Alle innlegg Sukkerforum

Aldersforskjell

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym B lø. 22 aug. 2015 19:19

Er det innafor at en mann på drøye 50 skriver til ei jente på 24? Syns det er rimelig drøyt faktisk.

(mann 48 år fra Rogaland) lø. 22 aug. 2015 19:26 Privat melding

Den er drøy synes jeg.

Skjult ID med pseudonym GrimReaper lø. 22 aug. 2015 19:32

Drøyt er det nok, men jeg har selv sett 50 åringer med damer i 20 åra. Men da har det vanligvis sett ut som at det har noe med penger å gjøre. Men sånn er det nå, noen selger seg billig, andre dyrt.

Skjult ID med pseudonym bos lø. 22 aug. 2015 19:33

Hva om en gutt på 24 skriver til en 50 årig dame . Er det drøyt ?

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) lø. 22 aug. 2015 19:35 Privat melding

Jeg skriver med folk langt ned i 18-års alderen på jobb, så hvorfor skulle dette være galt? uansett hva som ligger i kortene er det noe de to må finne ut av. En god regel er vel å gå en mil i den andres sko før du dømmer.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) lø. 22 aug. 2015 19:36 Privat melding

@B: Ser ut som du har postet den samme tråden flere ganger.

(mann 52 år fra Oslo) lø. 22 aug. 2015 19:37 Privat melding

Spørsmåletmangler informasjon: Om det er en 24-åringer som har spesifisert at den ønsker kontakt med personer 48-55, så er det vel hjertelig velkommen, mens om det er ønsket kontakt med personer 18-22 så er det ganske så drøyt.
Det er jo mange rett så fine jenter i alle aldre, og jeg har sendt vennlige hilsener til de som har ønskeliste somutelukker meg, men da helt og holdent som et kompliment. Jeg tror da virkelig ikke at jeg har sjangs på en som setter grenser langt fra min egen alder, og det gjør vel ikke de andre som gjør lignende. Vi må ikke anta at folk er komplett uvitende, selv om mange er det:)

(mann 49 år fra Hordaland) lø. 22 aug. 2015 19:38 Privat melding

Det er vel mye opp til en selv og sine egne holdninger. Har selv vært i forhold som har hatt over 20 års aldersforskjell i begge retninger. Var kjekt begge gangene. Både med hun som var 20 år yngre og hun som var 20 år eldre. Men fortsatt singel i dag for det.....

(mann 48 år fra Rogaland) lø. 22 aug. 2015 19:41 Privat melding

equi00: godt poeng. Har selv blitt sjekket opp av en 26 åring utenfor sukker, men sa at det blir ikke aktuelt.

Skjult ID med pseudonym B lø. 22 aug. 2015 19:43

Den kom opp et par ganger ja. Ups!
Har spesifisert alder 24-30 i min profil, så jeg syns det er langt utenfor grensa.

Skjult ID med pseudonym GrimReaper lø. 22 aug. 2015 19:43

@equi00

Galt er det jo ikke, men det sees somregel på som litt drøyt i vårt samfunn. Det at man kun er så gammel som man føler seg er nok ofte riktig. Men selv om du finner tonen med ei som er 25 år yngre enn deg og det er helt OK og føles greit fra begge sin side, så blir det vel ofte problematisk om du blir invitert sammen med henne på en fest der alle er på hennes alder, eller i motsatt tilfelle hun i et selskap med dine venner? Tror at det er der det ofte kan bli litt kleint.

(mann 48 år fra Rogaland) lø. 22 aug. 2015 19:48 Privat melding

Må innrømme at noen i 20 årene kan være utrolig voksne, men jeg synes at det må bli på deres premisser. Altså, har en 24 åring satt kriterie for en utvidet aldersgrense og en eldre svarer og de blir enige om å kommunisere så ser jeg ingen ting galt i det. Kjenner til par hvor det er 20+ års alderforskjell hvor de har bodd sammen noen år nå, de er kjempe lykkelige, har fått barn og hele greia, så for all det det kan fungere.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) lø. 22 aug. 2015 19:55 Privat melding

@GrimReaper: Nå kan det godt være at begge ikke flyr på fester, eller ikke har nevneverdig familie, så det får uansett blir opp til dem. Problemer vil man alltid oppleve, men de som skaper dem, får man bare unngå. Jeg velger heller bort mennesker som ikke kan akseptere.

(mann 38 år fra Oslo) lø. 22 aug. 2015 20:15 Privat melding

Jeg møtte en jente som var 19 en gang, jeg viste ikke hun var så ung, når hun prata og hvordan hun oppførte seg så virka hun som hun var 26. Alder har veldig lite og si egentlig og om det er greit at en 50 åring sende melding til en på 24 så er det greit så lenge denne jenta på 24 skriver det. Nå har jeg blitt kontaktet av en dame som var 20 år eldre en meg, jeg skriver klart at jeg ikke søker eldre en meg selv. Men var hyggelig og prate med hun akkurat som hun på 19. PS hun på 19 er mer voksen i hode del jenter i 30 åra jeg kjenner...

