Alle innlegg Sukkerforum

Mannsrollen og dating

Vis siste innlegg
(mann 37 år fra Oslo) ma. 25 mai 2015 13:33 Privat melding

Jeg er kanskje litt gammeldags av meg, men jeg syns at gutten/mannen skal spandere alt (evnt. mesteparten) på daten, iallfall de første gangene, snakker ikke om å være en sugar-daddy resten av forholdet ;) Men har fått med meg at noen jenter vil virke mer selvstendig og betale selv, for å vise at de kan ta vare på seg selv og stå på egne bein osv. Og da kan det kanskje være litt "frekt" å betale for henne...eller no? Jeg hadde kanskje sett på det som en slags avvisning om jenta sa nei til at jeg skulle betale...som om hun ikke ville "skylde" meg noe, siden hun ikke ville treffes igjen..men det er bare hodet mitt som er rart :P hehe..

Ikke missforstå meg, jeg mener på ingen måte at gutter/menn er bedre enn damer på noen måte. Men jeg ser på det å være gentleman som en veldig viktig del av mannsrollen, og prøver å bevare dette så godt som mulig. har fått inntrykk av at det ikke er så alt for mange av oss igjen..hehe :)

Så hva mener dere, folkens? :)

(kvinne 50 år fra Akershus) ma. 25 mai 2015 13:40 Privat melding

Om du er en tro gentleman insisterer du på å ta regningen, som en det var verdens mest naturlige ting, da vil nok de fleste jenter/damer slappe av med at du betaler og føle det som en hyggelig gest, sjarmerende :-)

(mann 37 år fra Oslo) ma. 25 mai 2015 13:49 Privat melding

Jeg starter selvsagt ingen "diskusjon" om jenta insisterer på å betale selv, men føles mer naturlig for meg å ta den.. :)

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) ma. 25 mai 2015 13:51 Privat melding

Det er helt greit å insistere på å ta regningen, du vil i de fleste tilfeller få klart svar om dette ikke er ønskelig. Det er også en uskreven regel om at den som ber ut, betaler. :)

(mann 37 år fra Oslo) ma. 25 mai 2015 13:54 Privat melding

Den uskrevne regelen har jeg også hørt om .P hehe.. Nå har jeg faktisk aldri blitt bedt med ut på den måten (som jeg kan komme på).. :) Men hadde føltes litt rart å bli spandert på på den måten...ikke vandt til det :)

Skjult ID med pseudonym gauda ma. 25 mai 2015 13:57

Som regel er det hyggelig å bli spandert på. På første date, hvis man tar et glass vin, for eksempel. Men hvis regningen er stor - f.eks at man har spist middag, vil jeg nok insisterte på å dele den med han, fordi: 1. Vil ikke føle at jeg står i gjeld til han. 2. Jeg vil ikke føle at jeg utnytter han. 3. Vil fremstå som høflig. 4. Vil vise at jeg ikke forventer at han skal spandere.

På en senere date, da man har etablert en interesse, vil jeg synes det er sjarmerende å bli "vartet opp" på den måten. Men ikke hver gang, da ville jeg føle at det var en for stor skjevhet i relasjonen.

Skjult ID med pseudonym gauda ma. 25 mai 2015 14:12

Men må også tilføye: Vil aldri oppfatte det som frekt dersom han ønsker å spandere.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) ma. 25 mai 2015 14:24 Privat melding

Det er nok noen menn som tror de kan forvente noe etter å ha betalt regningen, det synes jeg er rart, og de har en rimelig skjev holdning til visse ting.

Det er meningen bak som teller, og her spriker det blant mange menn og kvinner. Hadde jeg betalt regningen, ville jeg aldri forventet noe tilbake. Det har ingenting med det å gjøre, det er en gave, en hyllest til kvinnen og hennes personlighet.

Man kan si slikt som: "Det har vært en sann glede å treffe deg, jeg vil gjerne betale regningen, om jeg får lov?". Dyrt er en personlig oppfatning, hvis du har råd, spør du ikke om prisen.

