Alle innlegg Sukkerforum

Når følte du deg lykkelig?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Realista lø. 16 mai 2015 18:20

Har dere kjent på det fantastiske øyeblikket av lykke? At du føler deg fullstendig fri og at livet står åpent foran deg? Full av herlige opplevelser og glede. Jeg har kjent på denne følelsen i flere dager nå. Vi trenger alle slike perioder med lykkefølelse hvor livet bare rett og slett kjennes herlig og godt ut! :) Når kjente du sist på en slik lykkefølelse?:) Hva gjorde at du fikk denne følelsen?

Skjult ID med pseudonym Realista lø. 16 mai 2015 18:22

Jeg ble presentert for en fantastisk låt for noen dager siden, og må innrømme at jeg nå er helt hekta på Joni Mitchell. Vakker sang og nydelige tankefull tekst. Dette understreker min tilstand slik jeg føler det nå, større innsikt i livet og en erkjennelse av sannheten slik den fremstår, men en herlig godfølelse for fremtiden! Jeg ønsker at alle skal få gleden av slik vakre musikalske opplevelse så hør denne nydelige låten av henne: https://www.youtube.com/watch?v=aCnf46boC3I

(mann 42 år fra Hedmark) lø. 16 mai 2015 18:24 Privat melding

Det er altfor lenge siden jeg hadde den godfølelsen :)

(mann 47 år fra Oslo) lø. 16 mai 2015 18:50 Privat melding

Hei Realista :-)

Jeg kjenner slike følelser iblant rett som det er. Det er så mye vakkert rundt om i hverdagen - tross alt vonde man er vitne til.

Joni Mitchell har jeg et nært forhold til ;) Hørte om henne via sangen Both Sides Now - igjen via en annen mere barnlig sunget verson av Judy Collins. Her ligger begge to.
https://www.youtube.com/watch?v=A7Xm30heHms&list=RDA7Xm30heHms
Slike lykke- eller sorgepplevelser skjer både via det 'realistiske livet' og feks musikk men det er ikke naturlig for meg å skille markant mellom disse tingene. Det henger liksom helt sammen.
Ønsker deg en herlig dag videre :-)

(mann 47 år fra Oslo) lø. 16 mai 2015 18:54 Privat melding

@Realista
Nå hørte jeg på din og ser at jeg plukket ut samme som deg, hehe.

Skjult ID med pseudonym Realista lø. 16 mai 2015 19:02

Du er jo en kunstner og kanskje også "livskunstner" @Tresnitt? Du har kanskje evnen til å se detaljene og øyeblikkene som bringer glede. Er det ikke utrolig deilig å kjenne på den følelsen! :) Og takk for linken! En herlig dag for deg også ønskes! :)

Og til deg @1andonly , håper du får mulighet til å kjenne på den følelsen om ikke så lenge.... Du vet, at en slike følelse ligger inne i deg selv som menneske....uavhengig av hva som skjer i din ytre verden. Oppsøk det som gjør deg glad, så kanskje du vil oppleve en slik lykkefølelse. Om det er lenge siden så er det virkelig å oppsøke det som du tror kan gi deg lykkefølelse. Og ja veldig viktig velg bort det som tar negativ energi i livet ditt, oppsøk de som vil deg vel og som gjør deg glad! :)

Ah, favorittbandopplevelse høres megabra ut @Guitar71! Det gjør en oppstemt og tilfører masse positiv energi! :) Man blir glad! :)

Skjult ID med pseudonym Realista lø. 16 mai 2015 19:02

Er det ikke bare en utrolig vakker låt @tresnitt? :)

(mann 47 år fra Oslo) lø. 16 mai 2015 19:21 Privat melding

Ja, sangen er vidunderlig :-) Du har forsåvidt rett; jeg er en livsnyter. Og det misforstås tydeligvis veldig av noen... som ser ut til å tolke det som flukt fra jordens realiteter. (Leste du tråden 'Livsnyter - hva er det?')