(mann 48 år fra Rogaland) lø. 22 aug. 2015 20:31 Privat melding

@Trapezium: fullstendig enig, ei jente i 20 årene kan fint være voksnere en jente i 30 årene. Oppvekst, erfaringer, vennekrets og modenhet er alfa omega i de tilfellene. Så for all del, dersom to finner ut av at de vil finne ut om det er kjemi, kjør på..

Skjult ID med pseudonym GrimReaper lø. 22 aug. 2015 20:38

@equi00

Ja, "fest" var kanskje feil ordvalg fra min side, men kall det sosiale sammenkomster da. Nå er jeg i slutten av 30 åra selv, og hvis jeg f.eks. hadde funnet ei på 18 som var voksen i oppførsel og kjemi osv. hadde vært helt super, så ville jeg følt meg svært ukomfortabel med å bli med henne et sted for å møte hennes venner som er i 18 års alderen. Generelt vil det være et hav mellom mine og dem sine interesser og hva man daglig bruker tiden sin på. Og når jeg selv var 18 så ville jeg tenkt at han på nesten 40 som er sammen med hun søte jenta i klassen min er bare en gammel gris som er ute etter en ting. Så man vil av de fleste av hennes venner bli uglesett. Hele greia virker mer komplisert enn hva jeg orker å begi meg inn på for min del. Men alle er forskjellige. :)

Skjult ID med pseudonym Hrafn lø. 22 aug. 2015 20:41

En ser da menn i 50-årene med damer i 20-årene rett som det er. Min reflekstanke er at mannen vil ha lammekjøtt og dama vil ha en mann med ressurser. Det er ikke noe "mer riktig" enn å være sammen med noen fordi de lager god mat eller forteller morsomme vitser.

Jeg har fått flere henvendelser fra Sukkerjenter som ikke oppfyller mine kriterier. Da sender jeg et høflig avslag.

Skjult ID med pseudonym GrimReaper lø. 22 aug. 2015 20:44

@Hrafn

Fair enough. Men grisestempelet må man da være forberedt på og kunne takle å bære.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) lø. 22 aug. 2015 20:48 Privat melding

@GrimReaper: Kjærlighet kjenner ingen grenser i alder eller andre ting, den oppstår i de merkeligste konstellasjoner. Jeg vil heller lovprise kjærligheten, enn å fokusere på utfordringene, jeg tror nok uansett dette er blitt snakket om, og funnet svar på. Har kjennskap til flere par der det er stor aldersforskjell, det er ikke noe problem, og jeg bryr meg ikke om det, de er flotte mennesker uansett. Man er jo kanskje litt fastlåst om man ikke kan ha det moro med folk som er yngre eller eldre. Er stemningen der, og aksepten, er det bare å kjøre på. :)

Skjult ID med pseudonym GrimReaper lø. 22 aug. 2015 20:52

@equi00

Ja, ok, om begge er inneforstått med konsekvensene i forhold til akkurat det med alder, venner og sosiale sammenkomster så skal ikke jeg være festbrems. For all del. :)

Skjult ID med pseudonym Hrafn lø. 22 aug. 2015 20:53

Jeg ser ikke helt hva som er "grisete" med å ha kjæreste som er mye yngre, men jeg ser at det er utenfor det samfunnet definerer som "normalt": således er jeg enig i at en må være forberedt på å kunne takle et "grisestempel". Selv har jeg ikke noe problem med å gjøre ting som går på tvers av fordommer, selv om "alle" har den samme fordommen.

Jeg er 38 og kunne godt hatt det litt moro med noen som var 15-20 år yngre enn meg, men et kjæresteforhold er veldig usannsynlig.

Skjult ID med pseudonym GrimReaper lø. 22 aug. 2015 21:09

Sånn er det. Men man gjør jo som man vil her i livet.

Husker jeg var på en konsert en eller annen gang når jeg var tenåring. En av de som spilte var en eldre fyr som sang en litt kul låt med en morsom tekst. Refrenget gikk noe slik som "jeg vikke bli en gammal avis, jeg er og blir en gammal gris". :)

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) lø. 22 aug. 2015 21:09 Privat melding

Tror nok det er noen som er misunnelige, fordomsfulle og generaliserende når de tar til uttrykk som "gammel gris" eller "Cougar". Det er en uskreven greie det med å ha en "normal". Det er ingenting normalt med det i det hele tatt. Alle er forskjellige, kaller vi det heller et gjennomsnitt, er jeg tildels enig. Jeg vet at det er en del mennesker som snakker nedlatende om andre for å hevde seg selv, og noen er bitre eller regelrett onde. Jeg synes ikke synd på dem, for de vet si innmari godt hvorfor de gjør dette, og når konfrontert med sine syn, viser sitt sanne ansikt. Har ikke så mye til overs for slike mennesker. :/

(mann 39 år fra Hordaland) lø. 22 aug. 2015 21:14 Privat melding

Hadde ikke dere syntes det var rart om folk på deres alder ble kjæreste med sønnene eller døtrene deres sine venner? Selv hadde jeg blitt meget overrasket om min datter skulle finne seg en på min alder når hun blir 25. Men akseptere at noen ønsker det må jeg jo.. selv søker jeg opptil 10 år yngre enn meg. Men helt ærlig synes jeg det føles litt mye. 5 år hver vei ca er passelig tenker jeg.

