Alle innlegg Sukkerforum

"Ikke helt min type"..

Vis siste innlegg
(mann 46 år fra Buskerud) sø. 12 okt. 2008 22:17 Privat melding

I en diskusjon med en jente her inne hvor vi diskuterte litt generelt denne nettdatingen, kom jeg til å nevne denne frasen vi så ofte møter eller gir når man ikke helt matcher: "Du er ikke helt min type."
Jeg syns faktisk dette er et helt greit utsagn jeg, men jeg forstår også at mange tenker at dette betyr det samme som at man ikke er pen nok for vedkommende. Føler dere at dette er det samme som å si at man ikke er pen eller kjekk nok?

Jeg må vel innrømme at jeg tenker nok også det om meg selv, om jeg får den beskjeden (selvsikker som jeg er :-P ), men jeg tenker jo ofte nettopp dette om mange jenter her inne, og da ofte uten at dette har noe med hvor pen vedkommende faktisk er. Ofte tenker jeg at "nei, hun virker kanskje litt for voksen for meg", eller "litt for pen for meg" (ja faktisk.. :-/ Snodig tanke!), eller litt for "striglet" for meg eller andre rare tanker. Enda oftere er det mer udefinerbart enn som så. Vanskelig å forklare hva jeg mener, men det er f.eks. ikke sikkert at den modellpene (dårlig ord..), supervakre jenta, bringer frem de samme følelsene hos meg som den "alminnelige" jenta med det uforklarlige glimtet i øynene. Jeg tror dere skjønner hva jeg mener, og poenget mitt er vel som følger: Ikke la dere bryte ned av å få høre dette, eller avslag generelt her inne. Det betyr ikke at du ikke er "pen" (hva nå definisjonen på det er), og for det rette mennesket der ute er du nydelig! :-)

Skjult ID med pseudonym jente sø. 12 okt. 2008 22:51

takk, goodguy.. det er godt å høre!
man har kanskje lett å tenke på at man ikke er bra nok eller noe.
kanskje det er kommunikasjonen som går litt dårlig bare ?

Skjult ID med pseudonym Luring sø. 12 okt. 2008 23:04

@Ts

Du har helt rett !!

Skjult ID med pseudonym Expekt sø. 12 okt. 2008 23:06

Tror nok også det kan være mange grunner til å gi / få den beskjeden. For min egen del så kan det være noe i profil teksten som absolutt ikke stemmer med mine valg eller preferanser. Det kan jo være ting jeg ikke har skrevet om i min profil men som den andre parten har lagt vekt på i sin profil. Kan ta et eksempel for å forklare. Selv så er jeg ikke spesielt glad i høyder, hadde nok svimet av hvis jeg ble tvunget opp i et strikkhopp. Har ikke skrevet noe om dette ettersom jeg ikke anser det som et stort poeng. Men det er klart hvis ei jente som legger vekt på fjellklatring, fallskjermhopping og ekstremsport kontakter meg så er det ganske klart for meg at vi ikke er typer som passer sammen.
Og når det gjelder utseende så har vi heldigvis forskjellige tanker om hva som er pent og attraktivt. .......Og godt er det :-)

(mann 39 år fra Buskerud) sø. 12 okt. 2008 23:11 Privat melding

@goodguy72
Helt enig med deg ;)

Skjult ID med pseudonym Eventyrli sø. 12 okt. 2008 23:14

Om ikke fritidsinteressene matcher så ser jeg ikke at det er et grunnlag for at noen ikke kan være ens "type". Det er jo viktig å kunne dyrke egne interesser i et forhold, altså at man har ulike interesser og helst noen felles. Blir litt mas om alt er felles syntes jeg da.

Men det jeg egentig skulle si er at holdningen til mennesker er oftest det jeg legger mest vekt på. Jeg tenker sådan at dersom man har 2 vidt ulike ståsteder innenfor eksempelvis religion (ateist vs troende) så er det lettere å si "nei takk" kun fordi man føler at her vil man mest trolig møte mye motgang uansett om man er den troende eller om man er ateisten.

Ser man at et blad som er viktig for deg på matchtreet er farget rødt så er lett å kjenne at dette er ikke jenta/gutten for meg. Her kan det fort bli "trøbbel" :-)

Skjult ID med pseudonym mia sø. 12 okt. 2008 23:25

For min del er det ikke utseendet det dreier seg om når noen ikke er min type, så jeg støtter TS i tankegangen hans, ja.

(mann 54 år fra Buskerud) sø. 12 okt. 2008 23:27 Privat melding

Har flere enn meg tenkt tanken på hvordan "treet" hadde sett ut dersom du hadde tatt "sukkertesten" med en eller flere av dine x-er ????
Flotte mennesker som du har vært inderlig glad i......
Skal vedde veldig mye på at det ville dukket opp både røde og gule blad i hopetall!!!

La ikke et rødt blad eller to skremme deg, og vær obs på at hvis du prater med vedkommende om det så er det ikke sikkert at rødt er rødt lenger -om du skjønner. Det kommer an på hvordan den enkelte oppfatter spm i "sukkertesten", og flere av spm er håpløse å svare "riktig" på...

