Alle innlegg Sukkerforum

Kjæresten - også en bestevenn?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Mr_ on. 15 juli 2015 23:16

For meg er god kjemi med en jente helt fullstendig alfa omega for at det på sikt skal kunne utvikle seg noe varig og ordentlig flott noe.

Da jeg er en over snittet livsglad og happy type selv er kjemi og en munter tone noe av det første jeg ser etter hos en frøken. At vi både kan være alvorlige om noe i det ene øyeblikket, og kan tøyse med hva som helst omtrent i det neste. At vi deler et positivt syn på livet.

Være åpne og ha en herlig tone og kommunikasjon med hverandre. Eneste " ulempen" med dette er at man i den første fasen, dersom man møter noen man klikker godt med og har denne tonen med, nærmest er litt usikker på om man er i ferd med å skaffe seg en ny bestevenninne eller om det på sikt også kan oppstå mer med denne jenta. Tror nesten det er uunngåelig å gå via delvis friendzone.

Jeg har møtt en slik jente nå. Her inne fra. Vi har møttes noen ganger over noen måneders tid, det blir alltid svært lange og hyggelige treff og vi kan prate om alt. Både seriøse ting og samtidig masse fjas og herlig tøys om smått og stort. En kveld med henne løper avgårde på null komma null. Sjelden jeg har vært borti det. Vi har begge gitt uttrykk for at det er veldig gøy å være sammen, og at begge er topp. Kan dele alt og le av alt. Hun sier at hun ikke tror det kan bli noe mer enn vennskap, men at hun fortsatt vil treffes som det, men at hun tror det kan bli vanskelig for oss å klare. Men at dette er litt opp til meg hva jeg ønsker. Vi har mye felles interesser også, og masse gøy å finne på sammen.

Alt dette er ting jeg synes er superviktig for at noe skal fungere. Jeg har lyst til å treffe henne mye mer, om så bare som venner. Så får tiden bare vise hva som evt kan komme ut av det.

Jeg har svart henne at dette får vi finne ut av etterhvert, og ikke noe vi trenger å tenke mye på nå. At jeg synes det er hyggelig bare å være med henne. Men jeg utelukker absolutt ikke at jeg kan ramle pladask for henne en dag. Har ikke møtt noen som er så lik som meg selv i holdninger, verdier og med glimtet i øyet.

Hva tenker dere? Er det naturlig når det klaffer så bra på så og si alle måter at man en periode treffes en del som venner og " roer det hele ned"? Jeg tenker litt at det er eneste muligheten for å se hva det evt kan bli. I " verste" fall ender man opp med en herlig venninne, i beste fall kan det oppstå noe mer.

(mann 36 år fra Akershus) to. 16 juli 2015 00:55 Privat melding

Jeg tror at du egentlig allerede vet svaret på spørsmålene du stiller:)

Det varierer jo litt hva en legger i ordet / begrepet "kjemi", og her inne er det sjeldent en sikter til hva som skjer når klor blandes med salmiakk, eller hva som skjer om vi blander sukker og magnesium.

Jeg tror at uansett relasjon så må en viss "kjemi" klaffe. Kunne du klart å være sammen med en person du mislikte? Som du ikke kunne kommunisere med? som du hadde det forferdelig sammen med, og hver gang dere traff hverandre så ønsket du bare at hele kvelden skulle bli ferdig så fort som fy, slik at du kunne dra hjem?

Dette var noen retoriske spørsmål, og jeg tipper at svaret er nei for de aller fleste.

Det kan jo derimot hende at kjemien ikke sitter pladask og klaffer helt på første møte, men jeg tenker at en må jo i det minste ha en fornemmelse / følelse av at her kan vi på sikt finne tonen. Hvis ikke så ender det med den første date´n. Det er nå min mening.

Noen ganger kan en få følelsen av at noe går litt fort frem. At en ikke helt "henger med i svingene", og da tror jeg det vil være fornuftig at en tråkker litt på bremsen, og tar det litt rolig gjennom svingene. Du vet, det hjelper ikke å kjøre en Lamborghini Diablo om du tråkker gassen i bånd og kjører av veien i første sving. Da er det bedre å ta det litt pent, så du holder deg på veien, og nyter kjøreturen istedenfor. Når du har kommet deg opp eller ned den svingete fjellsiden så venter kanskje endeløse sletter hvor du kan gi full gass.

(mann 41 år fra Oslo) to. 16 juli 2015 01:14 Privat melding

Det høres absolutt ut som at dere to har god kjemi, og at dette er en opplevelse som er gjensidig. Min er erfaring er at menn ofte tror at god kjemi er alt som skal til, mens kvinner først og fremst er opptatt av riktig kjemi. Det virker dessverre ikke som at hun føler at dere har riktig kjemi, i og med at hun ikke tror det kan bli noe mer enn et vennskap mellom dere to.