(mann 36 år fra Akershus) lø. 16 mai 2015 19:38 Privat melding

Lykkelig? Næh... men det går helt fint.

Skjult ID med pseudonym Realista lø. 16 mai 2015 19:53

Antar jeg har lest den @tresnitt! ;) Jeg leser jo mye av det som er på forum :) Å være livsnyter betyr å være til stede i sitt eget liv og være lykkelig for det gode og vakre man opplever, mener jeg . Noen ganger er man ikke i stand til å se dette, fordi livet krever så mye av en. Andre ganger så kjenner man det i hele kroppen at livet er godt, og de øyeblikkene må man bare ta vare på og nyte! :)

Neida, @Trapezius, noen ganger tipper jeg at du har livet har følt deg lykkelig! Det er den storyen vi vil høre nå! Så fortell :) Jeg banner nå på at du har hatt noen slike du også :)

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) lø. 16 mai 2015 19:58 Privat melding

Når jeg er ute i naturen og får tatt gode bilder, er lykken rimelig skrudd i taket. Når en ukjent jente smiler til meg, smelter det is, og gir meg håp om at kanskje det ikke går rett vest med denne kloden alikevel. :P

Skjult ID med pseudonym Realista lø. 16 mai 2015 20:19

Det er så sant @equi00...Jeg kjenner på den selv, når jeg får et intenst blikk og hyggelig oppmerksomhet fra en mann. Da er det vår! :) Og man kjenner at man lever! :) Særlig når det er fra en som jeg i tillegg synes er veldig "kjekk" :). Ah, da er det opptur, gitt! ;) Det kan gjøre dagen ekstra fin. Så fortsett å kikke og smile du...så skal du se.. :D

Det går nok ganske så bra med kloden, så lenge det er noen som gjør en innsats for den. Og det er da noen av oss som forsøker gjøre det :).

Skjult ID med pseudonym Cllou lø. 16 mai 2015 20:44

Kom igjen'a, Trapezius! Du har sikkert noe fint å si. Ett eller annet... :D

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) lø. 16 mai 2015 20:46 Privat melding

Føler også stor lykke etter å ha vært rimelig nøden, å få sluppet trykket løs på do, men det er vel slike ting man ikke snakker så høyt om? :P

Skjult ID med pseudonym Cllou lø. 16 mai 2015 20:51

(Kremt) :D

(mann 47 år fra Oslo) lø. 16 mai 2015 21:01 Privat melding

@Realista
Jeg har en følelse av at det sterke forholdet til sangen Both Sides Now kommer av noe fra tidlig i barndommen. Kanskje jeg hørte den som liten gutt eller i mors mage. Jeg har ofte tenkt over spørsmålet: HVA ER DET som skaper disse mystiske skjønnhetene? Ikke sant? Hva i all verden ER musikk? Vi skjønner jo ingenting av det :D

(mann 36 år fra Akershus) lø. 16 mai 2015 21:08 Privat melding

Ok da, etter massivt gruppepress (hele to små hint altså)...

Star Wars - The Force Awakens teaser 2.

Når jeg kommer hjem til familien (som bor laaangt unna) til jul.

Hver gang jeg komponerer noe som får nakkehårene til å reise seg. Det er ikke så ofte, for jeg barberer jo huet.

Ja, og den perioden alt så ut til å gå riktig vei med drømmejenta på den tiden, før det skar seg.

F.eks.

Skjult ID med pseudonym Cllou lø. 16 mai 2015 21:18

@Trapezius
Du Lever, med andre ord.