Men heldigvis består verden av et mangfold av mennesker som gjør at de fleste kan finne en som passer for dem :-)

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 22 aug. 2015 21:21 Privat melding

Jeg har flere veldig unge "gutter" som vil snakke. Men skulle ikke trekke meg HVIS jeg treffer på en ung, spennende.. Ser ikke noe fel i dette, hvis både parter er med på det.. Sikkert mange som reagerer nå, men .. 😱😱😱 Life goes on

Skjult ID med pseudonym GrimReaper lø. 22 aug. 2015 21:21

@equi00

Jepp, men når man ikke kan forandre allerede etablerte normer (her i vesten om ikke andre steder) over natten så må blir man av de fleste sett på som en gammel gris. Så får man jo bare ta valget da, om det er greit å leve med at andre ser på en slik eller om man gir faen i hva andre mener. Så enkelt er det. Jeg sier ikke noe annet, men for min egen del så kan jeg si såpass at jeg har hatt nok av kompliserte forhold bak meg og orker simpelthen ikke å involvere meg i et forhold der f.eks. betjeningen i en klesbutikk sier "å, skal si du har en pen datter, vi skal nok finne en fin jakke til henne" eller tilsvarende. Kall meg gjerne kjedelig.

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) lø. 22 aug. 2015 21:28 Privat melding

Det finnes da nok av eksempler på tvangsekteskap, barnebruder og you name it. Når noen finner kjærligheten, selv med stor aldersforskjell, hvorfor er det så galt? Det blekner jo i tragedier som nevnt tidligere. Så lenge dette er voksne mennesker, så må de få lov til å gjøre hva de vil. Syns vi mennesker er flinke til å dra fram fordomskortet rimelig raskt, uten å heller godta eller respektere at ikke alle er som deg. Jeg trodde vi var et bedre samfunn enn det som dukker opp av ytringer her og andre fora i tide og utide. Huff. :/

(kvinne 57 år fra Buskerud) lø. 22 aug. 2015 21:51 Privat melding

Den er for drøy og ikke innafor, hva er intensjonen med å kontakte en "jentunge"? når en selv er kommet i femtiåra?
Jeg prøver å sette meg selv inn i den situasjonen, kanskje skrive til en gutt, som er på samme alder som mine sønner?
Hva skulle jeg ha skrevet om til de i den alder?
Opplever vel også at mange her i forumet blander korta litt, noen skriver om forhold. Veien i fra å skrive til og til et forhold er vel lang, eller?

Skjult ID med pseudonym arneand lø. 22 aug. 2015 22:02

@ts
Eh, er det streng tatt noe vi utenforstående har noe med?

(mann 35 år fra Oslo) lø. 22 aug. 2015 22:06 Privat melding

Opp til hver enkelt hvem man sender melding, og også opp til mottaker hva man gjør med den mottatte melding. Meg bekjent finnes det både søppelkasse og blokkering her inne.

Skjult ID med pseudonym Dean lø. 22 aug. 2015 22:21

Aldersforskjell er heldigvis et fritt valg her i landet. Helt greit for meg, skal ikke dømme noen lenger...mitt nye måte å tenke på... Lettere til sins...gladere :)

Skjult ID med pseudonym Øyvind lø. 22 aug. 2015 22:31

Hvis en mann på 50 prøver seg på en jente på 24 så mener jeg at dette er feil sted og kvalmt ... er selv 51 og en sønn på 24 haaalllooo ... skjemmes av å være mann av og til

(mann 55 år fra Sogn og Fjordane) lø. 22 aug. 2015 23:59 Privat melding

@Øyvind: hva om kvinnfolket prøver seg på den eldre mannen, hva da? Hva om unggutten prøver seg på en moden dame, hva da? Man kan ikke vite hvordan dynamikken eller det innledende foregikk. Så det blir egentlig dumt å diskutere en situasjon man ikke kjenner så mye til av detaljene.

@Dean: Flott innstilling. :)
@arneand: Poengsanker. :P

Skjult ID med pseudonym Elisabeth sø. 23 aug. 2015 00:27

Jeg var selv 24 da jeg ble forelsket i en som var 43, og det viste seg å være gjensidig :-)
Grunnet en del ting fikk vi det ikke til å fungere, men det hadde ikke noe med aldersforskjellen å gjøre.
Å jeg må faktisk innrømme at jeg liker eldre menn, dem passer min personlighet mye bedre. Jeg er fremdeles i 20 åra og er "på jakt" etter menn i den aldersgruppa igjen :-)

Skjult ID med pseudonym Hrafn sø. 23 aug. 2015 01:57

Skjønner ikke hvorfor det er så viktig for folk å "forby" noe de ikke liker selv. Ikke nok med at noen vil trykke sitt moralsyn på andre, men nå skal de fortelle andre hvem de skal dele livet sitt med også.

