Alle innlegg Sukkerforum

Hva er poenget med pseudonym?

Vis siste innlegg
(mann 48 år fra Hordaland) lø. 23 mai 2015 19:55 Privat melding

Jeg ser at mange aktive deltakere på dette forum bruker pseudonym. Er der noen av dere som vil forklare hvorfor dere har valgt å gjøre det? Utover at jeg blir litt usikker av ikke å vite hvem det er som skjuler seg bag pseudonymet, og at jeg av og til kunne ønske meg å kunne komme i kontakt med dem direkte er det helt greit for meg. Men altså - jeg er nysgjerrig på hva fordelene ved pseudonym er.

Skjult ID med pseudonym Hmmm... lø. 23 mai 2015 20:17

Jeg tror jeg skjønner deg - det ville vært lurt om de kuleste damene ikke brukte pseudonym...

:-)

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) lø. 23 mai 2015 20:18 Privat melding

Det er jo egentlig en feil betegnelse, for pseudonym er erstatning eller dekknavn for sitt virkelige navn, ettersom alle allerede bruker nick blir dette rimelig snålt.

Jeg klarer å stå for det jeg sier, uten å bruke dekknavn. Men det er sikkert mange mannfolk som gir seg ut for å være kvinfolk og vice versa. Sikker mye skam ute å går med dette at man ønsker å være et annet kjønn. Jeg for min del stoler ikke en pøkk på slike. Folk er så redde as. :P

Skjult ID med pseudonym Hmmm... lø. 23 mai 2015 20:23

Jeg har ikke en eneste gang gitt meg ut for å være kvinnfolk så den kritikken er åpenbart myntet på noen andre - antar de er sure på deg nå...

;-)

Skjult ID med pseudonym Hmmm... lø. 23 mai 2015 20:34

@my

Betyr ikke dette at OM vi menn får uttelling (er en annen tråd med prosenter og de var lave så dette er kanskje en hypotetisk problemstilling - men drit nå i det - lat som om vi kan få napp) Sånn - digresjon ferdig... Om vi da finner tonen med en snasen dame her inne så er det en mulighet for at hun i skjul er spenna gæærn???

Da er kanskje den lave oddsen en fin ting? :-)))

Skjult ID med pseudonym TangaTrond lø. 23 mai 2015 20:45

Jeg liker å skape (psyke) bilder i folk sine hoder, og det tror jeg at jeg oppnår med mitt navn her inne.

Skjult ID med pseudonym Hmmm... lø. 23 mai 2015 20:49

@my

Jeg har prøvd så lenge å leve etterpå at jeg vil gå over til nå! - men skapgærne kvinner er jeg fremdeles litt bekymret for... :-)
Du derimot er jo åpent gærn så det er greit - smask tilbake :-)

@TT
Det har virket! - og jeg håper det virker på damene også så de blir skeptiske - konkurranse er konkurranse og dette er tross alt en datingtjeneste...

:-)

(mann 48 år fra Hordaland) lø. 23 mai 2015 20:51 Privat melding

@Hmmm 20:23: Jeg vet ikke om det hadde vært lurt. Jeg synes det hadde vært fint, men de kan jo bare kontakte meg hvis de syns jeg er kul.

@my 20:31: Vil det si at du skriver under pseudonym fordi du gjerne vil skrive ting du ikke har mot til å skrive i eget navn? Da kommer neste spørsmål. Hva er poenget med det?

(mann 48 år fra Hordaland) lø. 23 mai 2015 20:53 Privat melding

@durr 20:50: Hvorfor velger du i det hele tatt å stå frem?

Skjult ID med pseudonym Hmmm... lø. 23 mai 2015 20:55

@mike

Jeg forsto ikke innlegget ditt i forhold til 20:23.

Hvorfor kan man ikke bare en gang for alle, bestemme at profiler som ikke passer for oss, ikke har noenting på sukker.no å gjøre? Da kunne vi jo også spart oss tiden det tar å prate her under pseudonym med masse folk vi ikke vil date? :-)

(mann 39 år fra Oslo) lø. 23 mai 2015 21:05 Privat melding

@mikegreen
Da kan jeg kommentere alle de evneveike, idiotiske utsagnene folk kommer med, og kanskje få de til å reflektere litt uten å bli rent ned i innboksen av hatske meldinger. Som denne tråden her.

Skjult ID med pseudonym arneand lø. 23 mai 2015 21:35

@ts
Det var en gang, for lenge lenge siden, i de dager postene på sukkerforum hadde SHVÆRE profilbilder ved hvert eneste innlegg.

I de tider hvor jeg fortsatt skrev med åpen profil.

Etter hvert ble det fryktelig irriterende å se trynet sitt klistret ut over alle trådene, og redningen ble å skrive under pseudonym.