Det er alltid veldig fint når man møter et annet menneske, uavhengig av kjønn, og opplever at man går veldig godt sammen. Dette er noe som både bør settes pris på og pleies, er du heldig får du et fantastisk vennskap for livet. Med utgangspunkt i situasjonen du beskriver i innlegget ditt, oppfordrer jeg deg til å ha denne tilnærmingen.

I samme ånd fraråder jeg deg å dyrke et vennskap i håp om at det en dag utvikler seg til noe mer. Du har, for å bruke en noe mer moderne sjargong, blitt friendzoned. Derfor: Om dette er et vennskap du genuint ønsker og håper vil fortsette, fordrer det at du slår fra deg alle tanker om et potensielt fremtidig kjærlighetsforhold med denne kvinnen. Du gjør både deg selv og henne en bjørnetjeneste ved å fostre forestillingen om at det en vakker dag kan bli noe mer.

Om det skulle vise seg at hun mot formodning opplever at den gode kjemien mellom dere to begynner å utvikle seg i retning riktig kjemi, er det selvfølgelig kjempeflott! Men om du etter å ha gitt inntrykk for at det er greit for deg at dere kun er venner, begynner å gi uttrykk for at du ønsker noe mer, kan det oppleves som et svik og i ytterste konsekvens være begynnelsen på slutten av vennskapet.

Lykke til!

Skjult ID med pseudonym Eplekjekk to. 16 juli 2015 02:01

Styr unna! Høres ikke ut som du er ute etter et vennskap, og da er dette bortkastet energi. Har nettopp vært der og fant ut at det beste er å kutte helt ut alle bånd. Du er å betrakte som en god venn, og snart vil du få høre om typen hun datet og knullet sist helg, men som hun er usikker på om det blir noe mer med... Hvis du da kjenner et lite stikk fordi du skulle ønske det var deg bør du skjønne tegningen ;) Sorry!

Skjult ID med pseudonym bos to. 16 juli 2015 11:32

@Ts Jeg har kjenner et ektepar som begynte som "bare venner og ikke noe annet "

Jeg synes du skal prøve og få henne , kanskje hun ønsker seg det også
vanskelig å si ut i fra dine skriverier . Hva har du å tape ? Vil dette gå utover din formue eller psyke ? I mine øyner er ikke dette det verste utgangspunktet for kjærligheten .

(kvinne 46 år fra Rogaland) to. 16 juli 2015 11:36 Privat melding

Kyss henne :)

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) to. 16 juli 2015 13:12 Privat melding

@ts: Som @Li39 sier, kyss henne, er det ikke noe da, ta en friendzone exit. :)

Skjult ID med pseudonym bos to. 16 juli 2015 17:48

@ts

Enig med Li39 ......Kyss henne ,

Skjult ID med pseudonym Cllou to. 16 juli 2015 18:02

Siden så mange sier det vil jeg si det også #:-p
Kyss heme

Skjult ID med pseudonym opptimist to. 16 juli 2015 18:20

Sjanseløst. Om man er ute etter vennskap så ja gå videre, om det ikke er noe fysisk interesse ville jeg droppet det meget kjapt. Ingen grunn til å seigpine seg selv. Har selv prøvd ut dette vennskapsopplegget og kan ikke si at det var så vellykket. Mange hyggelige mennesker her ute som man kan bli venner med, men hvor mange bestevenner trenger man?

Skjult ID med pseudonym Tankefull to. 16 juli 2015 19:59

Man kan vel aldri få for mange gode venner... Men å tro at vennskap skal gå over til kjærlighet kan tære på vennskap og psyke. Gir den ene part beskjed om at det ikke kan bli noe mer bør man se seg rundt etter annet kjærlighetsemne. Klarer du og bare være venn er det flott, hvis ikke skygg unna for at dere begge skal komme uskadet unna.?

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt to. 16 juli 2015 23:37

Jeg har ved en anledning falt pladask for ei veldig god venninne.
Valgte å holde det for meg selv da jeg visste hun ikke var interessert i meg på den måten.

Ja, i utgangspunktet så kan vennskap føre til kjæresteforhold. Har sett det flere ganger selv.
Men da har de ikke på forhånd utelukket at det blir noe mer slik som her.

Skjult ID med pseudonym Dr. Knabel to. 16 juli 2015 23:40

Life sucks and then you die. What a waste of energy..

Skjult ID med pseudonym Dr. Knabel fr. 17 juli 2015 08:05

Bare mitt vanlige lodd her i livet. Et resultat av mine egne begrensninger og svakheter.