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 23 aug. 2015 04:11 Privat melding

Faktisk alder og mental alder er ikke nødvendigvis sammenfallende,- og hvem som kontakter hvem spiller liten rolle,- synes ikke det spiller noen rolle, så lenge det er gjensidig.- ved "jakt" den ene veien blir det noe annet . Jeg er den "barnslige" dama som elsker å gå på konsert, og står foran og hopper og danser,-og min krets (venner) er i aldersgruppe fra 27-52. Noen føler jeg meg gammel sammen med, men de fleste ikke, så alder blir faktisk bare tall.

(mann 48 år fra Rogaland) sø. 23 aug. 2015 08:04 Privat melding

Jeg tror @Elisabeth er inne på essensen spesielt vedrørende jenter I 20 årene som søker eldre. Hvis man sammenligner gutter og jenter i den alderen så er gutter nok mer barnslig i forhold til jenter. Man er jo dette spesielt i ungdomsårene da eksempelvis 16 åringer finner gutter fra 18-22 kanskje. Tror noen jenter er ferdig med bylivet og party party og foretrekker å finne noen eldre for trygghet og stabilitet. Et annet poeng er at det faktisk er noen jenter som er veldig opptatt av å etablere seg, bygge familie og hvor guttene kanskje ikke er helt modne. Forskning antyder at ideel alder er at mann er 4,4 år eldre en kvinne. Når vi ser på kjendiser som er gift med yngre jenter og er gift som fungerer så tror jeg kanskje vi er tilbørlig til akseptere dette i forhold til tidligere for media indentifiserer dette som ok. Alle vet media «lyver» men en tanke. Det er jo en regel som jeg har forstått noen bruker som nedre grense som sier halvparen av egen halder pluss 7, er man da 40 blir dette 27 år. Men, det er kjemi kjemi og kjemi som er avgjørende og man bør definitivt slutte med å være så fordomsfull mot andre som man ikke kjenner historien til uansett om det er 36 vs 58 eller 24 vs 40 etc...

(mann 52 år fra Oslo) sø. 23 aug. 2015 10:53 Privat melding

Litt på siden av temaet, men jeg har gjort alder til et poeng i veiledningen av mine barn: Jeg har alltid oppfordret min datter til å ha litt yngre kjærester, for på den måten ha en sosial kontroll hun kan miste med en eldre kjæreste. Med sønnen fraråder jeg yngre fordi en som er like gammel eller eldre som faktisk blir kjæreste må antas å ville det mer enn en som lar seg "forføre av den store kjekke i 10nde klasse".
Slikt har uendelig mye større betydning for de virkelig unge, en for oss fossiler.
Og velkommen hjem Villrosa. Håper reisen var flott.

Skjult ID med pseudonym bos sø. 23 aug. 2015 11:06

@Hrafn

Helt enig med du . Faktisk kaller jeg slike innspill "overførsel av fordommer "

(mann 52 år fra Oslo) sø. 23 aug. 2015 11:46 Privat melding

Jo yngre du finner, jo mer sannsynlig er det at han følger deg livet ut levende Villrosa. Vi menn er det svake kjønn på levealder...

Skjult ID med pseudonym kvinne sø. 23 aug. 2015 12:18

Det er vel litt forskjell på å bevisst/planlagt søke etter en som er 20 år yngre, og det å møte et menneske med en personlighet man liker også viser det seg at det mennesket tilfeldigvis er mye yngre.

Og hvis en mann avskriver en kvinne som er to år eldre (uten å kjenne henne, dvs her på nettet) og bevisst går inn for å bli kjent med 20 år yngre da er det vel noe annet enn personlighet som teller?

Det er flere her inne som ikke kunne tenkt seg å treffe noen som er på samme alder eller et par år eldre. Nesten halvparten av profilene jeg går inn på søker yngre kvinner. Og når jeg skriver til en som er et år yngre er det sjelden jeg får svar. (Et år betyr lite når man er i 40-åra). Jeg får flest meldinger fra menn eldre enn meg, og noen fra menn yngre enn 35. Single menn i 40-åra (min alder) synes jeg det er vanskelig å få kontakt med. Det er tydeligvis et eller annet som kicker inn der. nyskilt, midtlivskrise, kjøper seg Harley, trener til Birken, bruker Converse for første gang i livet, anlegger sånn skjeggstripe på haka, "gønner på" og skal ha ung kjæreste.... Huff nå var jeg fordomsfull... Men det finnes noen sånne altså :-)))

(kvinne 54 år fra Oslo) sø. 23 aug. 2015 12:21 Privat melding

@mundari. Tanken om at han følger meg livet ut er vakker. Men jeg kan også se utfordringene når jeg er 73 og han er 58... Hvis vi nå snakker stor aldersforskjell. Det krever stor kjærlighet.

