Alle innlegg Sukkerforum

Men, jeg VET hva kjærlighet er....!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym grå mus ti. 21 okt. 2008 08:09

...det er å gi mennesker friheten til å være seg selv, å unne de å stråle i egenskap av seg selv, og ikke lys av min kjærlighet alene. Å elske er å SE, å SANSE og SENSE, å møtes på midten og holde om hverandre i mørket og oppleve soloppgangen sammen. I skjønnheten, gleden og freden er vi likevel ett, selv om vi er to. Å elske er å dele det ufullkomne og det hele, ikke å finne sin andre halvpart eller fylle tomrommene. Det er å møtes på halvveien og holde om hverandre, ikke på tross av eller på grunn av, men for å se oss selv og hverandre i lys av en større sannhet, den som vokser ut av frihet og aksept, av en vilje og et ønske om å slippe til og gi slipp, å forenes i dette evige og uanstrengte, det som jeg kaller kjærlighet...

Derfor sitter jeg her og blar hvileløst i utallige profiler, med en økende følelse av ensomhet, mellom håp som daler ned i skjul...

Skjult ID med pseudonym Don Giovan ti. 21 okt. 2008 11:17

Jeg har ikke bladd særlig hvileløst gjennom så mange profiler, men jeg har gått hvileløst gjennom noen forhold. Vet JEG hva kjærlighet er? Jeg vet nå, takket være en klok gammel dame hva den IKKE er. Kjærlighet kan være så mye, skrev hun. Men den kan aldri være usikker......slik som jeg har vært gjennom hvileløse forhold...Men vi gir ikke opp håpet da, musa :)

Skjult ID med pseudonym grå mus ti. 21 okt. 2008 11:23

Takk for fint svar:)

Jeg er enig med den gamle damen, når jeg elsker, så vet jeg det. Ingen tvil.

Det må forøvrig være mye verre å gå gjennom hvileløse forhold, enn å bla hvileløst gjennom profiler, takk for at du satte ting litt i perspektiv ;-) Og selvfølgelig gir vi ikke opp håpet!

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ti. 21 okt. 2008 11:38

Likte det du skrev, grå mus...

Jeg tror jeg vet hva kjærlighet er. Men jeg vet ikke... det er lett å blande sammen et bredt spekter av følelser.. som begjær, forelskelse, sjalusi, konkurranseinnstinkt, status, trygghetsbehov, styrking av eget selvbilde, lysten til å gi noe av seg selv, eller i blant ofre seg for noen osv.....

Ingen kan vel si til deg: Det du føler der er ikke kjærlighet. Joda, det kan de. Og de gjør det hele tiden. Men hva vet de om det? Kjærlighet er vel kjærlighet hvis det oppfattes som kjærlighet? En psykolog vet nødvendigvis mer om hvilke mekanismer som slår inn, men kan hun fortelle deg hva du EGENTLIG føler? Kan alt rasjonaliseres? Må visse objekive kriterier være oppfylt for å kunne kalle det kjærlighet? Jeg spør- for jeg har filla peiling. Særlig sånn før midnatt... :-)

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 21 okt. 2008 12:33

Jeg vet også hva kjærlighet er. Det er godt å vite.

(mann 50 år fra Møre og Romsdal) ti. 21 okt. 2008 12:43 Privat melding

...Hmmmm...Mange bra tanker her..... Godt å få noen input av andre :-).... Gir oss noe å tenke ..og å tygge på.. Takk :-)

Skjult ID med pseudonym blåbær ti. 21 okt. 2008 14:54

Jeg skal fortelle dere hva kjærlighete er :

Det er nemlig bettigensesløse følelser til et annet menneske, altså ikke til seg selv.
Det har ingenting med forelskelse å gjøre, for forelskelse kan, men må ikke gå over til kjærlighet. Vannligviss dør forelskelse tidig, alt for tidig for vi mennesker er egoister og klarer ikke å elske uten å sette krav til den vi tror vi elsker...

Ikke lett det der med følelser, dessverre...

Lykke til med kjærligheten alle sammen !

Skjult ID med pseudonym fravenus ti. 21 okt. 2008 17:29

Jeg tror det at man skal slite litt med å elske andre om man ikke elsker seg selv først, eller i det minste liker seg selv litt.

"Kjærlighet er. Uten definisjoner. Elsk, og ikke spør så mye. Bare elsk."
Paulo Coehlo i Heksen fra Portobello.

Veldig vanskelig ja. Men kanskje det virker?

Skjult ID med pseudonym Zitelle ti. 21 okt. 2008 17:33

fravenus
Jeg vil nesten gå så langt som til å påstå at man ikke kan elske andre uten å selv kjenne fra seg selv hva dette er for noe.

"Ikke spør så mye. Bare elsk" Kanskje det ikke er så forferdelig vanskelig om vi virkelig prøver - og om vi øver oss litt?

For at det fungerer er jeg ikke et sekund i tvil om. Og nå svarer jeg dønn alvorlig.

Skjult ID med pseudonym Tino78 ti. 21 okt. 2008 18:33

Dette er en god tolkning av en fantastisk sang... ;)
Og kanskje dette er kjærlighet ;) Bare nyte å være sammen ;) Noen som er enig? ;)
Lytt til sangen og teksten, den er bare så vakker ;)

http://www.youtube.com/watch?v=QjsjZWlRVvo

Skjult ID med pseudonym Ludo64 on. 22 okt. 2008 00:30

Mange fine ord her i kveld....

Musa drar igang nok en god tråd, og mitt lille bidrag blir som følger:

"Ingen veit hva kjærlighet er, uten å ha følt det"