Alle innlegg Sukkerforum

Hvordan se forbi glasuren?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym SagMoon lø. 5 sep. 2015 09:51

Noen sjenerte solstråler lister seg frem gjennom det tunge skydekket i Bergen og småvåte trær glitrer over motorveien, jeg tråler profiler og tar meg selv i å bli stadig mer overfladisk. Livet har lært meg at få ting er som de ser ut, selv om mye er akkurat det det er, og at tiden er min beste venn.

Likevel våkner uroen i meg når jeg blar meg gjennom mengden av smilende og alvorlige menn, og hver gang jeg sjekker siste besøkende (null) får jeg flashback til alle tunge stunder i litt for trange prøverom, der jeg oppdager at jeg faktisk ser tjukk og grå ut. Jeg ante det ikke før jeg sto der i det grelle lyset med anklagende speil på alle kanter, jeg ante det virkelig ikke, og innsikten gjør meg betuttet, siden jeg inntil nylig følte meg ganske fin.

"Everything has beauty, but not everyone sees it"
~ Confucius ~

Noen ganger tar skjønnheten seg god tid før den viser seg, gjemmer seg i mørke kroker og slitne kropper, venter på den rette stemmen, det rette blikket, den rette stemningen, før den gir seg til kjenne.

Kanskje jeg skal øve meg på å gi skjønnheten tiden den trenger til å finne veien ut, øve meg på å lene meg tilbake og gi rom for det uventede, det unike, og kanskje vil jeg bli vitne til mye vakkert, enten det stråler gjennom meg, eller mot meg.

I alle tilfeller vil det øke behaget ved å være til, og utfordre forestillingen om at kun visse typer skjønnhet fortjener å bli elsket og verdsatt. Jeg er reflektert, kunnskapsrik og våken, likevel lar jeg meg lede inn i det bevisstløse søket etter perfeksjon og suges inn i selvkritiske tanker og urettferdige vurderinger av andre, så jeg skal være den siste til å kaste så mye som et støvkorn.

Likevel engasjerer dette meg, fordi jeg synes det er trist å se at det blir slik, at skjønnheten defineres av substansløse idealer og ikke menneskelig varme.Ytterst få fremmer verdier som taler til hjertet mitt, men av en eller annen grunn lar jeg det passere, og henfaller til en eller annen romantisk idè om at det viktige er at de ser ok ut og virker som de har grep om livet, og den indre skjønnheten får lite spillrom før det ytre er godkjent. Kanskje jeg går glipp av noen konger, og de glipp av meg, fordi det er blitt viktigere å pynte kaken enn å vektlegge smaken?

Ble bare et hjertesukk dette, men blant alle trådene med forumets stand up komikere finnes det kanskje noen tenkende sjeler også? Er jeg blitt for pessimistisk? Er jeg alene om å være lei av glasur, og gjerne ville ha litt kake også?

(mann 53 år fra Oppland) lø. 5 sep. 2015 10:05 Privat melding

Det bor en vakker sjel i deg, du har rett og slett skjønt det etter min mening..). Kan ikke forstå at du skal mislykkes i å finne det du søker. Bare gi deg selv tid.

Den komikken du skriver om er for mange bare en maske som blir tatt på noen ganger. Det betyr ikke at alle disse er overfladiske..)

(mann 48 år fra Rogaland) lø. 5 sep. 2015 10:13 Privat melding

Vi er alle glasur formet av samfunnet rundt oss i en eller annen grad, selv om vi kjemper i mot med de krefter vi har. Overfladimse, en sykdom på lik linje med ondskapens ansikt gror uhemmet og vi tar alle avstand fra den samtidig som vi trykker den til vårt hjerte fordi vi er så redde for å gjøre feil. Vi har laget en uoppnåelig liste med krav og kjenner ikke vår egen besøkstid fordi vi tar på ei maske og spiller et spill, sitter på hver vårt gjerde og skuler på hverandre. Slik er livet og jeg vil ikke være deltager og har gradvis meldt meg ut...

Skjult ID med pseudonym SagMoon lø. 5 sep. 2015 10:16

Tusen takk for fint svar @Fjellkatt, jeg tror du har rett i at jeg må gi meg selv tid, men er samtidig merker jeg at jeg blir mer og mer overfladisk av nettdatingen. Forhåpentligvis vil bevisstheten rundt det bidra til at det ikke tar helt over.

