Alle innlegg Sukkerforum

Hva er en date?

Vis siste innlegg
(mann 30 år fra Oslo) on. 3 juni 2015 19:36 Privat melding

Jeg føler meg skikkelig «grønn» når det kommer til dating.
Vet ei heller hva som forventes av en når det kommer til en date.. Men ser jo masse ræl på tv, og på filmer om hva en date er.. Men en fancy middag kan fort bli kleint om den berømte «kjemien» ikke stemmer når man møtes.
Tips, råd, erfaringer og diskusjoner mottas med glede =)

Skjult ID med pseudonym gauda on. 3 juni 2015 19:41

Hei Maurice! Jeg har god erfaring med å møtes til et glass vin eller en kaffe på første date. Da trenger ikke daten vare så lenge, men den kan også trekke ut i tid hvis det er stemning for det.

Skjult ID med pseudonym Benchpress on. 3 juni 2015 19:42

Middag er dårlig date nr 1... Ville heller prøvd en kaffe/øl, en gåtur.. Da kan fort gå hver sin vei om den såkalte kjemien ikke er der. Synes en aktivitet også kan funke, en runde bowling eller shuffleboard f.eks. Da får ihvertfall begge det litt gøy så lenge aktiviteten varer og man kan le litt av hverandres flauser hehe... Virker som mye er avgjort de første minuttene av en date uansett. Når det er sagt, så har jeg vært på 5 dater nå og alle gikk like dårlig, så kanskje ikke jeg er den du bør få råd ifra :D

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) on. 3 juni 2015 19:51 Privat melding

Eller lerdueskyting. Om ikke h*n er en innertier, blir det fulltreffer med skytinga sikkert. :P

(mann 35 år fra Akershus) on. 3 juni 2015 19:53 Privat melding

Spiller ingen rolle. Bare vær på samme fysiske sted. Mye mindre komplisert.

Skjult ID med pseudonym Lillemy on. 3 juni 2015 19:54

Lunsj på en lørdag er fint. Eller hva med en gåtur? Trenger jo ikke å være et stort opplegg. Det viktigste er jo å møtes og finne ut om man vil møtes igjen. :)

Skjult ID med pseudonym opptimist on. 3 juni 2015 20:01

I fare for å høres ut som en alkis, slår jeg et slag for og møtes over 1 glass vin. Det letter litt på stemningen og er fort gjort om kjemien ikke er tilstede. Om kjemien er bra kan man jo ta et glass til, eller en cola hvis man ikke er så glad i alkohol. Så et siste tips, still spørsmål tilbake. Om du er på date med en høfflig kvinne vil hun mest sannsynlig spørre deg om mye, og da blir det litt rart om man ikke får noen spørsmål i retur :)
Lykke til :)

(mann 30 år fra Oslo) on. 3 juni 2015 20:09 Privat melding

@opptimist Man er ikke alkis fordi man tar ett glass vin eller to :) Eller... kommer jo an på om man drar på date hverdag da :/
Tror et glass rødvin kanskje er den beste formen ja :)

Skjult ID med pseudonym my on. 3 juni 2015 22:05

Middag på første date er helt greit. Bara begge kan spise med kniv og gaffel og maten er god. Man skal jo ikke snakke med mat i munnen, så det gir jo nødvendige tenkepauser innimellom replikkene. Faktisk er middag en veldig god ting. Det har jeg brukt. Avslappet og ukomplisert. Og så blir jeg mett. Det er fint. Og så deler vi regningen etterpå. Men det er en annen diskusjon.

Skjult ID med pseudonym Girl on. 3 juni 2015 22:29

Uansett hvor dere nå ender opp, middag, kaffe, et glass vin, spasertur....

Vær interessert og still spørsmål. Bruk humor (om du føler du har, hehe). Still opp ren og fresh, men ikke gå loco med parfymeflasken. Liker du hennes personlighet- gi komplimenter. Gi gjerne komplimenter for utseendet, men ikke overdriv. Hvis du ønsker å treffe henne igjen, si det.

