Alle innlegg Sukkerforum

Lite handicap

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Definator to. 6 aug. 2015 00:27

Hallois! Dette ble litt langt men gjerne hold ut!

Jeg er en voksen men ung mann som er meget mildt rammet av CP. I praksis betyr det at høyrehånden min er litt... rar. Jeg har ikke full førlighet i den. Jeg klarer å åpne og lukke hånden, men ikke helt, og jeg er ganske stiv i håndleddet. Altså kan jeg virke litt "annerledes" når jeg håndhilser, spiser med kniv og gaffel hvis kjøttet er seigt, stokker kort osv. Dette påvirker høyrefoten min også men i mindre grad.

Det påvirker ikke min hverdag nevneverdig. Jeg har egen leilighet, har sertifikatet. Jeg går normalt, jeg sykler, jeg løper til og med en gang i blandt. Jeg lager mat, kutter løk, tømmer oppvaskmaskinen, setter sammen Ikea-møbler. Skrur på sykkelen. Jeg skriver faktisk til og med ganske kjapt på tastaturet. Har god utdanning, er i full jobb. Jeg har normal vennekrets. "Henger", spiller spill, går på kino, går ut osv. selv om dansegulvet ikke er min beste venn.

Utseendemessig ser jeg helt normal ut. Normal høyde, normal vekt. Dog er jeg ikke akkurat veltrent. Jeg har et ok ansikt, ingen talefeil. Hvis du ser nøye etter legger du merke til at høyrehånden min er litt mindre enn venstre. Og følger med så ser du at jeg gjerne setter fra meg ølboksen før jeg forsyner meg fra chipsskålen i stedet for å bare gjøre det med den andre hånden.

1) Jeg er vel helst på jakt etter en jente som er mellom 23 og 33 men vil gjerne høre fra så mange som mulig. Ville dere deitet en gutt/jente som meg? Og selv om vi hadde hatt det kjempefint sammen, kan det hende du var litt flau når du tok med meg på julebordet til jobben din eller sydenferie med et vennepar? Jeg setter pris på rå ærlighet, så fyr løs.

2) Burde jeg nevne dette på profilen min? Kanskje det til og med gir profilen min en liten "edge"? På en annen side tror jeg at overfladiske førsteinntrykk avgjør ganske selv om vi prøver å unngå det. Per i dag nevner jeg det ikke i profilen men jeg er litt redd for å lure folk. At noen møter meg men ender opp med å tenke "Hæ?" etter ti sekunder. Men jeg liker å se på det hele som et lite estetisk problem. Det er vel ikke slik at alle med dårlig ånde eller problemer med snorking nevner det heller??

Håper du har giddet og lese helt ned her :) Takk til alle som svarer.

Skjult ID med pseudonym Creeper to. 6 aug. 2015 01:01

Ettersom du ber om helt ærlige svar, så kommer mitt:

Jeg ville i utgangspunktet ikke gått på date med deg, eller hatt deg som kjæreste. Dessverre er jeg litt for opptatt av...tja, hva skal man si "litt over gjennomsnittlig god fysikk". Og da mener jeg ikke veltrent, men at det medisinske skal være helt tipp topp.
Om jeg derimot hadde truffet deg gjennom andre kanaler, feks via bekjente, jobben, foreldremøte el., og jeg hadde blitt sjarmert av deg, så hadde ikke handicapet hatt noe å si. Og jeg hadde uansett ikke vært flau over å vise deg fram som kjæresten min dersom det var slik.

Men i utgangspunktet leter jeg vel etter "drømmemannen", og han bruker ikke lesebriller engang...

Skjult ID med pseudonym Hrafn to. 6 aug. 2015 01:08

1) Noen vil utelukke deg som partner, mens andre ikke vil det. Dette vet du vel allerede?

2) Godt spørsmål. Dette er et utstillingsvindu, så å vise svakhet kan være dumt. På den andre siden vil det å ikke skrive noe om det være å lyve ved unnlatelse. Tror du mister noen ved å nevne det og andre ved å ikke nevne det. Hvis du ikke har full førlighet så er det vel uansett noe mer enn et estetisk problem. Tror ikke jeg ville nevnt det. Avtal kort første date så slipper du å kaste bort mer tid enn nødvendig hvis de ikke er interessert i å date deg.

(kvinne 49 år fra Møre og Romsdal) to. 6 aug. 2015 10:15 Privat melding

Er vel greit å få frem slikt i starten.
De som skygger banen er vel ikke noe tap uansett. Finnes garantert de uten fordommer som ikke ser på det som noe problem.

Lykke til :o)

Skjult ID med pseudonym Cllou to. 6 aug. 2015 12:03

Enig med @Creeper i at alt fra briller til promp (samt negler som vokser osv) er turn off-æsse :D

(mann 40 år fra Hordaland) to. 6 aug. 2015 12:16 Privat melding

@Meadow signerer på den.

@Cllou negler lykke til å finne noen som ikke har negler som vokser..

