Alle innlegg Sukkerforum

rettskriving i profilteksten

Vis siste innlegg
(mann 44 år fra Akershus) sø. 10 mai 2015 14:40 Privat melding

Hvor viktig er rettskriving i profilteksten for dere ?
er det alfa og omega eller er går det greit med noe skrivefeil ?
( tenker ikke på googel norsk under dette.)

Skjult ID med pseudonym EiKvinne sø. 10 mai 2015 15:13

Viktig, viktigere, viktigst... Dere for vel anstrenge dere litt, dere...

(mann 36 år fra Oslo) sø. 10 mai 2015 15:18 Privat melding

Mens rettskrivning på forum ikke er så nøye, spesielt ikke om man har pseudonym antar jeg.

(mann 39 år fra Rogaland) sø. 10 mai 2015 15:23 Privat melding

Jeg finner personer som henger seg så veldig opp i rettskrivining litt rare, det fins liksom verre ting å bry seg med. Det viktigste synes jeg er selve språket i en profiltekst.

Selv sliter jeg litt med begge deler til tider, men det kommer av at jeg har jobbet i mange år og knapt skriver annet enn tekstmeldinger og slikt, og mye på dialekt. Da har man ikke den samme treningen som de som sitter på et kontor og skriver mye iløpet av en dag.

(mann 48 år fra Hordaland) sø. 10 mai 2015 15:27 Privat melding

Rettskriving kan vi få datamaskinen til å sjekke. For meg kommer en røddd strek hver gang jeg skriver noe som ikke finnes i ordboken.

(mann 44 år fra Akershus) sø. 10 mai 2015 15:34 Privat melding

sliter selv med litt disleksy ( bedre kjent som ordblind). har fått tilbakemelinger også her på sukker at jeg må lære meg å skrive riktig før jeg skriver mld til folk. ( får ikke rettskrivings programmer til å funke på sukker) ellers hadde jeg brukt det. hehe

Skjult ID med pseudonym Kåre sø. 10 mai 2015 17:40

Tenker de må ha en psykisk diagnose de som føler en slik enorm trang til å rette på andre hele tiden. En dårlig skjult narsissisme som skinner gjennom.......

Skjult ID med pseudonym Wille sø. 10 mai 2015 18:21

Retter ikke på andres skrive feil. Jeg har selv ordelings feil hele tiden. :-) Det kan visst ergre andre mennesker noe voldsomt. Om skrive feil betyr noe? Ingenting og litt for å si det sånn. Det sier egentlig ingenting viktig om en person, men det kan ha betydning for andres inntrykk av personen.

Skjult ID med pseudonym Wille sø. 10 mai 2015 18:48

Føniks_74 15:34
De som sier sånt kan du vel bare gi katta i. De ser ikke "bakom", for å si det sånn. Men du skriver vel at du har dysleksi? Da vil de fleste, tror jeg, ha en helt annen forståelse for skrivefeilene dine. Ordentlige folk vil det i alle fall.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) sø. 10 mai 2015 19:05 Privat melding

Rettskriving er kjekt det, men som nevnt over finnes det en del personer som har dysleksi og dyskalkuli, dårlige på å taste på tastaturet, bare for å nevne noen.

Hvis du skiller ut, eller velger potensiell partner på dette grunnlaget, er det selvsagt ditt valg, og ingen har vel noe med det, men jeg ville ikke gjort det. Det er rett og slett ikke viktig for meg.

Skjult ID med pseudonym metoo sø. 10 mai 2015 19:13

Det er viktig for meg. Fordi språk er viktig for meg.
Trening og six pack er ikke viktig for meg, selv om svært mange er nøye med å si hvor ofte de trener. Er man dyslektiker med diagnose, kan man skrive det. Alle andre som slurver og bare ikke kan eller gidder bedre, gir et dårligere førsteinntrykk.

