Alle innlegg Sukkerforum

Hvor går Europa? Hvor går du?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym flint on. 2 sep. 2015 12:05

Mye i media om dette om dagen. Hva tenker vi? Velg under og begrunn hvis lyst :)
A) Vi bør åpne opp mye, vi har råd til det. Islam er ikke skumlere enn kristendommen og vi trenger arbeidskraft.
B) Synes politikerne lander på noe fornuftig nå så jeg engasjerer meg ikke nevneverdig.
C) Europa er truet, vi må stenge grensene og bidra rakst med gode leire i nærområdene mens vi konsentrerer oss til konfliktens kjerne slik at de fordrevne kan få tilbake landet sitt.

Skjult ID med pseudonym Kravstor on. 2 sep. 2015 12:16

C) Gruppene på flukt er så store at Europa ikke klarer å inntregere de. Stadig nye grupper ser seg nødt til å flykte. Vi må være forberedt på å bruke mye penger. Det Europa og FN gjør nå er på langt når nok. Det kreves både en humanitær og militær innsats.

(kvinne 52 år fra Oppland) on. 2 sep. 2015 12:30 Privat melding

Kanskje planlegge . Hva vi skal gjøre først,så åpne grenser . Her trengs det mye mer kompetanse en lille Norge har , alle som kommer hit bør tas vare på bedre , intrigering ikke sammen -stuing i små såkalte leirer .

Om staten hadde betalt familier for å huse folk , hadde mange Norske hjem åpnet døra , om de fikk pålegg å gjøre det uten Lønn hadde vi sett hvor kalde hjerter har blitt ...Det er faktisk mennesker på flukt , kan være noe å tenke på ...

(kvinne 49 år fra Hedmark) on. 2 sep. 2015 12:38 Privat melding

C) Den ideelle og langsiktige løsningen, for menneskene på flukt og for Europa. Men hvor sannsynlig er det?

Skjult ID med pseudonym Hortensia on. 2 sep. 2015 12:43

Helt klart C, men folket har visst talt og debatten er lagt ned. Vi bør bistå dem med å få tilbake landet sitt og konsentrere oss om de homofile og kristne som kommer fra Syria hvis de skal få norsk statsborgerskap.

(mann 52 år fra Hedmark) on. 2 sep. 2015 17:02 Privat melding

Fjerde alternativ: Betal libanesere. gjestearbeidere og flyktninger en redelig lønn etter lokale forhold for å bygge opp to drabantbyer til Beirut. Disse dimensjonere vi til ca 1 million innbyggere hver. Så sier vi til foket i krigssonen Syria/Irak at den dagen det er fred får dere 50 milliarder som betales ut i form av byggematerialer til i priosritert rekkefølge: Sykehus, skoler, boliger, andre offentlige bygg.

For hvert 10. menneske som drepes i noe som ligenr etnisk rensing flytter vi en million fra det område drapene skjer til naboområder kontrollert av andre.

For hvert år krigen fortsetter trekker vi fra 10 milliarder på summen

Dette må vi i så fall gå veldig åpent ut med, reklame på Al Jazzera o.l.

Når det blir fred, så gir vi millionbyene vi har betalt for til den Libanesiske staten som fremtidige utleieboliger, der viskal ha 50% av overskuddet på leieinntektene, men lar libaneserne vurdere om de skal leie ut så billig at det blir null til oss, eller om de vil benytte muligheten til statlige inntekter.

Over middelhavet er det bare en løsning igjen. Vi kan ikke som sjøfartsnasjon sitte og se på tusener på tusener død på havet. I og med at gevinsten ved å komme til Europa er så stor vil veldig mange prøve, og fler og fler for hvert år. Det er allerde 21 år siden første gang jeg leste om båter som ble senket i middelhavet av menneskesmugler som ikke ville bli tatt av gresk kystvakt. Det sto disevis om det i alle større indiske aviser (250 druknede indere), så faren er godt kjent for de reisende. Vi må derfor rett og slett stenge Middelhavet med to tiltak:
Hindre båtene i havn, ved å kjøpe dem, og ved å innføre kontroll av import av nye båter.
De som allikevel prøver, må nektes adgang til EU/EØS/Schanegen på livstid. De vi allikevel vi slippe inn får vi gi adgang helt andre veier, eller opprette ferge.
Antallet som skal få kryse må diskuteres med visshet om at trykket vil øke i den kommende perioden der Afrika vil se en folketallsvekst på fire gangen de komende hundre år.
Fra øst må vi diskutere hvor fort man skal la EU/Eøs-befolkningen som er her i dag komme i mindretall, og hvem en vil akseptere å være i mindretall under, eller lage ganske strenge vilkår for krysning for permanent opphold.

(mann 53 år fra Oppland) on. 2 sep. 2015 17:12 Privat melding

Vi er så vandt med å tenke nasjoner. Det som er innenfor disse grensene er vårt og vi deler kun med de som vil være som oss. Slik tenker vi, det er naturlig, slik har mennesket tenkt til alle tider, men er det egentlig rett å tenke slik ?

Blir spennende å se hva som skjer med verden når mange av oss blir våte på beina. Nye måter å tenke på kan tvinge seg frem..