(mann 48 år fra Hordaland) lø. 16 mai 2015 21:38 Privat melding

Jeg kjenner meg lykkelig akkurat nå. At jeg er fri, med tillit til at livet folder seg ut og blir rikere for hver dag som går. Med gleder og sorger. Det er ikke alltid jeg har det slik, men to timer med kontaktimprovisasjon får meg nesten alltid i den tilstand. (De på filmen under er super flinke. Jeg er nybegynner, men jeg opplever noen av elementene i filmen.)

https://www.youtube.com/watch?v=XLFfSbJQcSk

(mann 54 år fra Oslo) lø. 16 mai 2015 23:08 Privat melding

Lykkefølelse er farlig. Det gjør at du er sårbar og klar for hugg!
Man gjør også valg basert på noe som ikke egentlig eksisterer.
Kutt det ut først som sist....

Skjult ID med pseudonym TangaTrond lø. 16 mai 2015 23:22

Fotballkamp. Datteren min alene mot midtstopperen (og motstanderens kaptein). Min stolthet dribler henne - bokstavelig talt - opp i pølseboden, hvorpå hun etterpå dundrer ballen i mål. 3-1 seier. Min datter scoret alle tre. Hun er 15, og var banens yngste. Spiller på et J19-lag. Sååååå enkel sjel er jeg, altså. Der og da var jeg lykkelig, og for en stakket stund glemte jeg at jeg legger meg alene hver kveld. ;)

Barna mine gir meg enorm lykke hver eneste uke! Holdt konfirmasjonstale for samme jente i forrige uke. Herregud - jeg gikk på et par-tre gigasmeller i talen. Grining og hyling (hun gråt litt, hun også). Lykke!

(kvinne 34 år fra Østfold) sø. 17 mai 2015 01:54 Privat melding

Vet heller ikke hvorfor...må ha skjedd i mammas mage, men hvor enn jeg er i verden, så kommer denne sangen opp i ny og ne. I både gode og vonde stunder...og når jeg nynner på den, så hjelper det...vet ikke hvorfor men =)
Bo Andersson - Høstvisa : https://www.youtube.com/watch?v=dC93ebwZr1M

Skjult ID med pseudonym Realista sø. 17 mai 2015 02:28

hahaha @equi00, ja det kan være de små gledene i hverdagen som gjør en lykkelig! :)

Jeg kjenner den følelsen @Trapezius! Og ja, det er herlig å føle at man har "skapt" noe som man kan si seg ekstra fornøyd med :).

Kontaktimprovisasjon høres fantastisk ut @mikegreen. Selv har jeg alltid hatt en stor lidenskap for dans i ulike former hele livet. Og jeg kjenner selv på stor glede når jeg er i en "danseflow".

Skjult ID med pseudonym Realista sø. 17 mai 2015 02:37

Du har et poeng @Kameleon;) Men denne lykkefølelsen jeg snakker om for min del, kommer innenfra, basert på erfaringer og opplevelser. En følelse av å ha kommet et langt sted framover. At man har annerkjent en slags "sannhet". Nå finnes det egentlig ikke en universal sannhet, men min personlige snakker jeg om da. For meg betyr det å kjenne på at livet har en grunnleggende verdi og at det har en mening :)

Skikkelig lykkefølelse det der @TangaTrond! Kjenner på den samme med mine barn. Å dele livet på godt og vondt i deres nedturer og oppturer gir mening og stor glede i den kanskje ellers så trivielle hverdagen :)

Skjult ID med pseudonym Realista sø. 17 mai 2015 02:49

Sangen er en klassiker @bedazzling. Og ja, du skal ikke se bort fra at mange av oss har hørt den i mammas mage. Musikken til Mitchell er elsket av mange kvinner.