Er du usikker om intensjonen, som kvinne, bør du få dette kartlagt, slik som: "Jeg kan la deg betale, men jeg håper du ikke forventer noe i gjengjeld?". Hvis du har rene og klare intensjoner, pleier ikke dette være et problem, det er når forventningene ikke stemmer overens, eller den ene kjører på for å få seg noe, du bør være på vakt.

Skjult ID med pseudonym gauda ma. 25 mai 2015 15:00

Å si "jeg kan la deg betale, men jeg håper du ikke forventer noe i gjengjeld?" synes jeg faktisk høres frekt ut. Snakk om mistenkeliggjøring ;)

Hvis jeg som kvinne er usikker på intensjonene, ville jeg nok først foreslå å dele regningene. Hvis han fortsatt insisterer, så lar jeg han betale. Hvis han blir sur hvis det ikke blir noe da, kan han ha det så godt ;)

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) ma. 25 mai 2015 15:13 Privat melding

@SusanneC: Fint for deg, da har du jo automatisk dempet forventningene hos mannen.

Godt du ikke har opplevd det med menn som feiltolker, de finnes det nemlig mange av, så du har vært heldig.

@gauda: det er ikke frekt, men ærlig (hvis det er det du føler/mener). Man vet jo ofte ganske fort om det er en man vil gå på date med flere ganger, og dette vil jo samtidig avgjøre hvordan man håndterer dette.

Jeg har aldri opplevd at en kvinne ønsker å betale hele gildet, jeg tror det er fordi de overnalyserer en slik greie. Det går faktisk an å bare være hyggelig. Noen glemmer det. Penger er ikke alt, men ser at mange analyserer og blir litt skremt av at mannen faktisk betaler, eller ønsker å betale.

I det lengre løp vil nok dette jevne seg ut, så skjønner ikke problemet. Likestilling - so be it.

Skjult ID med pseudonym gauda ma. 25 mai 2015 15:25

Vel, jeg synes det kan være frekt. Man sier vel ikke alltid hva man tenker/mener, gjør man vel? Hvertfall ikke når det kan løses på en mye mer "smooth" måte? Uansett, jeg oppfatter ikke dette som et problem.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) ma. 25 mai 2015 15:29 Privat melding

@SusanneC: Så bra! :)

@gauda: Spørsmålet er: hvis du har et plaster, og du skal ta det av, river du det fort av, eller tar du det i flere etapper, forsiktig? Det er viktig å formidle forventninger, det er hva jeg forsøker å si. Hvordan du ordlegger deg, må bli din greie. :)

Skjult ID med pseudonym gauda ma. 25 mai 2015 15:41

@equi00: Spør folk rett ut om de har "sjangs", så får de et direkte og ærlig svar. Plasteret rives altså av fort. Det er imidlertid sjelden jeg opplever dette face til face på en førstedate, spørsmålet kommer som regel i etterkant på sms/melding.

For meg faller det imidlertid ikke naturlig å fortelle dem at jeg er uinteressert uoppfordret.

Skjult ID med pseudonym gauda ma. 25 mai 2015 15:44

@SusanneC: Jeg tror heller ikke menn flest forventer gjenytelse i form av sex. Det jeg snakker om er forventninger om ny date.

(mann 36 år fra Akershus) ma. 25 mai 2015 15:48 Privat melding

Hva nå enn som føles naturlig der og da.

Komplisert opplegg.

Skjult ID med pseudonym MannKen ma. 25 mai 2015 15:50

Trådstarter:

Kan du gi meg en grunn til at mannen skal betale? Du viser til det å være gentleman, men det er kun en sirkelargumentasjon. En gentleman er en som varter opp kvinnen, og en som varter opp kvinnen er en gentleman.

Så hva er egentlig grunnen?

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) ma. 25 mai 2015 15:51 Privat melding

@gauda: Bra! Noen ganger trenger man å fordøye ting også, så ikke alltid man kan si noe der og da. Men magefølelsen bør man kjenne på, i alle fall litt.

Jeg forsøker uansett å ta de tunge avgjørlsene ansikt til ansikt, eller over telefon, om det ikke er mulig på andre måter. Jeg tenker dette har med respekt overfor den andre å gjøre.