Hehe, ja jeg vet at disse moroklumpene har andre sider, flere av de viser det også når de vitser, ligger ikke sjelden et alvor i bunn (hos enkelte), ønsket bare å sette ting litt på spissen.

Jeg kan være en fjaseberte og tullehøne, og er vel en av de som bruker humor i overkant mye både som maske og medisin, men av og til er det godt med en dypere samtale der vittighetene gjerne kan ramle inn når det føles rett, men ikke alt handler om å smelle avgårde sarkastiske klasebomber og ironiske høyballer. :)

(mann 53 år fra Oppland) lø. 5 sep. 2015 10:26 Privat melding

Jeg foreslår at alle går inn på profilen sin og sletter "listene" med krav til kvinne/mann. Så nullstiller man seg og åpner seg for det som måtte komme..)

(kvinne 54 år fra Østfold) lø. 5 sep. 2015 10:28 Privat melding

Desverre glasuren man bedømmes etter, man har gang på gang latt seg friste av fantastisk dekorerte kaker, som rett og slett har smakt NADA! 😜 ..så nå ser man heller etter de saftige godbitene, som har det der litt uventa fyllet.. Kan bli ganske mett underveis, egentlig 😊 men ikke gi opp, det finnes faktisk en smak for alle.. 😍

Skjult ID med pseudonym SagMoon lø. 5 sep. 2015 10:29

@perla, jeg er helt med på tankegangen din, og jeg har faktisk tatt kontakt med menn som er mindre attraktive uti fra malene til normen, men problemet har vært at det å være en tjukk, småslitt og/eller grå musemann ikke nødvendigvis garanter at vedkommende har en indre skjønnhet. Min erfaring er at de som er et stykke unna idealene i utseendet sitt ofte sliter med dårlig selvfølelse, og det i seg selv er en stor turn off for meg. Alle kan slite med selvtilliten av og til, inkludert meg selv, men om det meste tolkes i lys av at man ikke er god nok, og hele tiden må ha bekreftelse, så ender jeg opp som terapeut og ikke kjæreste.

Jeg vil selvfølgelig ha en mann jeg tenner på, fysisk kjemi er en del av greia, men jeg vil ikke miste meg helt i det. Jeg høres kanskje veldig problemorientert ut, men jeg er ute etter tips og råd og tanker som kan endre måten jeg oppfatter ting på.

(kvinne 49 år fra Hedmark) lø. 5 sep. 2015 10:33 Privat melding

Fantastisk innlegg SagMoon. Jeg tenker stadig på hvor mange vakre mennesker man går glipp av, rett og slett fordi de ikke er så "synlige". Nå for tiden skal jo alt gå så fort så man har jo ikke tid til å bli kjent med personen inni, men ber med seg den med penest "glasur" på date.
Men under den pene glasuren kan det være en bitter smak..

Skjult ID med pseudonym SagMoon lø. 5 sep. 2015 10:40

@Galactic, det var et trist innlegg å lese... Hvordan melder du deg egentlig ut? Er det mulig?

Du er en av de som jeg antagelig hadde bønnfalt om å møte meg til en kaffe, gjerne på en benk i høstsola, med utsikt til bråkete hav og glødende fjell, bare for å prate med deg, om du bodde litt nærmere. Spillelisten din går jevnt og trutt her, og du skriver som om vi kommer fra samme solsystem (sjelden sak for meg), så på sett og vis har du en plass i livet mitt, selv om vi aldri vil møtes, så helt ut kan du aldri melde deg, selv om du skulle gjemme deg godt. Vi påvirker langt flere enn vi vet, og musikken du deler treffer hjerter du aldri visste var åpne for deg. Kjærligheten ramler uavbrutt på dørstokken din, selv om du ikke har funnet den rette å dele den med enda. :)

(mann 37 år fra Vestfold) lø. 5 sep. 2015 10:44 Privat melding

@SagMoon

Utrolig flott innlegg, en av de bedre jeg har lest her på Sukker :)
Jeg er helt enig med deg i det du skriver :)

(mann 53 år fra Oppland) lø. 5 sep. 2015 10:47 Privat melding

Utseendet til en person forteller ofte ikke hva som egentlig skjuler seg på innsiden. Dette vet vi jo. Skal man møte så mange som mulig i løpet av kort tid eller skal ta det mer rolig, og bruke tid på de få man møter ?
Jeg mener at er man i tvil så gir man nye sjanser. Da motvirker man kanskje den moderne tendensen til at alt skal gå så fort.