Det fine med denne låten @tresnitt, er at den tar fram at livet har ulike sider, en bakside og en framside, men at det fortsatt er mye å hente. Man lærer og utvikler seg hele tiden. For meg er den en beskrivelse av å være i kontakt med seg selv, sine egne følelser og de valg man tar ut fra det. Det er en av grunnene til at den er så ekstra vakker for meg :)

(mann 47 år fra Oslo) sø. 17 mai 2015 03:24 Privat melding

@Realista
Javisst. -Og denne baksiden og framsiden eksponeres både melodiøst og med teksten i Both Sides Now.
Someday Soon er også vakker. (Der nevnes 'California'. Den MÅ ha blitt spilt i Los Angeles der familien min bodde i 1977 :-)

@bedazzling
Det er fascinerende hvordan musikk kan gripe en - trolig av fundamentalt forskjellige årsaker.
-Som vi snakker om nå... Vemod/lengsel samt håp
-Eller nedarvede musikalske sjeler. (Arketypisk?)
-Eller som ren sosial skjønnhet der musikken et et bindeledd mellom mennesker (Feks til småbarn)

(mann 47 år fra Oslo) sø. 17 mai 2015 04:18 Privat melding

Å-hjelp for en vakker sang! Denne har jeg kanskje aldri hørt. Vet ikke hva teksten handler om. Men jeg snakker om selve melodiens 'progressive stolte fremmars i rettferdighetens navn'. Føler den handler om et frø... (et menneske/samhold/fight/jordbruk) ...som vokser og vokser tross motvind og vansker. Kraft! Hør på denne :-)

https://www.youtube.com/watch?v=HKEr5U8ERgc

(kvinne 53 år fra Oslo) sø. 17 mai 2015 07:44 Privat melding

Følte en stor lykkefølelse i helgen sammen med min far. Vi har vært på gården og felt noen trær. Fantastisk vær:-) Gården gir meg en lykkefølelse hver gang jeg gjør noen som er nyttig og som løfter gården i riktig retning. I tillegg er det så utrolig vakkert der, og bonden som leier beitene der kom og slapp ut 7 av kuene på beite. Gøy å se hvor glade de ble over å komme tilbake til sommerbeitet sitt. Masse hvitveis og grønt gress. Hvitveis er visst ikke yndlingsmat for kuer, men masse deilig grønt gress som de kunne kose seg med. Fikk kaffebesøk av hyggelige naboer også. Ja, det var absolutt en god lykkefølelse å spore:-)

Skjult ID med pseudonym Oslo2015 sø. 17 mai 2015 10:26

Jeg tror hverdagslykke er det viktigste! ;-)
Gå en tur i skogen
Ha helse til å kunne jobbe
Høre på god musikk
Være sammen med personer som betyr noe for deg
Sette seg i sofaen etter en treningsøkt

Dette er noe av hverdagslykken jeg opplever hver dag:-)
Livet er kort, så gjør ting som gjør deg glad! Det er lykke! ;-)

Skjult ID med pseudonym Z ma. 18 mai 2015 11:30

Jeg følte meg lykkelig i går.
Og litt vemodig i dag fordi jeg følte meg lykkelig i går og ikke i dag
- if that makes sense? :-)

(kvinne 50 år fra Hedmark) ma. 18 mai 2015 12:26 Privat melding

Akkurat nå føler jeg meg lykkelig. Hadde en hyggelig feiring med en god venninne i går, nå har jeg akkurat kommet hjem. Nå skal jeg nyte en kopp kaffe i solkroken, høre fuglene synge og kjenne sola varme. Ingen planer resten av dagen, bare ta ting som det kommer. Det er min hverdagslykke.

Skjult ID med pseudonym Dingo ma. 18 mai 2015 12:51

@Spitfire10

Kloke ord, jeg tror du har skjønt mye.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 18 mai 2015 15:35

Den følelsen har jeg minst en gang hver eneste dag. :)

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) ma. 18 mai 2015 16:35 Privat melding

Følte meg lykkelig for en halvtime siden, så innså jeg at jeg hadde to timer til igjen å jobbe, da gikk jeg helt i kjelleren. Så det går litt opp og ned, som en vareheis. :P

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) ma. 18 mai 2015 17:26 Privat melding