Jeg tenkte ikke på interesse, men en balanse mtp. at han betaler, altså forventninger.

Skjult ID med pseudonym R ma. 25 mai 2015 16:04

Hyggelig at mannen spanderer på date, når man har en vellykket sådan. Dersom jeg ikke trives på daten og ikke har tenkt til å treffe ham igjen, vil jeg nok tidlig sørge for at regningen ikke blir noe å gjøre noe nummer av, samt betale for meg selv.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) ma. 25 mai 2015 16:09 Privat melding

@R: Veldig bra! :)

(mann 39 år fra Rogaland) ma. 25 mai 2015 16:16 Privat melding

Jeg spanderer med glede om jeg inviterer til date å det skulle være noen utgifter. Med mindre man blir enig om noe annet da. En date er småpenger uansett å ikke noe å tenke på.

Skjult ID med pseudonym Hrafn ma. 25 mai 2015 16:26

@TS: Jeg tenker at du ikke er for likestilling og at du bidrar til å videreføre en avlegs tradisjon. Det er ikke lenger noen grunn til at menn skal ta regningen, ei heller på første date.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) ma. 25 mai 2015 16:42 Privat melding

Det er ikke likestilling i Norge, inntil kvinner tjener like mye som menn for samme type arbeid (noe som har vært den største kampasaken jeg har lagt merke til), og bli valgt på kvalifikasjon og ikke kjønn i arbeidslivet, pluss mange andre ting, vil det være klare skillelinjer.

Å tilby å ta regningen er en gest, ikke et overtramp. Et overtramp er om han krever å betale, etter min mening.

(mann 41 år fra Akershus) ma. 25 mai 2015 16:45 Privat melding

Den som inviterer betaler.... :D

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) ma. 25 mai 2015 16:48 Privat melding

@sn0le: Fin regel. :)

Skjult ID med pseudonym Hrafn ma. 25 mai 2015 16:57

Mye av "lønnsforskjellen" kan forklares i at vi har et kjønnsdelt arbeidsmarked og at kvinner i større grad velger å ta arbeid i lavtlønte yrker. Når en ser på kvinner og menn i like stillinger ser en ikke lønnsforskjellene. Likestillings- og diskrimineringsombudet støtter forøvrig denne tolkningen (http://www.dinside.no/924649/kvinner-henger-fortsatt-etter-i-lonn).

Å tilby å ta regningen kan tolkes både som en gest og som et overtramp, avhengig av øynene som ser. Damer er flotte selvstendige mennesker som tjener sine egne penger og som ikke trenger å bli infantilisert ved å betale regningene deres. Å ta første regningen kan sees som en bagatell, og det er nok det i bunn og grunn, men det er også et tegn på et større problem i kjønnsrollemønsteret i samfunnet vårt. Hvis en er for likestilling må en tilstrebe det på alle områder, ellers riskikerer en raskt å være hyklersk.

Skjult ID med pseudonym CPU ma. 25 mai 2015 16:57

I dag så er det vesentlig stor forskjell på slik det var for 40 år siden. I dag har vi likestilling, jenter jobber selv osv.

(mann 37 år fra Oslo) ma. 25 mai 2015 17:10 Privat melding

@MannKen

Det er vel ikke noe annen grunn en at jegføler det er det riktige :) Sånn som jeg er oppdratt, så skal man alltid behandle damene med den aller største respekt, og hvis man har muligheten til å gjøre dem glade, så er det bare en selvfølge at jeg gjør det :)

Så jeg mener ikke at jeg føler meg mer som en mann hvis jeg får betale eller at jeg viser at jeg har mer penger osv... Every woman is a queen, treat her that acordanly ;)

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) ma. 25 mai 2015 17:16 Privat melding

@Hrafn: Menn som jobber i lavlønte jobber som kvinner kanskje oftere velger, som det nevnes her, har likevel høyere lønn enn kvinner med samme kvalifikasjon og ansiennitet. Dette skjules nok i visse statistikker. Menn er også flinkere til å forhandle lønn enn kvinner. Selv bonuser fordeles skjevt mellom kjønnene. Har opplevd dette mange ganger, i flere jobber. Dette er en utfordring, i likestillingens navn, som kanskje glemmes eller gjemmes.

