Alle innlegg Sukkerforum

Tipps om første møtested

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Mia ma. 20 okt. 2008 22:18

Har noen ett bra tipps til første møtested. Har litt angst for å sitte face to face over en kaffe. Føles litt ubekvemt, å det synger i bakhode nå er vi på date. Det blir ikke de rette følelsene av det. Har tro på å gjøre noe som skaper latter å får en til å slappe av å glemme att man er på date. NOEN DER UTE MED ETT FANTASTISK B RA INNNSPILL??

Skjult ID med pseudonym vane ma. 20 okt. 2008 22:23

Mia. Det blir en vane... Har vært på så mange dater at jeg er rutinert, og gruer meg aldri lenger. Beklager at jeg ikke svarer på spørsmålet ditt, men svaret mitt er egentlig: Kast deg ut i det. Ikke tro at et sted skal gjøre jobben for deg. Dating er faktisk noe man blir flinkere til og ikke minst mer bekvem med etterhvert.. Vel, det var meg.. Håper andre likevel tar seg bryet med å komme med tips.. :-)

Skjult ID med pseudonym jente ma. 20 okt. 2008 22:26

Jeg synes at å date egentlig ikke er lett alltid... mange velger fortsatt å drikke noe første møte for å kanskje få en avslappet tone..

Skjult ID med pseudonym Leonis ti. 21 okt. 2008 07:13

Vil si meg enig med *vane* at her bør du hoppe i det og bli litt vant...

Men hvis du trenger "å gjøre noe som skaper latter å får en til å slappe av å glemme at man er på date" så gjør noe ut av en felles interesse dere har. Da blir det orginalt og dere har noe å snakke om, men faren er at det da blir så vennskapelig at (en av) dere glemmer/vegrer å ta skrittet videre. På den mest orginale 1. daten jeg har hatt så hadde vi felles interesse for stjernetitting mens tidspunktet passet med meteorstormen Perseidene og været var bra, så vi kjørte ut i et mørkt skogholt og hun var storfornøyd neste morgen, men hun fant seg til rette som venninne og kontakten ble trappet ned når hun vegret seg for å trappe opp...

Dansesteder er bra, og der får dere naturlig en nærkontakt som fort kan utvikle en flørtende stemning - dansegulvet er også et offentlig sted, som er sikrere for den som har ærlige hensikter og risikabelt for den som f.eks ikke er ferdig med tidligere forhold.

Skjult ID med pseudonym pink ti. 21 okt. 2008 08:03

Gå en tur, er bra det:-) Trim og frisk luft:-) Ikke så stivt.

Skjult ID med pseudonym Ærlighet ti. 21 okt. 2008 08:14

Finn noe dere begge synes er ok..
En fottur kan være en god plan, sykkeltur likeså.
Det beste er altså å finne noe man har felles..

Skjult ID ti. 21 okt. 2008 08:18

Bare styr unna kirkegårder.
Var på date, han kjørte til en kirkegård og sa at det var så fredelig på en slik plass.... Jeg nektet å bli med ham inn dit.

Sa nei til en date til med ham. Da lurte han på hvorfor...........

Skjult ID med pseudonym grå mus ti. 21 okt. 2008 08:50

Jeg hadde gjerne gått på date på kirkegård, atmosfæren er helt spesiell der, og med den rette personen kan en komme ganske nærme hverandre uten å si et eneste ord, bare føle på freden og ærbødigheten, og kanskje fabulere litt sammen om historiene til de som ligger der. Jeg liker "tenk om.." historier, å reflektere over liv og død og undre meg over stort og smått. En kirkegård gir mange muligheter til å finne ut om han er i stand til å følge opp, og ha glede over slike tankeleker og filosoferende samtaler. Og, jeg hadde fått bekreftet at han ikke er redd for døden, og ville funnet ut om han eide respekt og empati.

Men som førstedate er nok ikke en kirkegård noe sjakktrekk (!), ville heller valgt noe litt mer aktivt, som bowling eller biljard.
(Men så er jeg så sjukt dårlig til denslags, så det blir fryktelig mye latter når jeg gir alt og bommer big time, og mannen får briljere slik menn liker å gjøre selv om han er middelmådig ellers, så det er kanskje ikke så rart om de datene blir positive opplevelser, he he).

Eller noe à la Vil Vite-senteret i Bergen? Men så er jeg ganske barnslig av meg og digger populærvitenskap da. En kunstutstilling hadde vært kult også, men det er meg. Poenget er å ha noe å snakke om, et felles fokus. Så kan en ta en kaffe etterpå, om det føles rett.

Jeg liker å treffes på en av favorittpubene mine på kveldstid (ikke for seint, og på et sted med levelig støynivå), med back up i venninner som jeg kan møte om det ikke klaffer. Om kvelden er ting mer laid back, dempet belysning og fin musikk er med på å skape den rette atmosfæren, og veldig mange er B-mennesker og har det med å tø litt opp litt utpå ettermiddagen. Møt hverandre på et sted du liker og trives på, men hvor det ikke vanker for mange kjente som forstyrrer, det å være trygg på omgivelsene gir større trygghet i møte med nye mennesker:)

Skjult ID med pseudonym VIPS ti. 21 okt. 2008 12:57

Forslag: Stand Up kvelder på Josefines. Er hver torsdag fra klokken 21.00 (bør være der klokken 20.00 for å få bord). Om du bor i Oslo vel og merke.

