Alle innlegg Sukkerforum

Forvente noe eller gi av seg selv

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Darknessy ti. 21 juli 2015 23:45

Kom i samtale med noen single venninner her om dagen, og temaet kom inn på kjæreste-temaet. Hun ene (la oss kalle henne Lene) sa at hun ønsket noen som var der for henne, som kunne støtte henne på tunge dager og få henne til å komme over x-en.
Jeg reagerte veldig på dette, da jeg for min del ikke ønsker kjæreste fordi jeg "trenger" det...men fordi jeg ønsker å gi et lysglimt og bedre dagen for en annen. Kommet til stadiet hvor jeg føler jeg har mye å gi, men bare mangler en annen å gi det til.
Er folk på jakt etter kjæreste fordi dem trenger noe/forventer noe, eller hva er motivene deres???

Skjult ID med pseudonym sepp ti. 21 juli 2015 23:47

De fleste som er ærlige mot seg selv vil vel si at de ønsker en kjæreste fordi de tror det vil gjøre livet deres bedre, ikke først og fremst fordi de vil gjøre livet til noen andre bedre. Men, ja, en bør vel tenke på begge deler.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt on. 22 juli 2015 00:06

Det betyr jo ikke at hun ikke var interessert i å gi noe tilbake da.

Jeg vet egentlig ikke helt hvorfor jeg er på jakt etter kjæreste.
Sikkert fordi alle andre er det.. :P

Skjult ID med pseudonym duajeamorn on. 22 juli 2015 00:11

Enkelte folk fungerer latterlig dårlig alene. Selv har jeg nok sannsynligvis latt pendelen svinge litt for mye andre veien igjen, og trives altfor godt i eget selskap

Skjult ID med pseudonym Tipsern on. 22 juli 2015 00:16

Tror kjæreste bilde man har i dag er hva kan Han/hun gjøre for meg, er ikke bare trofe kone, men trofe menn, fler og fler kvinner går etter det såkalt cheesy gutta for at de skal se bra ut når de henger med venninne så venna hennes blir misunnelig, samme greia blant gutter. noen menn/gutter vil ha en dame med store pupper og rumpe så andre gutter vil være misunnelig på han. Det og være sammen med en smell vakker kvinne er ikke så bra som folk vil ha det til. Men det er en annen historie.

Skjult ID med pseudonym - on. 22 juli 2015 00:40

Med mindre det er snakk om egne barn vil de fleste være "egoister" frem til de har fått reelle følelser for deg, dette skjer etter Sukker...og, er helt naturlig! Med mindre du tror altruisme er noe annet enn drivkraften bak egoisme. ...og noen gjør jo det...

Skjult ID med pseudonym Tipsern on. 22 juli 2015 00:46

Vel kan hende jeg er Kynisk for veldig mange andre, men jeg har et godt poeng, jeg ønsker jo at verden skal bli bedre, men jeg mener at det man gir er det man bør få, høres kanskje rart ut noen sier det er ego, men ordtaket går som det du vil at andre skal gjøre for deg, må du gjøre for andre, dette er en grunn prinsipp i alle religioner, bare formulert litt annerledes, men nå er ikke jeg noe form for religiøs, men synes selv det er viktig fordi at vil man at man skal få en klem så må man og gi en hvis du forstår hva jeg mener. Hvis du har lyst bli tatt vare på må du og kunne ta vare på den som du ønsker at skal ta vare på deg. Der er det mange dessverre alt for mange som dummer seg ut...

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) on. 22 juli 2015 02:17 Privat melding

@ts: Er nok noen som sliter med å komme over eks, man skal jo gjennom noen faser, og ikke alle er like hyggelige, det kan ta smertelig mye tid for noen, og får man ikke fylt opp hverdagen med ting å gjøre, kan tankene fort vandre. Syns synd på den personen hun hadde forsøkt å fortrenge eksen med. Men for all del, mulig det hadde fungert på sikt. Begynnelsen tror jeg hadde vært anstrengt. Vi er jo voksne mennesker og kan ta ansvar for våre valg (håper jeg), så hadde det vært meg i den situasjonen, ville jeg ha ventet til ønsket om en ny person var større enn savnet av eks.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) on. 22 juli 2015 17:47 Privat melding

