Alle innlegg Sukkerforum

Viktigheten av felles verdier

Vis siste innlegg
(kvinne 52 år fra Vestfold) lø. 5 sep. 2015 11:44 Privat melding

Jeg stikker helt sikkert hånda inn i et vepsebol nå, men det får så være. Jeg vil bare ha sagt at for meg er det helt utenkelig å date en mann som mener at vi som samfunn ikke har råd til å ta imot flyktningene som er på vei bort fra krig og terror. Et slitt standpunkt er fullstendig uforenelig med mine verdier. Det ville vært dødfødt.

Sånn. Nå har jeg luftet det jeg hadde på hjertet.

(mann 52 år fra Oslo) lø. 5 sep. 2015 12:04 Privat melding

Finnes det noen som mener vi ikke har råd til å ta imot flyktninger? Jeg som trodde spørsmålet dreide som antall per år? Hva er det jeg har misforstått?
Står forøvrig dette på profilene til folk, hvordan skal du velge bort?

(mann 52 år fra Oslo) lø. 5 sep. 2015 12:10 Privat melding

Igjen Villrosa er vi på linje. Hvorfor er det ikke deg og meg...

(kvinne 54 år fra Østfold) lø. 5 sep. 2015 12:15 Privat melding

Første daten jeg hadde sparka omtrent etter tiggere på gata.. Intoleranse er ikke særlig sexy..

(mann 52 år fra Oslo) lø. 5 sep. 2015 12:31 Privat melding

Så min inngrodde renhekla rasisme mot alle som ikke etnisk hører til innefor Ytre ringvei er ikke noe jeg skal utbasonere påførste stevnemøte? Hva med andre stevnemøte da, er det greit da å ubasonere mitt kvinnehat? Eller skal jeg skjule det litt lengre at jeg er ute etter en hushjelp og sexleke, og at om hun noen sinne har hatt et forhold til noen fra utenfor ytre ringvei så er hun uaktuell...

Skjult ID med pseudonym lettrømme lø. 5 sep. 2015 12:33

Helt enig med deg Hortenzia!

Det ville vært dødfødt for meg også

(kvinne 52 år fra Vestfold) lø. 5 sep. 2015 12:53 Privat melding

Jeg sier ikke at vi må ha likt syn på alle spørsmål. Jeg sier bare at for akkurat meg er dette spørsmålet så viktig at det ville blitt vanskelig å bygge en relasjon på en som står for stikk motsatt syn. Og ja - det finnes folk som mener at vi ikke burde slippe inn en eneste flyktning. Det er bare å lese kommentarfeltene for å se det. Jeg unngår det med flid, for jeg kjenner at det gjør meg deprimert, men noe får man jo likevel med seg.

(kvinne 52 år fra Vestfold) lø. 5 sep. 2015 13:06 Privat melding

Selv om jeg på et teoretisk plan kan forstå årsakene til fremmedfrykt, ønsker jeg det ikke innenfor dørene mine. Så enkelt er det.

Skjult ID med pseudonym Kravstor lø. 5 sep. 2015 13:08

Men situasjonen i Syria kan ikke løses med å gi asyl alene. Norge kan ikke ta alle og mange land i Europa sliter. Hvis dette utvikler vil mengdene flyktninger fra arabiske land kunne bli enorme. Et som er sikkert er at vi må være forberedt på å bruke mye penger for å hjelpe.

(kvinne 52 år fra Vestfold) lø. 5 sep. 2015 13:14 Privat melding

@Kravstor: Det har vel aldri vært foreslått at Norge skal ta alle? Det er også enighet om at de rike landene i Midt-Østen burde ta en større del av ansvaret.

(mann 51 år fra Rogaland) lø. 5 sep. 2015 13:19 Privat melding

Jeg mener at vi skal hjelpe flyktninger, som nordmenn ble hjulpet under krigen. Vi kan ikke hjelpe alle, men så mange vi klarer og kan gi et verdig opphold, til de eventuelt kan reise hjem for å igjenbygge sitt land hvis de kan det. jeg tror at denne debatt, godt hjulpet av pressen har blitt for lite nyansert. De blander innvandrere, asylsøkere, og flyktninger i samme pott. Videre synes jeg at det har blitt en side som sier at vi ikke skal ta i mot flyktninger, og andre siden som vil åpne fult. Vi kan ikke hjelpe alle, å de som får komme hit må få et verdig opphold. Ikke settes på et mottak oppi ei øde bygd, uten å ha noe meningsfylt å fylle dagen med.

Skjult ID med pseudonym Kravstor lø. 5 sep. 2015 13:35

@Hortenzia
Burde er ordet ja! I mellomtiden er flukten mot Europa stor. Hadde jeg vært flyktning ville jeg tenkt at det gjaldt å komme seg til Europa fortest mulig(først til Mølla).
Det er lett å være etterpåklok, men jeg skulle ønske vi støttet en Nato aksjon tidligere.