@my: lykke til med fliret.. jeg mener smilet. :P

Skjult ID med pseudonym coca cola ma. 18 mai 2015 18:21

Når jeg er alene med en venn av meg så føler jeg meg lykkelig å smiler fra øre til øre etterpå.
Er forelsket i han men tror egentlig ikke han har sånne føleser for meg.
Likevel er han så sjarmerende og gentleman mot meg,itellegg til at han er flink til å gi komplimenter å da er bare jeg helt solgt :)
Vet jeg er bra nok i sengen for han men han ser nok bare på meg som "fucking good friend".
Likevel klarer jeg bare ikke å kutte han ut når han ber meg med på ting.
Blir veldig lykkelig av å han i livet mitt :)

Skjult ID med pseudonym Hepps to. 21 mai 2015 21:13

Sent i fjor, i noen uker. Første gang på 40 år. Årsaken var en jeg møtte her inne. Beklageligvis ba hun om et forhold uten å ha forståelse for hva ordet betyr.

Jeg håper inderlig de neste 40 år tilbyr høyere frekvens, ellers vil det virkelig ikke ha vært verd det.

Skjult ID med pseudonym Tullejente to. 21 mai 2015 22:08

Fikk gladfølelsen da jeg var alene på 17. mai og bestemte meg for en drink på en pub - alene, - og endte opp med å bli kjent med noen andre veldig hyggelige folk som jeg da tilbrakte resten av 17. Maikvelden med . Såå fort ble ensomhet snudd til lykkelig, ubekymret og lett beruset feiring :-)

Skjult ID med pseudonym spinvill to. 21 mai 2015 23:26

Aldri.
https://m.youtube.com/watch?list=PLpFFlVBHBqOog7jTBstZGki9r2wVa0YQ4&v=7s_JlVAdkSY

Skjult ID med pseudonym Realista to. 21 mai 2015 23:59

Jeg skal røpe at jeg er litt "hobbyfilosof" og når jeg diskuterer et tema eller et fenomen, så går jeg gjerne til forskning og fakta som finnes tilgjengelig. Hva er lykke? Når jeg søker på temaet så finner jeg blant annet følgende (redigert):

"Opplevelsen av velvære og ytre og indre harmoni som kan knyttes til mange følelser og fenomener i livet. Lykke kan knyttes til følelser som forelskelse, lyst og kjærlighet, tilhørighet og identitet, anerkjennelse, bekreftelse, trygghet, takknemlighet og mestring. Opplevelse av meningsfullhet. Det samme gjelder fysisk nytelse og velvære, ro og sjelefred uten bekymringer. Musikk, kunst og kultur kan gi lykkeopplevelser. Følelsen kan komme i korte, intense glimt eller oppleves mer som en varig og stabil psykisk tilstand."

De fine opplevelsene dere deler her i tråden er nettopp slike korte intense glimt. Det er jo disse glimtene som gjør livet ekstra verdt å leve. Men uten nedturene så klarer vi kanskje ikke å se oppturene? I perioder i livet så kan det oppleves som at disse glimtene er få eller totalt fraværende. Men tro meg de kommer....jeg snakker utfra erfaring ;).

Herlig å lese om slike lykkeglimt som dere deler :). Noen ganger kan vi trenge å bli minnet om at det er "lys i tunnelen" langt der framme. Og slike tidligere "lykkeopplevelser" minner oss om at denne deilige følelsen finnes.

Noen ganger kan man bli forundret over at den kommer, kanskje sånn helt uventet.....Lykke blir ofte knyttet til å være i et forhold, i samfunnet vårt, men lykkefølelsen er så mye mer enn det. Det at man opplever at livet har en mening, et sterkt sanseinntrykk, opplevelse av mestring med mer....kan gi sterk lykkefølelse...og bør overhode ikke undervurderes. Det er ikke bare gjennom å ha en partner lykken eksisterer.

Håper det kommer flere lykkeopplevelser fra dere her, vi trenger å høre disse, så vi blir minnet om at de finnes...disse attråverdige glimtene :)