Vi har nok mye å jobbe med av likestilling i dette landet, og sikkert resten av verden også, tror også ingen blir helt enige om likestilling, og hva dette faktisk innebærer. Nå ble dette kanskje blåst ut av proporsjon, da det var snakk om å tilby å betale en middag. Syns det hadde blitt rart om jeg ba kvinnfolket hjem til meg på middag, og hun kom med halvparten av maten. :P

Skjult ID med pseudonym Hrafn ma. 25 mai 2015 17:21

(Fjernet forrige innlegg fordi equi00 hadde svart.)

Det er tydeligvis ikke likestillingsombudet enig i, men nok om det. Vi blir nok ikke enige og dette er vel strengt talt ikke riktig forum for den type diskusjon. :)

Jeg er enig at en skal behandle alle (forøvrig ikke bare damer) med respekt, men jeg ser ikke hvor det å betale regningen passer inn i det. Hvis det gjør dem glade er jo det fint, men jeg tenker at selskapet/daten i seg selv bør gjøre dem glade.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) ma. 25 mai 2015 17:29 Privat melding

@Hrafn: Det går helt fint om å være enige om å være uenige. :) Min far var en klok mann, han sa det var tre ting man aldri måtte stole på: Statistikk, politikere og fiskere (fisken var SÅ stor mellom øya!). :D

Skjult ID med pseudonym MannKen ma. 25 mai 2015 17:29

Slike innlegg slår meg som en desperat proklamering av sin egen underdanighet.

Men for all del, hvis det finnes menn og kvinner som begge trives med den formen for skjevfordeling, så er det greit.

Det er helt uaktuelt for meg å gå inn i et forhold som ikke er likestilt. Jeg stiller krav til at kvinnen skal respektere både meg og seg selv. Hun bør ha hatt disiplin til å ta en skikkelig utdanning, og få en jobb som gir nok penger til livets opphold.

Det er ingen grunn til at jeg skal behandle henne som en dronning, og hun skal behandle meg som en vanlig mann. Hvis man virkelig står for likestilling og likeverd, så mener man at kvinnen og mannen skal respektere hverandre.

Sier du at et kjønn fortjener en helt annen behandling enn det andre, så står du ikke for likestilling. Man prøver ofte å kamuflere slike påstander, men det er og blir ekkelt mannsjåvinistisk. Sier man at man skal ikke slå kvinner, så sier man faktisk at det er greit å slå menn. Sier man at man skal behandle damer med den aller største respekt, så sier man at menn ikke fortjener den samme respekten.

(mann 39 år fra Vestfold) ma. 25 mai 2015 17:30 Privat melding

Så om man ikke spanderer så er man ingen " gentleman " Da eller ?? Rart penger skal avgjøre om man er det eller ikke ..))
Når jeg dater så blir det hyggelige .enkle ting som feks en tur.. Ta en kopp kaffe ( altså jeg har ingen problem med å betale for noen kople kaffe ) kanskje en middag hjemme eller noe i den duren...
Om det går bra med daten ,man får god kontakt treffes flere ganger etc ,først da kan jeg tenke tanken på og invitere ut på en bedre middag ( går helt fint å spandere ). Hvorfor ? Fordi jeg mener det skal være det " lille" ekstra for den jeg dater...og ikke bare noe som blir vanlig for alle jeg skulle datet....

(mann 37 år fra Oslo) ma. 25 mai 2015 17:31 Privat melding

Nå er det vel heller det mer "å respektere alle damer" som ikke faller inn i det å ta regningen...som faktisk var det denne tråden først handlet om :P hehe!

Skjult ID med pseudonym R ma. 25 mai 2015 17:54

@MannKen - "Desperat proklamering av egen underdanighet"...? En mann som synes det er hyggelig å spandere, samt generelt behandle sin kvinne som sin dronning - er altså underdanig, etter ditt syn?