Skjult ID med pseudonym SagMoon lø. 5 sep. 2015 10:49

@ Moxie, godt råd, dessverre har jeg finkjemmet nettverket mitt for aktuelle menn, så virkeligheten utenfor gir ikke mange muligheter for romantiske møter, så jeg er enn så lenge stuck med nettdating, det er åpenbart der mennene er. Jeg liker ikke å gå på byn, så det er egentlig ikke noe alternativ..

Uansett, jeg får vel gi selve konseptet nettdating mer tid, og ikke bli for utålmodig når det går trått og jeg ikke finner noe som virkelig treffer (av profiler....kan jo være at Han er der, men jeg ser det ikke).

Skjult ID med pseudonym SagMoon lø. 5 sep. 2015 10:51

Hehe, @Litah og @gille, nå fikk jeg alvorlig lyst på ordentlig kake! Dere er flinke med skildringene =D

(mann 53 år fra Oppland) lø. 5 sep. 2015 10:53 Privat melding

SagMoon
Jeg foreslår at du slipper deg løs og sender i vei noen "sarkastiske klasebomber og ironiske høyballer" noen ganger.
Da kan alt skje...)

Skjult ID med pseudonym SagMoon lø. 5 sep. 2015 10:55

@Mia44, tusen takk! Og du setter fingeren på det jeg er redd for, at jeg går glipp av fine menn, fordi ting skal skje så fort og jeg så lett blir blendet av de som er flinkest til å markedsføre seg. (det handler ikke kun om utseendet dette, men om alle ytre ting, som hvordan man fikser livet rent konkret, med jobb, fritidsinteresser og sosiale greier..)

(kvinne 52 år fra Oppland) lø. 5 sep. 2015 10:59 Privat melding

La ditt indre lys komme frem , så lenge du beskriver deg selv som grå og kjedelig , grå og tykk , sliter selvtilliten din med noe , nemlig det å omfavne deg selv kjærlig for den UNIKE KVINNEN DU ER .og hvordan du ytre ser ut .
Kake er godt , men ikke når det blir trøst , da er det en fiende av det ønske ,du ytre sett ønsker å være .
Grå og tykk kan gjøres noe med , Trening ,kler make up , sunt kosthold
Ditt indre selvbilde , trenger å blitt gått nærmere innpå .
Selvbildet blir formet av mye opplevelser , blikk, ord , handlinger som har blitt gjort mot deg igjennom et liv , erting , håning ,tåpelige dumme, bemerkninger . avvisninger
Ting er åndelige ,
Ofte sitter det der , de store svarene
En øvelse du, jeg og alle kan gjøre , er å gå tilbake i tid å redde oss selv .( den voksne delen av oss , duet ) Når du går tilbake i livet i meditasjon setting .(tankene ) Når du kommer til en opplevelse , som gjorde vondt , går den voksne du inn , og trøster barnet som er deg eller tenåringen deg, dette er en prosess , som kan ta lang eller kort tid , avhengig hvor dype sårene , smertene sitter

For sannhetens kjerne ,er at ALLE ønsker å bli sett for den vi er , elsket for den vi er , inni oss , men den siden inni må stråle ut , og det å finne ut hvor fantastiske vi alle sammen er tar tid , og det samfunnet vi lever i vil ha alt ferdig på et fat og helst i går.

