ti. 31 mars 2015 22:06

Er det virkelig skremmende for damer å høre at man er sterilisert?
Har snakket med et par stykker og straks dette blir nevnt hører jeg ikke mer fra dem, dette er damer som ikke ønsker barn/flere barn.

Skjult ID med pseudonym håp ti. 31 mars 2015 22:10

Det hadde ikke skremt meg, nei. Jeg ville ha sett det som et tegn på karakter.

Kanskje noen forveksler "sterilisert" med "kastrert", eller ikke vet forskjellen? Du får ta det som en IQ-test, da. :)

Skjult ID med pseudonym yyy ti. 31 mars 2015 22:16

Hehe, ja, da har jeg ikke gått glipp av noe i hvertfall.
Her fungerer alt som det skal, det er bare ikke noe liv i juicen ;)

Skjult ID med pseudonym PHMann ti. 31 mars 2015 22:27

Hvordan kommer det opp som et tema egentlig?

Skjult ID med pseudonym yyy ti. 31 mars 2015 22:31

Det kommer opp i forbindelse med at jeg er barnløs og ikke ønsker barn, det er spørsmål som bestandig dukker opp.

Skjult ID med pseudonym yyy ti. 31 mars 2015 22:39

Det er ganske befriende faktisk, når man først har bestemt seg, så er det de damene som ikke tåler forskjellige former for prevensjon, da slipper hun jo å tenke på de plagene det kan medføre :)

(kvinne 47 år fra Akershus) ti. 31 mars 2015 22:39 Privat melding

Hvis dette skremte de jentene så tror jeg de ikke helt var ferdig med barn selv om de sier det. For ellers er det jo ett stort pluss for min del i alle fall :)

Skjult ID med pseudonym yyy ti. 31 mars 2015 22:43

Tja, begynte jo å lure litt da, fikk aldri svar etter det nemlig :D

Skjult ID med pseudonym CPU ti. 31 mars 2015 22:47

Er nok godt mulig at de jentene hadde en annen agenda.

Skjult ID med pseudonym hallois ti. 31 mars 2015 22:53

Vurderer sterilisering selv. Gikk det greit selv om du ikke har barn? Eller skulle legen overtale deg til å ikke bli sterilisert (fordi du ikke har barn bla bla).

Var inngrepet greit eller ekkelt/vondt? Tok det lang tid?

Skjult ID med pseudonym yyy ti. 31 mars 2015 23:02

Så lenge du er sikker selv så er det bare å kjøre på, Jeg ble spurt omjeg var sikker, ble informert om at det kan være reversibelt om jeg ønsker det, dog er det ikke 100% sikkert at det fungerer og det er kostbart (ca 30000.-)
Inngrepet er veldig rett fram, du får lokalbedøvelse, venter litt så får du et lite snitt på hver side av pungen hvor de går inn for å klippe sædlederene, dette er litt ubehagelig men er over i løpet av sekunder. et par sting og så er du ferdig.
Jeg brukte 20 minutter fra jeg parkerte bilen til jeg startet den og kjøtre hjem. koster ca 5000.-
Litt sårt, minnet litt om skrubbsår i snaue to dager, etter det var jeg klar til det meste, men man skal vel egentlig vente med seksuell aktivitet en ukes tid tror jeg det var.

Skjult ID med pseudonym hallois ti. 31 mars 2015 23:06

takk for tips! har ikke barn, vil ikke ha.

(kvinne 50 år fra Sør-Trøndelag) ti. 31 mars 2015 23:06 Privat melding

Hm... Damer altså!! :))) Kutt strengene! Kutt navlestrengen til x"er og y'er samtidig! :)

Skjult ID med pseudonym yyy ti. 31 mars 2015 23:09

Jeg var på Volvat i Oslo forresten, trivelige folk :)

(mann 47 år fra Buskerud) ti. 31 mars 2015 23:12 Privat melding

@Snowberry, har kutta alle bånd til X`n i hvertfall ;)
Eller var det noe annet du tenkte på? ;)

(kvinne 50 år fra Sør-Trøndelag) ti. 31 mars 2015 23:23 Privat melding

@ruben2002, en streng er en streng. Behold bare den som holder opp ørene! :)))

Skjult ID med pseudonym Realista ti. 31 mars 2015 23:23

Bare sånn for å understreke det...har du klippet "strengene" så er det så og si i de fleste tilfeller ikke reversibelt. Det er rett og slett feilinformasjon. Skal veldig mye til for å fikse det i orden igjen.