(mann 52 år fra Oslo) sø. 23 aug. 2015 12:26 Privat melding

Ja lisalinn, det krever stor kjærlighet.Men omvendt er jo ganske vanlig. En dame borti veien her har fulgt to menn til graven, og en flyttet i vinter til sykehjem etter slag. Hun er 84, og går en kilometer til butikken eller konditoriet hver dag, og steller eget hus og hage. Kan ike skjønne hvorfor ikke det skulle gå helt fint med kvinnen somden eldste. egentlig mener jeg vel at kjønn ikke er poenget utenom "senga", og det skulle gå like fint begge veier om folk vil. Lev og la leve er mottoet:-)

(mann 52 år fra Oslo) sø. 23 aug. 2015 12:45 Privat melding

Ja Villrosa flotte eksempler, og tidligere var det vanliger å gjøre slik.
men i tøfffe yrker døde tidlig, og for ungemenn å finne en etablert enke var en lykke for mange i trangere tider. Kanskje mer så jo lenger tilbake en går.

(kvinne 54 år fra Oslo) sø. 23 aug. 2015 12:46 Privat melding

For meg går det nok mer på st jeg ikke har lyst til å bli pensjonist alene. Selvfølgelig er alene fordi mannen er på jobb bedre enn alene fordi mannen er død.
Det ville vært helt fint med en 15 år yngre mann nå. Jeg tenker da på fysikk, jobb, aktivitetenivå, sunn&frisk og alt det der. Disse tingene blir det markante forskjeller på når man blir eldre. Jeg ser bare på min far som er 20 år eldre enn meg. Vi lever jo forskjellige liv.
Jeg sier ikke at det ikke går, men den analytiske praktikeren i meg tenker nok lengre enn romantikeren.

(mann 52 år fra Oslo) sø. 23 aug. 2015 12:59 Privat melding

Aner jo ikke hva som er best (skrev "Ipek", en froidiansk glipp) for noen, men foreslår forklaringer Lisalinn. Og ja jeg ser at aktivitetsnivået faller raskere hosmenn enn kvinner. Jeg har mange kunder over 80, som alle er enker eller har mannen på hjem. Sånn sett er nok at kvinnene er eldst en stor fordel. Å balanserer sommerfuglene i magen, og mattematikken i hjernen er ikke lett, men min erfaring er at en får det ikke bedre enn en gjør det til selv:)

(kvinne 54 år fra Oslo) sø. 23 aug. 2015 13:07 Privat melding

Oppskriften er altså å finne seg en yngre mann og passe på helsa!
Tror jeg må endre på søkekriteriene mine!! :-)

(mann 52 år fra Oslo) sø. 23 aug. 2015 13:26 Privat melding

Lisalinn: du har jo allerede ned i 36 (15 år yngre) i kriteriene dine, hva trenger du endre? Du må bare velge blandt de yngste som tar kontakt:)
Litah: nå kanjeg bare se profilbildet ditt, men om det stemmer så ser du jo rett så "fast i fisken" ut, så du trenger vel bare svar på de rette brevene du også.
Ingenav dere har skrevet til meg:)

(kvinne 54 år fra Oslo) sø. 23 aug. 2015 14:49 Privat melding

@Mundari - jeg endret det til 36 etter å ha skrevet her :-) det sto høyere minstealder før i dag. Så får vi se da....

Skjult ID med pseudonym klodrik sø. 23 aug. 2015 15:41

Jeg hører vel med til den politisk ukorrekte gruppen av slibrige menn som nærmer seg 50 og som foretrekker jenter som er yngre. For meg er det uproblematisk å date noen som er 15 år yngre. Nå bryr jeg meg ikke så mye om å sende hjerter eller meldinger her, men det er interessant å se alderen på de damene som besøker profilen min. De er sjelden under 45, og jeg blir ikke lenger overrasket over å se at noen på 60 besøker profilen min.

(mann 48 år fra Rogaland) sø. 23 aug. 2015 16:12 Privat melding

Hadde jeg funnet kjemi og tone med ei så var 15 år yngre så hadde det vært ok for min del, det er tross alt hva en ønsker for fremtiden og kjemien som er avgjørende ikke tallet som står på papiret. Men dersom man snur på flisa og tenker på 15 år eldre så endrer situasjonen seg ettersom jeg tror at en person på nærmere 60 har andre preferanser og mål for fremtid, har garantert voksne barn, barnebarn og en annen livssituasjon slik at det å tre inn i et småbarnsforhold tror jeg vil være utfordrende. En annen ting er hva om jeg ønsker flere barn!

(mann 52 år fra Oslo) sø. 23 aug. 2015 16:12 Privat melding

Litah: Vi er i samme båt: Jeg får ingen førstemeldinger, og svar på en liten andel. De som svarer er jo alltid høflige, men det leder foreløpig ingensteds. Jeg ønsker jo å tro det er de andres feil, men det er vel ønsketenking.
Så er det jo slik at jeg vil jo ha en som vil ha MEG, ikke bare en mann, så at det selekteres strengt er jo egentlig fint.
Lisalinn: Ok, jeg viste vel ikke det, men jeg hører gjerne fra deg om resultatet...

(kvinne 54 år fra Oslo) sø. 23 aug. 2015 17:14 Privat melding

@Mundari. Vel... Foreløpig har jeg likt en på 41 (men han søker damer mellom 20 og 36, så da er det jo helt feil) og en på 43 (som søker 30-38...)
Problemet er jo at jo yngre de er enn meg, jo dårligere match ar vi visst, og mange har stengt profilen sin for dem som de har dårlig match med.
Og det er sikkert like greit :-)))

Jeg trir du må legge inn et godt ord for meg, ref. din post om hvordan du har rådet dine barn :-)

(Ikke ta dette så veldig alvorlig!!!)