Å ønsker du å dele mer med meg ,tanker osv så send meg gjerne en pm

(mann 48 år fra Rogaland) lø. 5 sep. 2015 11:03 Privat melding

@Sagmoon: Vi går I bølgedaler og vi henger stadig fast på denne kloden som snurrer tilsynelatende inn I evigheten. Jeg har blant annet meldt meg ut ved å ikke lese dagbladet og vg, ser ikke nyheter på tv og tv generelt har det blitt betydelig mindre av. Det er så mye elendighet å se og ved at vi daglig utsettes for medias ekstreme negative vinklinger påtar vi automatisk en drakt i forlengelse av det budskapet de sender. Vi kan ikke lenger være oss selv og fremstå om den vi er, det hetses fra øst og vest enten det går i legning, politikk eller utseendes fasade hvor det etterstrebes etter en perfeksjonisme som er uoppnålig. Facebook ekstreme ytterkant med bilder som liksom skal være fra det virkelige liv er et samfunn som er så bolet på tilsetningsstoffer at man lurer mange ganger verdien av å være der. Verdiene som gis våre barn er så vridd at man kan lure på hva som skjer. Datteren min har deltatt i ei samtalegruppe på skole for skillsmissebarn hvor det i en samtale var spørsmål om å si det fineste du vet om en av dine forelder hvorpå det ble sagt: «far er millionær». Når et barn i 7 års alderen har en oppfatning at det fineste en kan si om sin forelder er at en er millionær er det noe riv ruskende galt i dette samfunnet.
Sukker er et utsnitt av samfunnet, dersom en ser rundt seg på profiler og forum så lusker og lurer både janteloven og kynismen ansikt. Vi er alle delaktige, ansvarlige og totalt uansvarlige i måten vi går frem på og skaper konflikter og sårer hverandre i ytterlighetens forstand. Jeg tipper at jeg har like mange riper i lakken som andre og spiller med i dette kyniske spillet hvor man egentlig kan lure på hva som er målet. Vi er alle her i ens ærend for å finne den rette, men vi tør ikke slippe oss løs. Vi sensurerer oss og tilpasser profiler som en jobbsøknad hvor lyving og ansvarsfraskrivelse er mer en standard en ikke. Vi smører på og har synspunkter og fordømming før vi i det hele tatt har gitt person en mulighet..

(mann 48 år fra Rogaland) lø. 5 sep. 2015 11:03 Privat melding

@Sagmoon: Det er mange her jeg gjerne skulle ha møtt som er fantastiske mennesker, noen har jeg hatt mer dialog med en andre og dere alle er vidunderlige. Jeg er nok dypere en det som vises her og solsystemet du snakker skulle jeg absolutt fortalt deg mer om. Jeg blir ydmyk av å høre slik flotte ord.. Selv bestemte jeg meg etter skillsmisse å ikke bruke så mye hjerne i det å finne den rette og basere det på intuisjonen ettersom å bruke hodet definitivt ikke fungerte. Men å bruke intuisjon på sukker er utopi og en umulig oppgave. Derfor blir det bølgedaler med frustrasjoner og hjelpesløshet....

(mann 52 år fra Hedmark) lø. 5 sep. 2015 11:12 Privat melding

Akkurat som kvinner tiltrekkes av selvsikre menn, så tiltrekkes menn av kvinner som også er trygge på seg selv, og ikke minst akseptere seg selv for den de er. Det er ikke tykkelsen eller fargen som teller i et forhold, men hvordan man bærer vekten og fagen. De som ser på vekt og frage vil du allikevel ikke ha over tid.
Glasuren er bare noe man sikker i seg raskt, det er resten man blir mett av.
Historisk har forøvrig lubne kvinner hat større seksuell attraksjonsverdi enn spinkle, det spinkle er en ny og kanskje ganske kortvarig motegreie.

Skjult ID med pseudonym SagMoon lø. 5 sep. 2015 11:15

wow...nå har jeg fått så utrolig mange interessante og givende svar, skulle gjerne svart alle med engang, men må være mamma her, så kommer tilbake til det når det er ro rundt meg.

Ha en strålende dag folkens, veldig takknemlig for innspillene, fått litt å tenke på i dag :)

(mann 52 år fra Hedmark) lø. 5 sep. 2015 11:38 Privat melding

Villrosa: Vi som ikke er superpene, superrike og superpopulære må lære oss at det er ikke de som vurdere oss utifra ansikt penger og posisjon vil orker leve med i lengden. Nr vi selv ikke har satt alt inn på de egenskapene så er det et tegn på at det er andre ting som er viktig for oss.
På attraksjonsplanet så er det jo hvor trygg man er og hyggelig man klarer å ha det med den man faktisk er som teller. Om du veier 55 eller 95 er ikke det som betyr noe i lengden, men om du nyter samkvem med partneren, i den kroppen du er. Vil mye heller ha en som veier litt mye enn en som ikke snakker om annet enn vekt, kalorier og trenings-stress. Vil mye heller ha en som er uten sminke enn en som ikke kommer seg ut av badespeilet.
Når jeg skal pusse opp badet neste gang (og det trengs virkelig nå) så blir det mest sannsynlig utenspeil. Eventuell kvinne som kommer inn her får klare seg med helfigurspeilet i gangen. Da slipper jeg at det er okkupert for dandering i lange tider:-)

Men det er klart, om en superrik, superpen, supersmart, superpopulær maser så er det ikke helt sikkert jeg klarer si absolutt nei takk?