Så om man gjør dette så bør man være 100 prosent sikker på at man aldri ønsker flere barn. Nå er livet slik at man ikke vet hva fremtiden byr på. Det skal man være klar over....

Dette er et valg den enkelte mann på avgjøre selv, men om man ennå ikke har fått barn så kan det kanskje være greit å vente litt, med å gjøre noe så definitivt, synes jeg.

Skjult ID med pseudonym yyy ti. 31 mars 2015 23:30

Har du en kilde til fakta om dette Realista?

Skjult ID med pseudonym Realista ti. 31 mars 2015 23:41

Jeg vil ikke være privat her..@YYY. Men jeg vet svært godt hva jeg prater om...Jeg sier det fordi de som vurderer dette ikke skal ta så lett på å gjøre slikt. Gjør man dette så er det nok i de fleste tilfeller ingen vei tilbake, kun Volvat som gjør seg gode penger på unødvendig kirurgiske inngrep, slik jeg ser det...;).

Er man 100 prosent sikker eller eventuelt har en genetisk alvorlig arvelig sykdom som kan gå 50 prosent i arv videre til barn, så hadde jeg uten tvil vurdert å gjøre dette.

Dessuten så finnes det prevensjon. Kan være greit å bruke beskyttelse uansett, når man ikke har en fast partner, synes jeg ;).

Jeg for min del hadde ikke vært plaget av at en mann hadde gjort dette. Men jeg ville ikke ønsket eller bedt en partner om å gjøre det. Fordi jeg vet at livet kan endre seg...Jeg har to stykk avleggere så det er helt uaktuellt for meg å få flere. Så er det sagt ;)

Skjult ID med pseudonym bekkarekka ti. 31 mars 2015 23:50

Hadde jeg ikke brydd meg om, er man ferdig med barn så er man det 😃

Skjult ID med pseudonym yyy ti. 31 mars 2015 23:52

Selvfølgelig skal man være sikker, det er det ikke tvil om, men om man er som meg, jeg har vært sikker i over 20 år så er det ikke noe å lure på, jeg mener selvfølgelig selv at jeg vet svært godt hva jeg prater om ;)

Sannsynligheten for vellykket reversering ligger vel på 20-25% tror jeg det var, det er faktisk ganske mange, i tillegg kjenner jeg to stykker som har gjort dette og har blitt fedre :)

Finnes mange typer prevensjon, det er sant, jeg er ingen fan av kondom, da jeg ikke har funnet en enda som gir meg en annen følelse enn at jeg er utstyrt med en strap on, anser meg selv som gjennomsnittlig utrustet forøvrig.

Skjult ID med pseudonym Realista on. 1 april 2015 00:03

Godt du kommer med tallene som er 20 til 25 prosent som er vellykket reversering. Det vil si at i ca 75 til 80 prosent av tilfellene så går det ikke å fikse igjen. Jeg synes det er mange, i mitt perspektiv. Det er også et poeng at etter hvert som årene går så slutter menn som har sterilsert seg å produsere spermier, og da er det uansett ikke noe vits i å forsøke å reversere det hele. Da er det uansett kjørt...Det sa de neppe noe om, tenker jeg ;)

Men all respekt for ditt valg @yyy. Synes bare at den fulle og hele sannheten om å ta et slikt valg bør komme fram. Da tenker jeg på de mennene som vurderer å gjøre dette og deres fremtid :).

Skjult ID med pseudonym yyy on. 1 april 2015 00:10

Tro meg, jeg fikk all den informasjon jeg trengte, sier bare at hvis du er 100% sikker så kjør på, og før du påstår noe annet , det er faktisk mulig å være så sikker ;)
Avhengig av alder så fungerer svømmerene dårligere og dårligere og jeg er av den oppfatning at etter en viss alder så er det egoistisk å produsere barn.
Ikke spør hvilken alder for det er irrelevant og jeg kommer ikke til å svare på det ;)

Skjult ID med pseudonym PHMann on. 1 april 2015 00:12

@realista

Enten er det reversibelt, eller så er det ikke det. Enkle Google-søk gir et tall på at det er vellykket hos en av fire. I tillegg er det mulig å hente ut sæd dersom man tilhører tre av fire.

