Alle innlegg Sukkerforum

Kunst liker jeg, men det er det jaggu ikke mange damer som gjør.... eller?

Vis siste innlegg
(mann 44 år fra Sør-Trøndelag) ti. 14 okt. 2008 01:11 Privat melding

Det vil si, her jeg bor er det laaangt imellom de som har kunstinteresse. Ihverfall ifølge hvor mange som angir det som interesse her på Sukker.

Da skal jeg komme med fakta : jeg bor i Trondheim, jeg er mann og jeg er 34 år. Og det har slått meg, etter utallige galleri- og museumsbesøk.... hvor mange (få) damer under 50 år i denne byen har interesse for kunst egentlig.... det er laaangt mellom de på vernissager og omvisninger. Og jeg har før bodd 6 år i Oslo og hadde større glede av utstillingsbesøk (og mingling med folk der).

For statistikkens skyld tok jeg et søk:
jeg anga at jeg søkte damer som har
-kunst som interesse,
-(alder 16-99), og
-innlogget siste måned.

I Trondheim: 12 treff med matchtall over 85
I Bergen: 22 treff med matchtall over 85
I Oslo: over 800 treff (!) med matchtall over 85
Her er det fritt fram for mange tolkninger:

(Jeg trodde Bergen var en særdeles kulturell by, og det er det kanskje, men de damene som er kunstinteresserte i Bergen har partner/er av andre grunner ikke på Sukker.)

Tolkning 1 (hvis man kombinerer tallene fra Sukker og uttalelser fra bekjente av meg): Kunstinteresserte damer mellom 25 og 40 år finnes det masse av i Trondheim, men du finner de ikke på Sukker, (eller på omvisning på søndager kl 13, for da ligger de hjemme fyllesyke etter å ha vært på byen og deltatt i sjekkelivet).

Tolkning 2 : Kunstlivet i Bergen og Trondheim er så lite, at både kunstnere og kunstinteresserte trives mye bedre i Oslo, og bor altså der/flytter dit. Derav tallet som tilsier over 800 treff på kunstinteresserte damer i Oslo.

Vel, dette er helst sikkert totalt uvitenskapelige tolkninger og synsing fra min side, men bare kom med alle innspill!

(selv om kultur har vært noe adelen har drevet med i Norge i tidligere tider, så trenger det ikke være slik i framtiden.... måtte Frp aldri få makt over kulturen i Norge).

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 14 okt. 2008 18:22

Bare så det er sagt: Jeg er interessert i kunst. Og kultur. Og andre "unyttige" og "ulønnsomme" ting! :-)

Skjult ID med pseudonym Smily:o) ti. 14 okt. 2008 18:32

Tror nok det har med at en stoooooooooooor andel av jentene som er her inne er fra oslo (eller nærheten )...
Har vært mye i Trondheim da jeg har familie der ,og har ikke et inntrykk av at det er mangel av kunstintresserte der . :o)