(kvinne 52 år fra Oppland) lø. 5 sep. 2015 11:39 Privat melding

Villrosa det handler ikke om å være rund eller ikke , trives du med den du er , har du ikke dårlig selvbilde , da omfavner du deg selv ,under-strekker på en sunn måte
De ytre ting kan gjøres noe med , de indre trenger legedom .og det gjelder ikke bare en type gruppe mennesker , men stort sett alle , få er forunt å gå igjennom livet uten en skramme ...

Men sannheten er at det ytre er det folk ser , det indre mennesker finner du kun ved å legge tid i å bli kjent med vedkommende .det er det skriket som kommer opp som et brøl fra sjeler . ELSK MEG ,FOR DEN JEG ER ,PERSONEN MEG

(mann 52 år fra Hedmark) lø. 5 sep. 2015 11:45 Privat melding

Afrodites: Uforbeholdent JA.

(mann 52 år fra Hedmark) lø. 5 sep. 2015 11:59 Privat melding

Litah: Håper du forstår at jeg mener det er gyldig begge veier. Det er ikke kroppen som teller, men hvordan du bærer den.

(kvinne 52 år fra Oppland) lø. 5 sep. 2015 11:59 Privat melding

Ja det er vår jobb å lede dem til å omfavne seg selv å elske seg selv for den de er skapt til å være .men det innebærer ikke nødvendigvis , usunn livsstil ,alt med måtehold .
Men å la de få utvikle seg i rett retning av hvem de egentlig er , gaver som bare ligger der i dem fra naturenes side

(mann 48 år fra Rogaland) lø. 5 sep. 2015 12:09 Privat melding

Nå har jeg kvalitetstid me fotballturnering og må komme tilbake seinere me oppfølging

(mann 37 år fra Sør-Trøndelag) lø. 5 sep. 2015 12:17 Privat melding

Hvorfor i all verden bruker du pseudonym?
Dette er absolutt det vakreste jeg har lest på forumet noensinne.
Det er mange kakemenn der ute, jeg anser iallfall meg selv for å være en av dem. Glasur varer ikke så lenge uansett (:
Wi-five! Chin up!

(kvinne 54 år fra Østfold) lø. 5 sep. 2015 12:18 Privat melding

"It's not what You look at,- It's what You see!"
Klokt og riktig 😊

(mann 48 år fra Rogaland) lø. 5 sep. 2015 15:59 Privat melding

Jeg tror litt av problemet er at vi ikke er flinke nok til gi av vår tid. Vi lever "in the fast lane", vi har ikke tid til å egentlig være på sjekkeren fordi vi er så opptatt av å komme oss videre. Hva vi skal videre til aner jeg ikke. Eksempelvis har jeg opplevd i dating at jenta veldig ofte tok kontakt like før hun skulle noe og sendte en kjapp melding hei bla bla, litt overfladisk og når eg svare så kommer returen, men nå må jeg gå og gjøre det eller det eller.. Så er det stille resten av den dagen. Sendte jeg melding kom det gjerne svar før hun skulle noe. En annen ting jeg har opplevd var å foreslå en date, "nei da har jeg ikke tid sa hun", ok tenkte jeg da får du komme med forslag til tidspunkt som passer. Etter dette har jeg ikke hørt noe, dermed så har hun selv meldt seg ut.

Hvordan skal vi finne den rette når vi ikke gir hverandre av tid, tid til å bli kjent og utforske. Oppgaven blir umulig i dette sporet og dersom jeg er villig til å gi av min tid såforventer jeg samme i retur, hvis ikke er det uaktuelt for min del.

Jeg er ferskvare og må nytes nå!!

(mann 53 år fra Oppland) lø. 5 sep. 2015 16:18 Privat melding

Galactic
Jeg synes egentlig det er rart at du ikke tiltrekker deg mange kvinner som vil behandle deg på en litt annen måte.
Men, mye jeg ikke skjønner.

(mann 48 år fra Rogaland) lø. 5 sep. 2015 16:30 Privat melding

@Fjellkatt: Typisk meg er at de jeg faller for er ikke interessert og de som faller for meg er jeg ikke interessert i. Slik har det vært siden tidenes morgen om det er overvekt med vennskapsforslag, så jeg er nok for ærlig og oppriktig. Husker en episode for lenge siden, en kompis av en kompis som alltid hadde dreis på datingen og han sa skal jeg gi deg et råd: "du må behandle damene som dritt, være slem, da kommer de som perler på ei snor, skal redde deg, hjelpe deg og vil absolutt ha deg". Not me for 25 år siden og heller ikke i dag...