(kvinne 48 år fra Møre og Romsdal) sø. 6 sep. 2015 17:33 Privat melding

Godt spørsmål TS.
Jeg hadde nok ikke kunnet funnet tonen med en som var nedlatende mot de svake i samfunnet

Skjult ID med pseudonym klodrik sø. 6 sep. 2015 17:41

Nå har vi fått grusomheten inn i TV-ruta og klint ut over skjermen en stund. Sist ut er selve ikonet på tragedien - en liten pjokk som ligger død på stranda. Det er klart vi skal hjelpe!

Så viser det seg at gutten og familien hadde bodd i relativ trygghet i Tyrkia i flere år, før de bestemte seg for å ta sjansen på å krysse havet i en skrøpelig farkost. Gjør dette noe med måten vi ser på den siste tidens hendelser?

(kvinne 48 år fra Møre og Romsdal) sø. 6 sep. 2015 17:44 Privat melding

@klodrik
Livet er ingen dans på roser som flykning i Tyrkia, der har man ingen fremtid. Skjønner godt de grep sjansen når den kom.
Alle ønsker en fremtid for sine barn.
Ingen av oss som kjenner sannheten bak den historien. Avisene forteller ikke sannheten, de vil bare selge aviser

Skjult ID med pseudonym Wille sø. 6 sep. 2015 17:50

Jeg er enig i det med felles verdier. Jeg møtte en gang en mann som kalte narkomane, tiggere og romfolk for søppel. Det var helt grusomt. Angrer den dag i dag at jeg ikke bare gikk. Jeg holdt ut den daten, men fy! Skal aldri være så høflig igjen.

Skjult ID med pseudonym Wille sø. 6 sep. 2015 17:53

Så ingen vits å gå i diskusjon med han heller. Det er ikke min oppgave å endre andres holdninger. Men han var faktisk skikkelig ok helt fram til da. Og var på et vis ok etterpå også. Men han hadde jo vist en skikkelig stygg side av seg selv, som forstyrret resten av daten.

(mann 52 år fra Oslo) sø. 6 sep. 2015 19:55 Privat melding

My: Kjempeide. Og daten min i tromsæø til helgen er sikkert glad for at vi må ned til Plata entur, og ikke på kafe i Tromsø sentrum:-)

Dere diskuterer to ting i tråden. Hva man kan eller ikke kan gjøre, og holdninger til mennesker. Å ha nedlatende holdninger overor personen er ikke greit i mine øyne. Alle mennesker bør vurderes utifra det samme mennskeverd til man vet de er flotte eller uflotte personer. Migrasjonpolitik har et annet aspekt: Tall.
At noe må gjøres for å få slutt på menneskesmuglernes massmord Middelhavet er helt udiskutabelt. Så må en også vurdere, og det kan diskuteres uavhengig av at man stopper menneskesmuglinge i gummibåter og vrak over middelhavet. Det er hvor mange mennesker verdensdelene tåler at flytter ut eller inn før samfunnet knaker i sin sammenføyninger.

Skjult ID med pseudonym Creeper ti. 8 sep. 2015 22:47

Mundari, jeg synes du skal være ærlig om slikt i profilen.

Etnisk norsk og hvit arisk mann søkes for kosestunder hjemme hos deg 😚

Skjult ID med pseudonym feigingen ti. 8 sep. 2015 23:00

Rart at ikke flere ser at vi som nasjon er i ferd med å kjøre oss i grøfta.
Hva med å få flere skoler, flere sykehjem, bedre eldreomsorg, bedre veistruktur/veistandard, bedre helsesystem etc FØR vi hjelper andre?
Helt enig i at vi skal hjelpe andre i nød dersom vi har overskudd når vi har bygd opp vårt eget samfunn og har nok midler til drift og vedlikehold.
Muslimene har som misjon og ta over verden, noe de er på god vei til å gjøre. Europeere føder i snitt 2 barn, muslimer opptil 8 barn.
I 2050 er det flere muslimer enn kristne, hvilket betyr Europa blir underlagt sharialovgivning.
Stakkars kvinner sier jeg bare.
Litt seint å angre på at vi i 2015 sto med åpne armer for å ta i mot muslimske flyktninger.

(mann 52 år fra Oslo) ti. 8 sep. 2015 23:05 Privat melding

Creeper: Særlig søker jeg etter mann...
Ingen forutsetning at han er hvit, bare at han er fra innenfor ring 3. Det er vel et av de områder i Norge med rikest etnisk mix?

Skjult ID med pseudonym Creeper ti. 8 sep. 2015 23:47

At du søker mann tok jeg da for gitt ettersom du er kvinnehater. Hvit grunnet rasisme mot alle etnisk tilhører en ringvei. Ettersom jeg ikke er lokalkjent, trodde jeg det bodde flest arier der.

Og ja.... Ha jeg skjønte at det var spøk. Derfor svarte jeg også ironisk med samme tone.

(mann 52 år fra Oslo) ti. 8 sep. 2015 23:52 Privat melding

Du kan ikke forvente at en som selv bruker ironi skal skjønne ironi. du må bruke en ironimarkør.

