Alle innlegg Sukkerforum

Bare noe jeg lurer veldig på :o)

Vis siste innlegg
(mann 33 år fra Buskerud) fr. 19 juni 2015 11:59 Privat melding

Jeg har sett flere kvinner har krysset av på liker "at du er sjalu og passer på" (dette kan du finne når du ser på leiligheten og trykker på; om meg)

Dette forstår jeg virkelig ikke, er det slik at flere kvinner vil ha en sjalu mann? Hva i all verden er det som er så sjarmerende med det?
Er det noen damer her som kan forklare dette?

(mann 41 år fra Østfold) fr. 19 juni 2015 12:07 Privat melding

Tsk, synes det er fint om jenta er litt sjalu selv jeg da, gir en viss følelse av å at ho setter pris på meg. Det er nok snakk om en viss grad av sjalusi, ikke sånne som fotfølger deg for å passe på at du ikke dulter borti en person av det motsatte kjønn på Rema. Perfekt med en mellomting, som også gir følelsen av at ho stoler på deg, samtidig som at ho sier klart fra at jeg er hennes.

(kvinne 43 år fra Vestfold) fr. 19 juni 2015 12:11 Privat melding

Det går nok på det at vi tolker litt sjalusi som at dere bryr dere og er redde for å miste oss?

(mann 47 år fra Oslo) fr. 19 juni 2015 12:12 Privat melding

Nei-nei, sjalusi er æsj! (Hvis ikke vi har helt forskjellig definisjon av ordet.) Kan noen gi en forklaring på hva som er positivt med det?

(mann 33 år fra Buskerud) fr. 19 juni 2015 12:15 Privat melding

@Ymmot
Ja den er jeg enig i, litt sjalu er greit, men ikke av typen som passer på.

(mann 33 år fra Buskerud) fr. 19 juni 2015 12:22 Privat melding

@Line_s
Ja den ser jeg, men i mitt hode er det stor forskjell på litt sjalu og er sjalu og passer på. ;-)

(mann 47 år fra Oslo) fr. 19 juni 2015 12:23 Privat melding

@Line_S
Det høres ut som et ønske om smerte hos den andre. (Du mener sikkert ikke det, men det høres for meg ut som det.)
Sjalusi er opphavet til svært mye at driten i vår verden.

@corair
Dette skjønner jeg ingenting av. Er det virkelig mange som ønsker at deres såkalte 'kjære' skal ha snev av sjalusi?

(mann 47 år fra Oslo) fr. 19 juni 2015 12:31 Privat melding

Man skal dyrke og elske og erkjenne den andres (hverandres) skjønnhet og evner og svakheter. Det er da det kan kalles kjærlighet.

(mann 33 år fra Buskerud) fr. 19 juni 2015 12:31 Privat melding

@tresnitt
Det jeg mener med litt sjalu er at; at min kjære kommer bort og setter seg på fanget mitt, gir meg et kyss eller liknende for å vise at jeg er hennes når en annen flørter med meg. Det er sjarmerende, men ikke mer enn det.

er det det som menes med den setningen kanskje?

(kvinne 43 år fra Vestfold) fr. 19 juni 2015 12:43 Privat melding

Nei @tresnitt, på ingen måte! Du beskriver sykelig sjalusi og eierskapsfølelse, jeg snakker om 'litt' ;-)

(mann 47 år fra Oslo) fr. 19 juni 2015 12:46 Privat melding

@corsair
Ok :)
Det er ikke det jeg tenker på som virkelige betydningen av sjalusi, men helt greit det du beskriver der.

(mann 47 år fra Oslo) fr. 19 juni 2015 12:49 Privat melding

@Line_S
Ok da ;)
Jeg dro ordet til ytterste betydning. Men jeg liker ikke det ordet.

(mann 33 år fra Buskerud) fr. 19 juni 2015 12:58 Privat melding

Det virker nå som vi er enige om at litt sjalusi er greit, men det er ikke slik jeg tolker "er sjalu og passer på" det tolker jeg som mer ekstremt, er det virkelig noen som liker dette, og i så fall hvorfor?

