Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym Pjusk on. 15 juli 2015 20:38

Jeg har opplevd så mye svik og kjenner i dag at jeg nesten ikke tør å innlede et nytt forhold. Jeg vet at jeg har mye å bidra med i et forhold, men jeg ender opp med å takke pent for meg. Og er fortsatt alene... Noen som har tanker, tips?

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) on. 15 juli 2015 20:53 Privat melding

Det er fint å ha bagasje, vond eller bra, spiller ingen rolle. Men det er viktig å sette ting i perspektiv, ikke la fortiden styre framtiden, det er uklokt. Man kan se tegn man har sett før, og kanskje stille spørsmål ved dem, men et forhold skal være med åpne armer, ikke på vilkår. Noe må man jo rydde unna først, få tillit til en ny person, og det er helt i orden å nevne at du har hatt utfordringer med tillit og slikt tidligere, trenger ikke å nevne så mye, men vær i alle fall ærlig. Trekk deg ikke ut fordi du er usikker, men fordi du vet. Det er en himmelvid forskjell der. Lykke til. :)

(mann 39 år fra Buskerud) on. 15 juli 2015 20:58 Privat melding

Jeg er også redd - frykten lammer meg, eller jeg flykter :)

Heller alene, enn i et dårlig forhold

Skjult ID med pseudonym Pjusk on. 15 juli 2015 21:00

@equi00: Så klokt sagt! Det krever et voldsomt mot, og jeg kjenner at gråten presser på fordi det sanksjonerer. Takk takk at du tok deg tid til å svare!

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) on. 15 juli 2015 21:12 Privat melding

@Pjusk: Bare hyggelig, og tvi-tvi! :) Noen ganger kunne jeg ønske vi kunne tilnærme oss andre mennesker som et barn, uten fordommer og åpne sinn, med interesse av å ha et samspill, og gi og innhente tillit. Vi voksne kompliserer oss ihjel, da går ting i stå.

(kvinne 42 år fra Oslo) on. 15 juli 2015 21:22 Privat melding

Det er ikke rart du er skeptisk! Jeg syns det er naturlig at man har fordommer og ikke er helt åpen for alt. Man samler jo på erfaringer.

Jeg har også blitt sveket, på det groveste!!! Og jeg bruker den dårlige erfaringen til å styre unna menn med samme likhetstrekk.

Også kan man gå litt inn i seg selv og se om man er plettfri selv. Jeg har ofte sveket meg selv, faktisk! Da tenker jeg det ikke er så rart at folk/venner/kjærester svikter av og til, dersom de er som meg som av og til svikter seg selv. Sånn kan jeg tilgi de som har sveket meg, fordi jeg vet de svek seg selv også da de gjorde de svikefulle handlingene.

Man klarer ikke alltid å styre mot målene.

(mann 38 år fra Rogaland) on. 15 juli 2015 21:27 Privat melding

Ikke nok med at man kompliserer ting selv, så har man en motpart som gjør det samme.

Forstår godt TS her, vi har alle bagasje med oss. Jobber selv med å være så åpen som mulig med en ny person. Heldigvis blir ikke alt så komplisert som man trodde når man finner en som passer fordi da flyter ting overraskende lett.

(kvinne 42 år fra Oslo) on. 15 juli 2015 21:30 Privat melding

@Pjusk

Det fins faktisk mange flotte personer der ute! Eller her på sukker.no.

I steden for å tenke på alle grusomme folk, prøv å tenke at NÅ har du muligheten til å treffe gode folk -kvalitetsfolk!

(kvinne 67 år fra Østfold) on. 15 juli 2015 21:49 Privat melding

Jeg kjenner meg igjen, @Pjusk, og får tanker om at det som har skjedd, det svikefulle er noe som kan brukes til å ha mer å "stå på" som gjør at du neste gang kan gjenkjenne slike mennesker og vite at du vet. Da kan det hende at motet mobiliseres og du kan møte neste person med åpne sanser og få, og gi deg selv nye og gode erfaringer. Lykke til!

(kvinne 52 år fra Oppland) on. 15 juli 2015 21:52 Privat melding

Smil å se på livet som en reise fremover , kikk deg gjerne tilbake, men ikke stopp der, gå fremover steg for steg
Se på, hvert nye menneske som kommer inn i livet ditt, som en berikelse ,et nytt eventyr , som kan bli langt eller kort ,alt etter hva du velger
Se på et nytt menneske, som en mulighet du ikke ville vært foruten, følger du denne enkle livs filosofien ,da er du aldri ensom eller alene .

(mann 41 år fra Akershus) on. 15 juli 2015 22:10 Privat melding

"Brent barn skyr ilden" heter det.
Man har i løpet av livet gjort seg noen erfaringer, blitt såret og kanskje tilogmed såret noen.
Og det er vanskelig å gi slipp på "demonene" når man er i et nytt forhold.
Man legger kanskje veldig mye vekt på visse ting som gjør at man frykter det nye forholdet skal bli som det forrige.
Det igjen kan skape problemer som får forholdet til å surne eller gå dårligere.
På den måten blir det et selvoppfyllende profeti, og man opplever igjen at ting går skeis, og blir enda mere redd for å knytte seg.

Man må klare å se forbi "demonene", begynne forholdet med blanke ark og ikke forvent det verste hele tiden.