(mann 42 år fra Sør-Trøndelag) on. 3 juni 2015 22:32 Privat melding

Mine beste dates har vært turklær å mat i sekken.. Finn en benk ved elva, innsjø.. Romantisk, folk er seg selv å frisk luft er sundt året rundt :-)

Skjult ID med pseudonym Ågot on. 3 juni 2015 22:37

Beste datene mine har vært å møtes, og så finne ut sammen hvilken vei vi skal gå :-)

Skjult ID med pseudonym Girl on. 3 juni 2015 22:39

Nå som sommeren er på vei... Hva med en picnicdate? Fyll kurven med noen digg og en flaske vin. Huske teppe! :-)

Skjult ID med pseudonym Realista on. 3 juni 2015 22:41

Gå en tur! Det gjør at samtalen går lettere...Kan bli litt kleint å sitte foran et ukjent menneske over et bord, og "nå skal vi bli kjent er her " stemning.

(mann 51 år fra Oslo) on. 3 juni 2015 23:07 Privat melding

Ha med nok røyk. Da slipper du å kline for å få tida til å gå.

Skjult ID med pseudonym my on. 3 juni 2015 23:46

Eller stappe leppa full med snus (ikke pose)... og smile innbydende :)

Skjult ID med pseudonym Cllou to. 4 juni 2015 01:37

@my
Hvorfor skal man ikke spise med mat i munnen? Synes nå det høres litt selvmottstrildedne jeg da.

Skjult ID med pseudonym my to. 4 juni 2015 10:35

@Cllou
man skal ikke skakke med mat i munnen.i hvert fall ikke på hodet, for da kan den renne ut på siden. ihvertfall hvis det er suppe. Da burde man heller ikke drikke med mat i munnen. Helt selberkretfelsende.

(mann 40 år fra Oslo) to. 4 juni 2015 14:38 Privat melding

Førstegangs treff er ikke i min verden en date. Det er snakk om å møte et annet menneske for å finne ut om man tåler nærværet til hverandre.

Gjør man nemlig ikke det, så blir det veldig slitsomt hvis man sitter fast på en middag i to timer.

Var og møtte ei hyggelig dame over en kopp kakao, og jeg viste allerede etter 10 minutter at "Her var det bomskudd"
Og jeg trengte kun å sitte i 30 minutter, i stedet for 120 hvis vi hadde vært på en middag.

Å sitte i 2 timer mens damen sitter med henderne i kryss, ser sur ut og ikke spør et eneste spørsmål er veldig slitsomt etter 15 minutter. Trust me.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 4 juni 2015 15:18 Privat melding

En date er en date, møter man et menneske i håp om å innlede et forhold, er dett en date:

Fra Wikipedia: "Dating, a form of courtship, which may include any social activity undertaken by, typically, two persons with the aim of assessing each other's suitability as a partner"

Jeg synes stevnemøte er et bedre ord, vi er litt for flinke til å benytte oss av låneord fra "nynorsk". http://no.wikipedia.org/wiki/Stevnemøte

(mann 30 år fra Oslo) to. 4 juni 2015 15:44 Privat melding

Mange gode råd her :)
Mulig jeg har formulert spørsmålet noe feil, men jeg vet hva sosiale antenner er, og jeg er ikke "dårlig" med mennesker.

Skjult ID med pseudonym Rita to. 4 juni 2015 17:03

@girl
Full tilslutning til ditt forslag om picnic. (I hvert fall når været er som i dag). Er nettopp kommet hjem fra en date (som ble 6 timer lang). Hadde med pledd og snadder i en kurv, fant en gressbakke og fuglekvitter, veldig avslappet. Ny date avtalt. Anbefales, @Mariuse.

@equi00

Yesss til ordet stevnemøte. Jeg har savnet det; trodde det var forsvunnet fra språket.

Skjult ID med pseudonym Girl to. 4 juni 2015 17:06

@Rita

Krysser fingrene for at det blir mange dater! :-D

Jeg vil og på picnicdate!

(kvinne 50 år fra Sør-Trøndelag) to. 4 juni 2015 17:27 Privat melding

Jeg vil også slå et slag for stevnemøter ute i marka hvis dere er av den sportye typen. Jeg har hatt med 2 på tur og 1 på cafe. Definitivt hyggeligst å være ute, jeg har hund og hun er en fin ice-breaker.