Dersom jeg er i et forhold med en mann jeg tenker på som han jeg skal være sammen med i min overskuelig fremtid, så er han for meg ingen vanlig mann. Da er han en mann som behandler meg veldig godt - som sin dronning, om du vil - og han fortjener dermed at jeg pusler litt med og rundt ham, når jeg har mulighet til det. Dette betyr IKKE på noen måte at jeg respekterer ham mindre, eller at han respekterer meg mindre. Det betyr rett og slett at vi elsker hverandre. Men det er kanskje også diskriminerende?

Skjult ID med pseudonym Hrafn ma. 25 mai 2015 18:15

@R: Du kan jo spørre deg hvor ofte damer tar regningen uoppfordret og hvorfor det er unntaket heller enn regelen. Du kan gjerne komme med en anekdote om at du tar regningen, men du vet godt at dette er noe menn gjør for (mot?) kvinner.

Tanken om at damer fortjener å bli spandert på mer enn menn fortjener å bli spandert på er absurd og hører hjemme i før likestillingens tid. En kan gjerne si at en synes det er koselig og en fin tradisjon, men da kan en ikke samtidig si at en er for likestilling uten å være hyklersk.

At du pusler litt for mannen din er jo flott, på samme måte som at det er flott når han pusler for deg. Når en "bygger og bor" så gjør en naturligvis ting for partneren sin for å vise at en setter pris på hverandre. Datingsituasjonen er en helt annen, spesielt i all den tid vi lever i et seriemonogamt samfunn.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) ma. 25 mai 2015 18:37 Privat melding

Her var det mange krav og premisser. Dette viser vel bare mangfoldet i mennesker og hva de vektlegger. En smidigere tilnærming hadde kanskje vært på sin plass, men det får bli opp til andre å bedømme. Mye svart/hvitt her, og det er nok ikke alle som henger med på.

Jeg ser i alle fall at jeg har mer lykke med min tilnærming til kvinner, så jeg velger å fortsette med det, inntil jeg får dødelige blikk fra kvinner. For når amors piler treffer, kan man ha så mange prinsipper man bare vil, de fyker ut vinduet rimelig fort.

Skjult ID med pseudonym metoo ma. 25 mai 2015 18:48

Hvis du som mann vil ha en mann, så bare sitt der og nøl med lommeboken, fliakk med blikket og spør med dype rynker i pannen: Hvordan skal vi gjøre dette her da synes du?

Jeg har opplevd det, og i de tilfellene har jeg tatt hele regningen.
Det er ikke pengene, men tafattheten som er så usexy. Det har aldri blitt ny date da. Andre ganger har jeg diskret sneket meg inn og tatt hele regningen under påskudd av toalettbesøk, fordi jeg har kost meg ekstra mye eller kanskje jeg bestile noe litt dyrt jeg hadde lyst på. Null problem.

Men det er kjempekoselig hvis en mann resolutt sier: Den tar jeg. Og høres ut som han virkelig mener det og er like blid. Kan ikke få det til å bli frekt. Har også opplevd menn som sier: Kan du slå inn halvparten på meg? til betjeningen. Det er også helt OK. Han forventer deling. Det er helt fint. Bare ikke sitt der og lag problem ut av betalingen av to glass vin. :)

Skjult ID med pseudonym R ma. 25 mai 2015 18:50

@Hrafn - I min verden er det ikke unntaket, men det får så være. Det er åpenbart at vi lever i to ulike varianter av den.

Jeg har ikke nevnt likestilling med et ord, det er det andre som gjør. Jeg er for lik lønn for likt arbeid, utover det hyller jeg forskjellene mellom menn og kvinner i vårt siviliserte samfunn, mer enn jeg ønsker de mindre. Ikke bland inn vold, tvangsekteskap og annen faenskap, for du forstår godt at jeg ikke er for denslags. Det jeg er ER for, er å beholde den naturlige forskjellen mellom mann og kvinne, i de situasjoner det fortsatt er mulig.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) ma. 25 mai 2015 18:51 Privat melding

@metoo: Hurra! :)

Skjult ID med pseudonym Hrafn ma. 25 mai 2015 19:02

@R: Men dette ER en del av likestilling, om du vil eller ikke. Likestillingen dreier seg om at en skal ha de samme rettigheter og muligheter, men også at en skal ha de samme plikter og ulemper.