Slik jeg alltid gjør. SUkker er forøvrig et elendig sjekkenettsted, jeg får jo bare sett menns profiler via forumet. Det må da være mer en syv-åtte menn på dette nettstedet. Om jeg lager en falsk profil som kvinne så vil jo det bli litt klamt på stevnemøtene når mennene finner ut at jeg er mann.

Skjult ID med pseudonym Creeper ti. 8 sep. 2015 23:57

Ironimarkør a la dette?

***IRONI-ORONI-ONANI***
*** IRONI SLUTT ***

(mann 52 år fra Oslo) on. 9 sep. 2015 00:02 Privat melding

Noe i den duren. Du ser jo at jeg konsekvent bruker en slik markør, også på alvorlige innlegg.

Nei Creeper, nå må vi ikke ødelegge enda en seriøs tråd, jeg får bare kjeft hele tiden for å tøyse med for mye...

Skjult ID med pseudonym Creeper on. 9 sep. 2015 00:04

Ingenting er for alvorlig til å tøyses med....
Men ok da...(lister meg ut...)

Skjult ID med pseudonym Apache on. 9 sep. 2015 00:46

Dette er en debatt som har svart/hvitt syn. Ene siden setter merkelapp på den andre og omvendt. Jeg mener at vi må skille mellom flyktninger, asylsøkere og migranter. De som kommer nå er en blanding. Og så lenge de ikke registrerer seg vet ingen hvem dem er. Ta inn alle går ut over de som er reelle flyktninger. Så må vi få de som i dag er i asylmottak ut i samfunnet. Det har vært tilløp til opptøyer fordi de har vært for lenge på mottak. I utlandet har det vært opptøyer. Politikere skal bruke hodet, og ikke hjertet alene. Logistikken må gå i hop. Leste i Moss avis om en 77 år gammel dame som blir kastet ut fordi boligen hun bor i skal brukes til flyktninger. Kommentarfeltene der var svart/hvitt. De som var i mot, og de som ikke hadde empati med den gamle damen og mente at det å flytte er lett. Alle som sier det er lett å flytte har enten ikke flyttet selv el. er såpass ung at flytting er en lek.

Det har også kommet fram at IS bruker menneskesmuglere for å finansere sin virkomhet, og det gjør at de tjener penger på at Europa tar i mot og på den måten gjør seg sterkere som igjen forlenger krigen deres som igjen gir flyktninger.

Det å blande verdenskrigen inn er ikke riktig. Norske flyktninger dro rett over grensen, ble satt i skoler og gamle bygg nøye overvåket av svenske myndigheter. Det tok ikke lang tid før de dannet en politistyrke som var soldater, for å krige mot tyskere. Men de fikk ikke klarsignal. Andre dro til Storbritannia for å bli sabotører. I Stockholm hadde de egne baser som organiserts trafikken.

Det jeg vil fram til er at det finnes en gyllen middelvei og at logistikken må i orden ellers blir det kaos. Internasjonale avtaler må overholdes for ellers er det å lage avtaler mellom nasjoner en stor vits, og kan i ytterste konsekvens føre til krig og anarki.
Så nå kan noen feiltolke meg og hate meg. Be my guest.:-)

Skjult ID med pseudonym Apache on. 9 sep. 2015 00:48

Det om Sverige var en egen dokumentar om på Nrk.

Skjult ID med pseudonym Kravstor on. 9 sep. 2015 07:37

Det skrives alltid mye usaklig om muslimer. De er slett ingen homogen gruppe med en felles plan om å overta verden. På samme måte som kristendommen har vært veldig misjonerende og dominerende er det grupper av muslimer som har lignende verdier idag.
Det er visse grupper mennesker som ikke passer like godt sammen. Moderate muslimer kan tilpasse seg det norske samfunnet uten store problemer. Muslimske fundamentalister passer spesielt dårlig i sammen med liberale folkegrupper som vi i stor grad har i Norge. Vi kan ikke tillate diskriminering av kvinner i Norge(bare et eksempel). Uten verdier er ikke en kultur mye verdt. Økonomisk har vi en viss handlefrihet i Norge, men ikke alle Europeiske land har det!
Det er idag muslimske grupperinger som er så menneskefiendtlige at de må stoppes militært på samme måte som Nazistene.

(mann 48 år fra Rogaland) to. 10 sep. 2015 07:21 Privat melding

Heller ikke tv journalister som setter krossfot på flyktninger. Hva faen er det som skjer med verden. Hjelpede meg.....

Skjult ID med pseudonym Hmmm... to. 10 sep. 2015 22:55

@TS

Jeg syns du skal velge kandidater basert på akkurat de kriteriene du vil - også dette.

Selv ville jeg hatt masse respekt for en kvinne som åpnet sitt hjem pluss lommebok og tok inn en håndfull eller to så de kunne få seg et liv i trygghet og harmoni.

Men en som bare mener at "noen andre" (i.e. staten) skal bruke andres skattepenger for å løse det imponerer meg lite - det er alt for lite cred å hente på å være generøs med andres penger...

Men at migranter er mennesker akkurat som vi er udiskutabelt