Alle innlegg Sukkerforum

Funksjonshemmedes rettigheter.

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Feeder lø. 29 aug. 2015 20:05

Mimrer tilbake på min tidligere jobb hvor jeg jobbet med mennesker med handikap og spesielle behov. Jeg var ledsager for en synshemmet elev (trodde jeg). Ifølge Nav så hadde ikke vedkommende krav på på ledsager når han skulle til skole eller arbeid.

Er det riktig at skinnhellige sosialdemokrater skal sitte å henholde seg til lover, regler og bestemme over livet til en voksen 20 åring? Han er bare blind, han har ingen andre handikapp. Han skal kunne få bestemme over sitt eget liv, uten at staten skal blande.

Skal vi behandle funksjonshemmede mennesker på den måten? Nå er det jo dessuten så mye fokus på menneskers valgfrihet. Man opphever et forbud mot segway, ,andre vil ha pokerspilling, proffboksing. Det er vel saker som opptar folk fordi de syns det er mer spennende. Men en synshemmeting mann skal ikke ha assistent? Det er diskriminering av mennesker!

Skjult ID med pseudonym Feeder lø. 29 aug. 2015 20:21

Jeg er glad for at jeg er ferdig med den jobben. Kommer aldri til å jobbe mer i kommune eller stat, men skriver dette fordi jeg vet at det samme kommer til å skje om og igjen.

Skjult ID med pseudonym frøken-o lø. 29 aug. 2015 20:43

Født synshemmet eller blitt ? Er man født så har man ett bedre utgangspunkt for å klare seg selv. Men han hadde vel tilrettelagt skyss frem og tilbake fra skole/jobb? Og en ledsager trenges vel enda mer i andre sammenhenger.
Var det `skinnhellige demokrater` som styrte den gangen og er du redd flere rettigheter blir fratatt hvis sittende regjering mister makten ? Hvis staten ikke blander så burde vel alle klare seg selv da uansett utgangspunkt, for å sette det på spissen da. Synes du ting er urettferdig fordi man har reguleringer på tullball kontra å ikke ha ledsagere på fulltid ? Unnskyld, men jeg skjønner ikke helt sammenhengen. )

Skjult ID med pseudonym Feeder lø. 29 aug. 2015 20:59

@frøken o

Han er født synshemmet ja. Han har tilrettelagt skyss til og fra skolen, arbeidsplassen. Det er helt korrekt. Han skal heller ikke ha behov for assistent hele tiden, bare for en kortere periode slik at han blir selvstendig og klarer seg selv. Fks. Hvis en synshemmet person flytter til ny bolig må han eller hun ha ha hjelp til å finne frem, orientere seg rundt på området hvor vedkommende bor. Det trenger ikke å ta lang tid, det kan ta noen uker, en måned eller to, men det tar den tiden som trengs til personen er trygg på seg selv.

Ikke alle funksjonshemmede kan bestemme over sitt eget liv. Hvis man er sterkt funksjonshemmet så må selvfølgelig andre personer være den som har ansvaret, familiemedlemmer osv.

Men når det gjelder den gutten jeg var med så er hans eneste handikap at han er blind, bortsett fra det er han frisk og oppegående og han har da rett til å bestemme over sitt eget liv uten at staten skal blande seg inn.

Skjult ID med pseudonym Feeder lø. 29 aug. 2015 21:05

@villrosa

Ja, og han er jo dessuten ikke altid av assistent. Som nevnt så har han behov for assistent når han flytter til et nytt sted.

Skjult ID med pseudonym frøken-o lø. 29 aug. 2015 21:08

Ok ) men jeg skjønte ikke sammenhengen da du spesifiserte jobb/skole. Og, skinnhellige sosialdemokrater og at det kan skje om igjen ? blir mer rettigheter borte hvis det blir regjeringskifte ? Og hva har reguleringer med dette å gjøre ?

Skjult ID med pseudonym frøken-o lø. 29 aug. 2015 21:13

Han får vel assistanse når han skal flytte til ett nytt sted ? Kanskje litt dumt å si ettersom det ikke kan sjekkes, men i min aller nærmeste familie så har vi en med behov utover våres. Og det har aldri vært snakk om å ikke få hjelp til flytting eller lignende. Og hva er det han ikke får bestemt selv ?

Skjult ID med pseudonym Feeder lø. 29 aug. 2015 21:36

@frøken o

Med skinnhellige sosialdemokrater så mener jeg de personene som sitter å bestemmer over andre menneskers liv.

Nei, på den tiden jeg var inne i bildet så var ikke det i orden. Det var en utrolig lang prosess og tilslutt så måtte brukeren selv være min arbeidsgiver. Jeg måtte opprette eget foretak for i det hele tatt å få utbetalt lønn, for både Nav og bydelen nektet å være min arbeidsgiver.

Omsorgsyrket er bare surr fra ende til annen. Jeg er glad jeg er ferdig med den jobbe.