Når sukker omsider reduserte størrelsen på bildene var det for lengst blitt en vane å skrive under pseudonym.

Snipp snapp snute...

Ps.
Det ER en grunn til at jeg unngår speilet om morran ass ;p

Skjult ID med pseudonym bekkarekka lø. 23 mai 2015 22:13

Greit å være litt anonym i blant ;)

Skjult ID med pseudonym TangaTrond lø. 23 mai 2015 22:27

My, jeg vet hvem du er. Du har ikke rødt hår, du bor ikke i Oslo, og du er keen på kaffe. Og du er en god lytter! Ja - jeg vet. Jeg er god!

(mann 48 år fra Hordaland) lø. 23 mai 2015 23:19 Privat melding

@Hmmm

Du skrev:
"Jeg forsto ikke innlegget ditt i forhold til 20:23."
Grunnen er at jeg skrev feil klokkeslett i kommentaren min. Jeg mente 20:17.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) lø. 23 mai 2015 23:19 Privat melding

Noen som har tenkt på å fake bildene sine? Må jo bli artig når du møter opp på date. :)

(mann 48 år fra Hordaland) lø. 23 mai 2015 23:41 Privat melding

Takk for mange innlegg. Spesielt til de som har svart på spørsmålet om hvorfor dere har valgt å skrive under pseudonym. Her er en oppsummering av hva jeg har lært.

my skrev et veldig tydelig svar:
"Jeg skriver så mye som jeg aldri hadde turt å legge ut der, for da hadde jeg hatt en snømanns sjansje i helvete å få napp på noen som helst, for alle hadde tenkt at hun er spenna gæern."

durr skrev
"Det er kun de som er interessante for meg som er velkommen på profilen min, og da er det lite hensiktsmessig å legge inn slik at alle random kvinner og menn kan trykke seg inn på profilen min."

arneand skrev at det var fordi han ble irritert over å se bilde av seg selv ved hvert innlegg.

dame1968 skrev to ting jeg setter veldig pris på. For det første at grunnen til å være anonym var usikkerhet. Det gir fullstendig mening for meg. Det neste hun skrev var at hun vil endre det. Det synes jeg er sterkt og modig. Du er tøff å stå frem og skrive det her i tråden!
Du spør også om grunnen til å bruke noe annet enn vårt virkelige navn i profilen. Jeg vet ikke noen grunn til det. Det er en interessant tanke. Hvor går grensen for hvilken informasjon som er komfortabelt å legge ut? Det er ikke alle som legger ut bilde i profilen sin. Det har jeg respekt for.

Spitfire10 kom med noen interessante innspill om noe som kan være problematisk ved å skjule seg i en debatt, men det var ikke det jeg spurte om. Jeg vet ikke hvorfor han prøver å gjette hvilke profiler som ligger bak pseudonymene. Jeg er redd at han gjør seg upopulær ved å gjøre det. Det er leit, for han har så mange gode innspill.

Skjult ID med pseudonym Realista sø. 24 mai 2015 01:39

Jeg har aldri kommentert med bilde @mikegreen. Hvorfor? Jeg har vel et bevist forhold til hva som presenteres offentlig. Grunnen til dette er at jeg selv jobber med kommunikasjon. Og det skal kanskje stå der i ja, hvor mange år, til lesning for de fleste. Nå skal det sies at jeg aldri skjemmes over mine ytringer. Men det kan jo være at jeg skifter mening ;).

Tidligere var det også veldig mye rart på forum, nå er det bare "snille" mennesker som skriver her. Men i tidligere tider så var det ekstra klokt å være litt forsiktig pga av diverse ekstra avanserte individer som deltok i debattene, for å si det slik ;).

Dessuten den som vil finne meg gjør dette veldig lett, siden mitt nick her og navn på profilen er akkurat det samme..... Og du skal ikke se bort fra at det er flere av oss :)

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) sø. 24 mai 2015 11:37 Privat melding

Ettersom dette er et offentlig forum, slik at googlebot'en kan tråle gjennom innlegg, er det nok mange som vegrer seg for å skrive ting her som senere kan finnes igjen (og (erstatt med gud i din religion) forby) brukes mot deg.

Jeg bryr meg ikke om sånt. Kan du ikke stå for det du sier, får du heller tie stille, eller finn forum der alt er privat. Men så har vi jo den typen som liker å si noe, og få bekreftelse på ting i plenum eller av enkelte, Så har vi de paranoide, som har fått i seg litt for mye doser av Edward Snowdens storebror ser deg verden, og skifter identitet hurtigere enn jeg skifter truser. Disse er det nok litt slitsomt å følge med på.

En annen ting er at nettroll liker å holde seg anonyme, noen opererer under flere identiteter, og har faktisk sett at de har hatt dialoger sammen for å fremme sitt syn, og påvirke flere for en viss sak.

