Alle innlegg Sukkerforum

Er en god prat over en kopp kaffe...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym IntroLuxe ti. 7 april 2015 21:49

...det eneste som skal til for å bli kjent med noen?
Flere ganger nå har jeg møtt veldig hyggelige gutter her for kaffe hvor noen samtaler har gått usedvanlig kleint for seg, og andre har kjemien stemt bedre med, og noen veldig mye bedre med. De som det har gått veldig mye bedre med, vil heller ikke gå videre med noenting. Jeg tenker at om praten går lett for seg og man føler seg komfortabel med den andre, er det ikke verdt å bli bedre kjent? Kanskje man enda til har snakket en del over andre sosiale medier og blitt kjent der? Hva er det som gjør at man ikke føler for et nytt møte? Sitter igjen med følelsen at mange tror at man kjenner hverandre etter første møte. Jeg er ingen supermodell, men jeg er langt ifra stygg. Jeg er ganske rolig og reservert av meg/introvert, hvilket gjør at det skal litt mer til enn ett møte for å bli kjent med meg. Jeg er ikke den som flørter max, eller i det hele tatt med en fremmed, det er ikke meg og det er ingen vits i å late som å være en jente jeg ikke er, tenker jeg.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 7 april 2015 21:52

Jeg må bare svare for meg selv.

Ofte skal det mindre enn en kaffe til for å avgjøre om jeg er interessert eller ikke.

Jeg kan få alle til å føle seg vel, og jeg kan få alle samtaler til å gli lett.
Det er langt fra nok for min del til å falle for en mann.

Så hvorfor ikke mer tid? Tja....det udefinerbare.
Jeg skal ikke bli sammen med kun en hyggelig mann. En venn.
Han skal bli min kjæreste. Da må det være noe mer enn "hyggelig".

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 7 april 2015 22:20

Bare fordi praten går greit så betyr det jo ikke at alt det andre er greit vel?

Kanskje de som praten ikke gikk like bra med fordi de var nervøse og slikt faktisk er de som burde fått en sjanse til?

Kan bare snakke for meg selv og bruke meg selv som eksempel.
Jeg finner veldig ofte en god tone med nye bekjente. Men bare fordi tonen og personkjemien er god, så betyr det jo ikke at jeg har lyst til å være kjærester med alle disse damene jeg kommer godt overens med.

Skjult ID med pseudonym Wille ti. 7 april 2015 22:21

Må si meg helt enig med z. Jeg kan også få alle samtaler til å gli lett. Det er noe jeg har hørt hele livet, - "det er så lett å snakke med deg". Det at den andre føler seg vel, trenger ikke å bety at jeg gjør det ser du. Jeg er bare veldig god til å få folk til å føle seg vel. Jeg har trent på det hele livet. Jeg trives mer hvis den andre får meg til å slappe av på de greiene der. :-) Jeg trenger å kjenne at den andre parten også gjør sin del av "samtale-jobben" for å si det sånn.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 7 april 2015 22:21

Jeg prøvde å si det samme som powpow sa mye klarer enn meg.
Hilsen ufokusert! Sorry :-)

Skjult ID med pseudonym Dude77 ti. 7 april 2015 22:27

+1 Powpowgutt

Har alt for lett til å ty til "jobbsjargongen" som jeg tar med de som jeg må snakke med.

For min del har jeg kun et mål med et første møte(gjerne over en kaffe),
da vil jeg kjenne på følelsen om dette er en person jeg vil treffe en gang til. Er det noe spennende der, er det noe jeg vil vite mer om, er det et glimt i øyet der. ..er det noe jeg tenner på..

Så enkelt , så vanskelig.

Skjult ID med pseudonym IntroLuxe ti. 7 april 2015 22:37

Jeg har vel egentlig ikke tenkt på det på den måten, men tenker at hvis han ikke synes det var like ok som jeg syntes, så bør han kanskje ikke snakke om en "neste gang" for så og ikke la en "neste gang" skje?

Etter kleine samtaler eller samtaleforsøk, så vet jeg aldri helt hva jeg skal si, så jeg sier ingenting, og det ender opp med at andre parten sier det for meg. Jeg trenger kun å si meg enig, hvilket egentlig kan være nokså greit.

Skjult ID med pseudonym Dude77 ti. 7 april 2015 22:47

Jeg spør eller sier aldri noe om neste gang på første daten.
Det tar jeg etterpå, både for slippe at den andre sier ja fordi hun syns det er uhøflig å takke nei, og fordi det er greit å tenke seg om litt. La ting synke litt inn.

Skjult ID med pseudonym IntroLuxe ti. 7 april 2015 22:51

Men hva er spennende? Hva kan det være(eksempel) som tenner den andre parten nok til noe mer enn en kaffedate? Sorry, men jeg er virkelig clueless her. :O

Skjult ID med pseudonym Z ti. 7 april 2015 22:59

Tenk deg om. Liker du alle dine mannlige kollegaer like godt? Liker du alle menn du treffer på? I guess not. Derfor: Om man kaller det kjemi eller nysgjerrighet eller hva det nå er, så er det sånn at noen er mer spennende for akkurat deg. Eller meg. De fleste er bare en hyggelig eller bra mann. Men alle menn er ikke for deg :-)

Og sånn har vi det alle sammen vil jeg anta.

