Alle innlegg Sukkerforum

På to hjul i trafikken...;ø))

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Amourine on. 15 okt. 2008 08:59

Kunne vært interessant å vite hvorfor syklister faktisk ER på to hjul, og ikke 4. ;-)
Har selvfølgelig en teori her (jeg kjører jo rundt/forbi/halvt over/nesten på de hver dag på tur til jobb):

De som er henvist til å benytte seg av to hjul i trafikken, har dessverre feilet i grunnleggende opplæring som omfatter forståelse av trafikkregler og kjøremønster. Disse har nok hatt så store problemer med å innrette seg etter gjeldene regler, at de har blitt nektet å få sertifisering på større kjøretøy enn en tohjuling. ;-)

Eksempler:
*Ser ikke forskjell på rødt og grønt lys
*Ser ikke forskjell på en veibane og et fortau
*Ser ikke forskjell på en veibane og en fotgjengerovergang
*Vet ikke forskjell på riktig og feil kjøreretning
*Har ikke forstått dette med retningsangivelse/signalisering til medtrafikanter
*Har ikke vidvinkelsyn
*Har DEFINITIVT ikke øyne i nakken
*Ser generelt ikke andre trafikanter?

Dette var de mest opplagte årsakene, som en bilist ser daglig i trafikken. Det jobbes videre med studiet herfra...håper noen kan komme med gode innspill på hvorfor disse faktorene henger sammen. :-)

*Amourine - definitivt på 4 hjul...*

Skjult ID med pseudonym Tusteguri. on. 15 okt. 2008 09:07

Kjøre en på to hjul på noen, blir han/hun ikke etterlyst og jaktet på slik som vi på 4 hjul blir. Det er like galt og ulovelig og kan skade
noen for livet. ikke så mye som firhjulig men skade blir det, uansett.

Han/hun på to hjul mente ikke å kjøre på, mens vi på fire hjul gjør det med overlegg.

Enig med Amourine, holder meg til 4 hjul.

(mann 51 år fra Oslo) on. 15 okt. 2008 09:39 Privat melding

Nå bør alle som kjører bil ha minst like høy kompetanse på trafikkregler som syklister. Du bør ha sertifikat før du setter deg bak rattet på en bill, noe du ikke trenger på en tohjuling. Gitt den ikke er motorisert med noe annet enn muskelkraft :)

For å kommentere Amo sine eksempler:
*En fotgjenger har lov til å gå på rødt, hvis det ikke hindrer trafikken. Slik bør det være for alle som bruker egne krefter på å komme seg fram:)
*En syklist sin plass er i veibanen, med god avstand til fortauskanten. Du vil ikke at dine barn på fortauet blir truffet av en mann på 80 kg i 30 km/t. Garantert.
*Litt usikker på hva Amo mener, er ikke de fleste fotgjengeroverganger i veibanen?
*Så lenge det ikke er til utilbørlig hinder, er det greit.
*Poeng til Amo. En må gi signal om hvor en skal.
*Manglende vidvinkelsyn er også utbredt blant bilister. Derfor sykler jeg omtrent midt i veibanen for å ha bilene bak meg.
*Øyne i nakken. Det er viktig å legge historien bak seg. Her må en se framover...
*joda, de ses og en passer på å ha de bak seg

*kit - på 2 hjul, og en bil tilsalgs...*

Skjult ID med pseudonym Amourine on. 15 okt. 2008 09:44

Replikk:
Joda, Kit - en fotgjengerovergang er dessverre tvers over veibanen. Her kommer det susende syklister, gitt. Lurer på hvor det står at de er definert som ""fortgjengere", i det øyeblikket det er mest hensiktsmessig å forsere trafikken effektivt via en forgjengerovergang (kall det også gjerne et gangfelt...;-)) Her kommer også ofte denne mangelen på vidvinkelsyn inn. I tillegg til et punkt jeg glemte der oppe------------------------------>

VIKEPLIKT!!!

(Noe syklister tror er en dans, et insekt eller en matrett?)
;ø))

(mann 42 år fra Oslo) on. 15 okt. 2008 10:00 Privat melding

@Kit
En syklist som har tenkt seg over et fotgjengerfelt og som gjerne vil trille på sine to hjul over der har vikeplikt for absolutt alt av trafikk! uansett om det er fotgjengere eller bilister, og uansett om de kommer fra høyre eller venstre. Jeg har ikke engang tall på hvor mange ganger jeg har vært fristet til å kjøre ned syklister som ignorerer vikeplikten sin slik at jeg må bråbremse for å ikke ta livet av de! Når de da stopper opp rett foran bilen min og begynner å skjelle meg ut.... Da er det veldig fristende å bare trø på gassen..