(mann 52 år fra Oslo) sø. 23 aug. 2015 17:19 Privat melding

Lisalinn: Jg tror sønnen på 16 er opptatt med en dataskjerm, og ikke helt har skjønt dette med damer enda. Han er jo strengt tatt litt ung, men lovlig:) Dattera lekte litt med tanke på å være lesbisk da hun var i tenårene, og var "sammen med" en internettvenninde i Malaysia. Men plutselig en dag stod Malyasierinnen og ringte på døren, midt på vinteren og da fikk pipen en annen låt:) en kan jolure på hva slag familie man kommer fra når to jenter på 17 drar på ferie fra Malaysia til Oslo en uke. De frøs seg fordervet, og vi lånte dem det vi kunne av vinterklær, men de hadde seriøst undervurdert pengebehovet. Så da ble dattera brått hetero:)
Men om jeg treffer en kandidat skal jeg sende ham over:)

(mann 48 år fra Rogaland) sø. 23 aug. 2015 18:38 Privat melding

@Mundari: for en historie :-)

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 23 aug. 2015 20:35

Pluss/minus 10 år er innafor i min verden, da er ikke nivå og modenhet noe argument hvis er du over 40-isj. Virkelig stor aldersforskjell har en pris for begge. Stor kjærlighet kan være verdt prisen, men kan også verdt å tenke over i forkant.

En god venninne har i nesten 20 år vært gift med en 23 år eldre mann. Prisen han betaler er en notorisk utro kone. Han er selv ingen hingst lenger og ikke interessert i sex og hun synes heller ikke han er seksuelt tiltrekkende, forholdet har gått over til (kun) vennskap. Prisen hun betaler er å ”måtte” finne sex ute og risikere en pleietrengende mann mens hun selv er i ”toppform”.

En god venn i slutten av førtiårene (med voksne barn som nettopp er ute av redet) har funnet en 15 år yngre kvinne. Prisen han betaler er at han nå ”må” få flere barn, selv om han ikke ønsker det selv. Han synes dessuten det er litt kleint å være på byen med kjærestens unge venner, referanserammene er så forskjellige, han trives bedre ”hjemme”. Prisen hun betaler er en barnemotvillig partner, og en som går av med pensjon når barn(a) blir russ.

Greit å vurdere, hvis mulig. Men ofte er det jo ikke mulig hvis lynet slår ned. Noen ganger må man vel bare drite i risikoanalysen og kline til?

(mann 48 år fra Rogaland) sø. 23 aug. 2015 20:47 Privat melding

@Tinka: alt har sin pris uansett valg, men ekte kjærlighet vil alltid seire :-)

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 23 aug. 2015 20:55

@galactic
Enig i det. Men jeg ser i min krets at ekte kjærlighet endres mer (over til vennskap) der aldersforskjellen er veeeeldig stor (ref over)

Selv satser jeg på å unngå å bli både pleier og pleietrengende for min partner. Dermed er 8 år maks forskjell for min del. Med mindre jeg ombestemmer meg sånn helt plutselig:-)))

(mann 48 år fra Rogaland) sø. 23 aug. 2015 21:06 Privat melding

@Tinka: enige med deg, men personlig lukker jeg ingen dører for muligheter som måtte komme på min sti. Men det skal overbevisende faktorer til for å strekke strikken så langt :-)

(kvinne 38 år fra Akershus) sø. 23 aug. 2015 21:23 Privat melding

Men altså...la folk få ta kontakt med hvem de vil, og heller gi et høflig avslag. Hadde det ikke vært fint om det var såpass til "takhøyde" her på sukker til at man ikke dømte noen som var for høy,lav,ung,gammel,tynn,tykk,"rar" og "stygg" for å prøve seg? Ikke rart folk kvier seg for å sende en førstemelding. Jeg er en av de jeg også, det kan jeg være ærlig om. Regner med han på 50 var ganske forberedt på avslag, men han sendte nå den meldinga ihvertfall. Ikke gjør han til en "case" på forumet han fordi han tok en sjanse, og faktisk brukte sukker hva det er laget for...å tro på kjærligheten,og prøve å tilnærme seg den han finner interessant.

(mann 52 år fra Oslo) sø. 23 aug. 2015 21:24 Privat melding

Galctic: den er sann, og jeg skal si vi var overrasket når de ringte fra T-banen og var fem minutter unna. To 17-åringer fra Malysia, i minusgrader og egne klær...
Tnka: Jeg vil virkelig ikke bli pleietrengende og pleid av en yngre ektefelle. Jeg så hvordan det gikk inn på far at mor svant hen til ingenting over år, og jeg så hvordan farfar virkelig led under ikke å kunne stelle seg selv. Jeg er villig til å slite mye for fellesskapet for at det skal finnes et offentlig fungerende aldreshjem som kan ta vare på meg om jeg ikke kan selv, så eventuell ektefelle slipper. Om ikke annet for hennes ve og vel.

