Alle innlegg Sukkerforum

Religion i et forhold

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Dean sø. 21 juni 2015 23:36

Hei,

Jeg en tolerant viking som ikke er spesielt religiøs, men er gjerne litt åndelig. Jeg feierer høytider mest for kosen skyld, og er glad i Jula.

Nå har jeg klart å tiltrekke meg oppmerksomheten fra ei jente fra en annen kultur, som ikke feirer Jul osv. Hun er flott, kul og er pen, men jeg er redd for å få en sterkt kontrollerende slekt på kjøpet.

Jeg har lurt på å bare la det seile og gå ut med ei som er helnorsk, men jeg er ikke sikker om jeg skal la slike fordommer styre.

Hva hadde du gjort?..

Skjult ID med pseudonym Ågot sø. 21 juni 2015 23:47

Dean
Du kan vel feire den jula di allikevel, om den betyr så mye for deg :-) Jeg hadde ikke feira jul uansett hvem jeg skulle møtt på av kjærestekandidater, siden jeg ikke liker julefeiring:-)

Skjult ID med pseudonym Dr. Knabel sø. 21 juni 2015 23:51

GoldenGate
Amen!

(kvinne 52 år fra Oppland) sø. 21 juni 2015 23:57 Privat melding

@dr knabel (Gliser )

Skjult ID med pseudonym Dean ma. 22 juni 2015 00:05

Klart vi møtes, men jeg unngår spørsmål som kan være ubehagelige, men jeg har også tenkt at siden det ikke ser ut til å være noe problemer i å være sammen med meg, så kan det umulig være noe streng religiøs slekt, så lenge jeg ikke finner sorte flagg hos broren...
Kan umulig bli noe problem at jeg tror på julenissen, da det ikke er noen religion :) Hun virker frigjort og har på sminke... Får se det an.. kan være den beste også.

(mann 28 år fra Oppland) ma. 22 juni 2015 00:09 Privat melding

Hvis dere er oppriktig glad i hverandre (om det er i det stadie) så syns jeg det bør gå i den retning at du må få lov til å utføre dine ritualer på lik linje som hun ønsker å gjøre sine. Hvis religionen hennes "bestemmer" at du ikke kan det, så er min mening at forholdet kan by på div store problemer fremover. Ikke bare på religiøse tider og aktiviteter, men også på generelt basis.
Men jeg også lurer på om du har pratet med henne ang. dette? Vi får ikke svart på hennes synspunkter rundt dette ;)

(mann 52 år fra Oslo) ma. 22 juni 2015 01:05 Privat melding

Helt greit, så lenge jeg er Gud.

Skjult ID med pseudonym Desperado ma. 22 juni 2015 10:59

Hvis det er snakk om å konvertere i framtiden pga giftemål.ville jeg vurdert det sterkt.

Skjult ID med pseudonym oops ma. 22 juni 2015 15:54

Du bør sette deg ned for deg selv og finne ut hva slags kompromiss som er akseptable for deg og hvilke kompromiss som er uakseptable for deg.

Utfra spørsmålet ditt virker det egentlig ikke som du har gjort dette og det er ikke rettferdig ovenfor hverken deg selv eller henne å ta slike beslutninger før du selv er klar over hva du vil og er villig til.

Egentlig tror jeg spørsmålet ditt her, kanskje ubevisst, var mer hypotetisk og til deg selv.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) ma. 22 juni 2015 16:05 Privat melding

Tro/religion er en personlig greie, har ikke store betydningen for et forhold, såfremt man ikke spriker for mye på visse verdier. Tradisjoner begynner jo med at man starter bo, får unger og slikt. Ser det er mange som kombinerer flere ting, så tror ikke det er så galt. Kanskje verre med foreldre som pusher på med ting man ikke ønsker, det kan være vanskelig å takle. jeg hadde gjort noen vurderinger som @oops nevner, og basert på dette, tatt et valg. :) Lykke til uansett. :)

Skjult ID med pseudonym - fr. 26 juni 2015 21:04

Som viking er du i aller høyeste grad åndelig, om ikke annet, la oss håpe kvinnen ikke finner ut av hva du tror før jul. Frøya er din kjærlighetsgudinne, men også din krigsgudinne...passer jo litt inn i vår samtid....hun er visst nok i besittelse av en magisk gris!

(kvinne 54 år fra Østfold) fr. 26 juni 2015 21:24 Privat melding

Det må du ta opp. Spør henne om
Hvilke tanker hun har vedrørende å feire jul. Det er ikke sikkert at det er et stort problem. Jeg bodde i et land hvor alle hadde en annen religion. Det var viktig for meg å feire julaften den 24, og slik ble det. Det ironiske er at jeg ikke er kristen i det hele tatt, også utmeldt av statskirken, men jul har med tradisjon og minner å gjøre.
Mitt råd er å hoppe i det