(mann 51 år fra Oslo) on. 15 okt. 2008 10:08 Privat melding

I og med at jeg mener syklistenes plass er i veibanen, har syklistene samme vikeplikt for folk i fotgjengerfeltet som annen trafikk som er i veibanen. Kommer det en unge trillende på sin sykkel over forgjengerfeltet må du ta hensyn til at det er en unge.

Noe annet som er litt pussig, er alle bilistene som på død og liv må presse seg foran en syklist. De fleste bilister har tydeligvis en velutviklet allergi mot å ligge bak en syklist :)

(mann 42 år fra Oslo) on. 15 okt. 2008 11:38 Privat melding

@Kit
Ifølge veitrafikkloven så har en syklist som velger å sykle over et fotgjengerfelt vikeplikt for ALL annen trafikk! kanskje du burde tenke litt på det, og foregå med et godt eksempel så ikke unger tar etter deg, og dermed risikerer å havne i en ulykke!

Ta gjerne en titt her for å få litt bedre innblikk i hvordan en syklist skal oppføre seg i trafikken: http://www.oslosykkelkart.no/kjoremonster.htm
Spesielt så bør du lese det punktet her:
Gang- og sykkelvei
På gang- og sykkelvei har fotgjengere og syklister like rettigheter, men husk å vise hensyn!
Når du forlater gang- og sykkelveien har du vikeplikt for alle andre når du kommer inn på, eller skal krysse en annen vei.

Og hvis du tenker deg litt om så tror jeg nok du skjønner at bilister har "allergi" mot å ligge bak syklister som holder 10-15 kmt i en 50 eller 60 sone.
En bilist kan faktisk bli bøtelagt for å kjøre for sakte. han kan ikke få "fartsbot" men han kan bøtelegges for å skape en trafikkfarlig situasjon. Fordi den lave farten hans medfører iritasjon hos andre bilførere, og dette kan igjen medføre farlige situasjoner. Det vil også si at en syklist kan bøtelegges for å skape en trafikkfarlig situasjon hvis han eller hun ikke er istand til å følge fratsgrensen på stedet.
Så jeg har ingenting imot syklister, men jeg har MYE imot syklister som forsinker meg, og skaper farlige situasjoner!

Skjult ID med pseudonym Tusteguri. on. 15 okt. 2008 12:51

Siden syklistene oppholder seg på vegen burde dem også ha noe som tilsvarer sertifikat.

@timeline
Jeg er helt enig med deg.

Noe annet jeg også lurer på, hvordan kan man slippe lektriske rullestoler ut i trafikken? syntes dem er skummele når dem kommer ut på vegen med tett trafikk.

(mann 51 år fra Oslo) on. 15 okt. 2008 13:48 Privat melding

Timeline, det hadde jo vært greit om du leste det jeg skrev.

Jeg mener en syklist i 20-30 km/t skal være i veibanen. De har ingenting på fortauet å gjøre. Derav følger at syklistene har samme plikter og rettigheter som bilister i veibanen. 50-60 km/t kan du bare glemme i Oslo, og klarer du å kjøre forbi uten å skape en trafikkfarlig situasjon, fint!

(mann 42 år fra Oslo) on. 15 okt. 2008 15:53 Privat melding

Jeg leste det du skrev Kit, Det jeg mener er at som syklist som beveger seg mye saktere enn andre trafikanter, så er det du som lager vanskelige/farlige situasjoner fordi du ikke klarer å følge flyten i trafikken! Da må du ta hensyn til dette og enten begynne å sykle på fortauet og i så fall moderere farten din etter fotgjengerene der, så ikke du skaper farlige situasjoner. Eller så må du gå av sykkelen og trille den ved siden av deg.
Du kan ikke forvente at samtlige bilister skal ta hensyn til deg, når det er du som skaper situsjonene og har muligheten til å endre på de!