(mann 52 år fra Østfold) ti. 21 okt. 2008 13:21 Privat melding

Den første daten jeg har så ønsker jeg å bruke full oppmerksomhet på hun jeg skal bli kjent med. Å gå på ett bråkete utested vil bli for stressende, ett utested med en rolig krok kan sikkert fungere bra. Stand up kveld, skal man høre på de som underholder, eller skal man prate sammen. Man kan selvsagt diskutere det som personen på scenen gjør, og det er mulig det er pauser underveis, jeg kjenner ikke så mye til slike plasser.
Å gå en tur sammen kan muligens gå bra, men da regner jeg med det er innlagt mulighet hvor man sitter i ro og kan se på hverandres kroppspråk også, når man prater sammen.

:-)

Skjult ID med pseudonym rarmann on. 22 okt. 2008 17:18

De som sier man bør bli vant med å date og la det bli en vane (øverst i tråden), syns jeg ser litt rart på det. Hvis man dater så mye at det blir en vanesak og rutine, hvor er sjarmen i det da? Da er det kanskje på tide å finne på noe nytt, eventuelt tenke litt nytt.

Jeg har vært på en del dater jeg også, men er alltid litt nervøs. Derfor liker jeg personlig å gjøre noe med litt aktivitet. Noe der man ikke sitter stille hele tiden. Det kan være alt fra helt standard ting, til merkelige ting som kanskje ikke naturlig ville kalles en date en gang.

(kvinne 42 år fra Oslo) on. 22 okt. 2008 17:59 Privat melding

Er lei kjøttkaker med ertestuing må jeg si.... Jeg ønsker å oppleve noe helt spesielt på date...kanskje ikke første daten da man skal "ta og føle" på hverandre( og nei...ikke bokstavelig ment) På date nr to ønsker jeg at man guffer opp tempoet litt og at gutten velger noe som han tror jeg kan like etter å ha laget seg ett første inntrykk av meg. Jeg ville blitt svært imponert da. Når det gjelder meg selv skal det ikke betviles at jeg tar min del av ansvaret om det er jeg som blir "arrangør" for date nr 2 ;o)

(mann 53 år fra Vestfold) on. 22 okt. 2008 18:14 Privat melding

Har hatt vellykket date her hjemme. Snakket så klart endel på forhånd, på msn og tlf. Så en var ganske trygg på at det var god komunikasjon.
Lagde i stand noe god mat med vin. Stearinlys og rolig musikk i bakgrunn. Praten gikk lett og det var kjempehyggelig. Havnet etterhvert i boblekaret ute med mere vin, fin musik og hyggelig prat........ En flott kveld :-))

Eller så går det med kaffe, med åpning for påfyll :-)))))))))

Skjult ID med pseudonym blåbær on. 22 okt. 2008 18:28

Jeg er ikke for 1. date hjemme hos deg eller meg. Velger et neutral sted. Kafè er bra, eller gå tur sammen hvis dere er heldige med været.

Skjult ID med pseudonym v on. 22 okt. 2008 20:14

sushi og en hvit burgunder setter igang de fleste samtaler...
passe rolig og nok å snakke om hvis man er stuck for emner... ;)
me like!

Skjult ID med pseudonym søtnos on. 22 okt. 2008 20:18

Ja takk, v, det er etter min smak!!!

Skjult ID on. 22 okt. 2008 20:49

Jeg er ikke den tøffeste når det gjelder dater - liker meg best på en tur i frognerparken e.l.
Tenker med gru på en middagsdate hvor alt blir stille og ikke mer og sakke om og ingenting stemmer..

Skjult ID med pseudonym v on. 22 okt. 2008 20:54

@skjult id

da kan du vel alltids si at du har en skilpadde du må gre, og dessverre må gå litt tidlig.... tidkrevende gitt!

Skjult ID on. 22 okt. 2008 20:59

Takk, tar med meg den i minne:-)

Skjult ID med pseudonym Lilleulv on. 22 okt. 2008 21:04

Jeg har nesten bare hatt middagsdater og aldri opplevd å ikke ha noe å prate om. Men det er kanskje fordi jeg er blant dem som tenker på å ha det hyggelig først, og deretter vurdere om dette kunne vært noe. Jeg klarer ikke å gjøre begge deler fra første minutt... Jeg tror det fort kan bli ubehagelig og stille om man skal føle seg målt og veiet opp og ned og i mente sånn til å begynne med...

Men jeg synes alltid det er vanskelig om jeg blir bedt om å velge sted. Da sjekker jeg gjerne menyer på 110 nettsteder... og har vondt for å lande... (vært på Sukker for lenge? :-)) Blir glad for å slippe å ta valget. Hvor som helst er som regel bra nok. :-)