Alle innlegg Sukkerforum

Langvarig forhold ?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym bos sø. 28 juni 2015 21:45

Hvor lenge varer et langvarig forhold liksom ? Jeg får kramper i magen når jeg leser profiler som ønsker et langvarig forhold .Det virker litt krampaktig , nå har jeg bestemt å finne et langvarig forhold .Kan man bestemme seg på forhånd , går det annet ?

Foretrekker profiler med "flørt som kan utvikles "

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) sø. 28 juni 2015 21:49 Privat melding

Angst for å forplikte deg? Finnes ikke noe så bra som et langt forhold. Ikke alltid det holder, men slik er livet. Du velger vel det som ligger deg nærmest, men hey, det er mye å utforske. :)

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) sø. 28 juni 2015 22:05 Privat melding

@my: Hadde du ønsket "Til døden skiller dere ad"? :P

(mann 37 år fra Hordaland) sø. 28 juni 2015 22:07 Privat melding

Tre mulige forklaringer:

1. Det er bare semantikk.

2. De fleste ønsker nok å finne sin drømmepartner som de kan være med resten av livet.

3. Godt vi er forskjellige og det som du ikke syns 'høres bra ut' kan likevel være det eneste riktige alternativet for andre. Finn en som har det samme som deg, enkelt og greit.

(^^The ususal suspects. Gøy å se at det alltid er de samme som svarer her på diskusjonsforumet..."

(kvinne 52 år fra Oppland) sø. 28 juni 2015 22:20 Privat melding

Har noen sett et langvarig forhold, det er det vakreste jeg ser ...

Skjult ID med pseudonym R sø. 28 juni 2015 22:38

@bos - Det betyr jo rett og slett at det er det man ønsker seg på sikt. Alt starter jo uansett med en flørt som deretter utvikles til noe mer, eller som avsluttes av ymse grunner. Man starter ikke første date med å gå på IKEA, liksom. (O holy mother og God, det der skal jeg jaggu prøve en gang!) Jeg har langvarig forhold som mål, jeg har satt det fordi jeg er ute etter noe langvarig og gidder ikke utsette meg for de som tror at "flørt som kan utvikle seg" betyr et ligg. Jeg håper jo egentlig at alle som tenker som deg holder seg unna min profil, slik at jeg heller kan komme ikontakt med de som har samme mål som meg selv :-)

(kvinne 53 år fra Møre og Romsdal) sø. 28 juni 2015 22:43 Privat melding

De fleste forhold starter vel med en flørt, men regner med att mesteparten av oss ønsker att den flørten skal utvikle seg til noe som kan vare veldig lenge. Att noen krysser av på langvarig forhold, viser vel bare att hva de ønsker. Ser ikke noe krampeaktig i det - tvert imot...

(kvinne 46 år fra Oslo) sø. 28 juni 2015 22:49 Privat melding

Jeg opplever at @TS skriver ironisk, jeg! At "langvarig" er relativt, og at alle til syvende og sist ønsker det, så det å skrive blir litt smør på flesk!

Man kan vel ikke bestemme seg for når kjærligheten treffer en?! Hvis man føler man treffer den rette, så er der vel ingen som IKKE ønsker at det skal vare?
(Eller er jeg naiv?)

(mann 38 år fra Buskerud) sø. 28 juni 2015 23:08 Privat melding

TS er nok ikke ironisk, han/hun har bare ikke forstått at det er folk her som bare er ute etter en flørt/sex. Selvfølgelig er det "ingen" som har valgt at de er ute etter et langvarig forhold som tror at de kan velge langvarig eller ingenting, og alle vet at det nødvendigvis må starte med en flørt som utvikles til noe mer.
Det betyr rett og slett at man har blitt voksen nok til å slå seg til ro. Når jeg leser "flørt som kan utvikle seg" tenker jeg at personen ikke har kommet dit enda, eller har problemer med å forplikte seg.

Skjult ID med pseudonym - sø. 28 juni 2015 23:09

Du er naiv - du har ikke "perfekt informasjon" om det motsatte kjønn! Med mindre du har det, er alt subjektive antagelser, og du er per definisjon naiv, og dette kan ikke diskuteres! Ditt første avsnitt, som burde vært et kapittel, viser at du er subjektiv ("jeg opplever") - mao, dette er ikke oppe til debatt!...men alt er relativt, som du sier, også "perfekt informasjon", da det må være perfekt for noen...litt som spm du besvarer....så jeg tror du har helt rett!