(mann 48 år fra Oslo) fr. 19 juni 2015 13:34 Privat melding

Sjalusi er ABSOLUTT no go for meg. Enten det er dama som er det eller at hun vil at jeg skal være det. Stoler man ikke på den man er sammen med bør man rett og slett ikke være sammen.

(mann 41 år fra Østfold) fr. 19 juni 2015 13:45 Privat melding

Sjalusi er ikke et svart/hvitt ord, etter min mening. Det går fint an å stole på hverandre og samtidig være litt sjalu. Ordet har nok fått et litt ufortjent rykte på seg, og anses som mer negativt ladet enn det egentlig er.

(mann 47 år fra Oslo) fr. 19 juni 2015 13:48 Privat melding

Sjalusi = misunnelse = å ikke ønske en annen godt. Egentlig en ganske latterlig diskusjon synes jeg. (Det var derfor jeg måtte si så mye her, hehe.)
Andre ord for det: Skinnsyke og svartsyke. Og jeg er ikke enig med deg, @corsair, i at litt sjalusi er greit. Folk er ikke perfekte, det er ikke det jeg sier, men sjalusi i seg selv er og blir ren drit. Ok, nok om det :p

(mann 41 år fra Østfold) fr. 19 juni 2015 14:13 Privat melding

Ingen diskusjoner med seriøse temaer er latterlige.

Man søker litt på nett, så dukket denne opp: http://anncathrina.com/2014/09/07/sjalusi/

Hun skiller sjalusi i to båser: normal og abnormal. Den abnormale sjalusien er den farlige potensielt farlige sjalusien alle med rette frykter og som har gitt ordet et virkelig stygt rykte. Den normale sjalusien er bare sunn, og hører med i ethvert forhold, føler jeg.

(mann 47 år fra Oslo) fr. 19 juni 2015 14:40 Privat melding

Ok her henger jeg med fremdeles :-) Dette står i leksikon:

Fransk ord; jalousie. Skinnsyke, sammensatt følelsesmessig tilstand (av feks hat, fortvilelse, skam og ydmykelse) knyttet til frykten for å tape et annet menneskes kjærlighet eller ens rettigheter. Følelsene i sjalusi vil gjerne rettes mot den som oppleves som rival, og de kan variere i styrke fra det mer normale til det helt sykelige. Alvorlige former for sjalusi kan således være et tegn på sinnsykdom.

@Ymmot
Forskjellige grader, javisst, men at en av dem er positiv skjønner ikke jeg. Eller snakker du om en tredje type?

(mann 47 år fra Oslo) fr. 19 juni 2015 14:43 Privat melding

@Villrosa
Denne diskusjonen dreier seg vel om voksne? Jeg sier jo ikke at sjalusi er unaturlig. Jeg sier bare at det er i seg selv en pest.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) fr. 19 juni 2015 14:45 Privat melding

Sjalusi er usikkerhet. Er vel bare å bli litt sikrere i et forhold, snakke litt rundt emnet og få en avklaring. Det er lov å ha det stikket i brystet når noe uventet skjer, det er ganske normalt. Kommer spørsmålene haglende, og jeg vet at jeg ikke har gjort noe galt, da skygger jeg banen. Det handler kun om eiebehov eller stor usikkerhet.

(mann 47 år fra Oslo) fr. 19 juni 2015 14:56 Privat melding

@Villrosa 14:49
Enig i at det ville være unormalt. Veldig unormalt. Men jeg bruker ikke betegnelsene normalt/unormalt som grunnlag for fornuftig/ufornuftig eller rett/galt.

Hypotetisk: Hvis de to mennene som ble sveket var perfekte så syntes de synd på damene som rotet seg bort.