Huff det er mye. Men sånn er det. Jeg velger å være åpen, og stå for det jeg sier, vet at det kan brukes mot meg, men det bryr jeg meg ikke noe om. Jeg har lov å skifte mening, såfremt det foreligger ny informasjon som vil endre min oppfatning eller helhetsinntrykk.

Jaja, verden vil bedras.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) sø. 24 mai 2015 12:09 Privat melding

@my: det føler jeg meg trygg på. :P

(mann 48 år fra Hordaland) sø. 24 mai 2015 12:15 Privat melding

@Realista

Jeg vil gi deg rett i at dette er et inkluderende forum med "snille" mennesker. Takk for det alle sammen. Jeg har prøvd meg på liknende fora der jeg ikke ble inkludert på samme måten som her. Hurra, vi lever og er greie med hverandre!

Skjult ID med pseudonym arneand sø. 24 mai 2015 13:21

*cough*
Altså, å poste med profil/bilde eller med pseudonym går for det samme.
Hva vet vi om det faktisk ER et reelt bilde av personen? Eller om oppgitt Kjønn, alder og bosted er korrekt?
Nada, og det kan heller ikke sjekkes.
Dermed er man strengt tatt like langt, eh?

(kvinne 51 år fra Vestfold) sø. 24 mai 2015 14:05 Privat melding

Vi vet ingen ting :) , men vi får håpe at de fleste er omtrent den de sier at de er ;) Så får de som ikke er det bare bli igjen her ;)

Skjult ID med pseudonym Hmmm... sø. 24 mai 2015 15:45

@Kaffelise

Joda - håpe kan vi... Men poenget til ArneAnd er jo at selv om jeg hadde laget en profil med bilde av Brad Pitt så ville jeg jo allikevel ikke vært Brad Pitt (Sorry damer - sånn er det bare... :-) )

Så enten det handler om her på forum eller i profilene så er det INGEN garanti for at bilder er rettvisende - hvorfor det da skal være så hysterisk viktig er derfor en gåte for meg...

Men ved å være her på forum får man jo en ide om hva slags typer det er man har med å gjøre - noen er kaklende gale og andre prøver bare å fremstå som det... (Ikke sant my? :-) ) Og så kan andre ta seg av statistikken på om det er de med pseudonym eller de med profil som er i overvekt i hvilken kategori... :-)

(kvinne 51 år fra Vestfold) sø. 24 mai 2015 16:22 Privat melding

Skjønner ;)
Har heller ikke påstått at det er hysterisk viktig . Jeg er bare blåøyd og velger å tro det beste om alle til det motsatte er bevist ;)

Skjult ID med pseudonym Hmmm... sø. 24 mai 2015 16:26

Om du tror det beste om alle så er vel de uten bilde også dekket av det?

:-)

(kvinne 51 år fra Vestfold) sø. 24 mai 2015 16:27 Privat melding

Ja ;) pratet med flere uten bilde ;)

Skjult ID med pseudonym R sø. 24 mai 2015 16:52

- Da jeg var på Sukker forrige gang, postet jeg med åpen profil i en kort periode. Det var svært preventivt, kan jeg melde om. En masse besøk på profilen, uten at det førte til noe interessant. Mange hjerter, mange meldinger og en god del kjeft. Jeg ønsker ikke å være synlig for hvem som helst i forumet, så jeg skriver under nick. Det handler ikke om at jeg ikke står for det jeg skriver, men at jeg ikke ønsker oppmerksomhet fra folk jeg ikke selv velger å ha kontakt med.

(kvinne 51 år fra Vestfold) sø. 24 mai 2015 16:53 Privat melding

Truffet flere uten bilde også. Noen ærlige og dessverre noen ikke så ærlige :(

Skjult ID med pseudonym Hmmm... sø. 24 mai 2015 17:08

@Kaffelise

Jeg kan fortelle deg at av de damene jeg treffer og finner tonen med på byen (jepp - det finnes damer utenfor sucker også :-) ) i forbausende stor grad er i forhold så den andre partens intensjoner og seriøsitet er nok ikke styrt av bilde/ikke bilde... ;-)

(kvinne 51 år fra Vestfold) sø. 24 mai 2015 17:21 Privat melding

@Humm
Har erfart det jeg å..

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) sø. 24 mai 2015 18:14 Privat melding

Har hørt at de vanskeligste personene å sjekke opp, er de som er forlovet. Resten går visst som smurt. :P

(kvinne 51 år fra Vestfold) sø. 24 mai 2015 18:18 Privat melding

He he, har aldri skjønt det der jeg . Er jeg i et forhold på den ene eller andre måten , så holder jeg meg der.....

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) sø. 24 mai 2015 18:30 Privat melding

Tror det må være et stort behov for å få tilbakemelding på at man er attraktiv, og brukbare for andre enn den man er sammen med.