Skjult ID med pseudonym IntroLuxe ti. 7 april 2015 23:04

Godt poeng.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 7 april 2015 23:55

What?
Er det å drikke en kaffe mer høytidelig og upersonlig enn en øl?

Du har et godt råd: Fokuser på hverandre.
(Fokuser altså ikke så mye på hva hver av dere velger å drikke ;-)

Skjult ID med pseudonym metoo to. 9 april 2015 23:44

Min suksess-rate etter en kjapp kaffe er NULL. Etter noen øl eller litt mat, er prosenten langt mer positiv. En mann som bare vil ha en kjapp kaffe og det er det jeg får, gidder jeg sjelden å treffe.

Får høre det samme hver gang: Veldig hyggelig, men ser ikke helt for meg det lille ekstra som må til, eller Ser ikke hvordan vi kan gå fra Platon til fyrverkeri osv. Hallo! Det er en kaffe og et første møte! Jeg er ikke typen som stiller med kløft og lener meg fram på Kaffebrenneriet. Jeg vinner på helt andre ting enn utseende og sex appell, og da er kaffedate ikke noe for meg. ;-)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt to. 9 april 2015 23:50

@metoo

Og hva er så forskjellen på en kaffedate og mat? Ingenting rett og slett sånn settingmessig.
Jeg ser heller ikke hvordan noen øl skal utgjøre noen forskjell fra en kaffedate. Hvis en må ha alkohol innenbords for at praten skal gå, så tviler jeg sterkt på at det kan bli stort mellom dere.

(mann 39 år fra Vestfold) sø. 26 april 2015 01:59 Privat melding

Kaffe-date er betydelig mindre involverende og kan lett bli mer som et jobbintervju enn en date.

Derimot er en det en ypperlig arena for å bestemme seg om man vil på en middag, øl-date eller andre ekstragavanser. Avtal på forhånd hvor lenge kaffedaten skal vare, og hvis begge har lyst avslutter dere med et kvarters promenade hvor planen for neste møte spikres.

(mann 35 år fra Akershus) sø. 26 april 2015 11:29 Privat melding

Spiller ingen rolle for meg om det er kaffe, te, brus, restaurant, pub, kino, konsert, teater, opera, tur i skogen, alt rundt det er fint lite viktig. Er heller ikke interessert i å ha noe avtalt varighet eller noe sånt, da blir det hvertfall jobbintervju-følelse for meg.

Det er så enkelt som å være på samme sted og se om det er hyggelig nok til å evt treffes igjen. Noe magi på første møte har jeg fint lite tro på.

Skjult ID med pseudonym hellokitty sø. 26 april 2015 14:18

Det er nok mange som tror at alt er gjort i løpet av den tiden det tar å drikke en kaffe. Jeg er også en av dem som får en god samtale med de aller fleste, så det alene at samtalen går godt er ikke alltid et parameter på suksess. Men selv om jeg ikke forventer fyrverkeri på første møte så håper jeg på et lite glimt av interesse og det å kjenne på et ønske om noe mer. Derfor er jeg stort sett alltid åpen for et treff nr to, fordi mange er gjerne ganske nervøse på første treff og det kanskje ikke alltid like lett å vise seg selv da. Men å få et treff nr to er jo ikke alltid lett, fordi hvertfall er min er faring, at mange menn tar den "du er søt og kul da, men føler ikke noe mer liksom". Neihei og hva vet vi om det etter ca en time?
Nå er det jo sånn for meg noen ganger også, at det bare kjennes feil og jeg vet at denne som sitter foran meg nå han er ikke noe for meg. Men det er ganske sjelden. Jeg tenker at man går glipp av mange venner/bekjentskaper/potensielle kjærester på denne måten. Rom ble ikke bygget på en dag, liksom.

Skjult ID med pseudonym metoo sø. 26 april 2015 20:18

Powpow. Du spør meg: "Og hva er så forskjellen på en kaffedate og mat? Ingenting rett og slett sånn settingmessig". Du har jo svart også. Men jeg er uenig.

Forskjellen er flere ting. Når man vet at man skal spise, vet man at man har bedre tid. Man vet at man ikke trenger å glitre og flørte fra første sekund.

Det å skulle ha et raskt møte som en kaffedate kan være setter meg i et dilemma: Jeg vet at sjansen er større for at han liker meg hvis jeg flørter. Hvis jeg holder blikket, blunker litt osv. MEN: Gjør jeg dette uten å ha blitt interessert, føler jeg meg litt luremus. Jeg vil vurdere i ro og mak uten å tenke for mye på hvordan jeg framstår. Alt dette klarer jeg i løpet av en kaffe. Derfor foretrekker jeg å vite at jeg har mer tid! I tillegg er det for meg stor forskjell på et glass vin og en kaffe også. Han kan bestille hva han vil, jeg jeg vil ha vin! :-)

Skjult ID med pseudonym Hmmm... sø. 26 april 2015 21:07

@metoo

Kaffedater har jeg null tro på etter å ha prøvd. Settingen RUNDT blir klein. Vi har vel alle vært ute ett eller annet sted og fått et par på første date så tett på at man ikke kan unngå å høre - YIIKES...