PS. Vi som ikke bor i Oslo har også fått sykler nå!;-)

Skjult ID med pseudonym No Player on. 15 okt. 2008 15:58

He he he.......heia "timeline"!! :-D

Syklister er som røykere......har utrolig vanskelig for å innrømme sine begrensninger! :-D
(med fare for å pådra meg noen forum-blåveiser)

Skjult ID med pseudonym Kit on. 15 okt. 2008 16:36

timeline, hvis en syklist/traktor/bil beveger seg så mye seinere enn resten av trafikken, er det vel ikke noe problem å kjøre forbi? Eller hva har jeg misforstått nå?

(mann 42 år fra Oslo) on. 15 okt. 2008 16:44 Privat melding

Kanskje like greit at du holder deg til sykkel... det er mange steder det er ulovlig og/eller utrygt å kjøre forbi pga uoversiktlig vei feks.

Og for å sitere deg noen poster oppforbi: "50-60 km/t kan du bare glemme i Oslo, og klarer du å kjøre forbi uten å skape en trafikkfarlig situasjon, fint!"

er du litt ubeslutsom eller er det jeg som misforstår?

Skjult ID med pseudonym Tusteguri. on. 15 okt. 2008 16:49

Ikke så enkelt å kjøre forbi en syklist som er midt i vegen og nekter å flytte på seg, eller når en syklist vingler hit å dit, så vi bilister ikke har en tjans til en forbikjøring eller vite syklistens neste trekk.
Nei ikke enkelt i praksis men veldig enkelt på papiret.
Det er ikke bare bilene som presser seg forbi. Vet ikke hvor mangeganger jeg omtrent går av hengslene, fordi det skal tråkkes oppover en bakke. Om det er laaaang kø bak, det gir dem blanke i.

(kvinne 39 år fra Østfold) on. 15 okt. 2008 17:23 Privat melding

Urk.. enig med tusteguri.
Det er ikke til å unngå å bli frustrert når du allerede er ute å dårlig tid, også ligger det en syklist midt i vegen som tar null hensyn til køa bak seg. Det bør da være mulig å legge seg litt til siden så en kan kjøre forbi uten å skape trafikkfarlige situasjoner.. Noen gjør det og takknemmelig er jeg for det, enkelte andre derimot.. *grem*

Skjult ID med pseudonym s.a.me on. 15 okt. 2008 17:56

Amourine. legger til et eksempel til..

-Ser ikke ridende for de trener til birken etc..
Har vært mange farlige situasjoner med hest oppi skogen der jeg rir. De kommer så fort ned bakkene, at hestene blir livredde.

Skjult ID med pseudonym Amourine on. 15 okt. 2008 21:22

Knallbra eksempel. :-))

Jeg har tilgode at en syklist stopper for meg, forresten...i gangfelt. Større sjanse for å bli kjørt ned av en syklist i gata, enn av en bil i Oslo. Jepp, Sir! ;-)

*Amourine - pedestrianine MED hjelm snart*

Skjult ID med pseudonym Amourine on. 15 okt. 2008 22:31

Jeg må virkelig beklage KiRof, at jeg forurenser ved å kjøre bil. Jeg er dessverre avhengig av denne i jobben min...ellers hadde jeg nok glatt valgt kollektiv transport i denne byen. ;-) Vel...

Denne tråden startet jeg med et lett ironisk skråblikk, fordi jeg holder på å kjøre ned syklister på tur til og fra jobb i sentrum hver ENESTE dag. Og om det da antas at jeg driver med hasardiøs rallycross i sentrum, så tar dere grundig feil. ;-)

Få idioter er det ikke. ;-)
Jeg kan føre en statistikk imorra, på tur fra sentrum til jobb. I snitt er det mellom 10 og 15 tullinger på 2 hjul, som prøver å forsere all hindrende "trafikk" på alle mulige tenkelige kreative måter.
F.eks...på rødt lys - velger istedet å dure over på gangfeltet (grønn mann)
F.eks...trangt på høyre side å sykle, sykler på venstre.
F.eks...kjappere å sykle mot kjøreretning - kjører mot kjøreretning. Jeg har blitt passert av syklister i motgående retning...på både høyre og venstre side...titt og ofte. Det virker som om det er nada regler for en på 2 hjul i Oslo. Seriøst. Og halvparten har faktisk ikke hjelm heller...