(mann 52 år fra Oslo) sø. 23 aug. 2015 21:27 Privat melding

Freyja: Jeg varute for det ved et tilfelle at en jeg skrev til (etter at hun var på profilen min): Hun følte hun måtte påpeke at hun ikke akkurat var "standard" på en kroppslig faktor. Hv askal en si? Jeg velger da ikke partner etter øyenfarge eller machvekt, men etter personlighet og psyke. en skal jo trives sammen, så det som teller mest er jo at den andre trives med den hun/han er.

(kvinne 38 år fra Akershus) sø. 23 aug. 2015 21:38 Privat melding

@mundari

Ikke rart i det heletatt synes jeg. Her på sukker blir man noen ganger litt forvrengt i hode sitt etter å ha vært her en stund. Som mange påpeker, er jo dette som en Ikea katalog over menn og kvinner. Når det i tillegg er tråder her på forumet som lyder omtrent som "er det ikke kvalmt at eldre menn prøver seg på yngre damer?" og "flere som synes supertrente jenter i tights er flotte", så er det jo ikke rart at noen og enhver kan begynne å tvile litt på sin egne sjanser i dette dating - sirkuset? Er man ikke usikker på sin alder, sitt utseende, sin vekt eller ...Ja, you name it...så er jo sjansene tilstede for å bli det på en plass som dette ..

(kvinne 38 år fra Akershus) sø. 23 aug. 2015 21:41 Privat melding

Og hvis det ikke var sånn du mente det, så gjelder det samme for at man velger å fremheve ved seg selv også...da det virker som om fokusert for folk flest her er sånn.. hahahaha, leste innlegget ditt med nye øyne nå!

(kvinne 54 år fra Oslo) sø. 23 aug. 2015 21:45 Privat melding

@Frøya: jeg liker deg. Det du sier er så sant!

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 23 aug. 2015 21:49 Privat melding

Helt enig Freyja,- er så mange nyanser som forsvinner i dette systemet, desverre.. 😉

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 23 aug. 2015 21:50

@freyja
Enig i at det er tråder med fordomsfulle overskrifter her. Samtidig tenker jeg, at dette ikke er annet enn en pludreplass for privat synsing hit og dit. Alle er legfolk, ingen har fasiten, mange mener mye, noen er skråsikre, mange blir provosert osv osv.

Likevel, Forum bidrar vel ikke til mer eller mindre usikkerhet enn noen andre steder på nett. Å delta eller lese meldinger fra alskens private fjes og psevdonymer på Forum kan da umulig endre noens selvbilde eller påvirke den selvtilliten du har eller ikke har? Da skal du vel være rimelig tynnhudet, og burde kanskje slutte å følge med her og være din egen lykkes smed off Forum? Mange, mye slemmere nett-troll på andre steder, synes nå jeg :-)

PS: Fordomsfulle headinger kan uansett utvikle noen mer eller mindre gode diskusjoner om en bit av temaet...

(mann 48 år fra Rogaland) sø. 23 aug. 2015 21:50 Privat melding

@Freyja: bøyer meg i støvet, bravo bravo :-)

(kvinne 38 år fra Akershus) sø. 23 aug. 2015 21:52 Privat melding

Så hyggelig @Lisalinn!! Takk takk...nå ble jeg glad :) Litt skummelt å gjøre seg og sine meninger så synlig på forumet (igjen!...ikke første gangen jeg er på sukker *ler*), men nå er det greit! Ihvertfall EN person som ikke synes jeg er heeelt på jordet ! ;)

(mann 32 år fra Oppland) sø. 23 aug. 2015 22:57 Privat melding

Forstår virkelig ikke hva som er attraksjonen med noen som er så mye yngre. Anna enn det seksuelle da. For min egen del har jeg slått opp med jenter som er fire år yngre enn meg fordi jeg følte at forskjellen var for stor rett pg slett.

Men du snakker om noen som er 26 år yngre? Hva har dere til felles, hva kan dere dele av historie? Mange som sikkert ville sagt "dele nåtiden" og du ser det på TV hele tia men føler du at det virkelig er realistisk? Når hun er 40 er du 65...

(mann 52 år fra Oslo) sø. 23 aug. 2015 23:24 Privat melding

Freyja: Du skjønte vel at jeg ikke ser etter en "standard", men et menneske jeg kan ha det hyggelig med i lang tid. Jeg synes det er trist at "katalogformen" presser folk inn i maler, for maler er ikke min stil. Jeg forstår ogsaå at man kan få både det ene og det andre kompleks av åse en million mennesker skryte opp i skyene av sine positive sider, og ikke nevne en eneste negativ. Jeg sitter og titter på profiler og lurer på hvor mange som egentlig er såsporty somde sier, som er så flinke til å holde seg unna TV som de sier, som er så slanke og veltrent som de sier. Og jeg vet jo at jeg snakker pent om meg selv, det er jo ikke alle trekk ved meg selv jeg vil fremheve. Men et er sikkert, det vil ikke bli høyde,vekt eller hårfarge som bestemmer mitt valg av neste partner. Og de kan passe så godt de vil, om de vil ha megmed på en aktivitet, og kaller det trening, så setter jeg meg på bakbeina. Jeg trener ikke, jeg beveger meg ved behov og lyst, ikke for en forpliktelse kalt trening.
Ikke er jeg ivrig på å dra på toppturer e.l. heller. Jeg har vel så mye glede av å se på fjellet, som å se fra fjellet. Tar jeg frem kameraet ved solnedgang vil jeg i 99% av eksponeringen ta bilde vekk fra solen.