@Føniks
Det er ikke så vanskelig å klippe og lime tekst inn i word og bruke stavekontroll på teksten hvis man ønsker hjelp til å "se over"... :)

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) sø. 10 mai 2015 19:46 Privat melding

Det er ikke alle som ønsker å spre lese og skrivevanskene sine i plenum, det er ofte noe man forsøker å skjule i mer eller mindre grad, for mange av de som har dysleksi, er det forbundet med skam og årevis med mobbing.

Noen er veldig åpne om det, men det vil ikke si at alle er det. Hvis du velger en person på grunnlag av rettskriving, er det ditt valg, det er hva du fokuserer på. Jeg har møtt fantastiske og vakre mennesker som er dårlige på rettskriving, men har fantastisk personlighet, utrolig fin etikk og moral, og utstråling som blender, bare så det er sagt.

Det bryr meg midt i ryggen hvordan du skriver, så lenge jeg forstår det, og jeg er temmelig rund i kantene der. Å henge seg opp i skrivemåte er for meg totalt meningsløst. Ser det er en del som kritiserer folk på forum for skrivemåte, det er smålig. Du aner ikke hvem som er mottager av kritikken, og hva de har gjennomgått.

Hvis førsteinntrykket betyr alt for deg, er det litt rart at du lar en profil gi deg det, en person er mer enn en profil. Men hey, det er ditt tap.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) sø. 10 mai 2015 19:50 Privat melding

Bare så det er sagt, en dyslektiker har ikke alltid mye hjelp i stavekontroll, ofte foreslås det flere ord, med forskjellig betydning når du kjører denne, så nei, så enkelt er det ikke.

(kvinne 55 år fra Finnmark) sø. 10 mai 2015 20:13 Privat melding

@my
Jeg får også ulyder i øynene når jeg leser skrivefeil. Særlig ved stavefeil, som f.eks. skriver "hvet" i stedet for "vet", eller "for" i stedet for "får".
Feil og/å-bruk er det også mye av.
Likevel, det kan være mange grunner til disse feilene, så jeg dømmer ingen - jeg prøver faktisk å heve meg over det.
Det norske språk er viktig for meg, og jeg synes det er trist at språket brytes ned av sms-språket.

(mann 39 år fra Rogaland) sø. 10 mai 2015 20:40 Privat melding

@my og karikins

Dere får holde dere til å date norsklærere, å, jeg mener OG kun det !

(mann 36 år fra Akershus) sø. 10 mai 2015 20:41 Privat melding

Jeg får ikke pipelyd, men veldig sterkt utslett og utflod fra ørene. Dette er når det er tydelig at personen ikke gidder å prøve engang. En og annen typo har vi alle, men konsekvente feil og sær skriving's feil med apostrofmisbruk er noe man får vondt av.

(mann 36 år fra Akershus) sø. 10 mai 2015 21:02 Privat melding

Og ja, som er nødvendig å si på nett, man har forståelse for dysleksi. En person blir ikke mindre verdt av den grunn. Det som er ergerlig er at altfor mange ikke har vett til å lære av sine feil, og åpenlyst driter i det. Har en fra vår nesten-nabo Irland som har en så begredelig Engelsk at det er til å få fotsopp av. Aldri mellomrom etter endt setning, konsekvent komma der det skulle vært apostrof, mange barneskolefeil over alt som f.eks. forskjellen mellom "were" og "we're".. og det er morsmålet hans!
Jeg har høflig sagt ifra, og man skulle tro at når ALLE andre skriver annerledes, så skulle det vært et brukbart hint, men nei. Ikke mottakelig for konstruktiv tilbakemelding.

Skjult ID med pseudonym Wille sø. 10 mai 2015 21:23

Deshi er også inne på noe, ikke alle får like mye skrivetrening gjennom jobben sin. Jeg skriver jo hele dagen lang, og er ikke middels god engang. Jeg har ordelingsfeil, og skriver for lange setninger. Hadde blitt ganske sur hvis andre hakket på meg hele tiden på grunn av det. Det finnes verre ting enn halvdårlig skriftspråk ja.