Jeg er absolutt ikke en som føler jeg har "påkjørsrett", og prøver så godt jeg bare kan å ta hensyn i trafikken for at det skal flyte, Jeg MÅ ikke ha retten min, om jeg ser at trafikken flyter bedre ved å slippe frem noen.
Jeg reagerer derimot av å bli smelt til i bildøra av en syklist som kommer susende på gulstripe...og skal til høyre i i det krysset jeg står i VENSTRE felt og venter på å kjøre rett frem. (just an example)

Kan noen forstå at det er frustrerende å forholde seg til syklister i trafikken?
Jeg har lært at alle som benytter seg av hjul på fremkomstmiddel, er som kjørende å regne (bortsett fra de på rulleski?).
Dermed gjelder veitrafikkloven. Gjør den ikke?

Og hvorfor ikke benytte sykkelsti, KiRof? Den er jo laget for syklister...? Eller har jeg missa noe viktig her nå?

:-)

(mann 51 år fra Oslo) on. 15 okt. 2008 22:41 Privat melding

Amo, vi er glade du bidrar til å forlenge sykkelsesongen med å slippe ut drivhusgasser :) Prøvde å svare på ditt litt humoristiske innlegg med humor, men helte tydeligvis kun bensin på bilistenes flammende hat mot syklister. Tenkt, noen uten motor mener at de har krav på å bruke VÅR vei! Uhørt ;)

Du har misset noe vesentlig med sykkelstier. De fungerer ikke! Plutselig så stopper de helt umotivert. I bystrøk så mener "alle" at sykkelstier er til for butikkene skal kunne ha mer varer ute på gaten. Eller for de som går fort, eller for å kunne ha 3 barnevogner i bredden, eller for rulleski eller for...

Skjult ID med pseudonym Amourine on. 15 okt. 2008 22:46

Kanskje jeg kan benytte min "lille sorte racer" til å ferdes på sykkelstiene, siden det tydeligvis ikke befinner seg tohjulinger der? *ler*
Njah...jeg har ikke noe flammende hat, Kit - til det er jeg nok litt for bedagelig anlagt. Men det ER faktisk noe som skremmer meg i trafikken, for jeg kunne for mitt bare liv ikke fått det godt med meg selv om jeg hadde skadet en syklist. For uansett hvordan jeg snur og vender på det, vil syklisten lide mer av et sammenstøt...enn den "lille sorte".
:-)

Skjult ID med pseudonym Kit on. 15 okt. 2008 22:50

Lykke til med å bruke kjøre slalåm mellom barnevogner og fotgjengere med din "lille sorte racer", amo. Du har holdt en relativt grei tone her. I motsetning til meg :)

Og, ja. Der er gale menn på sykkel. Helt klart!

Skjult ID med pseudonym Amourine on. 15 okt. 2008 22:57

Pussig det der...de verste er menn, med stresskoffert på bagasjebrettet og med mobilen på øret. *flire*
Hm...tror de er sånn rundt din alder mange av de jeg, Kit. Schnakke itj om hattkailla assa!!!
;-))

Skjult ID med pseudonym Kit on. 15 okt. 2008 23:01

Disse små hissige lemenene nordafor... *ler*

For meg er sykling til og fra jobb noe helt annet enn trening. Da er det rolig og bedagelig. Når jeg er ute på treningstur, er jeg ikke fult så rolig. Da er det om å gjøre å komme seg raskest mulig til en lite trafikkert 60 vei. Noe på øret er utenkelig i begge settinger, en må jo få med seg lyden av det som skjer bak

Skjult ID med pseudonym Amourine on. 15 okt. 2008 23:09

Gode argumenter, Kirof...og jeg kjøper den. Men nå virker det som om du HAR forståelse av trafikkreglene og hvilke situasjoner som kan oppstå også, da. Så er det sagt...:-) Dermed er du jo ikke omfattet av denne karakteristikken av "dumme syklister", som jeg mener det dessverre er altfor mange av i Oslos trafikerte gater.
By the way - jeg parkerer bilen litt oppi gata her. Og går jo hjem...hehe. Og idag fikk jeg fingern av en syklist som holdt på å kjøre meg ned, da jeg gikk over gangfeltet. Da hadde allerede to biler stoppet - fra hver sin retning. Det er faktisk MAGISK, ikke sant? :-))

Jeg mente dumme syklister...og de som føler seg truffet, er antagelig truffet med rette. :-))
Og til opplysning - jeg HAR sykkel, og kan bruke den. Og kan trafikkreglene.