(mann 53 år fra Oppland) lø. 5 sep. 2015 17:13 Privat melding

Du er nok inne på noe. Tror ikke du må være slem, men er du for ærlig og lemper ut alle følelser med en gang kan det bli oppfattet slik at du ikke er mann nok på en måte. Noe av tiltrekningen/mystikken blir borte om du forteller alt for fort. Samtidig elsker kvinner ærlige menn.
Balansegang, balansegang..

(mann 52 år fra Hedmark) lø. 5 sep. 2015 17:23 Privat melding

Les "The game" og lei inn Courtney Love som Wingwoman så går det nok greit for dere også. Jeg derimot har stevnemøte med fire fra sukker smatidig i kveld, de har sagt klart at det er greit å dele på nachspielet. Endelig skal ektesengen brukes til noe. Beklager at jeg ikke får deltatt i debatten utover kvelden.

Mia: Sitter du på NSBs nettverk eller blir det bare tre kvinner i natt?

(kvinne 49 år fra Hedmark) lø. 5 sep. 2015 17:28 Privat melding

Dette har vi snakket om Mundari!! Du må nok klare deg med de tre andre.

(mann 48 år fra Rogaland) lø. 5 sep. 2015 17:38 Privat melding

@Litah: forstår hva du mener :-) Jeg er den jeg er og akter ikke å innta noe skuespill så dersom noe skyr meg av den jeg er så er de ikke den rette :-)

(mann 48 år fra Rogaland) lø. 5 sep. 2015 18:23 Privat melding

Ja jo, ordvalg var kanskje drøy men jeg tror du skjønte hva jeg mente i budskapet

(mann 48 år fra Rogaland) lø. 5 sep. 2015 18:47 Privat melding

Jeg er en lekende kameleon og tilpasser meg miljøet, så hvis det er om å gjøre at noe jakter en svett oljete handymann så fikser jeg det også :-P

(kvinne 48 år fra Sør-Trøndelag) lø. 5 sep. 2015 19:25 Privat melding

@SagMoon ? 💚
Du vakre skapning 😄

Jeg sitter med lite tanken akkurat nå, det er mest følelser.
Det er en grunn til at jeg ikke er så aktiv her, jeg syns det er krevende å bla i bunken slik det er lagt opp på datingsider.
Og jeg tenker ofte: Hvordan kunne yte ens egen og andres totale person rettferdighet i en presentasjon?

Men jeg har trua på kjærligheta! Så lenge det er liv er det håp! 😗😄

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt lø. 5 sep. 2015 19:59

Akkurat der er jeg typisk manne-mann. Liker overhodet ikke å snakke om følelser og sånt. :P

Ikke forstår jeg problemet med glasuren heller. Jeg er en kake uten glasur jeg. Rullekake eller noe sånt. :P

Skjønnhet er jo en kombinasjon av ting, ikke kun utseendet.

Hvor lang tid skal en liksom gi det i vente på skjønnheten?
Uker? Måneder? År?

Den dagen damer begynner å kontakte meg, ja da vet jeg det går trått med nettdatingen.
Jeg vandrer nok blant de grå og tjukke, med herlig manglende selvtillit på kjøpet.
Har overhodet ingen vakker sjel og det der for å si det sånn.. :P

(kvinne 42 år fra Hordaland) lø. 5 sep. 2015 22:31 Privat melding

Fått så utrolig fine svar her i dag, setter umåtelig pris på alle gode råd og reflekterte innspill. Gitt meg mye å tenke på...skjønner jeg må endre litt på hvordan jeg forholder meg til denne settingen, og at jeg har flere fordommer enn jeg har vært klar over. Interessant å se hvordan tråden har utviklet seg i løpet av dagen forresten :)

Hadde egentlig tenkt å holde meg anonym her inne, har det med å blottlegge vel mye av mitt indre når jeg skriver, og det kan være skummelt å levere med ansiktet mitt stemplet på, men bestemte meg for å bare la det stå til, og droppe pseudonymet heretter. (vet ikke om jeg kommer til å føle meg like fri til å leke synsk og skrive dikt og sånn, men men, litt svinn må man regne med :)

Vennlig hilsen SagMoon

(kvinne 52 år fra Oppland) lø. 5 sep. 2015 22:33 Privat melding

Så tøft gjort av deg å stå fram , varm jente bak varme ord :-)

(kvinne 48 år fra Sør-Trøndelag) lø. 5 sep. 2015 22:43 Privat melding

Kjekt å se deg på denne måten også :-D

(kvinne 42 år fra Hordaland) lø. 5 sep. 2015 22:50 Privat melding

Takk, takk jenter!

