Alle innlegg Sukkerforum

Om matchtallet

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym flint on. 5 aug. 2015 12:10

Fra tid til annen så kommer det spørsmål eller innlegg fra noen som ikke har troen på at matchtallet betyr noe. Det kommer stort sett fra folk som ikke har satt seg inn i hvordan matchingen fungerer eller som får avslag "gå grunn av" av lav match. Majoriteten av de som er på Sukker vet likevel hva matchtallet innebærer og relevansen det har.

Matchtallet er ikke magi, men kun en summering av matchen på spørsmålene i relasjonstesten. Hver og en kan selv bestemme hvorvidt det enkelte spørsmål skal telle med. Hvis det at motparten er glad i å lese er det eneste som betyr noe, skal han sette høy viktighet på lesing, og lav viktighet på resten. Hvis det kun er mye lesing, mye friluftsliv og lite alkohol som er viktig, så settes kun dette som viktig.

Selv når man kun er ute etter et ligg, har man misforstått om man sier at matchen ikke betyr noe. Om et ligg er målet kan man sette "Ikke viktig" på alt bortsett på frigjorthet, porno, sex, osv. De seriøse som har vektlagt de mer seriøse spørsmålene, vil "trumfe" igjennom en lav match og forsvinne fra listen til de "sexgale" :)

PÅ Sukker vil altså både de seriøse finne hverandre, og de andre vil også finne hverandre.

Matching-suksessen er grunnlaget for Sukker. Godt over 100.000 har møtt hverandre på Sukker og på grunn av dette så anbefales Sukker enormt mye. Sukkers totale markedsføringsbudsjett på brøkdelen av andre datingtjenester.

Den effektive matchingmotoren har en stor verdi for Sukkers brukere. Derfor er det også vanskelig å tillate at folk på forumet sår tvil om matchingens berettigelse. Slik noen skriver får en av og til følelsen av at det er like effektivt å velge partner fra horoskopet i ukebladet. Bare så det ikke er noe tvil: Det er det ikke. Matchingsystemet fungerer faktisk eksepsjonelt bra.

På Expo er det den som eksponerer seg sine preferanser både fra geografi og matchtall som bestemmer om du vil se vedkommende.

Så igjen: Matchsystemet er kun et verktøy som summerer de enkelte spørsmålene i relasjonsmatchen i et matchtall. Det er altså opp til hver enkelt bruker å lære seg å benytte verktøyet.

Ha en finfin dag :-)

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) on. 5 aug. 2015 12:54 Privat melding

Du har delvis rett, matchingen er for diverse preferanser. Det sier ingenting om oppvekst eller erfaringer, så derfor er dette kun en pekepinn, ikke noe annet.

Noen legger stor vekt på dette, andre ikke, da de har erfaring på at dette kan man sjonglere ganske mye på, og finne en partner som svarer ulikt på relasjonstesten, samtidig ha kjemi og kan bli en potensiell partner. Noen vil ha likhet, andre ikke. Vi er alle forskjellige, og da blir det vanskelig å sortere på denne måten, selv om mange forstår verdenen ved å sette ting i boks.

Det sies at like barn leker best, ja for noen. Personlig har jeg en annen erfaring. Det er ikke noe samsvar mellom like preferanser og lengden/kvaliteten på et forhold og ulike preferanser på samme måte. Mennesker treffes irl på en annen måte, der kanskje de ytre tingene er mer fremtredende, hvor vi bruker sansene i mye større grad enn vi gjør på et sted som dette. Fordelen med sukker er at du får tilgang til mange flere potensielle partnere basert på en relasjonstest som skal matche deg mot disse. Ingenting annet.

Skjult ID med pseudonym Wille on. 5 aug. 2015 13:33

@Ipek og sukker
Hva?! Er det noen som ikke har svart på disse spørsmålene? Det var jo ikke tillitsvekkende, hvis det er mulig.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) on. 5 aug. 2015 13:39 Privat melding

Det er vel lettere å la folk ta et valg om de vil ta dette testen, enn å gjøre den obligatorisk. Men det kan kanskje være et valg som sier: "Ønsker du å ta denne testen?" og svarer du nei, vil det stå i profilen når du har gått inn på personen, "Denne personen har ikke tatt relasjonstesten". Kjekt for folk som liker skuffer og skap, eller bokser. :P

Skjult ID med pseudonym Wille on. 5 aug. 2015 13:41

Ja det kunne det godt stått! Det er veldig greit for oss som liker å se på matchtreet.

Skjult ID med pseudonym Sukker.no on. 5 aug. 2015 13:49

Oppveksten og erfaringene vil påvirke hvordan man svarer på relasjonsprofilen. Vokser man opp med foreldre som er forfattere er det stor sannsynlighet for at man leser mye selv. For å si det enkelt.

Men matchingsystemet er mer grundig enn som så. Hvorvidt det er en fordel eller ulempe å svare likt på spørsmålene, avgjøres både av hvordan Sukker beregner på det enkelte spørsmålet (vi vurderer ikke alltid likhet som best), og hvorvidt partene velger å la dette punktet bety noe for matchtallet.

