Alle innlegg Sukkerforum

Tidløs kjærlighet

Vis siste innlegg
Skjult ID fr. 31 juli 2015 01:13

Leste nettopp innlegg om den moderne kjærligheten...fikk lyst til å skrive litt om den tidløse kjærligheten.

Det er ikke kun "en rett person" som skal til for å finne lykken eller kjærligheten i dette livet. Forelskelse er flott, men den "magiske gnisten trenger kontinuerlig polering". Når forholdet varer, er det fordi at begge partnerne jobber for det. Når du forplikter deg til parforholdet så blir din partner din sjelevenn. En partner er som en grov stein som fyller de feil og mangler du selv har og som passer til deg over tid. Siden du ikke vil finne fullkommenhet i partneren din, og partneren din ikke vil finne det i deg, er kanskje din eneste sjanse til å få et godt forhold å skape det sammen. Men, begge må være villige til å betale prisen.
En annen dimensjon av kjærlighet er når du treffer en partner som kan motta og gi korrigeringer på en ryddig og ukomplisert måte og som ønsker å bygge et forhold basert på felles verdier. Er det mulig å knytte seg følelsesmessig som selvstendige individer med tanker og forskjelligheter uten behov for å endre, overbevise eller rette på den andre, tror jeg man har funnet kjærligheten. Det krever god selvinnsikt. Det krever også at intimitet blir noe mer enn fysisk nærhet (selv om det også er godt) , men at man tørr å være åpen, slippe partneren innpå en selv og gjøre seg selv sårbar. Kjærligheten innehold er stor del sårbarhet. Streifer vi innom denne dimensjonen er vi på god vei til også finne den tidløse kjærligheten som jeg tror alle ønsker.

Skjult ID med pseudonym Cllou fr. 31 juli 2015 04:08

Godt sagt, @.

Det blir interessant å se hvor mange som vil skrive her nå, og selvfølgelig først og fremst hva som kommer frem.

Du er her og nå inne på et TOTALT annet tema enn det som nylig er blitt kalt 'moderne kjærlighet'. (Samt utallige 'handy'-temaer og annet visvas.)

(Forelskelse er deiiilig... Mener det virkelig... Men forstå det den som kan: Det har ikke i denne sammenheng med temaet her å gjøre.)

Så sett igang!

Skjult ID med pseudonym Dr. Knabel fr. 31 juli 2015 08:25

Sterk og stødig....myk og kjærlig....hånd i hånd inn i fremtiden..)

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) fr. 31 juli 2015 09:09 Privat melding

@ts: Bra reflektert. :)

(kvinne 51 år fra Vestfold) fr. 31 juli 2015 09:17 Privat melding

@Ts
Utrolig flott skrevet ;-)

Skjult ID med pseudonym Django fr. 31 juli 2015 09:33

Lett & Luftig må det være hvis det skal kunne overleve på sikt - mener jeg da:)

Skjult ID med pseudonym Lykketreff fr. 31 juli 2015 09:33

Godt skrevet! (Knabel også:-)) En viktig forutsetning er jo tid og oppmerksomhet i prosessen med å finne den (kjærligheten). Vi gjør det nok vanskelig for oss selv her inne hvor utvalget er stort og mulighetene mange. Det er lett å bli distrahert underveis og ikke se skogen for bare trær. Og så gjelder det å beholde den når den først er funnet da (det er vel egentlig det du skriver om), men det tror jeg faktisk blir lettere:-)

(mann 53 år fra Oslo) fr. 31 juli 2015 10:01 Privat melding

Det er forskning som viser at jo større utvalg, jo mer stress! Dessuten gjør denne prosessen det vanskeligere å finne noen da vi blir bare reklame i en katalog... F eks glimt i øyet og karisma kan ikke lett gjenspeiles, og lukt er faktisk viktig i kjærlighet (jepp, virkelig kjemi) 😄

Skjult ID med pseudonym Lykketreff fr. 31 juli 2015 10:14

Ikke rart vi sliter her i Tigerstaden med andre ord😄

Skjult ID med pseudonym Rita fr. 31 juli 2015 10:19

@ts
Dette er så viktig, og så riktig! Du setter ord på mine tanker. Denne sårbarheten som du beskriver; den har vi nok kjent på, vi som har levd noen år, og har erfart den "the hard way". Men det er den prisen man må betale, hvis man våger å prøve igjen ....

Skjult ID med pseudonym Django fr. 31 juli 2015 10:21

Kroppslukt som indikator...denne sansen representerer tross alt korteste veien til hjernen..Kanskje, det skulle vært mulig på sukkerfester å innlevere ett av sine T-shirt istedenfor dette med bilder..:))

Skjult ID med pseudonym Spear fr. 31 juli 2015 11:35

Dette innlegget og moderne kjærlighet oppsummerer egentlig alt. Veldig gode refeksjoner fra begge skribentene. Nå er det bare å håpe at alle her inne forstår og tar en titt inn i seg selv😊

Lykke til videre med å finne kjærligheten 😉

(kvinne 39 år fra Østfold) fr. 31 juli 2015 11:58 Privat melding

Skulle gjerne skrevet noe jeg, men du har jo skrevet det som trengs :) Veldig bra skrevet :)

(mann 50 år fra Nord-Trøndelag) fr. 31 juli 2015 12:20 Privat melding

Tidløs kjærlighet kan også være ensidig. Da er det ikke like vakkert lenger.

Skjult ID fr. 31 juli 2015 17:45

Begge må være villig til å betale prisen, ikke bare den ene. Fint at man lover kjærlighet til presten også, men det er vanskelig å gi noe til en annen hvis man ikke har det i seg selv. Ellers blir det jo bare vakre ord.
Tror man kommer lengre i et forhold ved å gi kjærlighet framfor å kreve den. Singel er jo også et helt greit valg dersom man ønsker det.

Skjult ID med pseudonym bos fr. 31 juli 2015 18:35

@Ts Godt reflektert !

Her kommer et lite avsnitt av en artikkel , linken finner man lenger ned hvis dette skulle vekke interesse for mer . Tross alle gode refleksjoner er det ingen fasit å kun følge teoriene hvis man ikke har funnet en partner som er på høyden og har "normal adferd" sett fra vårt ståsted
også har vi alle opp/ned i løpet av et liv , fristelser , og livssituasjoner man ikke har kontroll over (ikke lett for oss å tenke oss det som bor i et så stabilt land ) . Som linken bla sier er det kort og godt "å se og å møte partneren emosjonelle behov og vice versa :-). Se bort fra ekteskap for de det ikke gjelder og tenk "samboer kjæreste )

These bidding interactions had profound effects on marital well-being. Couples who had divorced after a six-year follow up had “turn-toward bids” 33 percent of the time. Only three in ten of their bids for emotional connection were met with intimacy. The couples who were still together after six years had “turn-toward bids” 87 percent of the time. Nine times out of ten, they were meeting their partner’s emotional needs.

Read more: http://www.theatlantic.com/health/archive/2014/06/happily-ever-after/372573/#ixzz3hUDsU2kT.

Skjult ID med pseudonym Cllou fr. 31 juli 2015 20:09

Host host kremt, litt forsjølet >:€

Skjult ID ti. 4 aug. 2015 14:00

Godt skrevet.

Jeg tenker at det er mye som skal klaffe for at det blir et forhold og man etterhvert velger å leve sammen.

Som det fremgår så må det gå begge veier at man gir og mottar.