(mann 48 år fra Rogaland) sø. 6 sep. 2015 01:01 Privat melding

@Aliena: Takk for en utrolig vakker tråd og for at du valgte å eksponere deg. Det står respekt av et slikt valg, spesielt når du i profil antyder sjenerthet som personlighet. Du har dype refleksjoner og byr på deg selv ved å appellere til urinstinktet ved å opprette en tråd som dette. Du viser sårbarhet og hvor vanskelig det er å nå frem med et budskap om å finne den rette på en skjør og rørende måte. Det verdsettes stort av flere i forumet også undertegnede.

Vi er alle her i samme ærend og det er ikke lett å finne seg til rette. Dating i sukker format er veldig vanskelig. Det å fortelle om seg selv og sitt liv med alle dens mangfold inn i en firkantet ramme er som å delta i VM i svømming bundet på hender og føtter. Derfor blir man så fort misforstått, mistolket og mister mulighet til å treffe de rette fordi vi har ikke klarer å se forbi sine egne barrierer, til den vakre horisonten. Det er veldig lett å velge en anonym tilværelse på forumet og holde seg tro til den. Men det å slippe seg løs på den måten du gjør ved å første være anonym og deretter signere med full profil med et innlegg av en slik karakter viser en ubeskrivelig styrke. Spesielt føler jeg meg beæret over de rørende ordene du personlig uttrykte tidlig i tråden ved en skjør og vakker historie med et detaljenivå som magisk berører en og som jeg vil tro enhver drømmer om. Vel, kanskje snakker jeg for meg selv om den drømmen, men gjennom trådens historie ser jeg at du engasjerer og rører ved noe i alle våres hjerter på en måte som vi ikke hadde sett for oss. Derfor tror jeg drømmer er passende for flere.

Jeg skulle gjerne ha sittet på benken ved din side i din historie IRL, fordi du gjorde noe magisk ved å skrive fra hjertet og i en ærlighetsrus som ingen andre har gjort. Disse ordene burde kanskje ha vært diktert på en privat melding, men WTF jeg står inne for vært ord og du fortjener hver eneste ord da du er magiens mester.

(mann 53 år fra Oppland) sø. 6 sep. 2015 01:03 Privat melding

Tøft, rett og slett !

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 6 sep. 2015 01:10 Privat melding

Man er sterkest når man viser seg "svakest",- beundrer alle som "tør" å være åpne og sårbare! ☺️?😍 Vi trenger sånt, for det setter hverdagen i perspektiv! Takk skal du ha ! 💖

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 6 sep. 2015 01:21

Tar du bort glasuren så finner du kanskje dette.:-)
https://www.google.no/search?q=Internett+chat+fake+alder+cartoon&hl=no&biw=1280&bih=800&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIof-8tYPhxwIVa_ByCh3hVgq8#imgrc=gDLC1VWaWsBMvM%3A

(mann 48 år fra Rogaland) sø. 6 sep. 2015 01:29 Privat melding

@El_pepper: hahahaha, fine. Jeg er bare en dunkel og enkel sjel som taler fra mitt indre og har ingenting å tape på å si det som det er. Jeg setter utrolig pris på at mine betraktninger verdsettes uansett kjønn og jeg synes forumet på sukker er en drivkraft i dette samfunnet som jeg skulle ønske flere deltok i. Når man ser hvor mange som er pålogget er det undrende at ikke flere benytter muligheten til å utvide sin horisont, vise sitt sanne jeg og skape positivitet og glede.

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 6 sep. 2015 01:29 Privat melding

ElPepperDiablo, aner vi en liten bromance?? Enig med deg forøvrig, mrGalactic har stjernekvaliteter! 😍

(mann 48 år fra Rogaland) sø. 6 sep. 2015 01:35 Privat melding

Huff da, jeg blir litt satt ut her, jeg gjør jo ingenting spesielt annet en å si det jeg mener...