Systemet har lite å gjøre med å sette ting i boks, da hvert enkelt spørsmål kun gir små utslag på matchtallet. Det er snarere et system der man kan velge hva som skal bety noe. Vi vi tar det som gitt at man ikke er indifferent i forhold til alle disse spørsmålene :-)

Når du skriver "ingenting annet" legger du kanskje også inn forum og fester? Samt at man kan sitte hjemme med tilgangen du beskriver. Samt finne ut hvilke single som er i de forskjellige fylkene, eller finne ut hvem som liker deg utseendemessig? Eller søke opp de som skriver om ski i profilen sin osv. :-)

(mann 53 år fra Oppland) on. 5 aug. 2015 13:49 Privat melding

Jeg la inn et absolutt krav og kjørte en ny match i dag. Det var mange jeg har hatt høy match med som plutselig ble borte.

Loove er ikke matematikk, det er kjemi (og noe biologi, tror jeg).

Skjult ID med pseudonym Sukker.no on. 5 aug. 2015 14:01

Det er ytterst få som ikke har svart på relasjonsprofilen, for de får ikke noe matchtall og det de får ut av tjenesten er dermed veldig begrenset. Vi skal derfor ikke krisemaksimere den der ;)

@equi00
De fleste leser VG. Der ser man i dag viktige nyheter som f.eks beste rumpa. Grunnen til at VG har sunket såpass dypt er at de kun måler hva som gir klikk og pøser på med mer av det.

Sukker står for kvalitet og det er ikke tilfeldig hvordan systemet er bygget. Hvis folk selv kan velge å svare på 70 spørsmål eller ikke for å få tilgang til profilene ville de fleste ikke gidde å ta jobben og tjenesten ville blitt som alle andre der det popper opp tilfeldige folk.

Sukker ble startet fordi tilfeldighet ikke ble ansett som en tilstrekkelig god måte å treffe sin fremtidige partner på, og systemet har i ettertid vist seg å dekke en viktig funksjon. Kort sagt: Folk finner hverandre her. Ha en knall dag og benytt mulighetene :-)

Skjult ID med pseudonym Sukker.no on. 5 aug. 2015 14:05

@Fjellkatt
Det å legge inn et absolutt krav betyr at du ikke vil se f.eks. de som liker å gå i fjellet, for å ta et eksempel. Det advares også mot dette da det fjerner mange.
Det vi da gjør er å fjerne de som liker å gå i fjellet fra listen din. Det må vel ansees som positivt at systemet faktisk hører på hva du ber om :-)

Skjult ID med pseudonym Wille on. 5 aug. 2015 14:06

Takk for innleggene Sukker. Veldig greit å høre at de som ikke svarer på relasjonsprofilen ikke får matchtall. Da er det egentlig ikke noe problem for meg i alle fall. :-)

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) on. 5 aug. 2015 14:14 Privat melding

Sukker: Dette er under forutsetning at man tar utgangspunkt i at barna vil like det samme som foreldrene, dette er jo ikke alltid tilfellet. Blir som å spise iskrem med gravemaskin.

Hvordan utregningen blir gjort i bakgrunnen, har jeg ingen tanker om, annet enn at verdien av utfallet vil være "Like barn leker best" i alle fall til en viss grad. Det er ikke noe galt i det, bare ikke alltid like treffende, og det er ingen kritikk, bare noe man må ta med i beregningen, om man lar dette være en del av vektleggingen.

Forum og fester er sikkert en medvirkende årsak til samhandling og kommunikasjon, men ikke alle som ønsker å delta på forum, eller være med på en fest. Bredden gir ikke nødvendigvis det ønske om kvalitet man ønsker, eller plattform man kommuniserer på.

Tro meg, jeg er ikke misfornøyd med sukker, dere gjør en bra jobb, og har et flott tilbud til de som ikke går på byen eller bruker en annen form for sjekkearena, slik som foreninger/interessegrupper, etc. Det jeg forsøker å poengtere, er at matchtallet kun er en pekepinn på sammenfallende ting med en potensiell partner.

På forum har det hendt at diskusjoner har endt i meldinger og date, så det er også en plattform som kan benyttes. Noen vet å benytte seg av mulighetene, andre sitter litt på gjerdet. Vi er alle forskjellige, og det kommer kanskje fram i forum, i større grad enn hva et matchtall vil gi.

I all ærbødighet, equi00.

(mann 38 år fra Oslo) on. 5 aug. 2015 14:16 Privat melding

@dr knabel så bra du sier kjærlighet er kjemi :-) er veldig mange som sier utsende er så viktig... Jeg må flire litt når folk velger og ta testen og har over 90 i match tall sier at sorry men vi har ingen ting til fellers. Greit med avslag, men om man bryr seg eller ikke om match tall så bør man kanskje prøve ut likevel eller ei??

(mann 39 år fra Rogaland) on. 5 aug. 2015 14:21 Privat melding

Matcsysyemet finner personer som har likt syn på ting som en selv. Hva om man ønsker en person som ikke er lik seg selv ??

