Alle innlegg Sukkerforum

MATBANKEN

Vis siste innlegg
(mann 50 år fra Oslo) lø. 11 okt. 2008 10:21 Privat melding

Mange single liker ikke å lage mat alene, og en del har aldri lært seg kunsten. Her kan de som allerede har matglede og -kunnskap øse ut av sitt forråd til glede og inspirasjon for resten. Grunnoppskrifter, menyer, tips om innkjøp og bruk av råvarer m.m.

Skjult ID med pseudonym lightenup lø. 11 okt. 2008 10:32

GRUNNSAUS UTEN KRAFT

Sauser blir best når de er laget på kraft, men det tar mye tid og passer sjelden i hverdagen. Det går an å jukse med buljong - det er ofte greit nok. Her er imidlertid en grunnsaus uten kraft som kan brukes til det meste når du varierer krydringen.

1-2 Porsjoner:

1 sjalottløk eller 1/2 vanlig løk kuttes i små biter og has i en liten kjele.
Ha i hvitvin slik at det dekker løken, og la det koke på sterk varme (ikke brenn løken!).
Når all vinen er kokt bort trekker du kjelen til side og har i 1/2 liten kartong matfløte.
Skru ned varmen, sett kjelen tilbake og la det småputre til fløten tykner litt.
Smak til med pepper og salt.

Denne grunnsausen kan brukes til pasta, fisk, kjøtt, grønnsaker m.m.
Tilsett smak etter lyst og behov, f.eks. sennep, urter, sitron, steinsopp, trøffelolje og mye annet.

Skjult ID med pseudonym God helg lø. 11 okt. 2008 10:54

Elsker å lage mat, jeg :-)
Går med tankene å starte matlagingskurs for single...
Får jeg låne oppskriften din da, lightenup ?
Tenker å kalle den * kraftløs saus til lightenup med .... som følge*

Skjult ID med pseudonym snart 40 lø. 11 okt. 2008 11:14

Sjekk ut denne www.singlesmatklubb.com

Skjult ID med pseudonym Moo lø. 11 okt. 2008 11:23

Pannekaker :D

Skjult ID med pseudonym lightenup lø. 11 okt. 2008 11:41

@God helg: Det hørtes kanskje ikke så bra ut å bli assosiert med kraftløs, men for all del - feel free! :-)

Sausen har jeg fått av en kokk som var på kokkelandslaget, og den har vært med på å vinne VM, så det er jo ekstra gøy i kurssammenheng.

(mann 48 år fra Oslo) lø. 11 okt. 2008 12:29 Privat melding

http://www.matoppskrift.no/ for husfruer og litt mer eller mindre ambisiøse hobbykoker.... taster du in sjokoladekake feks. kommer det opp sikkert 100 oppskrifter....en må vel passer for minstepoden og mamma eller pappa :)
Ellers så er Apperitiv en fin blad som jeg hadde abo lenge
Snooke rundt i asiasjappa hvor dem selger alt mulig rart er også fun , synt det finnes ikke en "market " som i alle andre andre byer i europa , haddde sikkert vært fint med en ala Gøteborg

Skjult ID med pseudonym Sjenert lø. 11 okt. 2008 15:31

Pinnebrød, når man skal ut i skogen en tur... Det er godt det ;)

Du trenger:
500 g mel (bruk gjerne litt grovt mel)
2 ts bakepulver
5 ss sukker
1 ts salt
1 dl matolje
ca 2 dl lunket vann

Slik gjør du:
Bland det tørre. Spe med vann og olje til deigen har plastelinakonsistens. Form en klump deig til en pølse og tvinn denne rundt en pinne. Stek brødet over glørne til det er gjennomstekt og slipper pinnen. Brødet kan fylles med f.eks syltetøy. Du kan også tvinne deigen rundt en pølse på spidd og lage «pølse i slåbrokk». Bruk gjerne andre smakstilsetninger som f. eks kanel, kardemomme eller revet ost i deigen.

Skjult ID med pseudonym Sjenert lø. 11 okt. 2008 15:33

@lightenup

Dette var forresten en veldig god idé, å starte Matbanken, da kan man få noen gode tips ja ;)

(mann 51 år fra Oslo) lø. 11 okt. 2008 19:09 Privat melding

En kjapp saus er å blanke litt løk, tilsette noe kokende vann og flytende buljong og krydder. Kok opp. Ta gryta av, og rør i ca 50 g smelteost. Juster til ønsket konsistens med osten. Mager går greit om du ikke vil overdrive bruken av mettet fett.

Skjult ID med pseudonym ok lø. 11 okt. 2008 19:48

eller hva med en 7 retter,s på 123 . six pack og grandiosa , det er godt det :-))

Skjult ID med pseudonym Kit lø. 11 okt. 2008 19:58

ok, smaken er som baken. Delt, hårete og lukter ille... *ler*

Skjult ID med pseudonym lightenup lø. 11 okt. 2008 21:45

FISK er enkelt, godt og sunt!

http://www.godfisk.no/

(kvinne 47 år fra Oslo) lø. 11 okt. 2008 22:08 Privat melding

Wow, bra:-) Du prøver tydeligvis da, og det er bra:-) Lykke til med kokke-kurset på nett:-)

(mann 61 år fra Buskerud) sø. 12 okt. 2008 01:01 Privat melding

Paella a la norvegese !!!

Steikepanne , et halvt vinglass med olivenolje , varmes opp , legg i svinfilet i terninger til steking når de begynner å bli brune legg i hele reker med skal og uten følerhorn , løk , hvitløk kylling i småbiter , , grønn og rød paprika en hønsebuliong og krabstiks
la det surre på svak varme og sørg for at det ikke går tørt , det skal være saftig , hvis nødvendig hell på litt mer olje eller bitelite vann :-) , når dette er klart heller du opp risen i passende mengde og la risen trekke til seg saften , når det er gjort heller du
varmt vann i panne slik at den dekker så vidt risen , hell i zafran hvis du liker risen gul og sett på lokket , la nå dette trekke til vannet er fordampet og risen er ferdig , svak varme er tinget her husk det skal være saftig , ikke tørt , altså hell på mer vann hvis du synes det tørker .......kjær sitron i båter og server , press gjerne sitronsaften opp på risen ........nam nam ...

Ingrediensene kan du bytte med hav du ønsker men denne er min annbefaling :)

Buen apetito

Skjult ID med pseudonym Feliciano sø. 12 okt. 2008 01:03

Maks 20 minuter plus forbredelser :-)

Skjult ID med pseudonym God helg sø. 12 okt. 2008 10:36

@Feliciano
Dere latino-menn er født med matlagings kunnskaper i blodet.
Skulle ønske ha deg med når jeg starter et serveringssted...
Konsulent ? Interessert ?

Skjult ID med pseudonym Feliciano sø. 12 okt. 2008 21:16

@God helg

Takk for den .........på vegne av meg og alle mine brødrer :-)

Du tøyser nå , ikke sant ?

Skjult ID med pseudonym God helg sø. 12 okt. 2008 22:55

jepp :-) :-)