(mann 47 år fra Oslo) sø. 6 sep. 2015 03:35 Privat melding

@Aliena

Takk skal du ha som viser deg fra din ekte side. Jeg tror på deg, blir berørt av deg og kjenner igjen noe i deg. Jeg føler en melankolsk strømning. Du får frem noe jeg lengter etter. Det er oppriktigheten din som skaper dette - med sårbarhet og indre skjønnhet. Det er derfor jég leter; for å få lov til å gi av meg selv. Gi til en som ikke skjuler at vi trenger hverandre; utfyller hverandre.

Du bor et helt annet sted enn meg. Jeg bare drømmer... Men hvorfor har du nesten ikke skrevet noen ting på siden din? Eller... du trengte kanskje støtte for å kunne åpne deg? Du har jo fått masse skjønne ord tilbake her. Velfortjent.

Jeg kjenner meg igjen i savnet etter det usynlig vakre. Den konkrete synssansen er nærmest et symbol på overfladiskhet og fasader. Virkelig skjønnhet - også den tilsynelatende visuelle - skapes av indre energier. De verdifulle krefter som bare kan springe ut såfremt man erkjenner ens naturlige tilhørighet blant alt rundt omkring- og i seg.

Du er som en blomst når jeg leser om deg. En fiol. På en regnværsdag riktignok. Litt senkede blader, men vannet i den grå dagen gir krefter til både deg og alt omkring. Jeg har alltid drømt om fioler. Fioler er kvinner. Natt-og-dag er menn.

(mann 48 år fra Rogaland) sø. 6 sep. 2015 07:34 Privat melding

@tresnitt: flott skrevet

(kvinne 42 år fra Hordaland) sø. 6 sep. 2015 09:07 Privat melding

Jeg er en kvinne av mange ord, men nå er jeg helt satt ut her....

....

Må komme tilbake når takknemligheten har roet seg noe ned, for akkurat nå vil jeg bare hoppe opp og ned i ren ekstase fordi det finnes så mange fine mennesker, som skriver så mye vakkert og klokt til meg!

Skjult ID med pseudonym meelo sø. 6 sep. 2015 09:28

Da jeg ble singel etter 18 års ekteskap tok det et år før jeg prøvde meg på nettdating. Jeg var bildeløs og en forsiktig bruker. Kom da raskt i kontakt med en frisk nordlending som hadde gjort trønder av seg. Vi chatte lenge og hadde en veldig god dialog med mye humor og latter. Da vi endelig skulle møtes var spenningen naturlig nok stor. Han var en kar med masse tatoveringer, han var relativt lav, hadde pondus, manboobs, var personlig kristen og fem år yngre enn meg m.m. Han var egentlig veldig langt unna den ideal mannen jeg "drømte " om.

(mann 48 år fra Rogaland) sø. 6 sep. 2015 09:31 Privat melding

@meelo: det er greit å utveksle bilder slik at man ikke er fullstendig på kollisjonskurs fordi det man ser har betydning. Men det finnes nok av fisk ute i havet og det er bare å fortsette så finner du han til slutt..

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 6 sep. 2015 09:35 Privat melding

Men hva skjedde @meelo.. Ble det mer??

(mann 53 år fra Oppland) sø. 6 sep. 2015 09:35 Privat melding

Ser ut som mange på tråden skriver med hjertet "utenpå", da flyter ordene ut som en elv og alle legger merke til det. Magisk,tiltrekkende...

Skjult ID med pseudonym meelo sø. 6 sep. 2015 09:39

Her snakker vi om en kar med tynt lag glasur men med bøtter og spann av smakfulle, fargerike og spennende lag under. Vi var sammen i 2,5 år og jeg hadde i det meste av den tiden "the time of my life". Selv om forholdet ikke varte ville jeg IKKE vært det foruten for alt i verden. Jeg lærte utrolig mye om meg selv og hva som er viktig for meg i et forhold. Det var det å gi ham en sjans og bruke tid til å bli kjent med en som jeg normalt ikke ville sett to ganger på som var "moralen" i dette. Og...takk og lov for at jeg gjorde det!!

(mann 47 år fra Oslo) sø. 6 sep. 2015 13:04 Privat melding

@Galactic

Takk skal du ha :-) Det står så mye vakkert og troverdig på tråden her. Aliena satte det igang helt øverst og mange andre, ikke minst du, holdt den intense ektheten glødende.

Ha en fin dag alle sammen :-) Kos deg, Aliena. Det unner jeg deg.