Ingenting av dette er hundre prosent, det har du rett i - men det er reversibelt.

Skjult ID med pseudonym Realista on. 1 april 2015 00:28

I noen tilfeller @PHMann, altså i 20 til 24 prosent av tilfellene. Greit at man er ryddig i forhold til hva man sier her... Det er dessuten ikke mulig å hente ut sæd når mannen ikke lenger produserer dette. Produksjonen av sæd stopper gradvis mer og mer opp etter en sterilisering som tidligere sagt. En viktig liten detalj! ;)

Godt du fikk all relevant informasjon. Og sant at sædkvaliteten svekkes med årene @yyy. Det er så klart også et poeng i forhold til hvilken alder mannen som gjør dette er i. Og alle som får barn er vel uansett i utgangspunktet sikkert egoistiske...tenker jeg :)

Skjult ID med pseudonym PHMann on. 1 april 2015 00:34

Alt som lever er egoistisk, så er vel lite galt i egoisme i seg selv.

Skjult ID med pseudonym Realista on. 1 april 2015 00:41

Ja, uten at vi var litt egoistiske så hadde vi nok ikke overlevd på denne planeten @PHmann. Jeg mener man kan leve fullverdig liv uten barn.

Det er særlig tøft i småbarnsperioden, hvor det meste av kjæresteliv, og egne primærbehov må settes helt til side. Jeg bruker å si at å få barn er noe av det tøffeste en parforhold kan gjennomgå av prøvelse. Så man skal så klart tenke gjennom det også, når man går henn og forsøker å formerer seg :).

Skjult ID med pseudonym Vesla on. 1 april 2015 01:59

Stå på @yyy.
Helt enig med deg.

Skjult ID med pseudonym Lillemy on. 1 april 2015 07:00

@yyy
Jeg synes bare det er positivt hvis mannen er sterilisert! Supert tiltak! ;)

(kvinne 34 år fra Oslo) on. 1 april 2015 07:02 Privat melding

Veldig tøft gjort av deg @yyy
Og det er jo viktig å informere om dette ganske tidlig når man prater med en potensiell kjæreste. De som trekker seg tilbake vil helt sikkert ha barn, og da er de ikke noe for deg alikevel. Det finnes flere av oss barnløse som ikke ønsker barn, så fortsett å vær ærlig med situasjonen din, så klaffer det en vakker dag :)

Skjult ID med pseudonym sykepleier on. 1 april 2015 16:38

Bare et plus det da!

Skjult ID med pseudonym metoo to. 2 april 2015 12:11

En sterilisert mann er i seg selv fullstendig uproblematisk for meg som ikke vil ha flere barn.

MEN:

1. Det er litt privat, så du trenger ikke fortelle meg det før vi møtes.
Det jeg trenger å vite før vi møtes er om du ser for deg å få flere barn eller ikke. Om du sier at du anser deg ferdig med barneproduksjon, så holder det i første omgang.

2. Det man KAN lure på før man kjenner deg, er om du ligger mye rundt uten kondom siden du ikke er redd for å gjøre noen gravide (jeg vil tro det er viktigste grunn til at menn generelt bruker kondom). Det blir jo såklart vanskeligere å be en sterilisert mann om å bruke kondom - men for å beskytte seg mot kjønnssykdommer, er det det beste. Så derfor ville jeg nølt med å hoppe til køys med deg om jeg ikke var ute etter noe seriøst og kjente deg litt først.

Ga det mening?

(kvinne 50 år fra Hedmark) to. 2 april 2015 12:50 Privat melding

Det hadde ikke skremt meg iallfall, men nå er jeg ferdig med barn også da :)
Men ja... jeg ville kanskje tenkt på hvorfor du ikke ønsker egne barn, men det betyr jo ikke så mye sånn normalt sett da :)

(kvinne 47 år fra Sør-Trøndelag) to. 2 april 2015 23:36 Privat melding

"Thumbs-up", flott med menn som tar ansvar syns jeg!