Men ok, vi er ulike, for noen betyr det mer, for andre betyr det mindre.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) sø. 10 mai 2015 21:24 Privat melding

Nå har det vel seg at språket, som mye annet er i forandring hele tiden. SMS-språket ble vel til for å korte ned meldinger, da disse kostet en god del før, nå er ikke det så mye av lengre. Det er gjort undersøkelser som viser at selv med rimelig store skrivefeil får man frem betydningen av hva som skrives. Tror det har med vilje å gjøre, at noen sier de ikke forstår. Man kan kanskje skille dette opp i formelt, og ikke-formelt skriftspråk. Den formelle er mer rigid og konservativ, mens ikke-formell er løsere i sammenheng og stavemåte. Jeg skriver på tre forskjellige måter, bokmål, nynorsk, og det som faller meg inn. Jeg har aldri fått noen negative tilbakemeldinger på det. Tror ikke verden går av hengslene for en skrivefeil, ukonsentrert setning eller dialekt.

Skjult ID med pseudonym Wille sø. 10 mai 2015 21:34

Har ikke sagt at noen hakker på noen her? Men TS sier han får tilbakemeldinger om at han må lære seg å skrive riktig før han sender meldinger. Det synes jeg er både frekt og ganske ufølsomt sagt. Det er greit å tenke seg om når man ser en tekst med skrivefeil. Det kan ligge ting bak her som krever litt forståelse. En diagnose eller manglende skrivetrening som Deshi er inne på. Mange som har jobber som ikke krever så mye skriving. Klart man blir litt "rusten" da.

Skjult ID med pseudonym Ågot sø. 10 mai 2015 22:00

Skrivefeil er helt ok :-)

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) sø. 10 mai 2015 22:01 Privat melding

@GoldenGate: Er nok mye mulig det du sier. Jeg mener det er en tilpasning, man er litt formell og hyggelig i begynnelsen, før man har fått følt litt på personen, etter dette er det vel fritt fram.

(kvinne 51 år fra Vestfold) sø. 10 mai 2015 23:17 Privat melding

Bryr meg ikke om skrive feil :) , men innholdet i meldingene :). Det er det som er viktig :)

(kvinne 31 år fra Hordaland) sø. 10 mai 2015 23:31 Privat melding

Så lenge det ikke er ekstremt mye skrivefeil så overlever jeg for min del.

Skjult ID med pseudonym arneand ma. 11 mai 2015 01:23

@ts
Skrivefeil? Meh who cares.
Så lenge det ikke er masse rare setninger, og det ikke ser ut som om noen har strødd en pose med bokstavkjeks ut over profilteksten ;p

Ellers lærte jeg 2 skriftspråk, og ser helst at folk holder seg til ett.
Hvilket er meg revnende likegyldig, da jeg kan lese begge, men ser jeg noen som prøver å skrive dialekt skygger jeg banen. *grøss*
Dialekt er noe man snakker ... -.-

Folk ass

(kvinne 55 år fra Finnmark) ma. 11 mai 2015 15:32 Privat melding

@arneand
Dialekt er noe av det verste jeg leser. Mange av dem forstår jeg ikke engang, må lese setningene om og om igjen, men selv da kan jeg sitte undrende tilbake. Hvorfor vil en trønder f.eks. skrive trøndersk til en østlending? Ett og annet ord går jo bra, men hele setninger...? Ja, det er grøss...

Skjult ID med pseudonym Cllou ma. 11 mai 2015 15:41

@karikins
Hvis en nordle:nding skriver eg likjar (torsk) vil kanskje en østlending tenke da...u liker svensjaøl.

(kvinne 51 år fra Sør-Trøndelag) ma. 11 mai 2015 16:38 Privat melding

Vet ikke om folk som sender meg melding har en slags form for dysleksi jeg. Ut i fra min profil søker jeg en som liker friluftsliv, men får oftest svar fra folk som har helt andre interesser, dans feks. Jeg kan ikke et eneste dansetrinn jeg.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) ma. 11 mai 2015 17:30 Privat melding

Jeg danser heller ikke, selv ikke etter andres pipe. :P

Syns det er mange petimetere her, forstår det meste, såfremt det ikke er på samisk, der sliter jeg. :P