(mann 38 år fra Buskerud) sø. 28 juni 2015 23:16 Privat melding

Jo, det kan faktisk diskuteres. Du skriver om definisjonen av naiv, men jeg tror kanskje du burde slå den opp selv.
Forøvrig straks mandag, på tide å legge vekk flaska ;)

Skjult ID med pseudonym - sø. 28 juni 2015 23:20

:) jeg kjenner definisjonen av naiv, og i sin ytterste konsekvens kan den tolkes som noe som ikke er objektivt. Det var egentlig bare for å understreke ett helt annet poeng, jeg mener ikke pippa er naiv!:)

(kvinne 46 år fra Oslo) sø. 28 juni 2015 23:27 Privat melding

@ - Jeg OPPLEVDE at du mente meg:-)
Jeg ser også at det var litt mye slurvefeil der, og noen småord uteble, så jeg skjønte nesten ikje helt selv hva jeg hadde skrevet! "Det og skrive det..., blir smør på flesk!"

Spørsmålet om naiviteten var myntet på troen på evig kjærlighet..., så levde de lykkelig i alle sine dager!

(mann 35 år fra Oslo) sø. 28 juni 2015 23:28 Privat melding

De valgene er bare tull. Langvarige forhold starter da vel med en flørt de og? Flørter som kan utvikles kan vel like gjerne ende i langvarig forhold.

Skjult ID med pseudonym - sø. 28 juni 2015 23:30

Ja, det var et svar til deg, men jeg brukte deg for å poengtere noe tåpelig, og dette tåpelige var ikke deg:) Som jeg skreiv til slutt, jeg er enig med deg!

Skjult ID med pseudonym - sø. 28 juni 2015 23:33

...beklager, er ikke så ofte jeg er innom:)

Skjult ID med pseudonym Pronto sø. 28 juni 2015 23:53

Synes det er større grunn til å stille spørsmål ved de som har : Ikke valgt

(mann 41 år fra Oslo) ma. 29 juni 2015 01:07 Privat melding

Det eneste som er krampaktig i denne konteksten er det å få kramper i magen i møtet med andre mennesker preferanser og ønsker for sine egne liv.

(mann 52 år fra Oslo) ma. 29 juni 2015 08:49 Privat melding

...mye man kan bekymre seg for, gitt..

(mann 48 år fra Østfold) ma. 29 juni 2015 15:20 Privat melding

Ikke røde strømper også vel, Litah? :p :-D

Hva folk velger å skrive i profilen ang hva de søker får jo være opp til hver enkelt, mange grunner til at folk haker av det de gjør. Og er mange måter å tolke både dette og alle spørsmålene i relasjonsprofilen på. Man får heller bli kjent og ta tingene derfra, være åpne på hva man tenker når man skriver og etter hvert dater. Så ordner det meste seg :-))

(mann 36 år fra Akershus) ma. 29 juni 2015 15:46 Privat melding

Mange er vel ganske åpne og klare for flere ting, kanskje? Man MÅ velge et alternativ, men hva om jeg mest er ute etter noe langvarig, men ikke utelukker noe annet, om det er det vi begge føler for?

Men men, akkurat det vil vel tolkes helt feil.

(kvinne 46 år fra Akershus) ma. 29 juni 2015 15:52 Privat melding

Alle kontakt begynner jo med en flørt som kan utvikle seg, men formålet er at det skal bli langvarig. Da vet jeg at den personen jeg kontakter faktisk ønsker noe langvarig, ikke bare en flørt, finnes mange her inne som bare ønsker det :)

Ha ha @ Litah, det mest skremmende er at det finnes jenter/damer der ute som nesten går med ringene og strømpebåndet i lomma klar for giftemål etter 2 dates :P

(mann 42 år fra Hedmark) ma. 29 juni 2015 18:49 Privat melding

Tror de som velger "langt forhold" er de som genuint ønsker seg en livsledsager. Altså treffe en som man vil være med på godt og vondt( ikke bare skumme fløten her og nå, men være der for hverandre i tykt og tynt). Det er jo mange som har et forholdsvis høyfrekvent partnerbytte sett i det perspektiv.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) ma. 29 juni 2015 18:52 Privat melding

Alle fohold begynner vel med et "Hei" og avsluttes med "WTF?". Hvorfor er begynnelsen og slutten så korte? :P

Skjult ID med pseudonym bos ma. 29 juni 2015 21:39

@ Pippa , det er nå jeg savner "liker" Det var ironisk og satt på spissen men med et snev av selverfaring og tanker jeg har fundert på lenge . Jeg synes at det er i overkant å starte en relasjon basert på felles ønske om et langvarig forhold , alle andre som synes at jeg er skrullete trenger ikke å følge mine tanker eller lese dem , mitt ønske er å få Dere til å tenke . Jeg synes det blir smør på flesk og en klisje da det finnes de som bruker langvarig forhold for å fremstå som "seriøse " Dette er til R . for at du ikke utelukker de som ønsker seg en flørt som kan utvikle seg :-)