Det er mulig jeg har misforstått deg: Du skriver at det ikke er unntaket i din verden - vil det si at du ofte betaler regningen uoppfordret på en date?

Jeg har ikke tenkt til å blande inn noen av de "andre" tingene du nevner, det hadde bare vært usaklig - vi er nok alle enige der uansett. :)

Skjult ID med pseudonym MannKen ma. 25 mai 2015 19:04

R: Du ønsker altså å beholde de gamle kjønnsrollene i de situasjonene hvor det gagner deg.

Skjult ID med pseudonym R ma. 25 mai 2015 19:39

@Hrafn - Samme rettigheter, muligheter, plikter og ulemper - ja. Må det også automatisk bety at all romantikk skal dø? Jeg klarer fint å lukke opp dører selv, hvilket ikke betyr at jeg ikke setter pris på at en mann gjør det. Jeg klarer fint å bære mine egne poser, hvilket ikke betyr at jeg ikke liker at en mann gjør det innimellom. Han klarer fint å vaske sitt eget tøy og lage sin egen mat, men må det bety at jeg ikke synes det er ålreit å gjøre det for ham? Jeg klarer fint å skille mellom likestilling og ønsket om å gjøre noe for noen man liker/er glad i.

Du har ikke misforstått - det betyr at jeg like ofte som jeg blir spandert på, uoppfordret tar regningen på date.

@MannKen - Nei, da har du ikke forstått meg riktig. Det går begge veier, det der. Men det er åpenbart svært politisk ukorrekt å behandle sin kjære med en spesiell omsorg. Hurra for at jeg slipper å forholde meg til det.

Skjult ID med pseudonym Hrafn ma. 25 mai 2015 19:50

@R: For meg er det ikke noe uttalt ønske å fjerne alle kjønnsforskjeller, men å poengtere at i likestilling inngår også at damer må oppgi alle fordeler de hadde i det gamle tradisjonsbundne samfunnet, på samme måte som menn må det.

Det er flott at du uoppfordret tar regningen på date: det er (normalt) hyggelig både å spandere og å bli spandert på, men det må være en balanse i det. Du hører til et svært lite mindretall blant damer, i alle fall om en skal ta mine og mine venners erfaringer i betraktning. Selv har jeg holdt opp å spandere på date, men spanderer gjerne på kjæreste eller venner.

Skjult ID med pseudonym R ma. 25 mai 2015 19:59

@Hrafn - Godt å høre, for dersom det å fjerne alle kjønnsforskjeller er et mål i seg selv, hva gjør vi egentlig her inne da? Dersom jeg ikke ønsker meg en kjæreste som, (Oh yes, the shit is hitting the fan) på en eller annen måte, tar litt vare på meg - hva skal jeg med en kjæreste da?

Skjult ID med pseudonym coca cola ma. 25 mai 2015 20:06

Jeg hadde ikke blitt sur om han jeg datet ville spandere på meg :)
Men hadde jeg funnet ut at det ikke var noe kjemi mellom oss så hadde jeg nok høflig sagt nei til at han spanderte.

Skjult ID med pseudonym Hrafn ma. 25 mai 2015 20:16

Er helt enig med det. Målet mitt er at likestilling skal gi samme rettigheter og muligheter på alle områder. Så kan vi selv velge om vi ønsker å tilby noe fordi det er hyggelig.

Jeg åpner gjerne dører for damer, men jeg åpner dører for menn også. For meg dreier den biten seg kun om høflighet og er ikke relatert til dating eller kjønnsroller. Det samme med å bære poser: det dreier seg om å bygge relasjoner med mennesker generelt, ikke damer spesielt.

Noen damer vil nok støtes bort ved å ikke ta regningen, men det er jeg veldig komfortabel med. Damer som forventer å bli spandert på er ikke typen jeg ønsker som livspartner og da er det en grei måte å sile dem bort uten å ha brukt mye tid eller penger.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) ma. 25 mai 2015 20:18 Privat melding

Jeg tror nok slike ting med å spandere på det andre kjønn er mer situasjonsbetinget enn noe annet.