(mann 41 år fra Østfold) fr. 19 juni 2015 15:19 Privat melding

Frykt høres kanskje ikke så bra ut det heller, men det er ganske normalt og jeg vil påstå ganske sunt å føle en viss frykt. Usikkerhet kan sikkert også betegnes som sunt i en viss grad, med usikkerhet følger ofte ønsket om å vite, streben etter sikkerhet. Mange av disse følelsene som man ofte definerer som noe negativt har en viktig plass i menneskets psyke og er helt nødvendig både for å utvikle seg og for å kunne beskytte seg og sitt. Jeg mener sjalusi er en av disse følelsene som har sin plass i et normalt sinn.

(mann 47 år fra Oslo) fr. 19 juni 2015 15:40 Privat melding

@Villrosa
Vet ikke om det er tilfeldig eller om jeg feiltolker, men når du i denne sammenheng bruker ordet 'høysensitiv' så opplever jeg det som et ord som har litt mer sjalusi i seg enn hvis du hadde sagt feks 'høyfølsom'. Arrester meg hvis jeg er helt på viddene her ;)

(mann 41 år fra Østfold) fr. 19 juni 2015 15:44 Privat melding

@tresnitt, les om det å være høysensitiv her du:

http://www.klikk.no/helse/doktoronline/psykiskhelse/article846257.ece

(mann 47 år fra Oslo) fr. 19 juni 2015 15:57 Privat melding

@Ymmot
Jeg skumleste kjapt. Innenfor de 10 punktene scorer jeg generelt godt innenfor 'høysensibilitet', og det er en forutsetning for kunstarbeidet jeg driver med. Men sjalusi var ikke nevnt der, og det er jeg forsåvidt ikke plaget av. Jeg gråter svært ofte, men det er oftest lykketårer (som jeg skrev om i en tidligere tråd).

(mann 47 år fra Oslo) fr. 19 juni 2015 16:27 Privat melding

Detta må vi tåle, Mr.H, hehe. Selv er jeg primært hetrofil, men er vant til å oppfattes av fremmede som litt mer 'kvinnelig' enn fleste menn fordi jeg lever ut følelser mer enn kvinner flest :D

(kvinne 52 år fra Oppland) fr. 19 juni 2015 16:44 Privat melding

Tror ingen kvinner ønsker en SJALU mann , men en, som ser dem ,å setter pris på dem og gir dem følelsen og vissheten av at , akkurat deg elsker jeg ,du er min kvinne

Og det samme ønsker vel menn , tenker jeg :-)

(kvinne 52 år fra Oppland) fr. 19 juni 2015 16:58 Privat melding

@Mr.H

Den hun følger med hjem , er den hun velger . Da kan en ta en samtalen neste dag , Når du gjør slik og sånn, føler jeg slik og sånn , det sårer meg, når du gjør slik og sånn og jeg hadde satt pris på at neste gang vi er ute , hadde du hatt det i tankene

Det kan være ,mange grunner til at et menneske ,har utviklet sjalusi i fortiden . Merker du sjalusi med en partner , vær mer bevist og snakk om det , før det utvikler seg negativt
Troll som kommer ut i solen ,sprekker heter det :-)

Skjult ID med pseudonym Dr. Knabel fr. 19 juni 2015 17:23

Sjalusi er dagens tema. Forumet skuffer sjelden.

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 19 juni 2015 17:28

Sjalusi har en funksjon og er en naturlig følelse. De som har det passer på litt.

Sykelig sjalu er noe annet. Den er ødeleggende for forhold, for partneren og for personen selv. Noe er genetisk, og andre har fått det utviklet i miljøet de har vokst opp i el. i parforhold blitt sviktet grovt. De som har sykelig sjalusi har det verst selv da de er på vakt hele tiden, meget mistenksomme mot partneren og små ting blir til elefant. De overanalyserer enhver situasjon til å bli negativt og personlig. Sånne trenger hjelp og forståelse.

Det å flørte med andre med partneren tilstede er ikke nødvendig hvis man er glad i vedkommende og ikke vil miste dem. Uskyldig flørt ellers er greit. Flørt kan misforståes though. Det som ikke er flørtete ment for noen, kan oppfattes anneredes hos andre.