Det er også et spørsmål om hvor i livet man befinner seg , tenker da på om man ønsker seg barn osv eller om man har barn og ønsker seg stabilitet . I mitt liv er barna blitt store og flyttet ut og med tiden har mitt liv forandret seg til frihet med ansvar bare for meg selv med mange fritidsaktiviteter som jeg setter stor pris på og jeg finner det som en begrensning å søke et langvarig forhold i utgangspunktet da for meg er det ensbetydende med begrensninger hvis jeg vil endre mitt liv for et langvarig forhold til en kvinne må det føles at jeg VIL av egen fri vilje og ikke at jeg søker det som utgangspunkt , jeg vil gjerne føle at hun er verdt det og at det kjennes som det rette . Mye kan sikkert skrives om tema og alle har en mening som passer i ens eget galakse Så "langvarig forhold " for meg betyr "bindende forhold . Ikke noe galt bare man ikke har det som utgangpunkt . Hvor mange har du truffet i tilstelninger som du liker og gått bort og sagt "du jeg liker deg , er du ute et langvarig forhold " :-)

Skjult ID med pseudonym oops ma. 29 juni 2015 21:53

Nei, valgene er ikke tull.
Det er faktisk plenty folk som ønsker seg en kjæreste men ikke et langvarig forhold. Det er faktisk høyst vanlig i dag at folk går inn i et forhold med en innstilling om at forholdet skal bare skal vare en stund. Den teite sjekkereplikken fra komedier "vil du bli mon neste eksmann?", kommer til tankene. Noen ønsker ikke et langvarig forhold, gjerne bare et forhold på 3-4-5 år fordi langtidsplanene deres i livet legger opp til noe annet.
Det er faktisk en forskjell på å gå inn i et forhold med tanke på at det skal vare lenge og det å gå inn i et uten tanke på det. Det har mye med hvordan man instiller holdningene sine til bla. kompromiss.

Med alt dette sagt, sier jeg selvfølgelig ikke at man låser seg for hva slags forhold man vil ha om man har bestemt seg for det ene eller det andre. Bare at forutsetningene er litt annereldes.

Og uansett hva men ønsker utav forholdet, begynner det i de fleste tilfeller med en ført. ;)

My 2 cents.

Skjult ID med pseudonym oops ma. 29 juni 2015 21:58

Til Pippa, ja du er litt naiv i dine betraktinger rundt akkurat det.
Det blir stadig mer og mer vanlig å sette f.eks. karriere foran kjærligheten.
På spørreundersøkelser mister kjærligheten mer og mer terreng i forhold til andre ting, som bla. karriere, i forhold til hvordan folk svarte på samme spørsmålene for 15-20 år siden.
På verdensbasis snakker samfunnsforsekere om "singelgenereasjonen" fordi flere og flere av oss _velger_ å være single. I japan bla er dette et så stort problem at myndighetene kjører holdningskampanjer for å prøve å få folk til å priorotere kjærligheten (og dermed famile, som videre vil gi etterlengtet befolkningsøkning).

(kvinne 46 år fra Oslo) ma. 29 juni 2015 22:23 Privat melding

@TS Takk for kompliment. Ironi er vanskelig på trykk!

Jeg VET jeg er naiv. Poenget er at jeg "velger" å være det! Jeg har vært ute en vinternatt før;-) Det som faktisk ER litt artig er at jeg ble intervjuet i VG for ca. 20 år siden om synet på kjærlighet og forhold. Det var meg på 20 år og en på 30 og en på 40. Jeg husker jeg syntes de sim var eldre var utrolig pessimistiske og tenkte at JEG hvertfall hadde funnet min drømmeprins for evig og alltid selvom de hadde brent seg på ulykkelig kjærlighet og forhold! Forskjellen fra da og nå er at da trodde jeg det, nå bare ønsker jeg å tro det:-)

Skjult ID med pseudonym bos ma. 29 juni 2015 22:30

@opps

Men er det ikke det vi nettopp trenger i verden folk med Pippas betraktninger ?

Å gå inn i et forhold velvitende hva man ønsker er viktig rent teoretisk å være villig til inngå kompro. Når man har livserfaring og har et eller fler havarert forhold tidligere og kansje innsett at man har valgt feil tidligere og at man kan gjøre det igjen er nok til å få de fleste av oss til å føle seg fram . Jeg har dessverre ingen statistikk på hvor mange havarerte forhold inngikk et forhold med tanke på "langvarig " Jeg vil nok tippe på at de fleste i særs når det er barn med i bilde og likevel havarert , har dessverre ikke statistikk på hvor høy prosent mislykkes andre og tredje gangs forsøk og jeg vil tippe at de fleste ønsket seg "langvarig" også men jeg vet fra ubekreftede kilder at prosenten nesten dobles annet gang og forseter bare og øke ...

(kvinne 46 år fra Oslo) ma. 29 juni 2015 22:36 Privat melding

Oops - En liten digresjon: Vi sliter vel ikke akkurat med at befolkningen ikke øker? Det er jo et kjempestort verdensproblem og snart er det ikke nok ressurser til alle på jorda! Men dette er en annen diskusjon, litt uløselig som sådan - og har noen her på Sukker svaret på dette problemet, så vil dere få Nobels fredspris:)