Skjult ID med pseudonym fjellper68 ma. 11 mai 2015 17:31

Hvorfor er det viktig. Kjekk og snill kar som har sunne interesser og praktisk arbeid. Friluftsliv opplevelse betyr vel mye for meg, selv om jeg kjenner at jeg er 46. Savner ei jente å prate med. Ei å Være god mot. Stryke ho på håret. Gi gode kommentarer til. Ærlig og snill, koselig kar, er omtenksom mot andre. Hvor er du gode jente som godtar meg.😊 som jeg er. Det indre teller mye mer enn. .. Ei venninne å ha gode opplevelser sammen.

Skjult ID med pseudonym metoo ti. 12 mai 2015 17:38

@equi

Jeg har møtt fantastiske mennesker med masse overvekt også. Men de blir valgt bort gang på gang.

Jeg har da også datet dyslektikere, sier ikke at det er det viktigste. Det er så selvsagt at de kan være verdens skjønneste. Men det er ikke SÅ mange med dysleksi rundt om. På samme måte som det ikke er SÅ mange som ikke kan gå ned i vekt grunnet sykdom. De fleste kan med innsats. Noen legger den her og noen legger innsatsen der. Jeg prøver å si at jeg heller vil ha en mann som skriver godt og er slapp i fisken, enn omvendt som jeg tror flertallet mener. Er det ikke fint at vi prioritererer litt ulikt?

Skjult ID med pseudonym Nøtteliten ti. 12 mai 2015 18:30

Dyslektikere bytter om bokstaver. Skrivefeil som og/å hver/vær for/får har mindre med dysleksi å gjøre, bare kunnskap om norsk grammatikk. Det er en klar sammenheng mellom slike skrivefeil og utdanningsnivå på de profilene jeg leser.

Og en annen ting karer:
Se innom profilteksten en gang i året. Det er så lite inspirerende å lese "Jeg er en trivelig kar på 45", når det over teksten står svart på hvitt at du er 47.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) ti. 12 mai 2015 19:11 Privat melding

@Nøtteliten: Kjekt at noen er så skråsikre. Her kan du lese deg opp på dysleksi: http://www.dysleksinorge.no/no/rettigheter+rad/dysleksi/Hva+kjennetegner+dysleksi%3F.b7C_wtfM07.ips

Richard Branson har dysleksi, det er en rekke kjente personer i Norge som har dysleksi, du kan lese mer her: http://www.vg.no/forbruker/helse/helse-og-medisin/kjendiser-med-dysleksi/a/101396/.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) ti. 12 mai 2015 19:24 Privat melding

@metoo: selvsagt er det ditt valg, har ingen planer om å dømme deg for det. :) Jeg prioriterer vekk med andre kriterier. :) Hun må ha puls, være i nærhet på alder, og bo i innen en times kjøring med bil. :P

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) ti. 12 mai 2015 19:35 Privat melding

@my: er nok en lang liste jeg ikke er, deriblant nekrofil. :P

(mann 44 år fra Akershus) lø. 23 mai 2015 17:32 Privat melding

Beklager at jeg som ts, ikke har vært aktiv på tråden slik jeg tenkte. Ble en del som skjedd i det sist så har ikke fått tid.
Men noen ting la jeg meg på minne når jeg lest gjennom nå:
- Skriver ikke i profilen at jeg har dysleksi, lærte før at det ikke lønner seg. Mere dritt og avisniger da.
- Dysleksi går på lese og skrive vansker: d.v.S man ser ikke sine egene fei og kan slite med lesing. Og ordelig er bare en av sidene ved skrivingen. For min del har jeg problemer med dobbel konsonanter, skj/sj/kj lyder o.l samt og/å hver/vær. + noe andre ting. Men takk for rette program og noen huske vers så greier jeg meg stortset di fleste steder.
Men dating sider er der hetsen alltid har vær verst. Men sån er det bare. :-)

(mann 31 år fra Oslo) lø. 23 mai 2015 18:25 Privat melding

Skriv som man vil, så lenge man ikke skriver på dialekt (y)