Jeg er sikker på at hvis det var en lov i norge som sa at hvis du er i et forhold, og er utro, mister du en finger. Er helt sikker på at noen hadde prøvd litt hardere med det de har.

Nå lever vi i en tid hvor mammon og likes på fb betyr mer enn samspill mellom to mennesker. Det er leit, men jeg tror vi er mye skyld i dette selv. Er jeg i forhold, er jeg der , ikke andre steder.

Skjult ID med pseudonym Wille sø. 24 mai 2015 18:38

@equi00
Av og til når jeg leser dine innlegg, tenker jeg at du må være et scoop!
Helt enig, er man i et forhold, er man der og ikke alle andre steder. Det er nok mange som har fokus "langt der ute", på digitale kanaler, på materielle ting etc. Det mennesker egentlig trenger er jo nærhet, varme, kontakt.

(mann 36 år fra Akershus) sø. 24 mai 2015 18:46 Privat melding

@Wille
Det skal sies at i mangle på nærhet, mangel og kontakt er det veldig kjekt med materielle ting som tar fokus vekk fra en trist tilværelse. Hvertfall min hjerne, den må ha konstant påfyll.

Så det er ikke så gærnt.

(mann 36 år fra Akershus) sø. 24 mai 2015 18:46 Privat melding

Hva i huleste er det jeg skriver... har bare vært våken i sånn ca 30 timer. Jaja.

Skjult ID med pseudonym Wille sø. 24 mai 2015 18:54

@Trapezius
Ja, det blir et substitutt? Ikke noe galt med sosiale medier eller materielle goder, men hvis de tingene der begynner å spille hovedrollen, så blir det leit synes jeg. For min egen del i alle fall, andre kan oppleve det anderledes.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) sø. 24 mai 2015 18:56 Privat melding

@Wille: Takk for kompliment. Har vel fått tilbakemeldinger på dette, ja. Kjekt å høre. :)

Skjult ID med pseudonym Wille sø. 24 mai 2015 18:56

@Trapezius
Hva driver du med? Tredve timer uten søvn?! "Boms i seng" som foreldrene mine pleide å si, eller "snask deg i seng" var også en klassiker. Elsket å være lenge oppe. Og sånn har det fortsatt.

(mann 36 år fra Akershus) sø. 24 mai 2015 18:59 Privat melding

Sånn er det når man spiller konserter i andre deler av landet og ikke har tid til denslags. :)

Skjult ID med pseudonym Wille sø. 24 mai 2015 18:59

@equi00
:-) Skal ikke si mer nå, da avsporer jeg bare. Temaet var vel pseudonym. Og det har jeg svart på flere ganger her inne. Står over denne gangen. Deilig å slippe å forklare seg. :-)

Skjult ID med pseudonym Wille sø. 24 mai 2015 19:01

@Trapezius
Det høres veldig ok ut. Det er noe annet enn å surre rundt på nettet, som jeg gjør.;-) Men søvn er jo et primært behov, så håper du får litt behovstilfredsstillelse snart.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 24 mai 2015 20:01

Bruker pseudonym for å ikke bli rent ned av damer som ønsker seg en eksklusiv bit av Powpowen. ;)

(kvinne 50 år fra Akershus) sø. 24 mai 2015 22:20 Privat melding

Jeg bor i Oslo, besøker profilen til Spitfire10 i perioder, men har jeg rødt hår..?

(kvinne 50 år fra Akershus) sø. 24 mai 2015 22:23 Privat melding

@mikegreen
Jeg mente du takket for deg her på forumet for noen dager siden, pga lykkelige omstendigheter, håper du ennå er lykkelig :-)

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) sø. 24 mai 2015 22:24 Privat melding

Hender jeg besøker min egen profil av og til, bare for å se om det er noe liv der. :P

(kvinne 50 år fra Akershus) sø. 24 mai 2015 22:27 Privat melding

Hehe equi00 :P

(mann 48 år fra Hordaland) sø. 24 mai 2015 22:34 Privat melding

@Mie46

Ja, jeg er under samme heldige omstendigheter som for noen dager siden. Jeg vil egentlig ikke være her, men jeg er blitt hektet på det her forum med interessante problemstillinger og enda mere interessante mennesker. Og så har jeg noe energi jeg må ha ut mens jeg venter på at en viss person kommer hjem fra reise til det store utlandet.

(mann 48 år fra Hordaland) sø. 24 mai 2015 22:35 Privat melding

Jeg mente Miie46. Beklager trykkleifen.

(kvinne 50 år fra Akershus) sø. 24 mai 2015 22:51 Privat melding

Godt å se mikegreen, at du ennå er i samme omstendigheter, det er jo bare hyggelig at du titter innom her allikevel :-) Du ser det er mer sus over Miie46, om to i'er ja ;-)