Nå skal det sies at det finnes nok kvinnfolk som drar ut på by'n rimelig pengelens, og legger opp til å bli spandert på, .Utnyttelsesfaktoren er nok til stede vil jeg tro. Sikkert noen som har blitt brent der.

@R & coca cola: Gode poeng.

Skjult ID med pseudonym Hrafn ma. 25 mai 2015 20:29

@Equi00:

Det er nettopp den type adferd jeg ikke er med på. Jeg tror de damene hadde blitt ganske paffe om jeg hadde blunket forførisk, skutt ut brystet og spurt dem om de ville kjøpe en drink til meg.

Forøvrig tror jeg de mennene som kjøper drinker på en slik oppfordring har feilet litmustesten for dumsnillhet og avskrives kjapt som potensielle partnere.

Skjult ID med pseudonym Hrafn ma. 25 mai 2015 20:45

@My: Det er overhodet ikke komplisert å løse dette: en betaler sin del av regningen hvis ikke annet er avtalt.

Det vanskelige her er vel at noen stiller spørsmål ved inngrodde kjønnsroller når det kommer til dating.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) ma. 25 mai 2015 20:54 Privat melding

@Hrafn: Du kan ikke unngå det på utesteder i alle fall, man kan selvsagt ignorere det, men det er alltid en som vil bite på. Og det er lite du kan gjøre med det.

Også litt artig at du mener at de som biter på slikt er dumsnille, det kan jo være at de har plenty av dineros, og ikke bryr seg. Det er alltid grunner du ikke vet om. Noen vil bare ha det gøy, ingenting annet.

Det er flere i min vennekrets som har vært dumsnille, som du sier. De har vært gift med samme dama i mange år. Finnes ingen regler. Man må ta det som det kommer, kjenne litt på magefølelsen, selv om noen vil være regelstyrte og sette folk i bås.

Skjult ID med pseudonym R ma. 25 mai 2015 21:00

Jeg tror jeg har avklart hva jeg tenker om kjønnsroller i profilen min og satser på at jeg slipper å komme så langt som til en date, dersom hans tanker er veldig ulike mine. Håper jeg har vært klar nok til at han både tør og vil spandere på meg - samt lar seg spandere på. Uten at noen av oss forventer annet enn en hyggelig kveld...

En mann som hadde blunket forførerisk, skutt ut brystet og forventet en drink som belønning, hadde mottatt lite annet enn krampelatter i retur. Men dersom det er sånne damer dere er vant til, så forstår jeg jo litt mer. Trist.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) ma. 25 mai 2015 21:02 Privat melding

@R: Støttes!
@my: fortsatt herlig. :)

Skjult ID med pseudonym Hrafn ma. 25 mai 2015 21:15

@My: Kudos for å benytte deg av en kjent hersketeknikk (bagatellisering og latterliggjøring). Jeg er herved skammet til taushet...

(kvinne 43 år fra Buskerud) ma. 25 mai 2015 21:32 Privat melding

Jeg holder meg helst til en hyggelig kaffekopp eller en gåtur etterfulgt av en kaffe på et første møte. Det er med på å senke forventninger og stress litt hos begge parter. Om tonen skulle være såpass hyggelig at man avtaler et måltid i løpet av første daten ville det føles naturlig for meg å dele regningen.

Middagsdate takker jeg ikke ja til eller inviterer til før jeg vet om det er et menneske jeg ville føle meg komfortabel å sitte noen timer å dele et måltid sammen med. Naturlig tanke er at den som inviterer betaler, men jeg tar det ikke som en selvfølge. Syns det er helt ok å ha en såpass åpen dialog i forkant at man faktisk kan snakke om det før man møter til middag. Jeg syns det er litt for høytidelig og unaturlig om en av partene sitter under hele måltidet og er usikker på hvordan opptre når regningen kommer.

Skjult ID med pseudonym Hrafn ma. 25 mai 2015 21:47

@My: Du får lese dine 2 innlegg i denne tråden før mitt innlegg om hersketeknikk på nytt. Bidrar du med noe annet enn å bagatellisere og latterliggjøre problemstillingen? Hvordan mener du ellers jeg skal tolke dette?