(kvinne 36 år fra Østfold) to. 4 juni 2015 22:35 Privat melding

Enig med Trapezius der oppe. Med en gang jeg hører ordet 'date' blir det for kleint. Bare møt et sted, og ta ting som det kommer. Dere skal jo tross alt bare TREFFES for å se om det er noe kjemi. Å planlegge sånne ting er jo helt på trynet :)

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 4 juni 2015 22:47 Privat melding

@Rita: Selvsagt brukes det ordet fortsatt, men det er bare i finere sirkler.. hehe.. :P

Skjønner ikke hvorfor man ikke kan kalle det for det det er, nemlig et møte i håpet at man kan innlede en romanse og et forhold. Noen leser jo store forventninger ut av dette, men det tror jeg er feil. Jeg bygger ikke opp forventning før jeg ser det går rette veien, og har god indikasjon på hva som vil skje videre.

Skjult ID med pseudonym coca cola to. 4 juni 2015 23:02

ErikJoh:
Men hva sa du til hun når du gikk så fort da?
"sorry deg likte jeg ikke?"
Problemet er jo ofte å komme seg unna når du ser at det uansett ikke har noe for seg å sitte med personen lengre.
Hvordan gjør en det på en fin måte så den andre personen ikke blir såret?
Jeg satt 4 timer med en fyr jeg ikke hadde noe kjemi med fordi jeg klarte ikke å være så slem å si at jeg ikke følte dette ble rett.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 4 juni 2015 23:15 Privat melding

Hmm.. er det så vanskelig å være ærlig, men samtidig respektfull mot den andre? Det går da fint an å si at du ikke finner den kjemien du ønsker, og at du ønsker den andre hell og lykke videre? Noen passer mer som vennemateriale også, da sier man det. Så får det bli opp til den andre å vurdere om det kan være noe.

Har ikke helt sansen for de som er avmålt og lar det gå noe tid før de sakte avvikler forbindelsen. Jeg tror det er mange som takler et avslag, så lenge det er ærlig, og det er nok noen som blir temmelig frustrerte over handlingslammelsen hos enkelte. Man trenger da ikke forklare opp og ned i mente hvorfor du mener ting ikke fungerer, den andre må respektere at du har gjort deg opp en mening og tatt et valg.

Skjult ID med pseudonym my fr. 5 juni 2015 00:41

En førstedate er jo bare et møte mellom to mennesker som ikke kjenner hverandre. Uansett om du skjønner dette ikke er din type eller ei, får du sjansen til å bli litt kjent med et helt nytt menneske, og høre dennes tanker og interesser. Slapp av, det er jo ikke livet om å gjøre! Alltid noe å lære av det. Alltid. Og da kan et felles måltid ute et sted være den passende rammen for en slik erfaringutveksling.
Det virker litt nevrotisk å føle seg tvunget til å avbryte for å jage videre den store kjærligheten man ikke traff denne gangen heller.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) fr. 5 juni 2015 08:20 Privat melding

@my: spørs hvor fokusert man er på å finne den rette. Noen er faktisk så fokusert at de drar ned rullgardina med en gang de ser en negativ ting. Det er ofte disse som unnskylder seg rimelig fort.

Min erfaring er at den store kjærligheten begynner med ulmebrann og utvikler seg over tid. Stormforelskelse dør fort ut etter det jeg har erfart i alle fall.

Skjult ID med pseudonym my fr. 5 juni 2015 09:33

equi00
.. om ikke fort, så gjerne med et plask

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) fr. 5 juni 2015 09:48 Privat melding

@my: det er vel når du oppdager at du ikke kan leve uten personen du bør være varsom. Mageplask gjør vondt. :P

Skjult ID med pseudonym my fr. 5 juni 2015 10:26

@equi00
Ja det kan jo føles sånn, men når det kommer til stykket klarer man det som regel av det også..

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) fr. 5 juni 2015 10:34 Privat melding

@my: ja, er rimelig selvstendig, så har vel egentlig bare hatt en i mitt liv jeg følte jeg ikke kunne leve uten, men det er leeeenge siden. Nå lever jeg uten, og har det helt supert. :) Savner bare en som tar oppvasken.. hehe.. :P

Skjult ID med pseudonym HaveFun fr. 5 juni 2015 14:26

Ha alltid en naturlig ice-breaker, gjerne i form av en aktivitet. Da har man alltid et naturlig samtalepunkt å komme tilbake til om man ikke finner på noe annet å si, i det minste så tar det fokuset bort fra samtalen frem til en finner noe å snakke om.
Alle dater jeg har hatt som har inneholdt en aktivitet har funket bra. Den eneste daten jeg har hatt som funket dårlig var typisk "middags date".
Kan være alt fra klatring til kubbespill, eller klassikere som shuffleboard