@ts
langt og flott innlegg og jeg forstår (kanskje bare til en viss grad) hvordan du føler det. Tror egentlig ikke du bør nevne så veldig mye på profilen den annet at du kanskje har et lite handicap. Så kan du heller fortelle dette til de du kommer i kontakt med via privat melding og de som virker reflekterte og åpen for det. Ønsker deg lykke til.

Skjult ID med pseudonym Cllou to. 6 aug. 2015 12:19

@nestor
Creeper kan neppe ha negler som vokser?

(mann 40 år fra Hordaland) to. 6 aug. 2015 12:26 Privat melding

@Cllou I Don´t Care!
I Don´t Care!
I Don´t Care!

Skjult ID med pseudonym Cllou to. 6 aug. 2015 12:38

@Definator
Du må avgjøre det på grunnlag av generelle - egendefinerte - viktigheter. Det er begrenset plass, og med viktigheter mener jeg selvsagt ikke å bare fortelle rosenrøde ting.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) to. 6 aug. 2015 13:06 Privat melding

@ts: Det er nok snakk om en viss balanse her. Har vært borti folk i rullestol som aldri har sagt noe om at de er i den, rett og slett fordi de ser ikke det som en hindring. man bør se mulighetene, ikke ulempene. Så lenge man tenker slikt, tror jeg kanskje du har svaret der.

(kvinne 61 år fra Hedmark) to. 6 aug. 2015 13:35 Privat melding

Gjør det du føler er riktig for deg.. Skriv evt at du har et lite handicap. Har aldri brydd meg om folk har handicap. Hvem av oss er egentlig 100%? Håper du finner lykken

Skjult ID med pseudonym mystgrl fr. 7 aug. 2015 21:39

Har faktisk vært den damen som kom for å treffe en potensiell 'frier' og tatt litt på sengen av at han hadde CP. Jeg syntes det er greit å ihvertfall si i fra før en møter deg. Jeg har ingenting i mot folk måtte ha en liten handikap, men når man rekke ut hånden for å si hei, og personen ikke klarer å gjøre det samme kan man bli litt overrasket. Da er ærlighet bedre, for det kan fort bli en kjedelig date hvis ikke.
Som mor til to aktive gutter, hadde jeg vært litt redd for at du ikke alltid kunne ha vært der og hjulpet til på den måten jeg hadde trengt, men jeg ville i hvertfall rådet deg til ærlighet. Om du føler det blir vanskelig å skrive det på profilen, nevn der i hvertfall i en samtale dere måtte ha før dere avtaler å møtes. Jeg ble ikke sint eller noe, men ville helst likt å vite på forhånd.

Skjult ID med pseudonym mystgrl fr. 7 aug. 2015 22:43

Forresten, bare så det er sakt hadde jeg ikke vært flau over deg om vi hadde datet, er jeg din, så er jeg din, med alt det som kommer med, er ikke perfekt heller! men ville likt å vist om det før vi møttes. Og som de andre sier, hadde jeg vært en sånn person som hadde dømt deg pga sykdommen, hadde du vel ikke villet være med meg alikevel.

(mann 38 år fra Vestfold) lø. 8 aug. 2015 00:02 Privat melding

@ts:

Hei, Jeg skjønner problemstillingen din veldig godt da jeg har en funksjonsnedsettelse selv. Min er såpass mye større at det er ikke noe tema om jeg skal skjule den eller ikke! Desverre, for det har ikke akkurat vært noe suksess her inne!

Nå er det sånn at ærlighet varer lengst og ikke minst når det gjelder å finne den rette! Alikevel ville jeg nok ikke ha skrevet noe på profilen men hvis det er synlig på bilder så ville jeg ikke ha gjort noe for å skjule det der, men jeg ville ha sagt skrevet det i en melding ganske raskt og ihvertfall før du treffer vedkommende! På den måten må hun faktisk tenke seg om en gang før hun avfeier deg. For sånn er det her inne, folk trykker fort videre enten om det er at du er en cm for lav eller for høy. Folk tar seg for liten tid til å bli kjent med folka som er bak bildene! Selvsagt så finnes det heldigvis unntak...

@mystgrl: Synd at du fikk en sånn opplevelse, jeg er enig med deg at det er ikke bra å bli satt i en sånn situasjon. Hvis du skulle treffe en kar med en funksjonsnedsettelse igjen så skal du ikke bekymre deg så mye for om han ikke kan være med på aktiviter sammen med barna dine! Det er utrolig hva man kan få til bare man vil og tenker litt. Det er kanskje ikke alt man kan klare, men så er det kanskje mye annet man kan som du ikke engang har tenkt på! Folk må bli flinkere til å se mulighetene og ikke på begrensingene!

Skjult ID med pseudonym Definator on. 12 aug. 2015 01:21

Tusen forsinkede takk til alle sammen :)

Jeg har kommet fram til at jeg burde nevne det på profilen, men prøve å ikke få det til å høres avskrekkende ut. For det er det jo ikke, etter min egen mening.

Ellers er jeg helt enig at jeg burde uansett nevne det før første date.