For meg er matchtallet helt uvesentlig.

(mann 53 år fra Oppland) on. 5 aug. 2015 14:23 Privat melding

Jeg tror match test er bra jeg på mange måter.
Litt synd om den i noen situasjon faktisk blir et hinder for noe som faktisk kunne blitt til kjærlighet. Det er slik med alle verktøy, de må benyttes riktig..)

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) on. 5 aug. 2015 14:39 Privat melding

@sukker: Forstår argumentene, jeg er den første til å grøsse av tabloidavisenes stup ned i søppeldynga. Leser derfor sjeldent db og vg. Syns dere leverer bra vare, bedre enn mange andre.

Jeg bruker meg av tjenesten og mulighetene, ikke alltid det funker så fint å finne en partner i mitt fylke, men det har nok mer med utvalg/tilgjengelighet/krav enn andre ting. Jeg har satt som et krav at personen ikke røyker og drikker minimalt, da jeg ikke røyker og er avholdsmann. Røykte tidligere som en skorstein og drakk som en sjøulk, og har erfaring rundt dette. Jeg er vel kanskje ikke et A4 menneske, da jeg tror på kvantesprang i livet, store forandringer, og da blir jeg kanskje litt vanskelig å få has på.. hehe..

Men bortsett fra det, fin jobb dere gjør uansett. Ha en strålende ettermiddag!

(kvinne 49 år fra Møre og Romsdal) on. 5 aug. 2015 14:44 Privat melding

@equi
Måtte klø meg i hodet selv i dag når Vg slår opp at Kermit og Miss Piggy skal skilles, skal de liksom være god journalistikk???

Synes kanskje de skulle vært enklere å finne noen fra eget fylke her inne

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) on. 5 aug. 2015 14:51 Privat melding

@Exangel: Skal Kermit og Miss Piggy skilles? Hvor? Hvor? haha.. snakk om dårlig journalistikk. For meg virker det som den gode journalistikken ligger dypt begravet i en betalingsløsing. Så de som ikke betaler, får bare smuler servert på blinkende lysfat. :P

(kvinne 49 år fra Møre og Romsdal) on. 5 aug. 2015 14:53 Privat melding

Jeg hadde ihvertfall blitt forbanna skulle jeg ha betalt for å få slike nyheter servert

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) on. 5 aug. 2015 14:58 Privat melding

@Exangel: Jupp, men man kan vel ikke klage på noe som er gratis, ikke uten at det gir deg fysisk skade. Slik som et bilde i avisen av Justin Bieber som denger deg ned fra PC-skjermen eller papirformatutgaven. Haha..

(kvinne 49 år fra Møre og Romsdal) on. 5 aug. 2015 14:59 Privat melding

Joda, det er typisk nosk og klage på alt, jeg bare vidererfører den tradisjonen...hehehhee

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) on. 5 aug. 2015 15:13 Privat melding

@Exangel: Ja, tror det begynte med sommerværet, så ble det været generelt. Nå har det spredd seg voldsomt. Lurer på om antibiotika hjelper mot slikt? :P

(kvinne 49 år fra Møre og Romsdal) on. 5 aug. 2015 15:15 Privat melding

En sydentur hjalp ihvertfall mot værsyken...hehehe
Men jeg klager aldri på været, skal mere til enn en værmelding for å ødelegge min dag :o))

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) on. 5 aug. 2015 15:26 Privat melding

Jeg har alltid trodd på å jobbe med det du har, ikke det du ikke har. Syden er greit, men blir spinnvill etter et par timer i solstolen. Da må jeg finne på noe. :P

(kvinne 49 år fra Møre og Romsdal) on. 5 aug. 2015 15:29 Privat melding

Hater å sole meg så finner heller på andre ting

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) on. 5 aug. 2015 15:40 Privat melding

Viktig med litt D-vitamin vøtt, men det får da være grenser.. haha.. :P

Skjult ID med pseudonym Sukker.no on. 5 aug. 2015 15:44

@Fjellkatt
Det å legge inn et absolutt krav betyr at du ikke vil se f.eks. de som liker å gå i fjellet, for å ta et eksempel. Det advares også mot dette da det fjerner mange.
Det vi da gjør er å fjerne de som liker å gå i fjellet fra listen din. Det må vel ansees som positivt at systemet faktisk hører på hva du ber om :-)

@Deshi
Da setter du "ikke viktig" på de tingene du ikke vil matche eller være lik på. Håper det er noe du ønsker å være lik på av 70 spørsmål :-)

(mann 39 år fra Rogaland) on. 5 aug. 2015 17:02 Privat melding

@sukker.no

Jeg finner ut det jeg trenger via noen meldinger eller over en kaffe :)

(mann 36 år fra Akershus) on. 5 aug. 2015 21:09 Privat melding

Jeg har null i match med en. Vi har møtt hverandre, og har utvilsomt en veldig god tone.

Tilfeldigheter FTW!