Det finnes en del menn og kvinner som trasser på seg forhold, blir sammen med en for å gi et ekstra dult eller stikk til eks. Det finnes noen som mener det er viktig med et pent ytre framfor god kvalitet på innsiden. Og ja, det finnes faktisk de som finner en kjæreste for å imponere, hva er så galt med det? Ulempen er at slike ting sjeldent holder, og kanskje faller på sin egen urimelighet. Folk er rare, bare å godta det. Kaster ikke bort tiden på slikt, syns de får lov til å holde på, så lenge de ikke lander i salaten min. :P

Skjult ID med pseudonym frøken-o on. 22 juli 2015 18:23

Litah : Så da har Humanetikerne tatt en `gylden regel` rett fra Tredje Mosebok, Talmud og Koranen da ? pluss ett par, tre andre religioner også.. Ja, da er Humanetikerne ikke særlig oppfinnsomme må jeg få lov å si //

Skjult ID med pseudonym frøken-o on. 22 juli 2015 18:46

Du skriver det er ikke noe grunnprinsipp i alle religioner.
Stort sett alle har nettopp : -Gjør mot andre det du vil de skal gjøre mot deg- , altså nestkjærlighetsbudet og gjensidighetsprinsippet.
Det fantes også før vår tidsregining.
Så poenget er : Det er ett grunnprinsipp i alle religioner.
Du kan se på det som en rettelse f.eks.

Skjult ID med pseudonym frøken-o on. 22 juli 2015 18:54

Ja, selfølgelig sjekket jeg om det jeg trodde var riktig med Google. Gjør ikke alle det..googler altså ?

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) on. 22 juli 2015 18:58 Privat melding

Før Mosebøkene, Talmud og mye annet, var det Mitraismen, så hvem henter ting fra hva? http://www.kirkehistorie.no/Mithras1.html

Bare for å sitere Human-Etisk Forbund sine sider: "Humanismen er et demokratisk, ikke-teistisk og etisk livssyn som fremholder menneskets rett til og ansvar for å forme og gi mening til sitt eget liv. Humanismen avviser overnaturlige oppfatninger av virkeligheten'. Dette er den internasjonale humanistbevegelsens såkalte minimumserklæring."

Tro og religion er en personlig greie, og har sin rot i en tid da mange ting var mystisk, og trengte forklaring. Datidens forklaring på ting man ikke forsto var magi eller en overnaturlig entitet som styrte alt. Vi vet bedre i dag, men fortsatt trenger mennesker noe å tro på, da er det nærliggende å ty til en religion som kan synes å ha svar på alt.

Jeg er ikke imot religion, det har sin nytte for mange, bare vil ikke at en religion skal ha en fremtredende plass, alle religioner bør stille likt, og derfor bør ikke stat og kirke være forent. Religion eller tro skal ikke diktere hva et land eller stat gjør.

(mann 38 år fra Rogaland) on. 22 juli 2015 19:02 Privat melding

Jeg ønsker kjøreste fordi det er godt å være to. Bonuser som kos / sex og en bestevenn er også fint da. Om man skal kreve noe vet jeg nå ikke. Men er man to så hjelper man og støtter hverandere.

Skjult ID med pseudonym frøken-o on. 22 juli 2015 19:05

Darknessy : Uansett hvor kynisk det måtte høres ut så vil det for noen hjelpe å `rote` med eller finne seg en annen fortere enn F etter ett brudd. Men hvis man vil ha en kjæreste ene og alene for å gjøre en annen glad så er ikke det riktige strategien.

Skjult ID med pseudonym Dr. Knabel on. 22 juli 2015 21:16

Motivet må være både å gi og å forvente. Jeg ønsker i alle fall at det skal være slik.

(mann 32 år fra Oslo) on. 22 juli 2015 22:59 Privat melding

My: Det høres veldig kynisk ut, antar at du vertfall har krysset 30? Jeg innrømmer ble litt "smug" når jeg så typen til eksen, Han lignet veldig på meg, bare litt mer hårete :P Ønsker henne alt vel, og mitt liv nå har ingenting med hennes liv nå å gjøre, og jeg skjønner ikke helt hvorfor andre ikke kommer seg videre med livet på samme måte.