;ø))

Skjult ID med pseudonym me on. 15 okt. 2008 23:31

Jeg kjørte så ordentlig da jeg kom ti denne byen, fulgte alle regler til punkt og prikke - selv omd et selsagt var ganske ineffektivt. For bare å bli trakassert av bilister - syklister blir forhatt som gruppe, og da hjalp det lite å være en av de lovlydige. Så nå tenker jeg "avvikling" - jeg sykler på rødt når det ikke er noe trafikk, så slipper bilen som må stoppe å ha meg på siden når han får grønt, eller presse meg bort i trikkeskinne på langs, for det er ganske skummelt. Jeg skifter fra fortau til bilevei alt ettersom hvor det er mest plass etc. Ikke heldig, men hva er alternativet? Det er neste ikke noe som er tilrettelagt for sykling, og der det er sykkelstier sprader fotgjengerne. Og en ting; jeg leser trafikken aktivt HELE tiden - vikeplikt, filskifte, buss/trikkestopp, lyskryss etc.
Men det kan tenkes at bilister tror jeg ikke gjør det. Selv har jeg nå syklet i 10+ år i byen og aldri vært så mye som i nærheten av en nestenulykke.

Det paradoksale er at bilistene er mer mobbete når jeg sykler i sykkelutstyr enn med kåpe og støvletter - enda jeg sykler på samme måte). Det virker som de er forutinntatte om at jeg er en bølle om jeg har sykkeldrakten på.

Så altså;
- mange syklister leser nok trafikken mer enn du tror
- men ikke noe er tilrettelagt i denne byen så regelbrudd kan ofte være mest hensiktsessig for alle (som å gå på rødt lys fremfor å trykke og vente på grønt slik at bilene må stå i kø til det blir rødt)
- altfor mange bilister trakasserer syklistene ved å skvise dem opp i siden (

Skjult ID to. 16 okt. 2008 14:06

@kirof

Du vet det er sykkelvei der, men gidder ikke å bruke den? Er vel ikke rart til at bilister blir irritert av den slags holdning da. Ærlig talt, hvilke grunner er det du må ha som veier så tungt at du MÅ bruke bilveien når det er en sykkevei du kan bruke?

Skjult ID to. 16 okt. 2008 14:16

@ Kirof "Det heter gang og sykkelveier, og dersom det er fotgjengere der så må vi syklister ta hensyn til de, og slakke av til gangfart når vi skal forbi dem. Vi kan ikke kjøre i full fart forbi en fotgjengere som går midt på gangstien, ringer vi i klokka så vet vi ikke hvilken vei de hopper, og da er det dumt å kjøre i stor fart."

Aner jeg at fotgjengere sinker dere? Dere må ta hensyn til dem og slakke av på farten sier du? Ironisk. Er det bare jeg som ser likheten?

Om dere vil kjøre i full fart så passer det seg ikke å måtte ta hensyn til fotgjengere, men billister må gjerne slakke av på farten for å ta hensyn til dere?

Skjult ID med pseudonym HotMum to. 16 okt. 2008 18:47

At syklister er fargeblinde har jeg flere eksempler på. Vet ikke hvor mange ganger jeg har gått på grønt lys med barnevogn og omtrent blitt påkjørt av susende syklister som suser forbi bilene som venter på grønt lys.

Verste jeg har vært borti var damen som kom syklende med en sånn barnetilhenger som man plasserer ungene i bak sykkelen. Kom i full fart ned bakken, holdt på å dra med seg en dame som gikk over på grønt lys, stoppet og beklaget seg over at forbremsen ikke virket som den skulle! Hallo!! Også syklet hun med barn!!??

Gledet imidlertid mitt hjerte i dag og observere følgende : En mc-politi står først i lyskrysset og venter på grønt lys. En syklist suser forbi han på rødt. Han roper etter henne, men hun stopper ikke. Han venter til han får grønt, og setter etter henne! Håper hun fikk det forelegget hun fortjente, for det er faktisk like mye forbudt for syklister å kjøre på rødt som for bilister så lenge syklisten er i veibanen! Og hvor teit går det an å bli?? Å kjøre på rødt lys rett forbi en politimann?

Skjult ID med pseudonym Amourine to. 16 okt. 2008 20:46

@ KiRof
Takker for din vennlige korrigering om hvorfor en sykkel har 2 hjul. ;-) Nå gikk vel mitt spørsmål mer på hvorfor syklister faktisk er på 2 hjul, og ikke 4. Men siden jeg ironiserer dårlig, skal jeg la den ligge. ;-))
Tror vi har en elendig match på humor, KiRof...for jeg tror du hittil har greid å flerre istykker hvert eneste skråblikk jeg hadde i innlegget, som var ment å være en morsom innfallsvinkel. ;-))

*Amourine - undrer fortsatt på hvordan noen syklister oppfører seg på 4 hjul, gud forby*
;ø)

@ HotMum
Japp, jeg har også nesten havna i en barnetilhenger. Djeees...:-// Kom i full fart mot meg på fortauet...av alle ting. Er ikke det et sted for oss så, bruker apostlenes hester?

