Alle innlegg Sukkerforum

Unger, Mozart, korps og sånn.

Vis siste innlegg
(mann 48 år fra Oslo) on. 3 juni 2015 09:02 Privat melding

G'morn.
Jeg hadde i forrige uke gleden av å delta på en flott konsert med unge solister og vordende orkestermusikere på kulturskolen i Drammen og ble igjen minna om hvilken utrolig viktig del musikkopplæring og musikkerfaring har hatt i mitt eget liv.

Er det flere forumsnisser som deler den erfaringa, både for egen og evt. egne ungers del?

PS: Dette er i høyeste grad snikreklame for både kulturskoler og korpsbevegelsen, så jeg håper sukkerledelsen har meg unnskyldt.

(mann 48 år fra Oslo) on. 3 juni 2015 13:50 Privat melding

Så bra. Selv om jeg ikke har unger selv, har jeg VELDIG stor tro på musikk som fritidsaktivitet, ikke minst fordi det kombinerer mestringsfølelse, sunne krav og ikke minst at det er sosialt inkluderende.
Så få dem inn i korpsene og kulturskolene, folkens!

(mann 36 år fra Akershus) on. 3 juni 2015 14:00 Privat melding

Siden jeg har valgt musikeryrke må jeg signere på den. Gi unga et instrument før fotballen tar dem. :)

Og uansett hvor mye opplæring man har, det man lærer mest av er å komme seg ut og fremføre. I tillegg blir man del av et miljø og skaffer kontakter som er utrolig mye verdt senere. Om det ikke er en karriere så er det et personlig nettverk.

(mann 39 år fra Vestfold) on. 3 juni 2015 15:45 Privat melding

Gikk selv i korps på 90 tallet.. Det var min karriere som blei en brems der ... Og at gjengen ble for gamle for skole korpset ;) tror det har veldig mye med hvor man bor hen og interesser.. Ser bare fra jeg gikk i korps hvor vi var 30-40 stk og til idag hvor det såvidt er musikanter i det hele tatt.. Litt trist å se .... Med tanke på hvor man var og til nå... Sosialt og gøy var det )

(mann 40 år fra Buskerud) on. 3 juni 2015 21:31 Privat melding

@herrfekt
Takk for sist!
Jeg må si at de som driver med KIS og lignende er små hverdags helter... Stå der i fire timer med 80-90 elever som spiller diverse instrumenter... Ja de er tøff altså!
KIS= korps i skolen

(kvinne 42 år fra Oslo) on. 3 juni 2015 22:31 Privat melding

Musikk er livet! Og hva hadde verden vært uten? Hvor hadde jeg vært uten? Som jeg skrev på russekortet mitt ; "musikken reddet meg fra idretten!" Og det står jeg for! Spilte i korps fra jeg var 8-28 og hadde de herligste stunder.
Så mange morsomme turer, stevner og arrangementer vi var på. Følelsen av å jobbe sammen som en helhet. Få være med på styremøter og se litt hva som skjedde bak musikken - det var helt gull. Og noe av det viktigste; vi inkluderte alle. Det var liksom plass til alle, enten som triangelspiller, duskejente eller å slå på cymbal. Ikke snakk om å toppe laget der, nei. Alle skal med sa vi hele tida. Ja, det var tider. Jeg promoterer korps (eller andre musikalske aktiviteter) til alle som vil (og ikke vil..høhø) høre på :)