Jeg har ikke noen underliggende motiver med å være her annet enn å muligens finne meg ei jente fordi det er få følelser som er bedre enn å treffe noen som lyser opp hver gang du treffer henne, Jeg vil ha noen jeg kan hjelpe opp når hun er nede i bølgedalene og som kan fortelle meg at det er på tide å ta meg sammen når det er mine bølgedaler.

Det er den gode gamle klisjeen om "Noen å dele de gode og de dårlige stundene med."

Mulig jeg låter som en tulling nå, men oh well.

Kall det egoistisk, det spiller nok veldig inn det og, jeg har trossalt eldre venner jeg er ekstremt redd for å bli som når jeg når deres alder.

Hadde forøvrig aldri akseptert å føle meg som en "Haha, se hva jeg har nå"-rebound.

Skjult ID med pseudonym Tipsern on. 22 juli 2015 23:49

Som sagt viktig, etter min tolking så er det uten tvil grunn prinsipp, men du har lov til og være uenig, men jeg jeg mener forsatt det er grunnprinsipp og det tror jeg flere andre mener og. Men nok om det poenget mitt er at folk er ikke lenger hva kan jeg gjøre for andre, det er mer Meg, meg, meg og det kanskje funker i 10 min for noen og kanskje 3 dager og noen 1 år, men over tid vil det skape et veldig føles løs samfunn.

Noe jeg selv ikke ønsker, og det at folk ikke gidder og svare er i mine øyne veldig arrogant, og egoistisk (meg, meg, meg) Holdning, jeg synes at man hadde nok fått en bedre verden om man hadde svart litt og faktisk vært litt mer høflig mot andre.

Jeg selv har merket at mange jenter og gutter i ung alder velger gjerne en fyr som de ikke egentlig elsker, men siden han er kjekk og kroppen er bra så ser det bedre ut på face. Er dessverre noen av dem. Har selv vært sammen med en dame som ikke ville legge ut bilder av seg selv med meg på face osv, var veldig sårende, jeg så ikke sånn ut som hun egentlig håpet. Det er en kald verden der ute, men det betyr ikke at vi bør unnskylde det og forsatte der fordi man er feig og ikke orker og være høflig, livet er rett og slett for kort til og kaste bort tiden på være idioter.

Skjult ID med pseudonym Hrafn to. 23 juli 2015 01:27

@TS: Hun ønsker noen for å komme seg over eksen? Det er vel en av de kvalitetene som havner nederst på ønskelisten for en potensiell kjæreste.

(kvinne 48 år fra Hedmark) to. 23 juli 2015 09:44 Privat melding

Jeg "trenger" ikke en kjæreste, men jeg ønsker meg en! En å dele alt med, en å være god mot, le med, reise med, leke med :) Men alle forhold er gi og få - likeverdig - eller burde være det.

Skjult ID med pseudonym Tankefull to. 23 juli 2015 11:25

Samfunnsoppbyggingen vi har i dag er mer selvsentrert enn tidligere. Mye fokus på hva som gagner meg, fordi jeg fortjener det, trenger det.... Allikevel føler mange på ensomhet i livet sitt. Fokuset er at jeg skal være så vellykket, og bildet utad skal vise dette til alle. Hvordan jeg faktisk har det inni meg prøver jeg å fortrenge med å trene mer, kjøpe noe, reise eller andre aktiviteter som kan døyve ensomhetsfølelsen. Jeg skal takle alt, ikke vise svakhet, og skal jeg ha partner og barn må de passe til bildet jeg vil vise andre.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) to. 23 juli 2015 14:20 Privat melding

@Tankefull: Tror du er inne på noe der. :)

Skjult ID med pseudonym Tankefull to. 23 juli 2015 17:16

Det ovenfor er hva forskning viser om endringer i samfunnet. Jeg håper vel selv å møte en som klarer å balansere mellom egeninteresse og meg. Jeg er selv forholdsvis aktiv, men har absolutt tid til en mann i livet mitt. Jeg vil absolutt ikke ha noen som vil ha meg tilgjengelig 24 timer i døgnet, og vil heller ikke legge beslag på makker. Viktig med egne interesser og venner, men må finne balansen samme. Dele noe og ha egentid gjør hverdagen mer spennende