Skjult ID med pseudonym Skippern to. 16 okt. 2008 21:35

Jaja, tror vår kjære Amourine har sett og møtt endel av "idiotsyklistene" (populært kalt pedal-antoner) En gruppe som konsekvent driter i alt av mulige regler. Det være seg enveiskjøring, rødt lys, hensyn til andre, etc. etc.
Har noen glade minner i fra Oslo-trafikken: Etter Ring 2 i Fagerheims gt Sannergt er det nytt (som regel) rødt lys. Bilene stopper, her satt en Anton i hengerfeste. Flyvetur over bilen og påfølg førtauslanding med rulling.
Thereses gt. Parkerte inntil fortauskanten og kompis åpner høyre dør. Bang. Der satt Anton i dørrhengsla. Hmm Bra svev igjen..
Kiellands plass: Anton forsøker å forsere krysset på rødt. Til tider kjører jeg veldig stor å tung bil. Man stopper ikke 20-30 tonn på metern da. Anton dro til høyre i nøden. (ellers hadde n vært flycrash (makrell i tomat da)). Fikk fortsatt fingern og noen meld..

Ikke så mange av disse Anton ene, men de ødelegger jo litt for resten.. Ga en meld til en som kom skliende på rompa bak bilen: Ja, bomma visst nå, men neste gang treffer jeg deg...

Hehe, kjørt i 30 år nå, nesten skadefritt.

Skipperhilsen, og skal kjøre brøytebil foran Amourine og andre vakre som trenger det... (ja, har hatt snøbrøyting for Statens Vegvesen..))

Skjult ID med pseudonym Skippern to. 16 okt. 2008 21:51

@Kirof. Iror ikke syklingen in er noe fare akkurat, men kjør bil i Oslo sentrum et års tid, så skjønner du kanskje.

Skjult ID med pseudonym Amourine to. 16 okt. 2008 22:59

@ KiRof
Det er trist å se at du har fjernet dine innlegg i denne tråden. Min mening med tråden, var kun å ha en lett ironisk tilnærming til et skummelt element i trafikken - nemlig de syklistene som "eier" veien (+ gangfelt, fortau med mer), og ikke tar hensyn til medtrafikanter (gående som kjørende) Og ved å sette ting litt på spissen med et "blunk" håpet jeg å få en engasjerende innfallsvinkel på noe som jeg opplever som stadige faresituasjoner i det daglige trafikkbildet i Oslo. :-)

Og det var ikke min tanke å arrestere alle som tar seg frem på to hjul. Heller tvert imot, å sette litt fokus på at "veien er for alle" - forutsatt at man kjenner reglene som gjelder for slik ferdsel. :-)

*Amourine - kan hverken sykle*

Skjult ID med pseudonym Kit to. 16 okt. 2008 23:09

Amo, du klarte greit å få litt liv i sukkerfolket, og det uten å ty til de gamle slegerne vekt/røyk/passe alder. Bra gjort! *ler*.

Synes også det er trist at innlegg ble fjernet, spesielt siden de var både relevante og saklige.

(mann 42 år fra Oslo) to. 16 okt. 2008 23:10 Privat melding

De som kun setter den feite ræva si i et komfortabelt bilsete har ingen gode forutsetninger for å uttale seg om dette spørsmålet. Kom dere på sykkelsetet en gang, så får dere merke at det ikke bare er syklistenes skyld. Det finnes idioter både bak rattet og sykkelstyret.

Skjult ID med pseudonym Amourine to. 16 okt. 2008 23:13

@ okristian
Takker for komplimentet. ;-)

Skjult ID med pseudonym feitræv to. 16 okt. 2008 23:14

Du mener at bilister er litt ... æsj? :-)

Skjult ID med pseudonym Skippern to. 16 okt. 2008 23:17

Hmmm, tenker, tro om jeg kan invitere Amourine og andre sukkerfolk på en tur med stor bil, (kanskje brøytebil hvis det kommer mye snø)., for å se hvordan man noen ganger sliter med enkelte trafikanter..
Hvordan oppleves trafikk bildet ca 3.5 m over gateplanet...??? Når du veier 20-30 tonn og har litt bremselengde...???