(mann 41 år fra Vest-Agder) on. 2 sep. 2015 19:59 Privat melding

Mundari. Du burde faktisk jobbet i FN.. Og jeg er ikke ironisk.. noe av det beste jeg har lest

(mann 52 år fra Hedmark) on. 2 sep. 2015 22:04 Privat melding

En kan bare takke for komplimentene. Personlig er jeg overbevist om at en massiv presentasjon av dette også vil øke vår sikkerhet, for et angrep på oss vil være et angrep på midtøstens normalbefolkning. Islamofascistene vil ha alvorlige problemer med å forsvare et angrep på oss internt i egne rekker. Men det er altså en personlig antagelse, ikke noe noen kan vite.
Forøvrig mener jeg at noen bør fortelle Saudiarabia at de bør matche oss i bidrag, ikke bidra med våpen.

Skjult ID med pseudonym Kravstor on. 2 sep. 2015 22:39

@Mundari
Stusser på forflytningen til Beirut. Et annet sted med uro mellom Shia og Sunni muslimer!
Jeg tror eneste mulighet er at Nato "sikrer" områder med demilitariserte soner i Syria for å sikre sivilbefolkningen uten å egentlig blande seg inn i og ta part i borgerkrigen. FN er handlingslammet pga Russland og Kina sin vetorett. Da er det bare Nato som har ressurser til å ta ansvar.

(mann 52 år fra Hedmark) on. 2 sep. 2015 22:53 Privat melding

Lettere å lage de sikre sonene i Libanon, og på min måte vil de jo få godt betalt for å beskytte flyktningene. Men landet vi gjøre det i er ikke viktig. Poenget er å sette flyktningene i arbeid, fro lønn, med å gjøre noe varig. Samtidig så sikrer vi dem jo mulighet for mat og vann. De passiviserende teltleiren i den delen av verden er ikke veien ut av PTSD...
FN er bare å gi opp i denne saken, for om ikke Russland og Kina satt med veto i rådet, ville plenums-salen stoppet alle tiltak av betydning. I Plenums-salen har Saudi delvis kjøpt seg flertall i saker viktige for dem.

Skjult ID med pseudonym flint on. 2 sep. 2015 23:58

Ikke dårlig Mundari. C++ :-)
Bifaller den.

(mann 41 år fra Vest-Agder) on. 2 sep. 2015 23:59 Privat melding

Hvorfor i helvete skriver ikke du i avisene Mundari? Dette er løsningsorientert og konstruktivt.. Og i en helt annen kategori enn hva man finner i landets aviser.. jeg skulle egenhendig løpt opp & ned Karl Johan for å samle inn underskrifter for å få deg inn på stortinget. noe egentlig alle her på sukker burde gjort. :D

benytter anledningen til å trekke tilbake min tåpelige "doktorgrad i avsporing" kommentar i en annen tråd. hehe. så spiser jeg min hatt etterpå.

P.S. Logger av permanent fra sukker for en stund nå. litt andre ting å tenke på en dating for tiden. Ønsker alle herinne lykke til videre på sukker! :)

(mann 52 år fra Hedmark) to. 3 sep. 2015 00:21 Privat melding

Conrad: I den tråden sporet jeg vel også av hele tiden. Man skal kunne både ha det gøy og være alvorlig, hver til sin tid, og noen ganger blandet sammen.
Til alle: Jeg stiller ikke til valg, for partisystemer vårt er så ramme-befengt. Er redd man mister gangsynet og blir som alle andre. Desuten kan jeg ikke fikse å omgås folk som på karriere og maktjag. Jeg vil bare at folk gjør så god jobb de kan i den jobben de har, og om de gjør enveldig god jobb får et opprykk til et egnet nivå, og om de gjøre en dårlig jobb har vett til å trekke seg unna og finne noe annet å gjøre.
Men jeg skulle gjerne ha fått publisert artikler om et par viktige saker for verden og oss. Erfarte en gang i tiden at det er vanskelig å nå igjennom om man skriver noe som bryter for mye med forventningene til redaksjonene.

(mann 41 år fra Vest-Agder) to. 3 sep. 2015 00:28 Privat melding

Tror jeg skjønner hva du mener. Inn i et parti, og vips går man i ett med tapeten.. Dessverre har vel også avisene sin politiske agenda. Men, i en eller annen kanal burde det være mulig. selv om jeg ikke kan komme på hvilken det skulle være. Men håper virkelig du får publisert.

(kvinne 52 år fra Oppland) to. 3 sep. 2015 01:40 Privat melding

YOUTUBE er stedet du bør satse på .Snakk engelsk oversett så til Norsk når du mange flere en du tror , Annet forslag lag en blogg med link til en facbook side . Kjør på

(mann 54 år fra Troms) to. 3 sep. 2015 02:28 Privat melding

Naturligvis C.
Norge og Europa er på tur inn i en krise. Naive politikere og befolkning forøvrig ikke har forstått noe særlig av hva som skjer, og hva som har skjedd de siste tiårene. Norge bør følge f.eks. Island og befatte seg minst mulig med det som skjer ute i den store gale verden.