Alle innlegg Sukkerforum

Politisk ståsted

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Feeder on. 22 april 2015 18:48

Hvorfor i huleste er dette et punkt man må fylle ut i relasjonsprofilen?
Jeg tviler vel på at flesteparten er så politisk engasjert som de gir uttrykk for, hvertfall de som er under 30 år. Eller, de unge lar seg vel engasjere av et parti som får en rekke idiotiske populistiske saker, som segway, ja til proffboksing eller større kvote på taxfree.

-Et annet eksempel er: En jente som påstår at hun er sosialist. I samme slengen så får jeg vite at hun bor på vestkanten og og arbeider innenfor salg.

-En annen påstår at hun er miljøbevisst, men er både bilfrelst og er visst veldig glad i å reise kloden rundt.

- Er dette med politikk bare en imagegreie? En ting som vi påstår at vi engasjerer oss for bare for å virke kulere og smartere enn det vi er? Så får vi bare leve med at enkelte driver med dobbeltmoral?

(mann 33 år fra Buskerud) on. 22 april 2015 19:04 Privat melding

Jeg syntes nå det er greit at det er mulig å se politisk ståsted og hvor engasjerte de er, da kan jeg jo styre unna de potensielle store kranglene ;-)

(mann 36 år fra Oslo) on. 22 april 2015 19:26 Privat melding

Hva legger dere i politikk?

(mann 53 år fra Vestfold) on. 22 april 2015 20:29 Privat melding

Politikk er i det store og det hele løgn og bedrag satt i system og betalt av skattebetalerene.
De fleste politikere burde ta inn over seg at det er bedre med en ærlig drittsekk enn en løgnaktiv helgen. Makt kan få den mest standhaftige idealist til å svelge kameler og det er trist å se så mye gode mennesker falle for eget ego. Ære være de som tørr tape ett valg eller mandat for det de tror på.

Skjult ID med pseudonym Cllou on. 22 april 2015 20:40

Noe som vet hva som menes med Frgth?

(mann 42 år fra Akershus) on. 22 april 2015 20:41 Privat melding

Er vel ikke noe galt i å vise sin politiske grunntanke?

At en jente er sosialist og bosatt på vestkanten samtidig som hun arbeider med salg er vel ingen motsetning? Det er kanskje uvanlig at sosialister bor på vestkanten? Eller jobber med salg? Skipsreder Jonas Gahr Støre er en av landets fremste ledere for et sosialistisk parti. Bor på det vi kan kalle vestkanten.
Mange selger ting selv om de er sosialister, det er ingen motsetning i å jobbe med salg å være sosialist.

Å være bilfrelst er kanskje en av de mest miljøvennlige tingene man kan være, det er nemmelig slik at å bevare og legge sin elsk på biler gjør at de bilene holder lenger, og det er svært miljøbesparende. Produksjon av biler er det som slipper ut mest gjennom hele bilens levetid, spesielt ille er dette for hybridbiler som må ha to energibærere (batterier OG bensin/diesel) og to motorer forbrenningsmotor og elektromotor. og gevinsten er i de fleste tilfeller økt vekt, og minimalt redusert forbruk. Samt en dramatisk økt produksjonsutslipp. Visste du at en Mercedes-Benz S-klasse er mer miljøvennlig enn en Prius? Visste du at den mest miljøvennlige bilen i 2006 var en S-klasse? Den var verdens reneste bil og ble kåret sådant også. I dag er 90% av alle biler resirkulerbare, og de er i de aller fleste tilfeller bygget med mindre enn halvparten av det energiforbruket man hadde for bare 10 år siden. Den vanlige bilindustrien har redusert sine miljøfotavtrykk med 95% på 10 år, og utviklingen går forover. Å reise til Bergen med fly eller tog, hva tror du er mest miljøvennlig? Nei det var ikke toget.... Den mest miljøvennlige måten å komme seg over fjellet på er med buss!!!