Skjult ID med pseudonym oslomann sø. 12 okt. 2008 23:28

Ingen er vel helt immune mot den vonde følelsen av å bli avvist, MEN: At en fremmed avviser deg er ikke noe du egentlig bør bry deg om. Vedkommende kjenner deg jo ikke, så hun/han avviser jo egentlig ikke deg, bare fremstøtet eller fremgangsmåten din.

Ute i "den virkelige verden" kan jo det skyldes svært mange ting, inkludert at vedkommende er lykkelig i et forhold, har en elendig dag, er et elendig menneske (og i så fall er det jo bra å ikke bli kjent med vedkommende!!!), er lesbisk/homo, etc.

Her inne er jo de fleste ute etter å møte noen (men ikke alle har jeg funnet ut, noen er her av andre grunner enn å finne en date, skjønt det er et sidespor), men det samme gjelder egentlig her også. Tror nok det stort sett er bilder og i noen tilfeller profiltekst (eller mangel på en slikt) som er grunn til avvisning her, men hva så? Bilder sier jo egentlig ikke særlig mye om en persons utstråling, selvtillit eller sjarm. Selv vet jeg at jeg har et midt på treet utseende, men jeg klarer å sjekke opp ganske pene jenter ute i "den virkelige verden" for det (Egentlig mye mer suksessfull der ute enn her, mindre konkurranse er det også, men orker jo ikke å fly rundt på barer og kafeer hele tiden så da er jo internett fint). Uansett er det jo ingen grunn til å føle seg såret over at en person du ikke kjenner og faktisk aldri engang har møtt avviser deg? Hvorfor skal du bry deg om det? Vedkommende betyr vel ingenting for deg? Det har egentlig ingenting med den egentlige deg å gjøre, og alt å gjøre med denne personen du ikke kjenner og aldri har møtt, og/eller fremgangsmåten din (kjedelig mail eller profil kanskje, eller manglende bilder?). Absolutt ingenting å ta seg nær av :-)

Ha en fin kveld!

(kvinne 35 år fra Oslo) sø. 12 okt. 2008 23:37 Privat melding

Enig med TS :) Bra innlegg!

Og da går superbruket mitt straks over.. Gøy så lenge det varte :)

Skjult ID sø. 12 okt. 2008 23:49

Hei skjønner ikke helt dette med match-treet enda:-) Ny her, men får meldinger fra noen typer på innboksen og når jeg skal se på deres profil, kan jeg ikke pga av matchen er under 70? Hva er det for noe da? Noen som kan forklare?

Skjult ID med pseudonym Smily ma. 13 okt. 2008 08:19

Jeg tar det ikke på den måten ... det er mye som skal til for at ting skal matche.. :o)

Skjult ID med pseudonym GoesAround ma. 13 okt. 2008 08:35

Jeg tror dette å bli avvist på sukker er verre hvis du ofte opplever det samme i real life. Så lenge du har fått tilstrekkelig bekreftelse for at du er attraktiv hos det annet kjønn i livet så langt, spiller det ganske liten rolle hva enkeltjenter (eller gutter) måtte mene. Det kan jo også godt være som TS sier at den som svarer dette mener det oppriktig og bare har et annet manns- eller kvinneideal.

Skjult ID med pseudonym Don Giovan ma. 13 okt. 2008 12:14

Det hele handler vel om når påstanden blir fremlagt. Sier du det etter 5 min. prat er det selvfølgelig utseende du mener, det blir direkte dumt å hevde noe annet. Ser ikke noe galt i det. Men etter etpar dater handler det om kjemi, personlighet og kompatibilitet. Timing is everything, også her.

Skjult ID med pseudonym sweetchili ma. 13 okt. 2008 14:12

Ikke min type betyr akkurat det i min bok. Kan godt være at fyren ser bra ut, men har et image som gjør at han ikke passer, eller at interessene hans skiller seg vesentlig fra mine. Kan takle at han liker fotball, men ikke at han er ekstremt opptatt av kroppsbygging, klær og annen dyrking av utseendet, f.eks. Måten personen skriver på betyr mye for om jeg får følelsen av at dette er en person jeg vil prate mye med eller ikke.

Skjult ID med pseudonym SagMoon ma. 13 okt. 2008 14:27

Jeg vet umiddelbart om en mann er "min type" eller ikke. Det er en kombinasjon av bildet han har valgt å vise av seg selv, interesser og måten vedkommende presenterer seg selv i profilen og brevet/brevene. Jeg synes også det er bedre om en mann sier med en gang at jeg ikke er "hans type", om han føler det slik. Jeg er ikke her inne for å få flere guttevenner, men for å finne en kjæreste, og da synes jeg det er rett og rimelig å være selektiv og ærlig mot meg selv og andre. Det dreier seg ikke om at noen ikke er "gode nok", men om at det føles feil. Synes det blir galt (for meg) å investere tid og energi i overfladiske relasjoner bare for å være hyggelig.