Skjult ID med pseudonym Hrafn sø. 23 aug. 2015 23:26

@Nils86: Det er ikke alder som gjør at du slår opp med noen som er 4 år yngre enn deg selv. De er "per def." i samme aldersgruppe som deg selv. Med jøss, hvis du trenger en unnskyldning...

(mann 48 år fra Rogaland) sø. 23 aug. 2015 23:36 Privat melding

@Nils86: Du slo jo ikke opp med henne fordi hun var 26 år! Jeg regner med det var fordi hennes verdier og personlighet ikke var iht. dine forventninger og kanskje mangel på livserfaring.

(mann 32 år fra Oppland) ma. 24 aug. 2015 19:32 Privat melding

Har aldri sagt jeg har slått opp med noen som var 26, jeg sa fire år yngre enn meg, altså under 26. Og jo det er en aldersforskjell der og livsstadier etc, kommer alt an på hva en foretrekker. Jeg syntes det ble for stort gap og det er mitt personlige syn, veldig utrivelig at andre forteller meg at "det var av andre grunner", som om dere vet hva jeg tenker bedre enn meg selv.

Sier heller ikke at det er umulig for folk med store aldersforskjeller å ha det bra sammen, men det blir mer urealistisk jo større forskjellen er og når du er over 50 og ser etter noen under 30 så er det vel ikke et sunt og langvarig forhold du ser etter akkurat.

(mann 38 år fra Oslo) ti. 25 aug. 2015 01:05 Privat melding

Sett i betraktning hvis en hund (mann) på la oss si 8 menneske år vil parre seg med en hund (kvinne) 3 år gammel så sier ikke akkurat alle andre at det er galt?? Eller naturen?? Hvis folk er 2, 10, 20 , 30 år eldre spiller ingen rolle så lenge man har det bra sammen. Min søster har barn med 2 forskjellige menn, begge 2 er fantastiske personen men og så ulike. Den ene er 20 år eldre de har barn sammen, den siste er 17 år eldre. De har og barn sammen, hun er happy, han er happy hvem skal vi være og fortelle nei de er for gamle for hun??? Om en 20 åring vil være med meg, og jeg med henne 14 års forskjell hva er så galt med det?? Hvis hun behandler meg bra og vis versa?? Alt handler om respekt og kjærlighet, heldigvis så har ikke den noe felles med alder... Man kan godt være gammel og likevel være frekk og respektløs. Så om man har skrevet i alder fra 25-100 så må man regne med og få meldinger fra noen eldre... Hva man gjør ut av det er en annen ting..

Skjult ID med pseudonym kvinne ti. 25 aug. 2015 09:08

Hvis man ikke vil ha oppmerksomhet fra noen som man har stor aldersforskjell med så kan man bare gå på innstillinger og velge å ikke ha synlig profil for de man ikke har match med. Det er svært sjelden man har mer enn 70% match med dem som er 20 år + yngre/eldre. Disse kan da IKKE se profilen din og sender deg melding kun basert på foto.
Når jeg får melding fra noen som jeg vet ikke kan se profilen min så ignorerer jeg bare. For da er det kun bilde/alder de har sett.... Og en 23 åring som sender melding til ei dame i 40-åra kun basert på trynefaktor er jeg ikke interessert i :)

Skjult ID med pseudonym ÆEÅSingel ti. 25 aug. 2015 12:39

Hehe, Korrekthets-Politiet slår til igjen :-) Er selv 41 år og har en relativt åpen lavere "aldersgrense" for damer jeg er interessert i. 15 år er nok rundt smertegrensen for min del, men det viktigste er jo at det er ei moden og fornuftig dame som har mål i livet som sammenfaller litt med mine.

For min del er det nok et større "problem" at jeg er ufør og er åpen om akkurat det (fysiske årsaker, ikke psykiske), og jeg opplever at det er kroken på døra i 99,99% av tilfellene når jeg prøver å ta kontakt. Etter mye research og utspørring virker det som om mange kvinner setter de økonomiske konsekvensene av uførhet så høyt at de stenger døra. For meg er det latterlig da jeg har over 440.000 kr i året i pensjon og over 3 millioner kr på bok uten ei krone i gjeld. Men jeg kan jo ikke gå ut og annonsere det heller! (derfor bruk av pseudonym her) Dette er litt på sidelinjen av OT, men sammenfaller litt i hvor trangsynte og fordømmende samfunnet vårt har blitt. Kanskje vi alle hadde hatt litt bedre livskvalitet om vi fokuserte på mer positive aspekter i livet?

Om noen har et forhold til en annen person som er 15-20 år eldre/yngre så må det da være opp til dem så lenge det er frivillig.