Skjult ID med pseudonym Reklame to. 16 okt. 2008 23:23

Hæ? Mener du at jeg har feit ræv? Trodde du likte rompa mi jeg okristian :p

(mann 42 år fra Oslo) to. 16 okt. 2008 23:24 Privat melding

Og ikke få meg til å starte på de som kjører tungtransport. Hvorfor i h........ kan dere ikke slippe forbi bilister? Dere sniler dere opp de svingete bakkene, men når dere kommer på toppen så setter dere full gass uten hensikt å slippe forbi noen som helst. Så kommer det en ny bakke og på nytt sniletempo..........!

Jeg mener.........det er lett å se flisen i andres øyne, men bjelken i sitt eget... ...! ;-)

(mann 42 år fra Oslo) to. 16 okt. 2008 23:27 Privat melding

@Reklame: Nei! :D

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 16 okt. 2008 23:27

Hva er det du skal rekke, okristian?
Noen ganger slår det meg hvor lett jeg ergres opp fordi ting går for sakte. For sakte for hva, egentlig? Stress ned, unge mann ;-)

(mann 42 år fra Oslo) to. 16 okt. 2008 23:44 Privat melding

Problemet er vel heller at jeg, som mange andre, irritererer meg over at andre ikke tar hensyn til at de sinker trafikken. I sum så gir det betydelige samfunnsøkonomiske konsekvenser, et stort lass med frustrasjon og en drøy mengde livsfarlige situasjoner! ;-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 16 okt. 2008 23:46

.........men i bunn og grunn er det ditt blodtrykk som blir høyt av at du lar deg stresse opp ;-))

(mann 42 år fra Oslo) to. 16 okt. 2008 23:48 Privat melding

det er så lavt ellers så...........! :p

Skjult ID med pseudonym Amourine to. 16 okt. 2008 23:52

Okristian må gjerne ta et "realt oppgjør" med tungtransporten i ny "4-hjuling"-tråd.
;ø))

Skjult ID med pseudonym Zitelle to. 16 okt. 2008 23:52

Nå sjeeeefer du altså, Amourine! ;-)

Skjult ID med pseudonym Amourine to. 16 okt. 2008 23:57

Min tråd! "Me boss!" ;-)

*Me likes*

Skjult ID med pseudonym Zitelle fr. 17 okt. 2008 00:02

Ævvtoritære sjæfer som bosser kun for å bosse gidder ikke jeg å forholde meg til asså!

*Klem Amoure Amourine*

(mann 44 år fra Oslo) lø. 18 okt. 2008 15:57 Privat melding

Hva med å ta et oppgjør med barnevognsmafian som ikke tar hensyn til andre gående Amourine? De er verre enn idiotiske syklister og bilister. Selv om jeg har sett personer som sykler på fotgjengerfeltet når det faktisk er sykkelfelt rett ved siden av?! Mulig sånne personer kanskje bare bør la sykkelen stå hjemme.. :)

(mann 37 år fra Vestfold) lø. 18 okt. 2008 16:39 Privat melding

Jeg har ikke noe imot at syklister sykler i veibanen så lenge det er eneste mulighet, ELLER det er svært dårlig mulighet for å sykle på fortau/sykkelsti. Og akkurat det irriterer meg litt. Selv på veier med bred gang- og stykkelsti, god asfalt, og ingen andre i på den i mils avstand, holder altså mange syklister seg ute i veibanen. Inkludert de som sykler SVÆRT sakte. Det er en grunn til at de kalles gang- og sykkelsti.

Det værste er de som når de først kjører i veien, ikke klarer å holde seg ytterst i kanten. Noen skal absolutt sykle midt i, og ofte flere syklister side om side midt i kjørefeltet.

Heldigvis har de en del steder tatt konsekvensen av dette (der det er litt bred vei) og laget eget sykkelfelt ytterst i veien (også der det er fortau), som er for syklister. Det syns jeg er veldig bra, og her må bilistene få en smekk også, for jeg ser svært mange bilister som kjærer som om de brede stripene mellom sykkelfeltet og bilfeltet ikke eksisterer. Kutter dem i uoversiktlige svinger (der det kan være en syklist rett rundt svingen) og liknende.