"Hrafn
heller det enn inngrodde tånegler. *Gjesp*
nei uff nå må jeg komme meg vekk fra denne tråden før jeg får kjeft for å fjase igjen, unnskyld asså. (særlig)"

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) ma. 25 mai 2015 21:54 Privat melding

@heieve: Veldig bra refleksjoner. :)

Skjult ID med pseudonym Hrafn ma. 25 mai 2015 22:15

Vel, da vet du dessverre ikke hva hersketeknikk er (se http://no.wikipedia.org/wiki/De_fem_hersketeknikker). Du innrømmer jo selv at meningen med ditt innlegg var å avspore eller avslutte diskusjonen. Hvis du ikke har noen synspunkter på det som diskuteres, hvorfor har du overhodet involvert deg?

Jeg føler meg ikke krenket, men jeg blir irritert når jeg blir utsatt for åpenbare forsøk på å kontrollere mine meninger eller ytringer. Vi kan gjerne avslutte dette nå, jeg har ikke noe ønske eller behov for noen polemikk med deg.

Skjult ID med pseudonym Hmmm... ma. 25 mai 2015 22:16

@my

Kan vi ikke en gang for alle bli enige om at damer med humor ikke har noenting på sucker å gjøre!

Men tilbake til TS - jeg tror det skumleste med strategien din er at det jo tradisjonelt (som mange her inne bekrefter ved å hevde at DE ikke tenker slik...) er et tosidig forhold - den som blir spandert på må bli med hjem.
Og om det skulle vise seg at loven ikke er slik allikevel har jeg noen reklamasjonssaker overfor spandable damer...

:-)

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) ma. 25 mai 2015 22:41 Privat melding

test - humor *puh* fortsatt her. :P

Skjult ID med pseudonym R ma. 25 mai 2015 23:46

What she said :-)

(mann 36 år fra Akershus) ma. 25 mai 2015 23:51 Privat melding

Er det bare jeg som får noia av alle disse reglene, fjaset og mengden bullshit som fyker over hodene våre?

Hvis dette er dating.... I'm out.

Skjult ID med pseudonym metoo ti. 26 mai 2015 11:00

@My

Jeg tror du er smart nok til å vite hva hersketeknikk er. Mulig det ikke er bevisst, men du pirker borti folks ytringer og tråder på tidvis lite respektfulle måter. Kan du ikke ta til deg at noen synes det er plagsomt? Eller må du, hver gang noen gjør deg oppmerksom på at det, kjøre på med en sånn: "Lufta er for alle" - holdning?

Skjult ID med pseudonym Hmmm... ti. 26 mai 2015 16:07

@metoo

Nå sporer kanskje jeg av også - men i den utstrekning du syns my bør kritiseres for noe i denne tråden ville det vært bra å være konkret istedenfor å referere til andre tråder på en måte jeg ikke kan etterprøve.

Jeg har lest hele denne tråden og klarer ikke riktig å se at my har så mye å beklage selv om hun har gjort det - jeg ga henne kjeft for å ha humor - det var ikke så alvorlig ment fra min side for den som kun tar spøk for spøk og humor kun alvorlig har alt for høie skuldre...

Skjult ID med pseudonym Hrafn ti. 26 mai 2015 17:03

@My:

Du har ikke "tatt det til deg" når du ikke ser problemet. Du sier selv at du synes tråden er kjedelig og at du ikke har synspunkter på den, men allikevel føler du tydeligvis behov for å delta i den. Er det noen spesiell grunn til at du ikke klarer å holde deg unna?

Hvorfor du gjør som du gjør vet du best selv og det interesserer meg uansett ikke. Jeg har heller ikke noe behov for å overbevise deg om at jeg har rett i mine meninger på noen måte. Ber deg allikevel om å være mer bevisst i måten du skriver på, for jeg aksepterer ikke hersketeknikker og kommer til å poengtere det hvis du gjør det igjen.

Forøvrig: hvis du mener "lufta er for alle" er det litt spesielt at du ikke takler kritikk selv (ref din post 25 mai 21:27).