Alle innlegg Sukkerforum

Hvor ærlig burde man være?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym huhu ma. 22 juni 2015 23:32

Hei! Er en ivrig leser her og nå har jeg et spørsmål. Men først skal jeg forklare situasjonen. Jeg var i et langt forhold (8år) og var 25 da hun gikk fra meg, det var 2012. Var ikke enkelt for meg og tok en stund før jeg aksepterte det. Har ikke vært sammen med noen siden det skjedde.

Jeg klar for noe nytt, men erkjente at jeg sender ingen signaler ut, signaler at jeg er interessert og derfor var stevnemøtene jeg hadde mer en prat om banale ting enn en romantisk opplevelse. Og jeg presenterte kanskje ikke personen jeg egentlig er. Lurer på om jeg burde være ærlig og forklare situasjonen til damen og at hun må være tålmodig med meg - er det en god ide? Kom gjerne med tips.

(kvinne 52 år fra Oppland) ti. 23 juni 2015 00:27 Privat melding

Vær ærlig du , slipper det å bli forvirring , bedre en at noen blir såret ,misforstått osv , Du har alt å vinne, ingenting å tape, det er mitt syn bare .

Skjult ID med pseudonym bekkarekka ti. 23 juni 2015 00:27

Vær ærlig om hvem du er, så går det nok bra :-) ta tiden til hjelp :-)

(kvinne 45 år fra Oslo) ti. 23 juni 2015 00:42 Privat melding

Jeg ville likt ærlighet, men ikke snakk eksen opp i skyene og si at "she is too good to be forgotten... det gjør jo ikke at daten din føler seg spesiell!
Er det ikke vanlig uansett å touche innom "levd liv" når man er på date a? Det er natulig for meg..., uten at jeg bretter ut hele livshistorien assa:-) og jeg bruker også tid på å "falle" for noen, så jeg gir meg selv flere sjanser før jeg gjør meg opp en menig. Det kan man jo være ærlig om.

Vet du selv at det er derfor du er tilsynelatende uinteressert da? Alle brente barn skyr ilden, men hvis du ikke er helt over eksen, er du egentlig ikke klar for å møte en ny, kanskje...? Eller er det noe annet. Mulig du bare er litt ute av trening (og det er jo egentlig positivt) og litt usikker eller ukomfortabel med "small talk" og litt sjenert?

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) ti. 23 juni 2015 10:49 Privat melding

@ts: Vær ærlig som folk sier her, ikke prat om eks, det er no-no, En førstedate er jo for å føle litt på personen, se om det kan være noe kjemi, etc. Jeg har opplevd at flere møter må til før man egentlig finner ut nok om personen. Men det dreier seg om å føle seg frem uansett. Hvis du ikke viser interesse, har det veldig lett for å smitte over på den andre. Lykke til! :)

Skjult ID med pseudonym gauda ti. 23 juni 2015 10:58

Jeg er litt usikker på hva du sier: har du lagt det gamle forholdet bak deg eller ikke?

Dersom du er over eksen, ser jeg ingen grunn til å problematisere dette overfor nye dater. Dersom du faktisk ikke er over henne, bør du tenke deg godt om før du involverer deg med en ny person. Selv ville jeg blitt veldig skeptisk til en fyr som problematiserte dette og sa han trengte tid.. Litt for mange dårlige erfaringer med sånt :)

Skjult ID med pseudonym metoo ti. 23 juni 2015 11:04

Ærlig om hva? At du ikke fikk fram den beste siden i deg og ønsket å sende ut flere romantiske signaler enn du fikk fram? Flott!

Ærlig om at du ikke helt er over eksen som det ble slutt med for tre år siden? Nope!

(mann 41 år fra Oslo) ti. 23 juni 2015 11:45 Privat melding

@huhu

Du bør være dønn ærlig! Men du må ikke være åpen om alt fra første stund. Vær alltid åpen om hva det er du er ute etter, men at siste forholdet ditt endte i et brudd som ikke var enkelt for deg, at det tok en stund før du aksepterte det og at du heller ikke har vært sammen med noen siden bruddet i 2012, er ikke nødvendigvis noe du trenger å være åpen om på første stevnemøte, eller andre, eller tredje.

Om du erkjenner at du ikke signaliserer at du er interessert, at stevnemøtene blir mer en prat om banale ting enn en romantisk opplevelse og at du opplever at du ikke presenterer deg selv som den personen du egentlig er, så bør du også erkjenne at dette er ting du bør jobbe med. Det er ikke den du er på stevnemøte med sin jobb å være tålmodig med deg til du finner ut av dette. Å forklare ovennevnte problemstilling og videre vise til tidligere brudd som årsak, vil sannsynligvis ikke virke i din favør, med mindre den du er på stevnemøte med allerede liker deg veldig godt.

Det beste du kan gjøre er å dra på så mange stevnemøter som mulig for så å jobbe med å gjøre disse stevnemøtene til det du kaller romantiske opplevelser, der du tydelig signaliserer din interesse og presenterer deg selv slik du mener du egentlig er! Du vil helt sikkert snuble og falle til å begynne med, men etterhvert vil du merke du er på stødigere grunn og trår mye lettere og sikrere gjennom stevnemøtene.

Lykke til!

(mann 52 år fra Oslo) ti. 23 juni 2015 13:21 Privat melding

Ærlighet er oppskrytt.

Du trenger ikke si at du er gift, men sonderer terrenget.

(kvinne 52 år fra Oppland) ti. 23 juni 2015 23:39 Privat melding

Bare si at fortid er bak ,framtid foran, se det som er foran deg der og da , det handler nemlig om hva Dere kan skape sammen av fine opplevelser i det lange løp, fortiden kan en ikke gjøre mye med , kun nåtiden

Skjult ID med pseudonym Cllou ti. 23 juni 2015 23:47

@Anton
Enig. Godis.

Skjult ID med pseudonym huhu to. 25 juni 2015 11:48

Takk! God input og noe å tenke om. Skal go with the flow.