(mann 42 år fra Akershus) on. 22 april 2015 20:41 Privat melding

La meg sitere noe Voltare skal ha sagt "Jeg er uenig i dine meninger, men jeg vil inntil døden forsvare din rett til å hevde dem. "
Det er det beste politiske sitatet. Å være politisk interessert er ikke det samme som å være ensporet, fjern eller uten forståelse av verden.

Jeg er gjerne enig med deg i ting, eller uenig, men uansett så har du rett til å mene hva du vil. Derimot er det viktig å forstå at mennesker som står på den ene siden politisk neppe fungerer veldig godt med folk på den andre siden. Som Høyre politiker så er jeg godt og trygt plassert i en politisk organisasjon. Jeg er glad for at politisk retning er med, det gjør det lettere å vite hvem og hvordan man skal snakke med folk.

Vi kan sikkert være enige om at å blåse etter vinden kan være noe krevende, og kanskje mest opposisjonelt, men det er ikke dermed sagt at å gjøre segway lovlig er så dumt. Kanskje er det ganske lurt å ikke regulere så mye, og heller la folk få bestemme litt selv?? Satse på skole og utdanning slik at samfunnet består av flest mulige smarte folk som har fått best mulig bagasje med seg enten man har lang eller kort utdannelse? Slik at folk flest kan ta gode valg på egne vegne? Da blir det ikke nødvendig å regulere alt via lover....

(mann 36 år fra Oslo) on. 22 april 2015 20:42 Privat melding

Høres ut som en ekstremt urealistisk ønskedrøm som aldri blir en realitet.

Det er mye løgn og spill innen politikken i alle land. Det er betalt av skattebetalerne, og poenget er at det er -for- skattebetalerne. Det er helt klart en utfordring for enhver politiker å sloss med sitt ego versus det beste for skattebetalerne, og ofte vinner egoet (ref: Thorbjørn Jagland). Men ikke alltid!

Det politiske systemet vi har bestemt oss for i Norge, men sosialdemokrati og at en liten andel fremstemte bestemmer på vegne av resten er noe vi må leve med.

Det interessante er jo at problematikken beskrevet her ser vi også i de første bedrifter. Ledelsen skal ta avgjørelser på vegne av eierne, men ofte må de sloss med egoet. Slik er rammeverket.

Når vi så har definert dette; hvordan syntes du landet/bedriften din skal styres? Er det fjernt å se for seg at folk har tanker om dette?

(mann 36 år fra Oslo) on. 22 april 2015 20:45 Privat melding

Innlegget mitt var rettet til Biology forøvrig. Kom noen nye innlegg i mellomtiden ;)

(mann 53 år fra Vestfold) on. 22 april 2015 21:36 Privat melding

@tomgudlek

http://no.wikipedia.org/wiki/Direkte_demokrati

Med "Direktedemokrati" eller folkeavstemninger som det kalles her i landet slipper vi maktarrogansen som korrumperer gode mennesker. Desverre så er det opp til våre politikere å ta avgjørelsen om vi skal skifte ut parlamentarismen vi har i dag og som kjent og nevnt så vil jo ingen mennesker med posisjoner i dag stemme for noe som tar fra dem makten. Jeg var kanskje vel direkte og litt krass i første melding men det er leit å se at politikerforakten øker og øker mens vi velgere faktisk stemmer på årsaken til nettopp forakten, våre politikere.

(mann 36 år fra Oslo) on. 22 april 2015 21:45 Privat melding

@Biology

Direkte demokrati er nærmere en realitet enn tidligere på bakgrunn av teknologiutvikling, så vi kan absolutt se noe til det kanskje. Men spørsmålet er jo om det er en god idé.

(mann 36 år fra Oslo) on. 22 april 2015 23:36 Privat melding

EU kommer til å kollapse det også Spitfire, om vi går tom for olje eller om EU kollapser først gjenstår å se. Ellers sa du veldig mye fornuftig - jeg har tidligere vært for Norsk EU-medlemskap, men tror ikke på utførelsen av EU. Noe som skurrer der og jeg tror det er for stort og komplisert. Om vi samlet Europa til et land og én grunnlov så ville det vært mer interessant. Men heller ikke det går - det er for store kulturforskjeller.