Du kunne fått vin av meg om vi hadde hatt litt dårligere match - jeg vil jo ikke ha en dame som er for lik meg! :-)))

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 26 april 2015 22:00

@hellokitty

Du skriver; "Men å få et treff nr to er jo ikke alltid lett, fordi hvertfall er min er faring, at mange menn tar den "du er søt og kul da, men føler ikke noe mer liksom". Neihei og hva vet vi om det etter ca en time?"

Klart han vet det. For det han mener er at han er ikke interessert i å ha sex med deg. Og er han ikke det så kan du ihvertfall glemme noe som helst forhold.

@metoo

Å bli tvunget til å sitte med spise med noen du overhodet ikke kommer overens med er vel ikke spesielt artig vel?
Jeg skjønner fortsatt ikke forskjellen. En sier og gjør jo det samme, bare at en spiser i tillegg på den ene tingen.
Hva med å prøve og behandle kaffedaten som en middagsdate?
Ingen som sier at dere MÅ forte dere bare fordi det er kaffe.

Fordelen er at om det er fullstendig klæsj så slipper du og vente på maten, etc. :P

Men det er klart. Hvis det er den generelle holdningen blant damer så kan jeg bare glemme det tydeligvis.
For det er to ting jeg aldri kommer til å gjøre.
1) Kommer aldri til å ha en middagsdate som først treff.
2) Kommer aldri til å invitere/akseptere invitasjon til hjemmedate første treffet.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 26 april 2015 22:03

@Hmmm...

Jeg har opplevd dette med å overhøre slike par som du nevner ofte jeg når jeg har vært ute å spist. Så det fenomenet er ikke noe du bare finner på kafe. De finnes på alle sjekke/datearenaer.

Skjult ID med pseudonym Hmmm... sø. 26 april 2015 22:18

@pow

Men da har de ikke valgt seg en vinbar med litt bakgrunnsstøy og den slags.

Jeg har ikke tro på kaffe - eller steder der naboen hører samtalen bedre enn du gjør selv...

Sånn - da tror jeg at jeg er i mål! :-)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 26 april 2015 22:33

@Hmmm...

Så kaffedate er greit om naboen ikke hører samtalen? Eller?
Skal jo ganske mye bakgrunnstøy og veldige til avstander mellom sitteplassene skal en ikke høre naboen.
Og blir det så mye støy så er det et ork å få med meg hva daten sier spør du meg. For jeg har prøvd det.

(mann 38 år fra Rogaland) lø. 2 mai 2015 00:34 Privat melding

Å gå en liten tur eller sette seg på en benk i parken litt privat må da vel også funke bra som en førstedate ? Da er man litt privat å forhåpentlig uforstyrret. Så kan man jo ta det videre derifra om man ønsker det.

Jeg har ikke vært på date enda så prøver vel å være åpen for det meste igrunnen, men fint om folk på nabobordet ikke får med seg alt, hehe.

Skjult ID med pseudonym Tinka lø. 2 mai 2015 00:50

@TS
Enig i alt powpow sier:)
Mange av oss vet på VELDIG kort tid, om det finnes en mulig spire til noe mer enn vennskap.

Jeg synes alle slags drikkevarer fungerer topp, kaffebarer er jo veldig trange med tanke på lange ører. Velger heller en romslig cafe med akustikk som gjør at du ikke blir så sjenert av de andre i lokalet. Jeg har funnet en favorittkafe for dater, og de to jeg hittil har møtt har jeg hatt det veldig hyggelig med, selv om jeg ikke ble interessert i annet enn den gode samtalen med noen av dem. En kaffe eller et vinglass kan bli to, og er det stemning for det så er det jo bare å bestille mat. Men da skjer det organisk og naturlig og ikke planlagt. Det er i hvert fall min måte. Tur i parken er også en god idé, synes jeg

(mann 52 år fra Oslo) sø. 3 mai 2015 05:06 Privat melding

Folks...

Det er kun kjemi og første øyekast som gjelder.
Det tar damer under ti...TI...sekunder på første møte
og bestemme seg. That's a fact, enten du vil eller ei :-)

Så jeg spør fruen etter ti sek: Gidder du, eller gidder du ikke?
No waist of time :-)

(mann 52 år fra Oslo) sø. 3 mai 2015 14:41 Privat melding

Dama og jeg må komme som et lyn fra klar himmel for hverandre.
En hyggelig prat blir nettopp bare det, en hyggelig prat :-)

Fanken så vanskelig det er asså...

Skjult ID med pseudonym Wille sø. 3 mai 2015 16:28

*Kameleon
Underskriver den! It ain't easy!
Men du, - så mørkt bilde du har?